hát a mikulásvirágokra ráférne egy alapos átültetés, eléggé kopaszok. az orchideáid viszont gyönyörűek:) gratula hozzájuk.
ma elkezdtem behurcolászni. nem sok növényt hoztam be, ugy kb 40-et, de már tele van a ház. még úgy 150 cserép növénynek kellene helyet találnom, és ezek közül jócskán van igen nagy méretű is. ha kicsik lennének, még csak-csak, de így... nembaj, megoldom:) sokan mondják, hogy adjak el belőlük, de mindig rávágom, hogy NEM. olyanok, mintha a gyerekeim lennének. családon belül szoktam néha ajándékozgatni, friss szaporításokat, de még azokról is érdeklődöm, hogy érzik magukat, kapnak-e eléf vizet,fényt... :) ez már megszállottság.
Hát, bejött a tanácsod: az a növény kampec, semmi élet nem volt a szárában:((( úgyhogy kivettem a másik kettő mellől, azok kaptak friss földet és mentek vissza a cserépbe, ennek meg pááá:((( ültetgetek, ültetgetek, nézegetem és legózok, de nemhogy kevesebben, hanem mintha egyre többen lennének, pedig most ajándékoztam el 4 cserép virágot:))) jajjjjjj nem akarom, h ősz/tél legyen, nincs helyem!!!!!!!!:((((((((
A Stephanotis-ról pár érdekes kép... gyönyörűek! Kár hogy nálunk meg egy nagyon kényes szobanövény... Lenne valakinek felesleges gyökeres hajtása belőle?
Ott tökéletes Vissza már nem. Elszomorítalak.A fehér a syriakusnál alap.Ha nem volt másik a közelben,akkor nagyon szép fehérek lesznek bordó szemmel. Nekem lesz pirinyó virágú dupla fehér-most gyökeresedik
Szabadföldben a legkeményebb télen sem fagynának ki, esetleg vissza. Cserépben kicsit veszélyes, de a szobában is. Nincs valami fűtetlen, de zárt melléképület? Én a hasonló határeset növényeimet gyakorlatilag szabadban, a bejárati lépcső alatt teleltettem, amit egy vékony deszkaajtó zár el a külvilágtól. Amikor kint volt -10, akkor ott -5. Fontos, hogy időnként nézz rájuk, mert könnyen kiszáradhatnak. És ha meg van fagyva a cserépben a föld, akkor nem szabad szobahőmérsékletű vízzel locsolni, csak fagypont közelivel, vagy havat tenni rá, ami ráolvad alkalomadtán.
Szíriai vagy mocsári? A törökrózsát:ha elcseréled v. eladod most.Egyébként ráérsz a palántázással jövőre. mocsári-ezek között sok fajta van és nem mindegyik "mocsári" A magról spontán földön kikelteket,nem.Takarni kell Viszont nem hinném,hogy jóhelyen lesznek.Lehetséges,hogy a színük sem olan mint a mamáé.
ha már így hibiszkuszoztok, akkor egy kérdés: elsőéves télálló hibi magoncokat behozzam télre, vagy hagyjam kint? pici, 9-es cserepekben vannak. nem tudom mi a jobb, ha behozom a melegre, vagy kint hagyom. nem fognak megfagyni? bocs a sok hülye kerdésért, de a hibikkel eddig nem nagyon foglalkoztam, van kint a kertben egy nagyon nagy télálló, azt néha meglocsolom, és ennyi. viszont alatta voltak ezek a picikék, kiszedtem öket cserépbe, nehogy le legyenek fűnyírózva
Van nekem is ilenem,de sokkal kissebb hibiscus sunnye citis Kioto Nagyon érzékeny ez a cities széria a gombára -zöldág elhalás Világos,meleg helyen eli túl a telet.Egyébként a világ rézhidroxidja sem segít. Az első tél a legkrítikusabb
DUPLÁK???? a'sszem, ha folytatod, (mármint a csigázásomat) gyorsan felszabadítok néhány cserépnyi helyet!:))))) assszt már meg sem merem kérdezni, h mivel is érdemeltem ki ezt a kedves hozzáállást, ld a legutolsó "kérdést":)))))))
Mennyire nyessem? Vagdossam addig, míg úgy tűnik, h élet van benne? Pedig zöld volt a szár, mikor lenyisszantottam! Ma megint megnéztem, hát az "aszalódás" lejjebb húzódott... lehet, h mégis átültetés lesz belőle? Már filóztam rajta, h mielőtt bekerülnek telelni, szétszedem, kiveszem ezt a csonkot. A véleményed után még inkább hajlok rá!
hát ötletem nemigen van, miért nem gyökeresedett ki, és a másik meg miért nem hajtott. az enyémek még ki vannak ültetve, bár a fikuszt a multhéten szedtem fel dézsába, de még kint van az is. általában akkor szoktam bevinni őket, ha már majdnem fagy van éjjel, szóval eléggé kiszámithatatlan, mikor özönli el a házat a növényzet:) volt már rá példa, hogy még decemberben is volt kint szobanövényem, de tavaly pl október elején nálunk már fagyott.
Hja, még valami: nekem a dracik cserépben vannak, D-i fekvésű falhoz közel. Te mikor szoktad bevinni őket, hány fok körül? (Az éccakai hőmérsékletre is vonatkozik a kérdésem!) Köszi!