Azért a Ruffleo nem valószínű, hogy vezetéknévnek tűnik, míg a Ruffe igen. Az én születési vezetéknevem is is ilyen, egyszótagos, u van benne, plusz hosszú mássalhangzó, és bár az konkrétan egy magyar szó is egyben, legtöbbször nem értették. (Ez volt az egyik oka annak, hogy végül megváltam tőle.)
Amúgy meg nagyon helyes, hogy az Eleonórát adta tovább, a Leonóra már fölösleges is. (ha az egyiket elvetik, vetődik utána a másik is.) Meg különben is kell a név elé, az ejtéskönnyítő magánhang, így magyarosabb, lásd Stván
Szerintem pont nem... A Ruffot esélytelen úgy kimondani, hogy összeolvadjon bármivel, mert a dupla f annyira hangsúlyos, hogy muszáj megállni a végén. Ruffa Linához nagyon úgy kell akarni mondani... Kétségtelenül úgy lenne dallamosabb :), de aki bemutatkozik ezzel a névvel, az nem így teszi. Nekem amivel összeolvadna, az F vagy V kezdetű név lenne.
Mondjuk a Ruff Rékán kicsit én is megdöbbentem, mert ha azt kimondja valaki, bárhogyan is különíti el, tisztára rubrika hangzású...
Szerintem aki Rékát és Dorkát ad, az harmadiknak nem fog se Elvirát, se Eleonórát, de még Leonórát se adni. Max Nórát, de az nekem Dorka mellé nem tetszik.
Én egy ilyen vezetéknevű Brigittát ismertem. Amúgy el tudom mellé képzelni a Barbarát, Lindát. Csilla is tetszett a javaslatok közül, meg Janka. Vagy Lilla? Végignézve a 100-as lista elejét nekem még ezek jönnének szóba: Zsófia, Eszter, Csenge, Sára. Mindenesetre két top10-ers név után nem adnék egy nagyon ritkát. Mondjuk Ruff mellé amúgy se, mert annyira furán rövid, hogy valami extra keresztnévvel úgy hangzana, hogy rá se jönnék, hogy az a bemutatkozás volt... Mondjuk ami jól bevált, mindenki által ismert név, és mégsincs a listán vagy a lista elején, az még jöhet. Így még nekem elképzelhető mellé az Anikó, Andrea, Anita, Ágnes, esetleg Ágota - szerintem A-Á betűsek jók hozzá, meg a németes hangzásúak. Alina is tetszene hozzá, de nekik az biztos túl ritka.
Meg a Noémit! A Noémit is légyszi! :)) Hiszen most minden emellett szól: Rövid, de mégis hosszú, lágyítja a Ruff-ot, a tesók nevéhez is passzol, de mégis a legkisebb lányhoz illik, névnapja biztosan nem esik egybe a szülinapjával, és bizonyára volt ilyen fotel vagy puff is huszoniksz éve.
Eleonórát továbbadtam, Nórán már tanakodtak. (szerintem is hosszú jár ilyen rövid vezetéknév mellé) ÉS! Elvirát rögtön, mert épp egy mellettünk állt, mikor nagymama kérdezte, tud-é vki vmi szépet, és olyan jól illett mellé, de nem reagált a nagyi :)
Így van, ott is ott az E. : ))) Igen, amúgy nekem pont nem tetszenek a kellemesen egybe simuló nevek, jobban szeretem az élesebb vezetéknév-keresztnév határt. : ))) Ez ízlés kérdése csak, nem az a szabály, hogy kellemesen egybe simuljon. : )))
Tudtam, hogy a végén Rooseveltnénél fogunk kikötni :-) De ott is ott az E!
"Amúgy is szerencsésebb választás a Ruff mellé mássalhangzóval kezdődő nevet adni." Szerinted. Szerintem viszont a Ruffeleonóra olyan kellemesen egybe simul, mégis külön értelmezhető. A Ruff Leonóra meg úgy megtörik...
Egyáltalán nem olyan, mintha csonkolták volna. : ))) Az Eleonóra túl hosszú. Különösen, ha az eredeti Elinorhoz hasonlítja az ember. : ))) Amúgy is szerencsésebb választás a Ruff mellé mássalhangzóval kezdődő nevet adni. A Leonóra teljesen beépült, elfogadott, szép, hosszú, teljes név. : )))
A Leonóra olyan, minthogyha csonkolták volna, a Ruff meg olyan rövid név, hogy az már botrány. Ahhoz mindenképpen hosszú név kell (eltérően az előzőektől). S az E betű az elején szükséges a gördülékeny kimondáshoz is ;-)
Izabella nekem nagyon tetszett, tovább is adtam nagymama felé, aki szintén helyeselte volna, de apukának exe volt ezzel a névvel, és anyuka is ismerte.... Most ízlelgetem a Jankát, nem rossz...
Nagy eséllyel nem lesz fiú, hiába tudnak annak nevet.
Nekem is olyan nehéz mellé találni vmit, egy ilyen névvel élőt azért ismerek, Annamária amúgy, és viszonylag jól cseng együtt...
És a Jankáról mit gondoltok? (Az most véletlen, hogy ez is -ka végű, igazából a hszben megfogalmazott elképzeléseknek megfelelő néven gondolkoztam csak....)