Mivel Olaszországban én is csak ezt az egy képet csináltam róla, bizonyára maga a fa nem volt olyan látványos. Ezekkel a nagy tömött és nehéz bugákkal bizonyosan nem olyan látványos egy ilyen fa, mint mondjuk a Bianco rosato sok és terülő bugájával.
Pont minap gondoltam pont erre, hogy tudna-e valaki mutatni egy "normálisan" virágzó nagy Dottoret.
Nekem sem képes a nagy bokros Dottore legalább egy közepes mennyiségű virágtömeget hozni.
De!!! a róla szaporított csemeték érdekes módon egy-egy 30-40-50 cm száron hatalmas bugákat, virágokat hoznak, normálisan virágoznak. Úgy hogy nálam nem a növénnyel van a probléma..
Viszont azt sem értem,hogy ugyan olyan földben vannak, ugyan azt a tápot kapják, ugyan azon a helyen vannak és mégis ekkora az eltérés közöttük...
Az biztos, hogy eladni nem fogok, de tudok adni belőle, az a kérdés, hogy vágjak le egy ágat és azt küldjem el (többet nem merek ígérni, mert nem túl nagy a növény), vagy próbáljam meg én gyökereztetni és majd a kész csemetét küldjem.
Türelem kellett kivárni, míg rászánja magát a virágzásra.
Viccen kívül: adj neki még egy esélyt, egy év haladékot és adjál neki K túlsúlyos tápot. Ha egy év múlva sem hoz rendesen virágot, akkor nincs több ötletem.
Láttam már a Dokit nálam virágozni, utána metszettem, azóta csak növöget. A hajtásait gyökereztettem, kb 2 évesek, és mindegyik virágzik. Tavaly aug-óta etetem K-os táppal.
Ezt nem igazán értem, hiszen Ranyu ráírja a képre a neveket, te meg nem..., majd magyarázzátok el :-)
Hanem van itt nekem ez a kis gyönyörűség, egész nap ezt lestem. A csokros kép nem annyira jó, mint életben, így eléggé takarják a levelek a virágot, de valójában tökéletes. Bevallom, nem tudom, hogy micsoda. Egy hosszú, általam használt cserépben van, de nem emlékszem, hogy esetleg nem kaptam-e valakitől, mert itt a kertben én még ilyen kis szépséget nem láttam. Ha valaki netán felismerné..., volt rá példa, hogy valakitől kaptam valamit.
Igazán ne csinálj ebből problémát, majd ha egyszer metszeni kell..., lehet, hogy akkor már nem fogok leandereket gyökereztetni, de majd jó lesz másnak! :-) Szerencsére van miben gyönyörködnöm :-)
Apropos virágözön. Ma reggel a kis menyemnek szedegettünk virágokat, mert a hetedikes testvére ballagásra vitte díszíteni. .... Négy buga leander is került a rózsák közé. ;-)
Visszanézve láttam, hogy tavaly is elfeledkeztem rólad. Mentségemre legyen mondva, hogy nem metszettem meg tavaly. Meg fogom nézni, hogy van-e bimbómentes ága, amit fel tudnék darabolni. Tartok tőle, hogy mire levirágzik, már nem lesz ideális az idő a szaporításhoz.