Keresés

Részletes keresés

kis_andras Creative Commons License 2012.03.04 0 0 2601

Nem megy valamikor ket fiatal srac Izlandra?

arpadusz Creative Commons License 2012.03.02 0 0 2600

Két fiatal srác, izlandi kalandtúrára indul, hogy felfedezze a sziget szépségeit.
Júniusi időpontra (10-22) keresünk még 1-2 fő útitársat, az izlandi útunkhoz, költségmegosztás végett. Repülővel mennénk ki Münchenből. Münchenig pedig vonattal közvetlenül Budapestről. Visszafelé az út pedig ugyanúgy lenne.. Izlandon pedig autót bérlünk és úgy járjuk be a szigetet és persze gyalog is, ami nehezebben meközelíthető helyszínileg.
Keresünk férfit/nőt, aki csatlakozna hozzánk, hogy felfedezze ezt a csodálatos, de nem is oly messzi szigetet, az Atlanti óceán közepén. :-)

Előzmény: arpadusz (2599)
arpadusz Creative Commons License 2012.02.29 0 0 2599

Sziasztok minden Fórumozónak!

2012.06.10 és 22-e között per pillanat két fővel megyünk Izlandra, repülővel és onnan autót bérelnénk meg bejárnánk az egész szigetet. Keresünk egy harmadik embert aki esetleg tudna vagy szeretne jönni, a költségek megosztása végett. Részletek emailen és jelentkezni nálam. :-)

iceviking Creative Commons License 2012.02.27 0 0 2598

Reykjavik közelében, gyönyöru régi házban két fönek
június 18-július 5 között még helye lehetne.
Részletesebben jameson9@freemail.hu

mumududu Creative Commons License 2012.02.14 0 0 2597

Köszi a linket! Tulajdonképpen olyan saját képre is gondoltam ami nektek "forumosoknak" nagyon jól sikerült!

De ez is jó!

Üdv Mumu

Előzmény: kis_andras (2596)
kis_andras Creative Commons License 2012.02.12 0 0 2596
Előzmény: mumududu (2595)
mumududu Creative Commons License 2012.02.12 0 0 2595

Sziasztok!

Ha valakinek van szép nagy képe az éjszaki/sarki fényekröl akkor jelezze nekem (Vagy honnan lehet letölteni!??)

Köszönöm

Üdv Mumu

reykjavíkevelin Creative Commons License 2012.02.12 0 0 2594

Sziasztok!

Megkaptam a válaszokat. Esetleg ha vannak Izlandon magyarok és szívesesen vennék fel a kapcsolatot magyarokkal, nyugodtan írjanak.

Evelin

reykjavíkevelin Creative Commons License 2012.02.11 0 0 2593

Sziasztok!

Már lassan 1 éve élünk a párommal Izlandon, de sajnos nem ismerünk magyarokat. Ha valaki esetleg kint él, vagy csak mint túrista tölt itt egy rövid időt, nyugodtan írjon. Ha tudunk valamiben segíteni, írjatok, szívesen válaszolunk. Esetleg ha valaki már szintén hosszabb ideje él kint, ha lehetséges vegye fel a kapcsolatot velünk, mert nekünk is lenne egy-egy kérdésünk így az egészségüggyel, orvosokkal kapcsolatban.

Nagyon szépen köszönöm.

Evelin

evelin44@freemail.hu

lexus81 Creative Commons License 2012.01.16 0 0 2592

gyönyörű fotók! köszi.

üdv.

Balázs

Előzmény: tutajos_g (2591)
tutajos_g Creative Commons License 2012.01.16 0 0 2591

Sziasztok, fogadjátok szeretettel az alábbi képes összeállítást:

Barbárka Creative Commons License 2011.12.21 0 0 2590

Viszont Neked is és minden Izland-bolondnak!

B.

Előzmény: Vargabetű (2589)
Vargabetű Creative Commons License 2011.12.20 0 0 2589

GLEĐILEG JÓL!

Azaz boldog Karácsonyt minden Izlandot járt és járni készülőnek!

