Keresés

Részletes keresés

Naala Creative Commons License 2009.06.25 0 0 19799
Vannak jó cuccok! Nagyon szép batikolt ruhák, kendők, szoknyák vannak. Rengeteg Ralph Lauren butik van, többnyire Polo cuccokkal, kb. féláron. Melyik részre mentek pontosan?
Előzmény: nora1234 (19796)
aaggoottaa Creative Commons License 2009.06.24 0 0 19798

Sziasztok!

Eladó csipkés napernyő, a fotózáshoz nagyszerű kellék.

Képet mailben küldök. Ára 6000 ft.

timifort Creative Commons License 2009.06.23 0 0 19797

Sziasztok!

Szeretném eladni 2 db bordó koszorúslány ruhámat, egyik kb. 33/38-as méretű és nyakpántos, a másik 40/42-es méretű és sima pántos. Kérésre küldök fotót.

forte@enternet.hu

nora1234 Creative Commons License 2009.06.23 0 0 19796
Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat, végül úgy döntöttünk, ezt az 50 ezret elbuktuk, sokkal rosszabbul is járhattunk volna :)

Egyébként előleg volt, ami visszajár, ha nem tudja igazolni, hogy ezt már "befektette" a mi esküvőnk szervezésébe (ezt az ügyvéd mondta). De ennyiért keménykedni se biztos, hogy érdemes (így legalább ott lesz az egyházin, és majd kitalálunk neki valamilyen feladatot, hogy megdolgozzon a pénzéért...)

Naala, ez jó hír Baliról, akkor vihetem a kis ruháimat :))) Lehet egy hosszú fehéret is beszerzek az esküvőre - vagy vannak ott jók kint???
Liliputi Lány Creative Commons License 2009.06.23 0 0 19795

Szia,

köszönöm a  választ! Már írtam is e-mailt, mostmár csak a várakozás van!

Előleggel kapcsolatban: a Hugoméknak szept.-ben lesz az esküvőjül fizettek előleget egy étteremnek,zenésznek ill. vőfélynek. Aztán sajnos le kellett mondjanak a nagy lagziról. Senkitől nem kapták vissza a pénzt. Az étteremben azt mondták, hogy azt az összeget, amit befizettek le lehet enni. Sajnos ilyen világot élünk, nem túl empatikus az emberek hozzá állása ügyfeleikhez. Próbálj meg erőszakos lenni!

Előzmény: nora1234 (19786)
Supersonica Creative Commons License 2009.06.23 0 0 19794

Bocsi. A FOGLALÓ nem jár vissza. Az előleg elvileg igen, a szerződéstől függően.

djzolko Creative Commons License 2009.06.23 0 0 19793
Hello!
Keress meg mailben, ha még aktuális a keresés. :) egc186@gmail.com
Előzmény: szabe1 (19766)
Naala Creative Commons License 2009.06.23 0 0 19792
Dehogynem lehet fedetlen vállal és térddel mászkálni! Csak szent helyekre nem mehetsz be úgy. Ilyenkor ajánlott vinni két kendőt, egy a vállra, egy szoknyának! Nagyon meleg van egész nap és egész éjszaka. Alig hűl le valamelyest a levegő. A páratartalom az eleinte fojtó, de ha hullámos a hajad ott gyűrűgöndör lesz. Nekem is olyan volt :-) Ne lepődjetek meg, hogy este 6-kor koromsötét lesz. Az már ESTE.
Előzmény: nora1234 (19784)
uancsa Creative Commons License 2009.06.22 0 0 19791
Ez minden helyen más összeg. Nálunk 15000 ft.
Előzmény: Elemen't (19777)
kovani1 Creative Commons License 2009.06.22 0 0 19790

Szia!

Köszi az infót. Mi az emeleti rendezvényterem egyikébe tervezzük. Az az esküvő meddig tartott? Azért kérdezem, mert ismerősöktől hallottam olyan infót, hogy az éjféli menyasszonytánc után már nem voltak a helyzet magaslatán sem a felszolgált ételek/italok, sem a pincérek... Nálatok volt bevitt sütemény vagy ital? A díszítést külsőleg csinálták vagy az étterem maga? Köszi

Előzmény: Mtubi (19782)
ágika1 Creative Commons License 2009.06.22 0 0 19789
Miről szól az írásos szerződésetek?
Előzmény: nora1234 (19788)
nora1234 Creative Commons License 2009.06.22 0 0 19788
Augusztus végén, tehát 2 hónap. A fele pénz már nála van, de a vicc, hogy 2 hete bíztuk meg, pár nappal azelőtt, hogy megtaláltuk, majd megvettük az álmaink házát, ami miatt önként és dalolva lemondunk a nagy lagziról. Oda kellett volna, ide - egyházi szertartás lesz, majd szűk körben családi vacsi, utána este megint nagy buli egy szórakozóhelyen - már nem annyira...

