Keresés

Részletes keresés

rainman Creative Commons License 2001.09.11 0 0 2139
>amit ma úgy hívunk: nyilvános kártyás állomás!
Csak jelen esetben az a bizonyos állomás a Te lakásodban állomásozik és kapcsolási száma is tehozzád tartozik...
Üdv!

Előzmény: Törölt nick (2138)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.11 0 0 2138
Szia!

Na most akár igazad is lehetne (Neked en?!:-))) ) de ez esetben épp azt a szolgáltatást írod le (máés szavakkal) amit ma úgy hívunk: nyilvános kártyás állomás!

Szvsz. itt sántít az üzletpolitikai "alapvetés".

Üdv

mikimaus

Előzmény: rainman (2137)
rainman Creative Commons License 2001.09.11 0 0 2137
>Ez nem semmi, főleg a részletező és a díjindító korlátozása!

A felvetés akár jogos is lehetne.
DE:
Ez a csomag nem csak a használó-előrefizető (majdnem azt mondtam előfizető) vonalához van rendelve.
Egyenleged tehére bármely állomásról kezdeményezhetsz hívást azonosítód és pin kódod beadása után!
A díjindító impulzus viszont egy adott vonalra jellemző szolgáltatás. Ugyanígy hívásrészletezőt is egy adott vonal forgalmáról kérhetsz.

A lista szerintem korrekt abból a szempontból, hogy ennek alapján bárki eldöntheti, kell-e ez neki.
Üdv!

Előzmény: Törölt nick (2124)
rainman Creative Commons License 2001.09.09 0 0 2136
> Ha a modemet választottam, híváskor egyszerűen hibát jelzett! Nem furcsa?

Szóval ezt a témát taglaltuk úgy a 1959, 1963, 1964, 1965 hozzászólások környékén.

Esetedben a hívott modem száma vélhetőleg nem rendelkezett azzal az infóval, hogy rajta egy modem leledzik, ezért kaphattál libaüzenetet. :-)
Üdv!

Előzmény: B. bácsi (2135)
B. bácsi Creative Commons License 2001.09.09 0 0 2135
Köszi :)
Azért az érdekes volt, hogy amikor a telefont és a modemet két külön portra raktam, utóbbi esetében a Netmod Config Managerben a portnál (szintén) telefont kellett hozzárendelnem. Ha a modemet választottam, híváskor egyszerűen hibát jelzett! Nem furcsa?
Előzmény: rainman (2132)
rainman Creative Commons License 2001.09.08 0 0 2134
Igen, működik.
Különben nem lenne fenn a matáv honlapon az alábbi: http://www.matav.hu/akcio/rvscomlite/index.html
Előzmény: sorah (2133)
sorah Creative Commons License 2001.09.08 0 0 2133
Kerdesem az volna, hogy az RVS-COM az muxik a netmoddal is ? Bizonyara mar volt rola szo, csakhat a lustasag....
rainman Creative Commons License 2001.09.07 0 0 2132
B.Bácsi!
Gratula a sikerhez! Számomra is tanulságos volt!
Az RVS-t azért nem ajánlottam, mert azzal még nincsennek tapasztalataim, ill. itt analóg modemről szólt a történet.

Analóg modemes használat (és fax) esetére kiemelném mikimaus hozzászólását:
"A végberendezés-típus analóg készülék esetben pusztán (felesleges!) formalitás, amelyet nagy bután a Matáv "bele-specifikált" az NT-ibe.
Ui. csak akkor működik, ha a másik oldalon is ANALÓG végződésű NT van és ott is úgy van beállítva a végber. típusa. "

De ezt jóval lentebb egyszer már kitárgyaltuk.