:VB

Sandorson Creative Commons License 2011.12.14 0 0 2588

A témában inkább ezt érdemes olvasgatni: tuzhanyo.blogspot.com/2011/12/mi-varhato-es-mi-nem-amennyiben-katla.html

Előzmény: ovarnet (2584)
baracell Creative Commons License 2011.12.13 0 0 2587

Nocsak,a Baraka szervez egy másik izlandi túrát uazzal az indulási időponttal,mint a régi: http://baraka.hu/Izlandi_hetvege_partvidek Kérdés,hogy ez mennyivel jobb ( ha jobb) ,mint a régebbi?

bm613 Creative Commons License 2011.12.13 0 0 2586

A tengerszintre nézve veszélyes fenyegetésként írt "több milliárd liter" víz pedig világméretben nevetséges adag. Milliárd literenként 3 nanométerrel emelné meg a világtenger szintjét :-) Összehasonlításként: az Amazonas évszaktól függően 5-10 másodpercenként visz az óceánba 1 milliárd litert.

Az egész Vatnajökull megolvadása és tengerbe ömlése jelentene kb. 7,5 millimétert.

Előzmény: Vargabetű (2585)
Vargabetű Creative Commons License 2011.12.13 0 0 2585

Hoppá, megelőztél. De legalább kiderült, többen követik az izlandi eseményeket, híreket. A cikk szöveges része rengeteg tévedést, félrevezető infót tartalmaz. Ahogy az indextől megszokhattuk, tudatlan és hatásvadász. ( Pl a  Katla kitörése nem olvaszthatja meg direktben Izland legnagyobb jégtakaróját, mert nem a Vatnajökullban található, hanem az annál 13,5 x kisebb Myrdalsjökullban. És még sorolhatnám. ) De a fotók gyönyörűek.

:VB

Előzmény: ovarnet (2584)
ovarnet Creative Commons License 2011.12.13 0 0 2584

Katasztrófát okozhat egy izlandi vulkán

Ha a Katla valóban kitör, azt az egész világ meg fogja érezni. Elpárologhat az izlandi jégtakaró egy része, és a globális klíma is megváltozhat. Tovább »

forrás: Index.hu

Vargabetű Creative Commons License 2011.12.09 0 0 2583

Sziasztok!

Csak erre a részre reagálnék:

"Sajnos nekünk felföld nem jött össze, mert nem sok tapasztalatunk van négykerék meghajtással."

Nekem se volt ilyen. Azután megkerestem egy kalandtúra/csapatépítés szervező céget, és 1,5 óra alatt megtanítottak rá. Valóságos terepjáróval, élesben. Mit lehet ( emelkedő + lejtő + oldallejtés + homok + patakátkelés + mocsár + csörlőzés), hol a határ. Tanulságos volt! Felét se mertem volna megcsinálni azoknak a manővereknek, amit egyébként biztonságosan meg lehet. Más kérdés, hogy ilyen ismeretek birtokában már könnyűnek a Felföld útjai.

Jó utat-jó szelet:VB

Előzmény: Elk (2582)
Elk Creative Commons License 2011.12.08 0 0 2582

Épp a felföldre gondoltam, ahol gondolom muszáj lemondani a fürdőszobáról. Az 1-es főútról, és egyéb nem terepjárós útakról elérhető látnivalókhoz mindenhol volt saját fürdőszobás szállás a farm holliday hálózaton belül. Sajnos nekünk felföld nem jött össze, mert nem sok tapasztalatunk van négykerék meghajtással. De egyszer még oda is visszamegyünk, és nyilván olyan szállásunk lesz amilyen van. Erre próbáltam célozni azzal, hogy ahol nincs más, ott azt választjuk ami van. Nem arról van szó, hogy nem bírjuk ki, csak ha van választási lehetőség, akkor inkább ráfizetünk.

Bocs ha valami túl erősnek tűnt, mert én úgy érzem, hogy alapvetően egyetértünk.

Előzmény: Haja (2581)
Haja Creative Commons License 2011.12.07 0 0 2581

Kétségtelen, nem vagyunk egyformák, bár én pár hétig könnyen félre tudom tenni a saját fürdőszoba igényt (mondjuk a kempingben is a tied, amíg te állsz a zuhany alatt :) )

Viszont ez azért egy elég nagy kérdőjel

"csak akkor mondok le róla, ha valamit nagyon látni szeretnék, de egyszerűen nem létezik ez a kategória arrafelé". Persze túlzás, de szerintem ott alig van olyan hely, ami ne érne meg ennyi kényelmetlenséget :) De most komolyan. Ennek feladása nélkül például, hogyan nézed meg normálisan Landmannalaugart, vagy Thorsmörköt, vagy bármit a Felföldön? (feltéve ha nem akarsz egész nap kocsiban ülni) Persze Izland nem nagy, sok látnivaló könnyen elérhető, de ez kijelentés kicsit erősnek tűnik számomra.

