Azt tudtátok hogy a Maiden Piece albumhoz tartozó hiv. videó egy germán TV showból volt ami nem egy gyenge show volt..
Én spec az elmúlt 30 évben azt hittem hogy az a dortmondi buli önálló maiden buli volt. viszont innen meg hiányzik az eddie agykitépős rész..vagy hogy?
Mikor hallottam itthon is esetleg hozzá lehet már jutni...a Különleges-be tévedve rögvest közölték, hogy már több mint egy hónapja ott a polcon. Sőt eladási listavezető (1,2 e Ft/üveg ha jól rémlik) !
Hát a fanok nálunk is mind őrültek, velem együtt. :)
"With this in mind, for the 2014 dates we plan to change the set list around a little, to make it more equally representative of the whole of the ‘80s period covered by those three DVDs – Early Days, Live After Death and of course Maiden England, along with one notable exception from the 90’s, the fans will know which song I’m talking about!"
Maiden will be headlining one of the nights at the massive Rock Am Ring and Rock Im Park Festivals in Germany between Thursday June 5 and Monday June 9. The other headliners are Metallica, Kings of Leon and Linkin Park. Tickets go on sale Wednesday
Mert nekem is van valahol a fiók alján egy piros alapszínű magazin, benne többek között tele "Kedvenc listákkal":
Emlékeim szerint: legjobb banda, legjobb dobos, legjobb basszusgitáros, legjobb zenekar, legjobb album (Live after death), legjobb borító.., asszem ezeket vitte a Maiden:))) 2. legjobb énekes (RIP Dio), 4 Dave, 7 Adrian.
Ha már ilyen aktuális témák mennek:) :
Megvan valakinek a 86-os Maiden és Scorpions koncertekre kiadott magyar nyelvű, részben színes kb 8-12 oldalas újság.
Én barom azt általános iskolai örsvezetőként /természetesen egyhangúan választottuk a nevet: Iron Maiden örs....:))/ felszabdaltam és az osztály örsi faliújságját dekoráltam vele:((
Egy igazi Maiden fan nem lehet már nyeretlen kétéves. :)
Viszont sikerült "újdonságot" írnod nekem ezzel, mert arra nem emlékszem konkrétan(mondjuk ez nem jelent semmit:)), hogy a Metallica Hungarica-nak is volt már előzménye nálunk !?
erre én is emlékszem: sőt, év végén volt egy összesített lista a szavazatok alapján, és ott is a Wasted Years nyert, teljes döbbenetemre, a Final Countdown és a Livin' on Prayer előtt. Egyik sem az a kimondott popdal, bár a Jovi, meg pláne a Europe akkoriban rocker körökben égőnek számított :)
1986 körül a Petőfi Rádió vasárnapi kettőtől ötig című B.Tóth László vezette kivánságműsorába-poptarisznya- (Poptari top) a sláger listát háromvasárnap a Maiden Wasted Years című száma vezettette. 1.Wasted Years -Elfecsérelt évek
Ami igen nagy "csoda" volt, számomra örvendetes, mivel a műsor 99,9%-ba pop zenéket adott.
Ez is érzékeltette a Maiden hazai akkori népszerűségét.
82-ben egy zsáknyi lemezt hoztam haza a jugoktól pontosabban Szabadkáról. Volt abban minden amit tudtunk venni kinti (Kiss, AC/DC, BS, DP stb)rokon segítségével a vámtiszt kérdésére mit hoztunk vámolni...semmit volt a határozott válasz :))
Mondjuk ezek nagy része nagyon nem az én világom, mégis érdekes, mi minden belefért akkoriban rádió zenei kínálatába. Persze ma már internetről minden elérhető.
Én arra emlékszem, hogy itthon a nagy GNR-láz kb egy évvel az Appetite megjelenése után tört ki. A baráti körömben meg addigra már lecsengett a dolog, mert egy ismerősöm már közvetlenül a lemez megjelenése után hozzájutott valahogy, és hülyére hallgattuk.