Mindegy, az ifjú férjjelölt azt mondja, ne mondjuk le, csak nekem bántja kicsit az igazságérzetem. Még egy szalmaszálat se tett keresztbe...
Előzmény: Kiskukacka (19787)
Kiskukacka Creative Commons License 2009.06.22 0 0 19787

Haaat, az eloleg az eloleg...

Mikor lenne az eskuvo? Mert sztem ha 3 honapnal messzebb van meg az idopont akkor le lehetne mondani. 2 honap akkor X osszeget vonjon le, ha egy honap akkor a felet, de ha ket het akkor sztem buktad a penzt - azert eloleg.

En is kivancsi volnek ennek a hivatalos rendjere.

nora1234 Creative Commons License 2009.06.22 0 0 19786
A külügyminisztérium honlapján (kum.hu) keresd meg az ottani magyar nagykövetet/konzult/hivatalos képviselőt, és az időzónákra való tekintettel munkaidőben hívd fel (vagy írj neki mailt és csak akkor hívd fel, ha nem válaszol 3-4 munkanapig). Szerintem bármilyen kérdésre tudják a választ, elvégre ez (is) a dolguk. Velem legalábbis irtó kedvesek voltak az indonézek...

Viszont! SOS! A ceremóniamesterem nem hagyja magát lemondani, és nem igazán szeretné visszaadni az 50 ezer előlegét. Próbáltam én is, a párom is, azt mondja, most már muszáj, mert fent van a honlapján, hogy foglalt az az időpont, meg visszamondott más párokat miattunk, stb,stb. Azt ajánlotta, hogy eljön az egyházira, és ott "vezényel". De könyörgöm: MINEK???

Van jó ügyvédem, ráküldhetem, ha akarom, csak nem tudom eldönteni, hogy érdemes-e. Ti mit tennétek???
Előzmény: Liliputi Lány (19785)
Liliputi Lány Creative Commons License 2009.06.22 0 0 19785

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni! Külföldön kötött házasággal és annak ügyintézésével kapcsolaban lenne szükségem információra. Van esetleg olyan ismerősötök, aki a dominikai Köztársaságban kötött házasságot? Fontos lenne!

Köszönöm!!

nora1234 Creative Commons License 2009.06.22 0 0 19784
Tudom, hülyén hangzik, de én már előre kifizettem fejenként +5 kg pluszt :) - mi előtte egypt airrel megyünk, és ott amúgy is 20 kg-s a limit, gondoltam akkor miért ne...

Ruhát nem is akarok túl sokat vinni, majd kint megoldjuk - mondjuk 2 hét az hosszú idő... Tényleg nem lehet fedetlen vállal és térd feletti szoknyában mászkálni? Mert akkor bajban leszek a "kinti" menyasszonyi ruhával... - eredetileg azt gondoltam, hogy az itthoni menyecskeruha (fehér selyem kék, lila zöld mintákkal) tökéletes lesz, de az sajnos egyik feltételnek sem felel meg...

Ja, igen: ma írt a konzul, és mindennel (!) együtt 520 dollár (tehát 100-120 ezer forint) lesz - ebben már az anyakönyvi kivonat Mo-ra hazaküldése is benne van... Igaz, felhajtás nem lesz, csak mi ketten valahol egy rizsföldön Ubudban... - nekem tetszik az ötlet :)))
Előzmény: Naala (19783)
Naala Creative Commons License 2009.06.22 0 0 19783
Igazad van, egy ház sokkal többet ér mint egy nagy esküvő. Nekem volt részem szűk, családi 10 fős, és most egy 70 fős "nagy" esküvőben és a különbség ÓRIÁSI! Mondjuk azért Bali megadja a romantikáját, az biztos! Nagyon olcsó minden az biztos! Egy tanács! Ne vigyél sok ruhát, minden sarkon van mosoda ahol fillérekért kimosnak, vasalnak mindent, és akkor telepakolhatod a bőröndödet rengeteg mindennel! Nekem ezzel gondom volt. Thaiföldön már vettem egy csomó mindent, utána Air Asia-val mentünk Balira, ott nagyon komolyan veszik a 15 kg-t, utána ott is vettem jó pár dolgot, majd Malajziában már alig bírtam becsukni a bőröndöket. Biztos nagyon szuperül fogjátok érezni magatokat!  
Előzmény: nora1234 (19772)
Mtubi Creative Commons License 2009.06.21 0 0 19782

Szia!

