Topic off
Az Út Lerövidítésének
Megjelent a Dune: House Atreides c. könyv, kb. 80 évvel a Dűne előtti eseményeket tárgyalja, Frank Herbert fia meg egy Kevin Anderson nevű faszi jegyzi, pl. benne van az Öreg Herceg utolsó corridája is, szal nagyon vaddisznó.
Topic on
Valaki segítene megoldani szegény Nargnak a Vault City-Gecko közti erőműproblémát?
Mindent optimalizált és kijavított, csak a balfékek nem kooperálnak
pá
Cookiemonster
A kérdés ugyan nem nekem szólt, de azért válaszolok. :)
A drogok közvetve növelik a skill-eket is, mivel a skill-ek függnek a tulajdonságoktól.
Tényleg jó módszer az, hogy perk kiválasztása elött bekap egy-két drogot az ember, olyan perkeket is ki tud választani amihez egyébként nem lennének elégségesek a tulajdonságai. Ez már az első részben is működött.
hé, kipróbáltad a lábujjat? én tényleg olvastam, sajnos a web-oldalt nem bookmarkoltam be, de rengeteg baromságot beírtak még, amin egy csomót röhögtem
Ha jól emlékszem egy beszélő növény megtanít egy lépést, amivel sikerül legyőzni. De hogy elárulja a lépést, át kell telepíteni, mivel nagyon magányos.
Kozben rajottem, hogy a Scrounger-hez magasabb luck kell, ezert nem jon be.
A Radscorpion-os dolgot elolvastam egy walkthrough-ban. Csodalkozom, hogy nem jottem ra, pedig tok egyszeru. Egyszeruen elmentem a lenyeg mellett 1-2 meterre.
A leiras tartalmazott egy-ket tovabbi erdekesseget, amitol csak fogtam a fejemet. Nemelyikre azert rajohettem volna, de azert egesz jo munkat vegeztem, mert csak 5-6 ilyen megoldatlan dolog akadt.
Egy erdekes tanacs is volt ott, ami a program egyik hianyossaganak kihasznalasa:
Aszongya, hasznaljunk drogokat, mielott perk-et valasztunk, mert mivel magasabbra nyomja skilljeinket atmenetileg, olyanok is bejonnek, amik amugy nem jonnenek.
En most megint elkezdtem (amint emlitettem) es a tag skillek:
Traps, Sneak, Outdoorsman
Nem konnyu helyenkent a csatakban, de most azon elvezkedem, hogy a bena harcos karakteremmel mikeppen tudok eletben maradni. Mivel ismerem a jatekot eleg jol, ez nem
annyira frusztralo.
Sajnalom, hogy nehez folytatnod, de ne add fel. Megeri.
Most vegre meg tudtam javitani a Broken Hills-i banyalegtisztitot, amit az elozo ket jatekban
Renesco kicsinalasa reven misseltem. Most peldaul sikerult a Salvatore-hoz is beedesgetnem
magam, ami korabban szinten nem ment. A made man kuldetese teljesen meglepett, mert az Enclave-s vertibird-os faszikkal uzleteltunk a sivatagban. Legalabb sikerult valami ujat csinalni.
Kwisatz
Ez a labujjas dolog eleg erdekes, hogy mast ne mondjak, marhasag :)))
Es mi a helyzet a leragott fullel? Azzal kit lehet lenyomni egy mozdulattal?
A Scrounger perk-et hol lehet felvenni?
Hogy lehet SAKKBAN MEGVERNI A RADSCORPION-T??????!!!!!!
Lehet, hogy kell valami perk?
az a homu..akármi a full, legalábbis én arra az installra akartam utalni, mikor mindent felrak a gépre és nem kell a CD, hogy homu... vagy full a neve, már nem emléxem
de én is így játszottam vele, és nem volt olyan kifagyásom, amin ne tudtam volna próbálgatással túllépni (a legnagyobb harcom a SF-i box/karate meccsnél volt)
Most látom, kimaradtam néhány hozzászólásból, de sebaj (jó dolog ez a tűzfal meg proxy...)
Arra lennék kiváncsi, hogy ti milyen install-al tettétek fel a cuccost? Mert én azt a homo... vagy humo... vagy mit, szoval ami 600 megát fölpakol.
Hallottam itt már large-ot, full-t, de mi a különbség? A homu..nál nem kell a CD, és ez nekem nagy előny. De nem emiatt vannak vajon a hülye bugjaim? (a mentett állás visszatöltése után a legközelebbi exit-grid-nél elszáll)
Már semmin nem lepődök meg, egy egy nagyon holisztikus játék, ahol aztán tényleg minden mindennel összefügg ("ha 11 töltény van a harmadik shotgun-odban, és épp 131 a HP-d, miközben mindkét egérgombot nyomva tartva 112,5 fokos szögben felfelé mozdulsz, akkor... ;-))
Jó neked Jawbreaker, te be bírod fejezni...