Üdv: Rainman

Előzmény: B. bácsi (2131)
B. bácsi Creative Commons License 2001.09.07 0 0 2131
Némi izzadás árán, de sikerült összebuherálni a dolgokat. Jobban belenéztem a Bitware-be, és tényleg tud distinctive ring-et! Ugyanakkor felhívja a figyelmet, hogy nem minden modem támogatja (mint kiderült, az enyém igen, hehe :))!
Szóval netmod config managert elő, beapplikáltam a második számot a régi alá, de nem láttam sehol, hogy ott hol lehet distinctive ringet beállítani. Morogtam egy sort, aztán előkaptam a netmod kézikönyvet, és ott benne volt, hogy hogy kell (megkülönböztetett jelzés). Innen már csak meg kellett hallgatnom, hogy milyen csengést produkál a másik szám, aztán vissza a bitware setupba, hozzárendelni a faxot és paraaaaammm! Megy minden, mint állat :) Szóval köszi mindenkinek a jótanácsokat!
Előzmény: Törölt nick (2126)
Festéktüsszentő H. Benő Creative Commons License 2001.09.07 0 0 2130
"Tehát: azért a Szereld magad... akció(k) különböző variánsai miatti bosszúság nem igazán lehet a Te hibád! Az első esetben 2 évre adták a havi 2500-as forgalmi díj kedvezményt (k.jó! ezt használom) míg azóta megint felment a csomag ára 15 ezerre, majd most megint le egy hérte 2000-re.
Én ez (mivel ugyanazon a néven van és ez jogilag és etikailag is támadható) nagyon bosszantónak találom."

Végre egy olyan példa, ami egyértelműen a MATÁV hibája :) Ezért én is utálom őket, meg azért is, mert ezt a 2000-es akciót igen mélyen elhallgatják, nekem sikerült beleférnem, de csak azért, mert a munkahelyemre küldtek egy faxot, hogy cseréljük le a maradék analóg vonalainkat.

A Szereld magad... tényleg csúnya a névazonosság miatt, az árváltozás már nem annyira felháborító, mindenhol vannak akciók, minden termékkel előfordul, hogy megveszed és másnap feleannyiba kerül, de csak mondjuk 3 napig. Nem kötelező fogyasztani :)

A többiben mélyen egyetértünk, végre egy ember, aki a matáv tényleges hibáit keresi és nem zsigerből utálja :)

Előzmény: Törölt nick (2125)
Festéktüsszentő H. Benő Creative Commons License 2001.09.07 0 0 2129
"De inkább tekintsd (Sőt! Tekintsétek! meg a következő listát ugyaninnen!"

Tökéletesen egyetértünk, ha visszaolvasol, ezekre is hivatkoztam :) Egy jó részük alapszolgáltatás az ISDN-n, ezért sem lehet a kettőt összepárosítani.

Előzmény: Törölt nick (2124)
Festéktüsszentő H. Benő Creative Commons License 2001.09.07 0 0 2128
Jójó, biztos megoldják a régi eszközök csatlakoztatását, de azért a követendő a csere lenne, nem? :) Pl. minek használjam az NT soros portját, ha az egész hálózat IP alapú? Csak rákötöm a gépet, pl. a házon lesz hozzá alaplapi csatlakozó és hadd szóljon, az internet-elérés afféle alapszolgáltatás lesz a dróton, csak valami alapdíjat fizetsz érte, mert a rendszer úgyis ip-alapú, Stb. Ezekre gondoltam, amikor a cserét írtam :))))))
Előzmény: Törölt nick (2123)
peth Creative Commons License 2001.09.07 0 0 2127
Üdv Mikimaus!

Ezért állítjuk az RVS-t G3/G4-re nem?

(egyébként kíváncsi lennég egy sima G4 fax működésére, bár ára miatt elég ritka lehet...)

Üdv.

Előzmény: Törölt nick (2126)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.06 0 0 2126
Peth, B. Bácsi!

Főként Peth-nek!

A végberendezés-típus analóg készülék esetben pusztán (felesleges!) formalitás, amelyet nagy bután a Matáv "bele-specifikált" az NT-ibe.

Ui. csak akkor működik, ha a másik oldalon is ANALÓG végződésű NT van és ott is úgy van beállítva a végber. típusa.

