Keresés

Részletes keresés

PETYUS Creative Commons License 2010.11.14 0 0 41733

Én újabban úgy veszek fel videót, hogy a hangot egy Zoom H2-vel is felveszem, és utólag beillesztem a külön felvett hangot. Kicsit macerásabb így az utómunka, de megéri, mert jó a hang.

Előzmény: mazdakoma (41716)
mazdakoma Creative Commons License 2010.11.14 0 0 41732

Hű, lavina lett :-)))

Éppen ezért jeleztem is hogy céljaim messze állnak a félprofi / profi világtól, nem is vagyok kameramann, csak nagyon meglepett, hogy

egy ilyen alap funkció hiányzik a mai tömeggépeken.

Használt is érdekelhetne bár jómagam használtban a mozgóalkatrészes (kazettás cuccoktól) óvakodnék már - bár ez biztos csak az én félelmem.

kepzavarvideo Creative Commons License 2010.11.14 0 0 41731

Jó is az... munkahang, csapó... azok a régi szép idők...

koncertet vettünk igy fel, de ott free run timecode-ot használtunk minden kamerán és a mixerhez rögzitett DAT magnón is párhuzamosan... igy vágni is könnyű volt (relative)... analóg AB roll-os szalagos technikával... a jó öreg SP beta...

1996 ban milyen menő volt ez... :-)

Előzmény: Törölt nick (41730)
kepzavarvideo Creative Commons License 2010.11.14 0 0 41729

A lényeget elfelejtettem!

Az hogy fizikálisan egy minijacken csatlakoztatható egy mikrofon, az egy dolog, az illesztés attól még nem 100% os, a kis kamerákon nincs bemeneti inpedancia, vagy érzékenység állitásra lehetőség, és az asszimetrikus kábelen pedig agy mikrofon 10m kábellel már elég szépen hallható zajt szed össze! A kiskamerákban ritka amelyikben a hangerő szabályozható, az AGC szépen próbálja expandálni és compresszálni az ideális jelszinthez, ami abban a ketegőriában nem hiba, hanem tulajdonság!

Az XLR csatlakozás egyrészt szabványos szimmetrikus illesztést biztosit, lehetővé teszi a hosszabb kábel használatát 40-50m gond nélkül(az xlr tuti nem kopik ki, nem lesz kontaktos, legalábbis 2-3ezer óra használat alatt tuti nem), bár a mikroport 100m en belül működik amit adok hozzá, abszolút profi minőségű hangot átvive! Ami fontos, ezen a kamerán megteheted, hogy az egyik sávra a kamera puskamikrofonját rögzited, a másikra a külsőt, vagy két külsőt a két sávra... manuálisan szabályozhatod a hengerőt, rendes kivezérlésjelzőn láthatod hogy mit állitasz és a kemera oldalán (ha a válladra veszed épp a fülednél) lévő hangszórón, és-vagy fülhallgató kimeneten keresztül hallgathatod is amit rögzitesz, (és keresőben is látod a kivezérlésjelzőt)

Tehát más kategória hangrögzitésben is, nem is beszélve az A/D konverter minőségéről...

Persze igen, van olcsóbb megoldás tutira, de ég és föld a minőségkülönbség...

Előzmény: kepzavarvideo (41728)
kepzavarvideo Creative Commons License 2010.11.14 0 0 41728

Igen, elolvastam!

De ezt a topicot nem csak ő olvassa, másrészt ha jó minőséget akar, annak ára van! Ha jól olvasom digitális videokamerák topic a neve ahova irtam, és ez az... Persze biztosan van olcsóbb megoldás, de minőségben jobb olcsóbbért nem hiszem, és én sosem azt néztem hogy lehet megoldani amatőr módszerrel, hanem ami kellett azt vettem meg! (néha kölcsönből, néha hitelből, néha a kocsim adtam el..) GYanitom nem hobbiból akarja csinálni a dolgot, és ha egy profi megjelenésű és minőségű eszközzel veszi fel, arról nem is beszélbve hogy könnyebb dolgozni vele, könnyebb minőséget produkálni, a munkájáért zokszó nélkól többet kérhet, és a megrendelő általában ki is fizeti, nincs az az érzete hogy ezt énis meg tudtam volna csinálni!

