Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Krisz1977 Creative Commons License 2007.07.17 0 0 27966
Ja, és ebben az egészben az volt a poén, hogy 3 napig nem tudtam elképzelni, hogy ki az a barom ott a környéken, akinél éjjel-nappal döng a zene és a szomszédai még nem belezték ki. Aztán elindultam megkeresni és eljutottam a partig. Akkor jutottál eszembe, hogy bulizni vagy és csak onnan jöhet. :)
Előzmény: Krisz1977 (27965)
Krisz1977 Creative Commons License 2007.07.17 0 0 27965

Hát, bakker, emlegettem sűrűn a rendezőség anyukáját! Négy napig nem tudtam aludni, pedig volt köztünk olyan 7-8km, persze amiből legalább 5km víz volt és ráadásul még a déli légmozgás is segített neki.

A mély hangok úgy átjöttek, hogy a ház előtt állva nem csak hallani, de érezni is lehetett a hangnyomást, a szobám meg sajnos olyan, mint egy erősítő, úgyhogy szenvedtem rendesen.

Szóval én annyira nem örültem a rendezvénynek, de 1 x 1 évben belefér :)

Előzmény: StationW (27964)
StationW Creative Commons License 2007.07.17 0 0 27964
Mellesleg dejóvótlazítani kicsit. Krissz nem hallatszott át éjszakánként a helyszín?
Előzmény: StationW (27963)
StationW Creative Commons License 2007.07.17 0 0 27963

Azt hiszem a kis maszek 1500 fojintos rozsdamentesacél motyóm teljesen meg fog felelni.

Mellesleg nézz be a vénasszony szoknyája alá, hátha egy 2.2 turbo -t találsz ott :) Akkor add meg nekem is a számát!

Előzmény: Krisz1977 (27957)
amay_light Creative Commons License 2007.07.16 0 0 27962

Szia IMGM6!

Célom meglepő módon nem kisebbrendűségi komplexusaim kiélése volt - nincs különösebb okom ilyen jellegű komplexusok kifejlesztésére -, mindösszesen arra kívántam rávilágítani, hogy a mai világban, amikor nap mint nap képzelgésnek tűnő dolgok válnak valóra (kvantumteleportáció, sétáló robotok, stb.), illene kicsit visszafogottabban betámadni azokat, akik bizonyos, eddig alapvetőnek hitt fizikai vagy egyéb alapelvek érvényességi körével kapcsolatban tesznek fel kérdéseket. Különösen taszító, mikor valaki "ex cathedra" kijelentéseit pökhendi, leugató stílusban teszi közzé.

Az antennás példát azért hoztam fel, hogy egyszerű esetekben is kaphatunk látszólag többletenergiát a semmiből, hiszen az antenna az elektromágneses hullámok elmélete nélkül (ami pl. még a XIX. század közepén sem volt sehol) is simán ilyen többletenergia-termelő gépnek tűnhet. Pedig azóta csak kb. 150 év telt el, és mégis - mecsoda különbség!...

Jó, hogy felhoztad a kvazárokat, meg a hiányzó (már akinek hiányzik) energia/tömeg problémáját, ugyanis pont ezek is mutatják, mennyi mindenről nincs lövése sem a "fizikusoknak". Aki meg ennyi mindent nem tud, annak mire fel akkora az arca, mint ide Lacháza?! Tudod, azt kellene megérteni Neked és elvbarátaidnak, ideértve az MTA-t (az olyan nagyon "tudományos" részlegeivel együtt, mint a Filozófiatudományi Intézet), meg a Tényeket Tisztelők Társaságát, szkeptikus konferenciát, stb., hogy az emberek túlnyomó többsége egyáltalán nem vevő erre a bicskanyitogató stílusra, és rühell benneteket ezek után akkor is, ha esetleg egy-két kérdésben véletlenül már jók a mai fizika magyarázatai.

Különösebben vitázni én sem akarok, erre még a Mazda fórum keretein kívül sincs igazán időm és energiám, részemről én is lezártnak tekintem a vitát. Inkább örüljünk együtt, hogy kellemes japán Mazdákban gurulgathatunk tudományos elméletektől függetlenül :)

üdv,

amay_light

Előzmény: IMGM6 (27959)
NeomatiK Creative Commons License 2007.07.16 0 0 27961
Te, Géza! (nem fabigeza) Hogy van az, hogy az egyik Mooaaazdista lövi a másik Mooaaazdistát?
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.16 0 0 27960
Asszem messziről látszik, hogy kinek van itt kisebbsági komplexusa... :)
Előzmény: IMGM6 (27959)
IMGM6 Creative Commons License 2007.07.16 0 0 27959
  Bár én, a részemről a 27951-ben lezártam a dolgot, de ha már te is rajtam akarod kiélni a kisebbségi komplexusaidat legyen.

