Nos nekünk márciusban mindenféle görcsös rohamok voltak. Volt akkor ct mri , gerinc és agyvíz csapolás, meg mindenféle. Ezek alapján állítják, hogy hiába pakolták tele gyógyszerekkel, elnézéstm de mégsem epilepsziás, hanem születéskori oxigénhiányos. Van két vérönmleny a fejében és annak a környékén teljesen el vannak halva az agysejtek. Azt hiszem ennyi tömörítve.
Eredmények: nagyon szépen és sokat fejlődtünk. Ez lett a Petős Bácsi véleménye is . Szóval raktam egy újjabb pipát a minden rendben táblára. Nekem viszont rengeteget kellett ezért foglalkoznom a fiammal. Még szerencse, hogy a lányom egész jól bírja és türelmes.
A jövő héten elutazunk. Viszonylag messze. le kell tudni a kötelező rokonlátogatást. Apának sajnos dolgoznia kell. Én meg egyedül megyek a két gyerekkel Ajkára.
Drukkoljatok. Majd beszámolok, hogy ment. Addig is mindenkinek minden jót.
Nálunk most apa puhítása megy ilyen módon. Tegnap, a bev. központban, ha másfelé kanyrodtunk, egyből jött a kiabálás, hogy apa, apa! Itthon erre az a reakció, hogy hahó! Mivel ez a nagyszámú közönség miatt elmaradt, úgy folytatta: apa! nem!
Hú, mi ma megint Tbányára mentünk. Ott viszont nem akartam még helyijáratra várni, elindultunk gyalog. Kicsit merész ötlet volt, 1 óra gyaloglás lett belőle. Valami miatt nem kalkuláltam be a meleget, Zorka tempóját.
Oviban nagyon örültek nekünk, végre megismerkedtem Zorka "fő" óvónőjével, irtó kedves volt. Közvetlen, Zorkát egyből lenyúlta rólam, aztán mikor feloldódott, bementünk beszélgetni. Kaptunk egyenpólót (abban virít most is), fényképet,stb. Hazahoztuk a bent maradt holmikat. Jó, hogy párom később jött értünk, mert sokkal nagyobb zsákunk lett, mint amire számítottam. Pl.ágynemű.
Mhelyemen játszottak két órát, ebédelni sem akartak, Zádor még csak nem is nyűgösködött, pedig pont az alvásidejét töltöttük ott. 5 perc után megállapították, hogy teljesen másképp viselkedik Zádor, mint januárban. Zorka meg illedelmes volt........és még sok- sok csupa aranyos dolgot műveltek, nagyon büszke voltam rájuk!
Látom itt népszerű a tömegközlekedés. De hát, ha csak ez van, akkor ezt is meg kell szokni. Mi ma piacon voltunk, na jó, oda autóval mentünk, de ott már kendőre váltottam, és csak úgy szlalomoztam a dugóba került babakocsik között. :))
pbuza, mit mondtak a Petőben?
Pisko, úszásnál a tanár nagyon nem mindegy. A nagylányom két évig járt oviban úszni, és nagyon szerette, mert két kedves néni tanította őket, akik a medencébe is bementek. A suliban meg kaptak egy tanárbácsit, aki a medence partjáról ordibált velük (bár, ha bemegy a medencébe a lányokhoz, akkor meg az a baj...). A negyedik óra után majdnem minden alkalom sírásba torkollott. Mondjuk én nyári intenzív tanfolyamra nem vinném, csak ha tud már úszni. Egyszer beszéltem egy tanfolyamszervezővel, és ő is megmondta, hogy egy ilyen nyári gyorstalpalótól csodát nem szabad várni.
A legfontosabban kifelejtettem: Soma érthetően mondja, hogy anya:-) Valahogy így, hogy "ánnyá". Nagyon édes, majd' megzabáltam. Ma mi is tömegközlekedtünk, persze babakocsi nélkül. Szépen sétáltak a gyerekek, és ültünk 2 villamoson (az egyik Combino volt, és nem romlott el:-)) és természetesen HÉV-en
Ancsúr, én is kétszer is meggondolnám, hogy orvoshoz beteszem-e a lábam. Mert engem már a váróterem is beteggé tud tenni. Még a terhességem idején voltam fogdokinál, és megegyeztünk, hogy lenne mit csinálni, de majd ha meglesz a kislegény. Hát, a napokban mondta a férjemnek, hogy esedékes lenne a dolog. Rögtön rosszul is lettem. Mondtam, hogy készülök menni. Azóta is... :)
Ami meg a súlyokat illeti, nos, azt hiszem, hogy most van jó képem egy 9 kg-os, majdnem 5 hónaposról. Na, őt kellene nekem felcipelnem a buszra: No, most meglátjuk, hogy az elmúlt fél óra alatt mit sikerült ideszerkesztenem! Mehet...