Nem kötelező semmi, de hátha lát fantáziát benne más munkához is!

Másrészt ha Te is olvastad mit árulok, akkor ez olcsó kamera, csak nem ugyanabban a kategóriában, én 3éve amikor vettem, örültem anno hogy meg tudtam szerezni 1,2M forintért, és az csak a kamera volt, a stativszett volt 270e, a mikroport 240e, a csipimikrofon 40e, a töltő 50e, az akkuknak (fél éve cseréltem őket le, még garisak) 18e volt darabja, de nem panaszkodom, nekem visszahozta már az árát!

Szóval neki is ajánlom, nekem jó befektetés volt ez a kamera, nem bántam meg, és nem akarom minden áron eladni, olcsóbbért több vevő lett volna rá, de nem irányár, ilyen állapotban (390fejóra) kevesebbért megtartom, max d700 lesz d3 helyett...

Ja tényleg, nikon d700 csere szóba jöhet!

Előzmény: Törölt nick (41726)
promega Creative Commons License 2010.11.14 0 0 41727

Azt nem írtad, hogy használtban is gondolkodsz-e? Illetve elég tág a "külső mikrofon csatlakoztatása".

Esetleg érdemes szétnézni a sony trv-900-940-950  sorozatban, vagy a panasonic GS-200-300-400 vonalon... Ezeken mindegyiken egy sztereo 3,5mm jack csatlakozó található, "sima" aszimmetrikus mikrofon(ok)hoz.

Mellesleg van is trv900-asom eladó 8)...

kepzavarvideo Creative Commons License 2010.11.14 0 0 41725

Ha igazán profi minőséget akarsz, akkor rendes kamerára van szükséged!

Persze más árfekvés!

Vedd meg az enyémet, ezen van rendes xlr audiobemenet, (fókuszgyűrű is, sőt rendes objektiv) :-)

lehet egy nullával több van az árban mint szeretnéd, de de egy profi fémvázas kamerát kapsz, profi fém objektivvel...

JVC GY-DV500E kamera (2 XLR bemenet csatornánként kapcsolható fantomtáppal, manuális vagy autómata hangerőszabályzás csatornánként, miniDV szalagra rögzit szabvány formátumban, rössz fényviszonyok között is meglepően jó minőségben, mivel rendes objektiv van három rendes nagyméretű CCD előtt, és egy jó elektronika aminek a paraméterei állithatóak segit a jó minőségben (auto, vagy manuális fehéregyensúly, állitható fekete szint, detail, gamma, knee...) Fujinon 14x es (üveg és fém) objektivvel, jó minőségű JVC puskamikrofonnal, Sennheiser ew300G2 mikroport készlettel (fémházas, profi adó és vevő, csiptetős mikrofonnal, XLR átalakitóval, szabadon állitható működési frekvencia (c-sávon), plusz egy profi sennheiser XLR csiptetősmikrofon, plusz egy sennheiser dinamikus kézi mikrofon (xlr) (+XLR-XLR audiokábelek) Persze hozzá 2db 13,2V 3000mAh -ás NP1 akkumulátor, és egy SONY BC1WD akkutöltő-kisütő, valós kapacitás mérő, egy manfrotto 519 állványszettel (519 fluid fej, állitható erejű folyadékcsillapitás függőleges és vizszintes irányban, állitható erejű függőleges kiegyenlitő rugó, vizszintállitás 2mp alatt, 525MWB lábakkal, terpesszel, MBAG-100 bélelt állványtáska, +sony VCT-U14 stativtalp, és egy sony LCR ütésálló, és fröccsenő viz (eső) álló kameratáska belső vctu14 kamerarögzitéssel, zsebekkel.

Lehet hogy kicsit drága, 560e Ft, de ebből csak a mikroport kb 100e Ft (igy használtan ennyi), és az állványszett is használtan ér 120e Ft ot, és maga a kamera még sehol nincs...

Előzmény: mazdakoma (41720)
waltertrout Creative Commons License 2010.11.14 0 0 41724

Figyelmedbe ajánlanám a 41690 hozzászólást, itt egy NV-GS 400-as kameráról van szó.

Természetesen ennek van külső mikrofon bemenete - én is használtam néha - és a megadott ár is finomodhat még.