Én tavaly voltam a Kiskastély étteremben egy esküvőn, nem vendégként, hanem fotósként. Szép a helyszín és finomak voltak az ételek, a kiszolgálás korrekt volt és normálisak voltak a pincérek is. Több szintes az étterem, mi a nagyobb részen voltunk (kb.80 fős lagzi volt), de láttam, hogy az emeleten is van még rendezvénynek való hely. Tudomásom szerint a pár elégedett volt a hellyel és az árral is. A gödöllői polgári házasságkötőt nem ismerem, még nem voltam ott.

Előzmény: kovani1 (19771)
nora1234 Creative Commons License 2009.06.21 0 0 19781
Nekünk Csepelen 20-at számolnak, és ebben benne van a templom díszítése is. Kérdezzétek meg a papot, szerintem mindenhol más ár van.

Egyvalami viszont biztos: januárban kezdődik a jegyesoktatás, és ha csak ki nem fogtok valami nagyon laza papot, azt bizony végig kell járni... A mi papunk nagyon kemény volt ebből a szempontból, bár mi nem is bántuk: sokkal jobb így, hogy meg kellett "dolgozni" érte, mert így nemcsak puszta díszletnek tekintjük a templomi szertartást... (főleg, hogy csak az lesz:))
ErikaSzalon Creative Commons License 2009.06.21 0 0 19780
nekünk 2007-ben 25 az esketés és még legalább 25 a templom díszítés ugy hogy mi vittük a virágokat
cucmorgó26 Creative Commons License 2009.06.21 0 0 19779
Nekünk most mondta a pap, hogy 20 ezer. De mi vidékiek vagyunk, tehát lehet, hogy máshol nem ennyi.
Geminigirl29 Creative Commons License 2009.06.20 0 0 19778

Bész!

Semmi gond veled. :)

Ha úgy érzed, hogy Te tudod a legjobban megszervezni ezt a napot és úgy vagy nyugodt, ha minden szál a Te kezedben fut össze, akkor az így van jól. :)

Előzmény: Bész (19776)
Elemen't Creative Commons License 2009.06.20 0 0 19777
Sziasztok!

Ha tudja valaki mennyit kell fizetni az egyháznak az esketésért, kérem írja meg nekem.

Köszi.
Bész Creative Commons License 2009.06.20 0 0 19776
Geminigirl29!

Elhiszem, hogy sok gondot le tud szedni egy menyasszony válláról az esk.szervező! De ez az én véleményem volt. Biztos szupi eskit össze tud rittyenteni, de én nem tudnám másra bízni a szervezést. Tudom, hogy ő kutat, majd mi döntünk, de akkor sem.

Nem tudom, lehet velem van a gond... :(
Geminigirl29 Creative Commons License 2009.06.20 0 0 19775

Kedves menyasszonyok, házasulók!

Ha érdekel titeket Trash The Dress fotózás, akár itthon, akár külföldön, írjatok! Nem szokványos, különleges, egyedi esküvői fotók készítésével kapcsolatban szívesen adok referenciákat, hogy ne csak az esküvő legyen különleges, hanem az azt kísérő-követő fotósorozat is! :)

Geminigirl29 Creative Commons License 2009.06.20 0 0 19774

Szia Bész!