Ha ISDN G4 fax hívna analóg porton lógót, az szvsz ki sem csörögne, akármit is állítasz be ott típusnak. RVS Commal kipróbáltam: "szimulált" G4-es faxként hívtam analóg analóg G3-as faxot és olyan szépen eldobott! A hívó/hívott ISDN faxnak kell tudnia átváltani G3-ra (analóg módra) - az RVS Com vagy 10 sikertelen hívási kisérlet után meg is tette.

B. Bácsi!

Lehet, hogy elkerülte hozzászólásom lejjeb a figyelmedet:
A fax/modem kiszolgáló programok (főleg ha voce-osak is, azaz, mint írtad, képesek üzenetrögzítőként funkcionálni) általában ismerik a megkülönböztetett csengetés funkciót.
Ezt ki lehet használni az 1 port 3 szám megkülönböztetésre.

Ha meg már beemelt akkor - mint egyedi készülék társai - a kapcsolat alatt meg tud(hat)ja állapítani, hogy emberi szót, faxot vagy modemet hall a hívó oldalon és e szerint cselekszik.

Az az ideális állapot, amikor mindeni mindenkit még a SETUP (kapcsolatfelépítés kezdete) alatt tipusilag is felismer és amegfelelő készüléket csengetik eleve, csak akkor lesz elérhető, ha az ISDN elterjedtsége legalább 70-80%-os lesz és ezen belül is az igazi (S0 bustra csatlakoztatott) ISDN végberendezések működnek az NT-ken.

Üdv.

Maus Róbert Péter
mikimaus

Előzmény: peth (2119)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.06 0 0 2125
"FHP"!

Megint én! :-)) vagy :-( lehet választani!

Tehát: azért a Szereld magad... akció(k) különböző variánsai miatti bosszúság nem igazán lehet a Te hibád! Az első esetben 2 évre adták a havi 2500-as forgalmi díj kedvezményt (k.jó! ezt használom) míg azóta megint felment a csomag ára 15 ezerre, majd most megint le egy hérte 2000-re.
Én ez (mivel ugyanazon a néven van és ez jogilag és etikailag is támadható) nagyon bosszantónak találom.

Amúgy mindenben mélyen egyetértek Veletek!

Maus Róbert Péter
mikimaus

Előzmény: Festéktüsszentő H. Benő (2111)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.06 0 0 2124
Benő!

Ez a kontroll díjcsomag, ami nem függ össze (ilyen irányban) az 51-3xx-xxx mezővel!
De inkább tekintsd (Sőt! Tekintsétek! meg a következő listát ugyaninnen!

A KÖVETKEZŐ TERMÉKEKET, SZOLGÁLTATÁSOKAT A KONTROLL DÍJCSOMAGGAL EGYÜTT NEM VEHETI IGÉNYBE:

- Nemzetközi kézi kapcsolás (190),
- Belföldi távolsági kézi kapcsolás (191),
- Távirat feladás (192),
- Ébresztés (193),
- Tudakozó Plusz (197),
- Belföldi tudakozó (198),
- Emelt díjas számok (06 90)
- Üzenethagyás, Üzenetközvetítés (06 40 222 444),
- Díjindító jel,
- Ébresztő/Figyelmeztető hívás,
- Hangos számla,
- Három résztvevős beszélgetés,
- Három résztvevős konferencia,
- Hívásátirányítás,
- Hívásrészletezés (kivéve reklamáció esetén),
- Hívásvárakoztatás,
- Kettős telefonszám,
- „Ne zavarj” szolgáltatás,
- Összhang csomag,
- Matáv Újrahívó,
- Minimál díjcsomag,
- Bónusz díjcsomag,
- Mindenkinek csomag,
- Kedvenc szám,
- Kedvenc szám NET,
- Belföldi csomag,
- Hétvégi csomag,
- Ritmus díjcsomag,
- 150 Ft-os kedvezmény.
- Immarsat (00 871, 00 872, 00 873, 00 874),
- Iridium (00 8816, 00 8817),
- EMSAT (00-88213),
- BT Global Office (00 882 10),

Kontroll díjcsomaggal rendelkező előfizető nem lehet a Világkártya költségviselő állomása, valamint ilyen állomásról Barangoló kártya nem használható.