Én megint megint megszívtam, mert az utolsó mentésem megint elcsesződött, és ha betöltés után kimegyek a szintről, akkor jön ám a "Fallout2.exe - Application error..."
Az utolsó működő mentést valahol Modoc-ban találtam. Nagyon elment a kedvem az egésztől.
A cserepes növényt a szakirodalom szerint nem lehet semmire használni.
Szado-mazoban nem nagyon vagyok otthon, de amire te gondolsz, azt nem úgy hívják, hogy 'Spectacles'? Ez egy piros golyó(?) barna bőrszíjon csattal. Egyébként valószínűleg ez se jó semmire.
A többihez nincs tippem.
???
De ha rakattintok, akkor nem kinalja fel a skilldex lehetosegeit (csak tavcso, meg hatizsak jelenik meg, a kis mosolygos fej nem), vagy hivjam elo a skilldexet, es onnan kattintsak a keretre?
Az erőtereket ki lehet kapcsolni egy kis időre úgy, hogy megszereled (repair) a kereten lévő hengert. Ez nem mindíg sikerül elsőre, de itt legalább nem szólal meg a riasztó három sikertelen próbálkozás után mint a Sierra Miltary Depot -ban.
Udv a szakertoknek, es megegyszer help pliiiz!
A f1ben a military base-ben nem kapcsolodnak ki az energiaajtok, pedig nyerek a blackjackben, es utana science skillel ramegyek a gepre, ami kiirja hogy sikerult a felere csokkenteni az energiajukat (igy mar at lehetne menni rajtuk, nemi damage aran), de ez nem tortenik meg, es igy nem tudom befejezni a jatekot, pedig mar a katedralist felrobban tottam... Szoval emlekszik meg valaki mit kell pontosan csinalni???
Sziasztok, mag.
a lábujjak a toxic caveben nőnek ki és Vault Cityben operálja le az orvos
a poént én egy külföldi anyagban olvastam, no a lényeg az, hogy a lábujjaddal simán tudsz gyilkolni :), sőt állítólag még a végső ellenfélt is egy mozdulattal lenyomhatod, ha éppen nálad van :)
Na megin` befejeztem a Fallout 2-ot, de lehet, hogy ujra elkezdem, es aprolekosan kiherelem azokat a reszeket, amiket nem tudtam megcsinalni. (mar masodszor sem) Valami "geek" karakterrel, nem is igazan a harcot akarom most eroltetni. (az is megfordult a fejemben, mire lehet jutni, ha minden letezo "jo" embert kinyirok, es minden letezo "rossz"-nak meg segitek. De ezt majd maskor.)
Azt a bizonyos cserepes novenyt lehet valahol hasznalni?
A Masticator altal letepett fullel mit lehet kezdeni? (a baratnom folyton elhagyta a fulet :))) )
A kinott 6. labujj az mitol is jon? Es ha leoperalom, megint kino. Ez mi a fenenek jo (vagy rossz) Biztos nem figyeltem, de fogalmam sincs, ez mitol jott.
Az enclave-nal (lehet, hogy mashol is) lehet talalni egy ilyen szado-mazo szajba rakos borszijas golyot (franc se tuggya a nevet), na az mire jo? Ha szakmabeli lennek esetleg???
A hubologistak raketajaval lehet csinalni valamit? Mert hogy ott all valami rocketman fele ficko vagy mifene. Amolyan tudosfele ficere.
Ha jól emlékszem a spec. encounterek között van egy óriási dinoszaurusz lábnyom is(vagy az még az 1-ben volt?). Az viszont biztos hogy lehet találni egy nukleáris anyag lerakatot ahol csak néhány gecko van és pár másodperc alatt össze lehet szedni elég magas rádióaktivitás szintet. A bálnánál természetesen a cserepes petúniát lehet felvenni :).
A robothoz tényleg "cybernetic brain" kell, meg némi biogél és egy "motivátor".
Ezzel én is összefutottam, s ha jól emlékszem, akkor 3 mozgáspontba került egy lövés (célzott négybe), a feltöltés pedig nullába. A sebzése is igen komoly volt, bár nem a legnagyobb. Amit még jó tudni róla, hogy csak nappal használható, mert este nem töltődik fel.