Előzmény: mazdakoma (41720)
Rlaci Creative Commons License 2010.11.14 0 0 41722

mazdakoma!

Nézz körül a néhány éves használt felsőbb kategóriás MINI DV kamerák között. Azok között is volt jónéhány, amihez lehetett külső mikrofont csatlakoztatni.

mazdakoma Creative Commons License 2010.11.14 0 0 41720

Hm, ez az én céljaimhoz képest botrányos ár :-)

És a beépített mikrofonosok esetében a hangminőség egyébként típusonként mennyire változik?

Hihetetlen hogy egy ilyen alap csatlakozási lehetőség nincs benne a lentebbi modellekben. Legalábbis nekem alapnak tűnik egy ilyen funkció teljesen :(

Köszönöm segítséged!

Előzmény: Törölt nick (41718)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.14 0 0 41719

akármit próbálok, nem megy. felraktam a drivert, amit mondtál, dátum verziószám ugyanaz mint neked, de nem rögzít. kamerát indítja/leállítja, de se előnézet, se rögzítés... föladtam.

Előzmény: Porcupine (41714)
mazdakoma Creative Commons License 2010.11.14 0 0 41717

Ha nem egyértelmű, a kamera még nincs meg, most állnék vásárlás előtt.

mazdakoma Creative Commons License 2010.11.14 0 0 41716

Sziasztok kameraguruk!

A következő kérdéssel fordulnék hozzátok:

Mi a legolcsóbb megoldás, ha minél profibb hangminőségű kamerát szeretnék, de nem feltétlenül a félprofi / profi kamerák árszintjét szeretném megcélozni?

Egy tréninghez kellene nagy mennyiségű videóanyagot forgatnom, de a hangminőség elsődleges fontosságú lenne.

Vannak olyan olcsóbb kategóriás kamerák, amelyekhez valahogy tudok külső mikrofont csatlakoztatni?

Bármilyen ötletet köszönettel fogadok.

Törölt nick Creative Commons License 2010.11.14 0 0 41715

én ezt töltötttem le: ftp://driver.jmicron.com.tw/1394/Windows

Előzmény: Porcupine (41714)
Porcupine Creative Commons License 2010.11.14 0 0 41714

Ezt így én sem. Egyébként a részleteknél megnézve:

Vagyis csak a johci.sys-t cserélte, az ohci1394.sys maradt MS.

Nálam a telepítés setup.exe-vel ment és a sikres befejezés után, ezeket a változásokat lehetett látni, amit az előző és a mostani képeken beraktam.

A leírásod alapján pedig ugyanaz volt a jelenség nálam is. Illetve az előnézeti kép megjenítésével is voltak gondjai, de a tekerés, lejátszás, leállítás működött.

Esetleg próbálj egy eltávolítást és úgy telepítést.

Előzmény: Törölt nick (41713)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.14 0 0 41713

letöltöttem amit írtál. telepítettem, újraindítottam és semmi nem változott. az illesztőprogram verziószáma sem. én ezt már végképp nem értem...

Előzmény: Porcupine (41712)
Porcupine Creative Commons License 2010.11.14 0 0 41712

Ha ez nem, akkor esetleg a gyártó oldaláról letölthető driver. Nálam MSI X58-as alaplapon a leírása szerint JMicron JMBX381 IEEE 1394 vezérlő van és van a gyártónak saját letölthető (JMicron oladlán) drivere hozzá a Microsoftos helyett. Több ötletem sajnos nincs. Esetleg másik firewire vezérlő a gépbe.

Előzmény: Törölt nick (41711)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.13 0 0 41711

köszi a leírást. nem tudtam hogy így is lehet a driverekkel játszani. a kameránál kettő, a firewire kártyánál három lehetőség van (az "örökölt" alatt még van egy régebbi). minden variációt végigpróbáltam (természetesen újraindítással), de nem történt változás. a pinnacle látja a kamerát, indítja/leállítja, de nem rögzít. ja és mégegy érdekesség, akármelyik drivert választom ki, a verziószám és a dátum nem változik a driver adatainál.