Ez nem semmi, főleg a részletező és a díjindító korlátozása!
Lesz ebből még HÍF/GVH ügy.

mikimaus

Előzmény: Festéktüsszentő H. Benő (2107)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.06 0 0 2123
Szia F. H. Benő!

Nem feltétlenül kell kidobásban gondolkodni.
Az ISDN NT-nek is lám van analóg portja:-)
Nem jelent nagy ügyet IP alapú hálózathoz - akár - ISDN eszközöket illezsteni, annál is inkább, mert az IP reményeim szerint :-))) CSAK az átviteli útra (ez kissé szabadosnak tűnhet ugyan, de remélem nem köveztek meg) lesz hatással, és a kimeneten - előfizetői szolgáltatás hozzáférési pont; csak az előbbi ellentételezésére! :-) - valamilyen korábbi rendszer szerinti végkészüléket hazsnálhatsz.
Persze nyílván lesznek IP alapú faxok meg egyéb (a mainál sokkal több féle) végberendezések.

Még alszunk pár ezret és már ezt fogjuk használni - vagy megyünk vissza a fára, mert egy őrült megnyomott egy piros kerek nagy gombot :-(

Üdv!
mikimaus

Előzmény: Festéktüsszentő H. Benő (2101)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.06 0 0 2122
Fapados, de stabil.
Előzmény: B. bácsi (2121)
B. bácsi Creative Commons License 2001.09.06 0 0 2121
Esetleg Netmod Configuration Manager-rel?...
A bitware egyébként elég fapados, distinctive ring-et sem tud.
Előzmény: peth (2119)
szilva Creative Commons License 2001.09.06 0 0 2120
Elnézést, azt nem írtam sehol, hogy "gúzsba kötött" ISDN-esekre gondolok. Az a két év, az olyan, amilyen, ezt nyilván én is tudomásul veszem.
Másrészt: nekem 1 éves az ISDN-em, és akkor még semmi hír nem volt sem előrefizetett, sem más, mondjuk átalánydíjas "csomagokról", de még ADSL-ről sem, ha jól emlékszem.
Kíváncsi leszek, ha lejár a Matáv egyeduralma, hogyan fog alakulni a verseny (nekem lesz 10 vagy 11 hónapos hártányom a gúzs miatt, azalatt figyelni fogom a dolgok alakulását). De azt hiszem, lesz jónéhány olyan ember is, aki a két év lejárta után vissza fogja mondani az ISDN-t, még ha marad is a Matávnál. Apropó: visszaalakíttatni mennyire zűrös az ISDN-t analógra?
Előzmény: Festéktüsszentő H. Benő (2109)
peth Creative Commons License 2001.09.06 0 0 2119
Üdv B. bácsi!

sajnos itt csak az egész analóg portnak tudod meghatátozni, hogy végül is milyen végberendezés van rajta.(ti.: fax, telefon, modem)

ISDN kompatibilis progiban (RVS-com) pl. meg lehet határozni számonként, hogy melyiken mit is csináljon.(ha ugyanezt tudja a bit is, akkor állítsd be a modem funkciót, hátha)ű

Üdv.

Előzmény: B. bácsi (2118)
B. bácsi Creative Commons License 2001.09.06 0 0 2118
Végül rainman megoldását alkalmaztam - átkábeleztem a modemet és a telefont, két külön portra raktam őket, aszt' hadd menjen. Ez rendben van, csak nem értem: ha ez kell ahhoz, hogy külön lehessen kezelni két számot, akkor mire jó, ha egy-egy porthoz három szám rendelhető? Csak akkor lehet kezdeni velük valamit, ha külön csengőhangot rendelsz hozzájuk?