Most sietek, csak röviden (hétfőn majd kitárgyaljuk):
6. The Guardian of Forever (+)
Step through and you're in Vault 13, about 80 years in the past. Search the area well, because the Solar Scorcher lies on the floor besides the three containers in the Weapons Chamber. To leave, simple break the water chip. (click on the terminal)
a crashed whale-nél nem tudom mit lehet felszedni, de az utalás a Galaxis Utikalauz Stopposoknak c. könyvre :)
egyébként igaza volt getomnak, mikor kritizált, mert én direkte a special encounterekre próbáltam rámenni, arra építettem ki a karaktert (10 Luck, szükséges perkek) és alig találtam meg egy párat, s 3. számú meg a 8. számú legalább 4-5 előfordult, rühelltem is rendesen
egy barátom találta meg, de nincs sehova berakva (polc, láda mifene) azt mondta egyszerűen le volt rakva a földre, ergo alig lehetett észrevenni, állítólag a legnagyobb sebzésű fegyver, elég hozzá valami 3 erő, és small gun kategória
Magdika!
Tudod én vagyok, aki még nem játszotta végig, de szeret beledumálni. Tehát:
125-ös science megvan? (Ennyi kell az install-hoz...) És nem cybernetic brain kellene hozzá? Állítólag emberivel nem működik tökéletesen.
Egyébként honnét van a 'normal' emberi agy? Myront turmixoltad? :-)
Találtam egy listát a Random Encounterekről. Megosztom veletek:
1. The Bridgekeeper of Death (+)
2. Crashed Federation Shuttle (+)
3. The Café of Broken Dreams (+)
4. Holy Knights encounter (+)
5. The Tin Woodsman (+)
6. The Guardian of Forever (+)
7. The Big Head (+)
8. The Unwashed Villagers (+)
9. The Pariah (-)
10. The Crashed Whale (?)
A + jelűek 7+ LUCK esetén fordulnak elő, a - jelűen 3- LUCK-nál, de nem kizárólagosan.
Sulik geppityuval is ketszer szolal meg, es eleg husba vago a mondandoja (volt nala .223-as is elotte), ami a pazarlast illeti, az csakugyan idegesito amikor kutyusokat, meg orias saskakat meszarolnak a draga municioval, de vegulis van belole boven, es ha lehet akkor kikerulom az ilyen olcso encountereket. Vicben meg nem lehet igazan megbizni, engem rendszeresen hatbalott, az ellenseget a legritkabb esetekben talalta el.
Viszont azt tudja valaki hogy lehet a skynetet letolteni emberi agyba, a Sierra depoban? Nekem mindig hibauzenetet irt ki a vegen ("downloaded file corrupted", vagy valami ilyesmi, pedig sikerult normal emberi agyat szerezni a muvelethez).#
Udv, mag.
Nálam sulik .233-as pisztolyt használ, és kétszer lő egy körben. Lenny is .233-ast.
Cassidy és Vic sniper riflét
Marcus persze a rohadt minigunját, már ha van kedve előszedni, és általában kóbor kutyák esetében van kedve előszedni.
Én senkinek se adok brustoló fegyvert (kivéve persze a dilis marcust), mert csak elcseszik a lőszert.
En ketszer jatszottam vegig a f2-t (az f1-et most kezdtem, es hala kwisnek mukodik ahogy a nagykonyvben meg van irva), eloszor kezdokent Narggal, masodszor Becka-val (sajat teremtmeny) es mind ketszer hanyagoltam a karizmat, ugyhogy max harom utitarsat tudtam cipelni, viszont Narg bikaeros, es konnyu ill. nehezfegyverzetben kepzett, bar nem tul okos srac lett, mig Becka rendkivul intelligens es konnyufegyverzetben kitunoen kepzett holggye valt (kb a jatek ketharmadanal 300%-os volt a lightgun skillje), aki unarmedben is jaratoskent (kb 130%) nyomta le a kemeny sracokat NewRenoban ill. San Franciscoban.
Felvetette valaki az erdekes Random Encounterek kerdeset, ti talaltatok olyat, hogy valami gyuru alaku szobor, es ha atsetalsz rajta, akkor a multba teleportal a vault13-ba, ahol osszetorheted a water-chipet, ami nemi oromerzetet okoz... Meg jok a Monty Python poenok is, a Bridge of Death, es Arthur kiraly lovagjai ("a bator sir Robin...")
Az npc-ket illetoleg annyi fuznek hozza meg, hogy kezdetben orultem Marcusnak, de aztan rajottem, hogy megvannak a hatranyai, ha valaki nem viselhet pancelt, mert nem jo ra az emberi meret, ugyhogy szerintem a ket leghasznosabb (marmint harcban) tars Sulik es Cassidy, es szerintem Suliknak batran lehet burstolo fegyvereket is adni (lehetoleg az SMG-nel jobbakat), tuti jol kaszal veluk, mig ha lehet akkor Cassidy is kierdemel egy Gauss Rifle-t. Veluk igazan utokepes csapatot lehet osszehozni, volt olyan harc ahol nekem nem is volt lehetosegem loni mellettuk:-))).
Uhh, kicsit sokat irsokaltam, szoval koszonet kwisnek, es udv mindenkinek,
mag.