Teljesen igazad van abban, hogy általában sok menyasszony szereti kézben tartani az esküvőjét és annak szervezését. :)

Esküvőszervezőként mondhatom, hogy tényleg nem egyszerű dolog valaki más kezébe adni a NAGY NAP minden feladatás és ezzel együtt felelősségét is. Mindazonáltal egy jó esküvőszervező sosem az ara és a családja helyett dönt, hanem megtalálja a lehető legjobb ajánlatokat, lehetőségeket, megoldásokat. Nem helyetted, hanem veled. :)

Volt olyan menyasszonyunk, aki még az esküvői ruháját is nálunk varratta, az utolsó hajtűig minden kis kiegészítő rajtunk keresztül készült, szerveződött, bonyolódott és volt olyan is, aki elmondta kategorikusan, hogy mit akar és mi megszerveztünk mindent a számára. Mindkettő úgy nyilatkozott, hogy tényleg élete legszebb napja volt az esküvője. :)

Számunkra meg ez a lényeg. :))

Előzmény: Bész (19756)
Geminigirl29 Creative Commons License 2009.06.20 0 0 19773

Szia,

Írtam neked emailt, remélem tudtam segíteni fotós ügyben. :)

nora1234 Creative Commons License 2009.06.20 0 0 19772
Szia!

Az esküvőről annyit: igen, nekem sem esik épp a legjobban, hogy nem világraszóló lakodalom lesz, hiszen mi is azt szerettünk volna, ezt szerveztük már lassan fél éve. Eredetileg úgy gondoltuk, hogy az esküvő után kezdünk ház után nézni, most azonban egyik pillanatról a másikra megtaláltuk azt, ami mindkettőnk szívét megmozdította, és nem tudtuk azt mondani: előbb a lagzi, utána keresünk egy másikat, hátha lesz még egy ilyen...

Azt is tudom, hogy lehet sokkal több jönne be a kasszába, ha megtartanánk, de jelen pillanatban van egy házunk, benne az összes pénzünk, és van még annyink, amiből kijönne az esküvő, de mi van akkor, ha ez nem jön vissza? Vagy kevesebb folyik be? Nullából indítsuk a közös életünket, úgy, hogy minden egyes fillért meg kelljen nézni? Én úgy gondolkodtam, hogy 28 évesen először kénytelen vagyok egy felnőtt döntést meghozni.

Fura, de a felhajtás egyáltalán nem hiányzik, én eredetileg olyan esküvőt szerettem volna, amilyen most lesz, a párom ragaszkodott ahhoz, hogy "adjuk meg a módját". Egyedül azt szeretném megoldani, hogy a szüleimnek így is ugyanannyira jó legyen...

Bali meg nem olyan vészes, csak akkor, ha utazási irodára bízol mindent. Én szeretek szervezni, beszélek pár nyelvet, és fejenként 3-400 ezer helyett kihoztam az egészet 520-ból kettőnknek 2 hétre, úgy, hogy nemcsak Balin leszünk, hanem a szomszédos Lombok egyik kis, fehér homokos-pálmafás szigetére is átmegyünk 4 napra. A repjegy már februárban megvolt, és a szállásokra is utaltam foglalót, úgyhogy ez már nagyrészt ki is van fizetve.

Az esküvőnél is azt csináltam, hogy megnéztem ugyan a kinti esküvőszervezők oldalait (csak hogy milyen iratok kellenek, meg hogy egyáltalán lehetséges e), majd szépen írtam emailt az összes szállásadónak, és felhívtam a Balin élő magyar konzult, aki tökjó fej volt, és mondta, hogy utánanéz nekem mindennek, és elküldi a költségvetést e-mailen.

Az egyik szállás is válaszolt, tőlük 70 ezres ajánlatot kaptam, de lesz ennél olcsóbb is. Tudod, hiszen jártál ott, hogy iszonyat olcsóság van...
Az tuti, hogy 30-35 lesz majd az indonéz házassági anyakönyvi kivonat hitelesítése Jakartában és a hazaküldése Mo-ra...
Előzmény: Naala (19768)
kovani1 Creative Commons License 2009.06.20 0 0 19771
Sziasztok!

2010-re tervezzük az esküvőnket Gödöllőre. Polgári a házaságkötőben, vacsi a Kiskastély Étteremben lenne. Van valakinek tapasztalata akár a polgármesteri hivatallal, akár az étteremmel kapcsolatban? Ha más gödöllői étteremmel van tapasztalat, azt is szívesen veszem. 35 fős, családias hangulatú esküvőt szeretnénk, max. 350 ezerből. Köszi
kovani1 Creative Commons License 2009.06.20 0 0 19770

Szia!

Tudok ajánlani egy nagyon jó és "őrült" fotóst, aki garantáltan megragadja a vicces pillanatokat, mivel ő maga is egy humorzsák, emelett persze profi. Szólj, ha érdekel.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!