Előzmény: Elk (2580)
Elk Creative Commons License 2011.12.07 0 0 2580

Nem vagyunk egyformák. Én a magam részéről az egyéni utazás híve vagyok. Így én döntöm el mi legyen a program, és mennyire zsúfolom tele a napom. Viszont ragaszkodom a saját fürdőszobás szálláshoz (csak akkor mondok le róla, ha valamit nagyon látni szeretnék, de egyszerűen nem létezik ez a kategória arrafelé). Így nincs olcsó charter járat, az átszállás miatt legalább fél napot elbukok, de a magam ura vagyok.

Persze mindenki kiakad, mert általában másfélszer annyit fizetek egy útért, mint amennyiből minimálisan ki lehetett volna hozni, de nekem megér ennyit a kényelem.

Haja Creative Commons License 2011.12.06 0 0 2579

Na, egy mondat félbemaradt :)

Nagyon szépek a vízesések, de nekünk a legnagyobb élményt talán a felföldi részek adták.

Előzmény: Haja (2578)
Haja Creative Commons License 2011.12.06 0 0 2578

A szállás lehet döntő tényező, de alapvetően bm613-al értek egyet, nem ezért megy az ember Izlandra. Mondjuk mi sátorral nyomtuk végig a két hetet, ezért nekem már a Baraka útja is luxusnak számít, úgyhogy nem biztos, hogy rám fogsz hallgatni ebben a témában :)

De amiért szerintem mindenképpen a Baraka a nyerő, az a Pórsmörki nap. Mi nem jártunk ott, de az már felföld, és sokak szerint talán a legszebb rész (bár nem tudom Landmannalaugarnál lehet-e szebb). Nagyon szépek a vízesések Tény, hogy a Baraka zsúfoltabb program, kényelmetlenebb, de a másiknál meg lényegében van egy üres nap, a déli körért is fizetni kell, és nem kevés pénz. A reggeli meg... Bonus és társaiban viszonylag jó áron lehet vásárolni, van olcsó kenyér, felvágott, stb, de ez is attól függ mire van igényetek.

Előzmény: baracell (2577)
baracell Creative Commons License 2011.12.05 0 0 2577

Hidd el,vkinek fontos a szállás, persze mérlegelni kell a 2út előnyeit-hátrányait.A barakánál drágább az alapár,nem a hosszú hétvégén megy,egy Pórsmörki- gyalogtúrás nappal és pár látnivalóval többet nyújt,nincs benne a reggeli (és semmilyen kaja),no és a szállás...a Skandinávnak viszont elég üresnek érzem az egyik napját,amiben csak egy fakultatív bálnales van benne...

Előzmény: bm613 (2576)
bm613 Creative Commons License 2011.12.02 0 0 2576

Na igen, ha a Skandinál beleszámoljuk a fakultatív programokat, akkor tényleg ugyanott van... és a Baraka útja sokkal jobb. Cserébe persze a szállás nem olyan, mint a Skandinál, de hát Izlandra nem azért megy az ember :-)

Ha ez a választék, ha semmiképp nem fér bele egy 10 nap körüli út (amit ügyesen ki lehet hozni alig több pénzből), akkor mindenképpen a Baraka a nyerő a kettő közül.

Előzmény: Haja (2575)
Haja Creative Commons License 2011.12.02 0 0 2575

Nem tudom, de nekem ez aktuálisnak tűnik:

http://baraka.hu/Izlandi_hetvege_Felfold

Több helyre elvisz, és kb. ugyanannyiba kerül.

Előzmény: baracell (2566)
rumos14 Creative Commons License 2011.12.02 0 0 2574

hú, kicsit többért (300+ ropi/fő) nekünk kijött egy júliusi 8 napos körút, terepjáróval, normális szállásokkal.

Előzmény: baracell (2571)
rumos14 Creative Commons License 2011.12.02 0 0 2573

'Laugar és Thorsmork áprilisban? le vannak zárva az utak...

persze, láttam a youtube-on videókat, hogy februárban is elmennek oda, de az igen speckó járgány, és gondolom valami engedély is kell?

Előzmény: Sandorson (2569)
jet set Creative Commons License 2011.12.02 0 0 2572

Abszolút nem éri meg a vacsora ennyiért.

Előzmény: baracell (2571)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!