Előzmény: Porcupine (41710)
Porcupine Creative Commons License 2010.11.13 0 0 41710
Előzmény: Törölt nick (41709)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.13 0 0 41709

win7-en ilyet nem csinál. illesztőprogram tulajdonságainál van egy olyan hogy visszaállítás, de az inaktív. gondolom azért, mert nem volt rajt másik ez előtt.  esetleg a windowssystem32drivers könyvtárból a "1394ohci.sys"-t elküldhetné valaki mélben. megpróbálom lecserélni. ekecs módszer, de már kedd óta napi 2-3 órát ezzel szarakodok és már nagyon tele a tököm vele...

Előzmény: Porcupine (41707)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.13 0 0 41708

mégegy érdekesség amit most vettem észre: lehet hogy normális, de a kamera illesztőprogramjánál is és a firewire kártya illesztőprogramjánál is ugyanazt a dátumot és verziószámot látom.

Előzmény: etwg (41706)
Porcupine Creative Commons License 2010.11.13 0 0 41707

Nekem az segített, hogy a firewire drivert régebbire kellett cserélni. A driver update kiválasztásánál felhoz egy (Legacy) drivert is a jelenlegi mellett és azt választva már tudta vezérelni a kamerát.

Előzmény: Törölt nick (41700)
etwg Creative Commons License 2010.11.13 0 0 41706

A bitek utjai kiszámolhatatlanok, ezért nem engedem a PC-met még frissitenini sem, mert igy ahogy van, megy....

Előzmény: Törölt nick (41705)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.13 0 0 41705

nem tudtam róla hogy kell. megértem ha kell hozzá, de mitől kell MOST? eddig miért nem kellett az xp-hez? a másik gépen miért nem kell a win7-hez. ha csak az én gépemen kell a win7-hez (mertthogy eddig az xp-hez nem kellett), akkor miért nem megy ha xp-t rakok fel. nem értem! mindenesetre már futottam ezzel is egy kört, de a win7-hez nincs a panának drivere.

Előzmény: etwg (41704)
etwg Creative Commons License 2010.11.13 0 0 41704

Lehet, hogy volt, de nem tudtál rola, most meg nincs, vagy nem aktuális.

Ha összedugod a kamerát menj a SYSTEMbe és ott nézd meg, hogy minek és hogyan látja  a PC, ott lehet a drivert is frissiteni.

Előzmény: Törölt nick (41703)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.13 0 0 41703

mihez drivert? merthogy a kamerához nem volt soha. a másik win7-es gépen sem. bár lehet hogy létezik hozzá, de nem tudok róla. a firewire kártyához nem adtak, nem is kellett, a win7 letöltötte magának. dotnetfx, framework 2010-es van a gépen.

Előzmény: etwg (41702)
etwg Creative Commons License 2010.11.13 0 0 41702

Nézz körül, és keress hozzá egy aktuális meghajtot (Driver), lehet, hogy ott van valahol a balhé.

Előzmény: Törölt nick (41700)
LoviGabi Creative Commons License 2010.11.13 0 0 41701

Pana HDC-SD60-ról érdekelne vélemény, valaki találkozott már ezzel a kamerával?

Törölt nick Creative Commons License 2010.11.13 0 0 41700

Üdv!

van egy öregecske panasonic minidv kamerám (NV-GS17). kb 4 éves. mióta megvan, a pc-m konfigja sem változott (csak ram és vinyó csere volt). amíg xp volt a gépemen, ment a beolvasás (ulead, pinnacle). mióta viszont win7 van a gépen, nem akar összejönni. a kamera másik géppel (szintén win7) megy. firewire kártya két másik is ki volt próbálva, szóval elvileg nem a gépemben lévővel van a baj. egy kisebb vinyómra raktam xp-t (később egy szűz win7-et is) hogy majd úgy, de úgysem megy. a maximum amit csinál, hogy látja a kamerát, (pinnacle is ulead is) a beolvasás gombra kattintva el is indul a kamerán a lejátszás, a képernyőn megy a szalag számláló is, de a "rögzített felvétel hossza" nullát mutat és ennyi. nem rögzít/másol semmit.
valakinek valami tippje?

Mirrmurr Creative Commons License 2010.11.12 0 0 41699

Fiatalok! Tudnátok nekem segíteni videovágásban? Full HD, H.264 .mov, Premiere Pro lenne a keret. Szaggat az előnézetem. A masinám 2 GB RAM-mal, Intel Dual Core-ral rendelkezik. Egyebek később. Köszi!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!