Előzmény: Törölt nick (2088)
actsy_farang Creative Commons License 2001.09.05 0 0 2117
brühühüüüü:((((
Előzmény: actsy_farang (2116)
actsy_farang Creative Commons License 2001.09.05 0 0 2116
Tehát egy fogyasztó vagyok, akinek igénye van, de ezt az igényt egy szolgáltató sem tudja józan profitérdekei miatt kielégíteni. Hadd fájjon már ez nekem.:)
Előzmény: actsy_farang (2115)
actsy_farang Creative Commons License 2001.09.05 0 0 2115
Erösen túloztam, hogy ironizáljak a helyzet lehetetlenségén. Érted te is, hogy miröl beszélek.
Nem a Matávról, hanem a vágyaimról.
Előzmény: Festéktüsszentő H. Benő (2114)
Festéktüsszentő H. Benő Creative Commons License 2001.09.05 0 0 2114
"Ja, és amennyire természetes a Matáv részéröl a profitra törekvés, az én részemröl is természetes, ha pl. azt kivánom, az autópályát itt vezessék el a tanyámtól két km-re, hogy használni is tudjam, de a zaja ne érjen el. :)"

hát azért annyira nem természetes :) A matáv egy profitorientált szervezet, semmi másért nem létezik, mint azért, hogy a tulajdonosainak profitot termeljen. Te viszont lehetetlent kívánsz, ugye :) Vagy tán hajlandó vagy finanszírozni az autópályát? :)
Az NT-t pl. amit használsz, a matáv finanszírozza, befektet, hogy profitot termeljen. Te az autópályát vagy a hangfogó falat vagy hajlandó fizetni? :))

Előzmény: actsy_farang (2113)
actsy_farang Creative Commons License 2001.09.05 0 0 2113
Ja, és amennyire természetes a Matáv részéröl a profitra törekvés, az én részemröl is természetes, ha pl. azt kivánom, az autópályát itt vezessék el a tanyámtól két km-re, hogy használni is tudjam, de a zaja ne érjen el. :)
Előzmény: actsy_farang (2112)
actsy_farang Creative Commons License 2001.09.05 0 0 2112
Én is így gondolom. Muszályból döntöttem, kiszámoltam mindent, nem is anyázok, csak önzö módon nem örülök a konkrét helyzetemnek.
Előzmény: Festéktüsszentő H. Benő (2111)
Festéktüsszentő H. Benő Creative Commons License 2001.09.05 0 0 2111
Ha elolvastad, nekem ugyanilyen indokaim vannak az áttérésre, de mielőtt döntöttem volna, végigsakkoztam, hogy kb. mennyit eshet még az xDSL-technikák ára, mennyi az esély kábelre stb. és ezek után döntöttem. És mivel megfontoltam a döntést, nem a matávot utálom, ha számomra kellemetlenül alakulnak a dolgok, hanem magamat hibáztatom, mert rosszul mérlegeltem. És ha valaki nem mérlegelt, nem mérte fel jól a lehetőségeket, annak sem a Matávot kell hibáztatnia, hanem saját magát. A matáv teszi a dolgát, árulja az ISDN-t, és megpróbálja magához kötni a felhasználókat, ezért nem kell szeretni, én sem szeretem, de utálni sem kell, és főként nem úgy, hogy mi követtük el a hülyeséget. A matáv egy szolgáltató, aki teszi a dolgát, jól-rosszul, ahogy tudja, de a döntéseket mi hozzuk. Mi írjuk alá a szerződést, mi akarunk gyorsabb netet, több vonalat stb. Ő meg kiszolgálja az igényeket, hogy közben profitra hajt? Hogy közben megpróbálja magához kötni az ügyfeleket, hogy biztos legyen a bevétel? Hát istenem, a matáv sem a ráfizetésből él.
Előzmény: actsy_farang (2110)
actsy_farang Creative Commons License 2001.09.05 0 0 2110
Persze lehet az ISDN-t a legkisebb rosszként is választani. Nem mindenki azért választotta az ISDN-t mert arra volt leginkább szüksége. Nekem az kellett, hogy lehessen hívni netezés alatt. Mellesleg netre jobb az analóg modemnél is. Viszont ha nálunk elérhetö lenne kábel vagy DSL, eszem ágában sem lett volna ISDN-re váltani. Legközelebb talán akkor lesz esély broadbandre, amikor lejár a kétéves gúzs, így számoltam. De nehogymá ennek örüljek is.
Előzmény: Festéktüsszentő H. Benő (2109)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!