De legalább először figyelmesen olvasd el, hogy mit írtam (ilyen extra magas IQ-nál, szövegértési problémákra gondolni sem merek). Én egy szóval sem utaltam rá, hogy én miben hiszek és miben nem, csak azt nyilvánítottam ki, hogy ha valaki, valamiben feltétel nélkül hisz, akkor én, nem kívánok vele hitének tárgyában vitatkozni, és a hit lehetséges tárgyaira írtam néhány példát. Pl. szerintem, (valamely) Isten léte – vagy nem léte - vallási kérdés, és nem tudományos, és ezért teljesen értelmetlen róla tudományos alapokon vitatkozni, mint ahogy még néhány az általam felsorolt esetben is.

Az antennás példa is igen gyenge kezdés egy ilyen magas IQ-val rendelkezőtől, különösen, hogy fabigeza már jóval korábban (27932) nagyon szépen elmagyarázta ezt a kérdéskört.

De ha már mindenképpen vitatkozni akarsz, akkor keressünk valami más helyet, mert ez nem igazán illik ide, és legalább a kvazároknál, vagy az univerzumól hiányzó energia/tömeg problémájánál kezdjük.

Előzmény: amay_light (27958)
amay_light Creative Commons License 2007.07.16 0 0 27958

Szia IMGM6!

Remélem az általad tagadott dolgok listáján rajta vannak a meteorok is, hiszen maga a Francia Tudományos Akadémia kazalnyi diplomával rendelkező professzorai jelentették ki még a XVIII. század végén, hogy "kövek nem eshetnek az égből". Nekik ugye azért hiszel?!

Ja, mielőtt iskolai végzettségem firtatásával vágnál vissza, közlöm, hogy van diplomám, sőt mozogtam a MENSA HungarIQa köreiben is, ami köztudottan nem a fődbuta embereket tömöríti, és mégis el tudok képzelni olyan gépet, ami (látszólag) örökmozgó, azaz közvetlenül nem látható többletenergiát kivonva a környezetből több energiát termel nekünk, mint amennyit direkten befektetünk. Legegyszerűbb példa az antenna, amit csak kiraksz a tetőre, és a "semmiből" pár milliwatt energiát szipkáz össze. Bár gondolom Te nem dőltél be ennek a rohadt örökmozgós-antennás propagandának sem, és a kábeltévén kívüli műsortovábbításban sem hiszel :)

Üdv,

amay_light

Előzmény: IMGM6 (27917)
Krisz1977 Creative Commons License 2007.07.13 0 0 27957
Kellemes meglepetésemre itt áll az ablakom alatt egy gyönyörű, fekete Ford Probe kupé, ami ugyebár az enyémnek féltestvére. Egy idősebb hölgy a tulaja, még meggondolom, hogy udvarolok neki egy kicsit... :DDDD
Krisz1977 Creative Commons License 2007.07.13 0 0 27956
Természetesen egy olyan M betűre hasonlító emblémával az orrán! :))
Előzmény: Medve_V6 (27955)
Medve_V6 Creative Commons License 2007.07.13 0 0 27955
Mi hajtaná? Nem hajcsa, hanem húzza. a Göncölszekér húzza maga után ezerrel... ;-))
Előzmény: Krisz1977 (27954)
Krisz1977 Creative Commons License 2007.07.13 0 0 27954

Annyit elfelejtettem hozzáfűzni, hogy:

.... csak tunnám, hogy mi hajcsa...!

Előzmény: Krisz1977 (27953)
Krisz1977 Creative Commons License 2007.07.13 0 0 27953
Az örökmozgó egyébként létezik (persze nem akárhol), legalábbis én még nem hallottam, hogy Naprendszerünkben bármelyik bolygót meg kellett volna lökni, mert elfogyott az enerdzsí és megállt. :) Erről ennyit!
Előzmény: Törölt nick (27952)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.13 0 0 27952
Nincs nekem semmi bajom a diplomával, viszont szemet szúr, amikor valaki arra hivatkozva, majdhogynem azt lobogtatva - sőt, csokorba fogva - próbál érvényt szerezni a saját látásmódjának, miközben ironikus, majdhogynem lehülyéző módon próbálja a saját EGO-ját rátolni a másikra, csak mert veszélyt lát abban, amit épp, meginogtatva érzi a saját hitrendszerét alkotó korlátok - amelyekbe olyannyira kapaszkodik - valamelyikét. Magyarul: fél. Erre mondják, hogy vaskalapos, szemellenzős, amivel nincs semmi baj, amíg meg nem szólal, de amikor már másokat próbál ledózerolni, az már valóban nem kedves nekem, meg úgy általában nem szeretik az emberek, tudtommal. (Nem véletlenül akkora az ellenszenv a mostani politikusaink iránt pl.) Az értelmesebbje legalább kérdőjelet tesz oda, amit nem ért, esélyt adva arra sajátmagának, hogy esetleg később megértsen valamit, amit most még kétkedve fogad, mert mondjuk van benne annyi alázat a saját tudását illetően. A bátrabbja kérdezni is tud. Az okoskodója meg egyből tagadni, ironizálni kezd, sőt, a hülyébbje meg egyenesen támadni, betiltást követelni, de az már a krónikus, el(me)borult állapot. A fórumok meg tele vannak ilyenekkel, valóban bárki beírogathat... :) Időnként tényleg késztetést érzek beszólni, amikor ilyesvalaki nem veszi észre magát. Ez nem feljogosítás kérdése, egyszerűen csak következmény. Meg jól is esik :)