Csak kíváncsiságból kérdeztem. Azt hiszem idegileg lenne a legjobban megterhelő, és a fiamtól venné el az értékes időt.
Mellesleg ma voltunk mindenféle kontrollon és mindenki örült nekünk. Sokat fejlődtünk és továbbra sem látszik semmi ami oxigénhiányra utalna. Holnap még a Pető intézet és ha hasonloakat mond, akkor megint örülünk. De igazából ő se mondhat sokkal rosszabbakat, mert tényleg normális ütemben fejlődünk, egyenlőre.
ANA
Veletek hogy volt? Csak ha nem indiszkrét a kérdés.
Mi is buszoztunk ma ismét. Tény, hogy Zádor már nem az a csöndes, visszahúzódó, ijedős kisfiú, aki volt egy éves koráig. Néha felállt, néha kurjongatott, nevetett, brümmögött az autóknak, stb. De nem 40 percig, amíg az út tartott. Erre egy nő, aki elöl szállt le, megkérdezte a sofőrtől, hogy nem idegesíti-, zavarja- e a vezetésben ez a hangzavar. Mármint a gyereké...
A sofőr mondta, hogy nem, az szokta csak, ha vki 2 órán át szavaltatja a gyereket, de ez ritkán fordul elő.
A sofőr amúgy az egyik legjobb barátunk (Zorkát imádja), de eddig eszembe sem jutott, hogy vmelyik másik sofőr ne bírna tolerálni egy kisgyereket.
Én nem perelnék. Mi is így jártunk. Örülök, h megoldódott, nemhogy még pereskedni... Tudom, nem előremutató hozzáállás, de a drága időmet inkább az egyetlen ivadékomnak szentelem, mint balfasz orvosokkal való pereskedésre.
Én azt mondanám, hogy a cumisüveg mellé próbálkozz a pohárral. A kisfiad pont jó korban van hozzá, hogy elkezdje. Aztán, ha Enikő azt látja, hogy az öccse pohárból iszik, utánozni fogja. Hidd el, hamar meg fogják tanulni:-) Azért az biztos, hogy minél később próbál az ember elvenni tőlük valamit (cumi, bili, cumisüveg), az annál nehezebb.
"Nem zárom kilincsre a wc ajtaját" Hát én igen, miután Soma már 2-szer diadalittasan megjelent, kezében a WC kefével:-)
Nálunk egyelőre a pincében van a bili, szeretném, ha ott is maradna:-)
Jövő héten megyünk a homeós dokihoz, majd esetleg neki megemlítem.
Az itteni endokrinológusomat sem láttam kb. 2 éve. Ejnye- bejnye, de múltkor a háziorvos felírta az egész évi adagomat, így lesz a 2 kontroll között 3 év is!
Az inzulin- rezisztencia motoszkál bennem leginkább. Ha jól emlékszem, akkor 2000- ben nézték, volt is gond, de azóta titkolom. Ha gondolatban végigjárom a lehetséges vizsgálatokat, attól is rosszul vagyok. Ha ténylegesen elkezdeném, akkor őszre már egy szanatóriumban feküdnék...
Sziasztok! Ez tényleg hiba volt! Én nem foglalkozom a dologgal, igy a pco sem nagyon velem. :)))) Pedig most vagy 3 hónapja érzem én is hogy valami nem stimmel. Itt fáj, ott fáj, itt szúr, ott szúr. mint a régi "szép" időkben. Volt hogy akkora volt a cystám, hogy menni alig tudtam tőle. Több mint tucatszor pungálták és két nagy műtéten is túl vagyok. 2004-óta tünet mentes voltam, vagyok. Nekem nem mondtak semmit hogy kéne valami gyógyszer rá. Azt mondták, hogy ezzel ugy sem tudnak semmit csinálni, ha előjön akkor menjek az orvoshoz.
Tegnap adtam Norbinak először tojásrántottát. Egyszer már próbátam de nem ette. Tegnap 2 tojásból csináltam ugy megette mint a huzat! Ebéd után sárgadinnye volt, az is nagyon ízlett neki!!! Degeszre tömte a pocakot!
Piros! Nem kaptam még semmit csak ma idegrángást az sztk-ban.
Én nagyon örülök, hogy Zorkánál bő egy éve nem foglalkoztat az evés. Rossz emlékeim vannak azzal kapcsolatosan, hogy engem gyerekként mindenki etetni akart. Ráadásul az evési szokásaim sem normálisak:-) Tényleg nem:-(
Majd igyekszem kép ügyben, de egyrészt irtózatos kupi van a lemezek között (ez a digitális technika átka :-)) másrészt nem vagyok a topon a csatolás mikéntjét tekintve...