Amúgy meg a legviccesebb, mikor nem is arról szól egy vita, amit egymásnak mondanak, hanem egyszerűen csak belelátják a félelmeiket a szituációba, aztán jól túlreagálják, tökjól elvitázva egymás mellett. Már majdnem megkérdeztem, hogy Perpetuum mobile-vel vertek-e kiskorodban :)) De aztán mégsem.
Előzmény: IMGM6 (27951)
IMGM6 Creative Commons License 2007.07.13 0 0 27951
  Komoly traumát jelenthet számodra, hogy neked nem sikerült diplomát szerezned, ha egyetlen hozzászólásodból sem sikerült kihagyni a diplomások becsmérlését, pocskondiázását. De ne add fel még te is szerezhetsz egyet (vagy többet is).

Egyébként szeretnék mindenkitől elnézést kérni, az utóbbi néhány meggondolatlan, nem igazán ideillő hozzászólásom miatt.

De szerintem 1-2 gyors, meggondolatlan hozzászólás sem jogosít fel senkit, 
arra, hogy minősíthetetlen hangnemben pocskondiázza a másikat, különösen akkor, ha a hozzászólás nem is neki szól.

Részemről én ezzel lezártam ezt az ügyet.

Előzmény: Törölt nick (27935)
SzaboZE Creative Commons License 2007.07.12 0 0 27950
Még nem. De erősen gondolkozom rajta.
Előzmény: kaktuszklón (27949)
kaktuszklón Creative Commons License 2007.07.12 0 0 27949
Hmmm, most már megnéztem :)))
Ez kicsit olcsóbb. Te megrendelted már?
Előzmény: SzaboZE (27948)
SzaboZE Creative Commons License 2007.07.12 0 0 27948

A héccázát, mazdaklub oldalt meg nem néztek? :)

http://www.mazdaklub.hu/forum/viewtopic.php?t=252

SzaboZE

Előzmény: kaktuszklón (27925)
Krisz1977 Creative Commons License 2007.07.12 0 0 27947
Így van, most elolvastam végig :), + az adott típushoz való bekötési rajz/leírás.
Előzmény: kaktuszklón (27946)
kaktuszklón Creative Commons License 2007.07.12 0 0 27946
Sajnos a német nem az erősségem, de úgy értelmeztem, hogy 2 kulcs és a vevő egység tartozik a csomaghoz (+2 embléma). A vevő a meglévő központi zárat vezérli.
Előzmény: Krisz1977 (27945)
Krisz1977 Creative Commons License 2007.07.12 0 0 27945

Nem rossz ár, de akkor ez egy komplett rendszer, nem?

A meglévőhöz, ki tudja, hogyan lehetne csak használni....

Előzmény: kaktuszklón (27943)
Krisz1977 Creative Commons License 2007.07.12 0 0 27944

StationW!

Nézd csak, mit találtam! Neked pont ilyen kellett volna. :)

Viszont az árát nem éri meg: 120 dolcsi postával.

kaktuszklón Creative Commons License 2007.07.12 0 0 27943
44.90 euro, szállítási költség Mo-ra 13.90
Előzmény: Krisz1977 (27942)
Krisz1977 Creative Commons License 2007.07.12 0 0 27942

Nah, haver is csak utánakérdezni tud, de ki fogja deríteni.

Ha addig nem találsz infót, akkor majd szólok, hogy mi az eredmény.

Előzmény: Krisz1977 (27941)
Krisz1977 Creative Commons License 2007.07.12 0 0 27941
Értem.
Előzmény: kaktuszklón (27940)
kaktuszklón Creative Commons License 2007.07.12 0 0 27940
Azért kérdeztem ittenit, mert láttam már hasonló bicskakulcsot, ami nagyon gyenge minőségű volt. Kissé drága lenne, ha pár hónapot bírna ki.
Előzmény: Krisz1977 (27939)
Krisz1977 Creative Commons License 2007.07.12 0 0 27939

Bocs srácok, én próbálkozom, de úgy látszik haver nagyon elfoglalt, mert egyelőre nem válaszol.

Viszont nem vagyok benne biztos, de mintha valamelyik komolyabb kulcsosnál rendelte volna.

És miért nem jó az eBay-ről? Nem tudtok rendelni, vagy ott csak komplett szett rendelhető az elektronikával együtt? Csak azért, mert onnan eddig még minden olcsóbb volt, amit vettem, mint itthon bármelyik boltban.

Előzmény: Krisz1977 (27938)
Krisz1977 Creative Commons License 2007.07.12 0 0 27938
Még kis türelem, már várom az infót. :)
Előzmény: kaktuszklón (27933)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.12 0 0 27937
Gy is fel lehet fogni....:))))
Előzmény: Krisz1977 (27936)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!