Hello. Valaki valamit mondjon már a Lowrey L-65 ös orgonáról.Pontosan milye nhangszíynekre képes, mennyire minőségi hangszer vagy bármi más info is jól jön.
A képek összevetéséval jól látni, mennyivel több élő beavatkozási lehetőség akad a 760-ban. Amint írtam, a kezesebb formája szintén segíti a koncertzenészt.
Gidónak volt ilyen, szerette is, míg 2007-ben el nem lopták tőle :-(
Nem elhanyagolandó előny a Claviával szemben hogy multitimbrális. De van egy sejtésem a dinamikájával kapcsolatban is.
Eddig az Ensoniq SQ magyar leírásán deültem a legjobban.
Pásztázás, szekvenciázó... :-)
Utána készítettem el ezt saját magam. Még a mai napig van igény a saját változatomra.
Lehet akkor hogy ez is az lesz mint a VK8 a VK7hez képest??? Nekem egyedül a "garázslejárós" fazonú drawbar elhelyezés sántít rajta, majd májusban kiderül milyen lesz élőben. Az ára, már most fogadom 5-600HUF körül lesz szerintem! Az Electroval való hasonlat találó, szinte ua, a normális drawbarokat azon nem nézve. It pont jár a roli javára, amúgymeg én nem sok érdemi különbséget tudok felhozni a 760-ban ennek rovására. A 700-ban a PCM részt jobban megtámogatták, mondjuk nem sokban, de a normális zongoramintákat már megkapta.
a kerékfékre még az jutott eszembe, amit egyszer az Atecosoktól hallottam, hogy a nyugdíjas angol tanárnénit megbízták a Lexicon PCM90-es zengető gépkönyvének fordításával, mire a lady a reverb szót végig zengőtányérnak fordította! :D
Wheel brake - generátor motorjának le/fölkapcsolása. Vagy TG stop. Ez rövid.
Erre igazából nincs frappáns fordítás. A kerékfék inkább muris mint találó :-)
VR-760 <-> 700
Csak rá kell nézni, élő előadáshoz mennyivel felkészítettebb változat volt az előd. És a formája is kecses, könnyű, szóval jól szállítható. Ez meg szinte megfoghatatlan. Ahogy vissza is számozták, gondolom a gazdaságosság jegyében történt.
Egyébként érdemes lenne összevetni egy VR760-at egy Electro73-mal. Nagyon hasonló a szolgáltatásuk.
Persze igazából tényleg nem kell sok kütyü, tekerő egy ízes élő előadáshoz. Ahhoz meg kitalálták az A33-at! :-)))
Sajna még ennek is keskeny, csúszós fekete billentyűje van a kép alapján.
Az ilyen stílusú leírások amiket mostanában a hangszer újdonságoknál nyújtanak persze fittyfenét sem érnek. Aki most lát ilyet először az nagy vonalakban megtudhatja hogy egy billentyűs hangszeren még zenélni is lehet, de aki régi motoros a szakmában csak jót röhög a "leírunk 1-et 5x" mondatokon. Nem tudom milyen fejjel gondolkodnak, de teljesen feleslegesnek tartom hogy csili-vili flash animációkkal telenyomjnak oldalakat, holott pár felrakott videó ezer szónál többet mondana.
Amúgy nekem ez a kerékfék jelző még tetszik is! Amit lehet azt nem kár ha magyarosítjuk, mert ebben a sok "szuper fícsör jutiliti túúl" angolságban lassan az anyanyelvünk is odavész. Persze ha 1 ismeretlen hallja először, nem árt ha megtudhatja mit is jelöl a dolog, mielőtt a pótkereket kezdené fékezni valahol. :) Nekem is van antiangolsággal megáldott idősebb ismerősöm, akinek sokáig a drawbar kifejezést próbálták a nyelvére ültetni, pedig a tolókapcsolóval sokkan jobban elboldogult volna...
A 76 dinamikus Waterfall billentyű gyors repetíciót és igazi, rock orgonához méltó glissandózást tesz lehetővé. A dedikált húzóregiszterekkel természetesen módosítható az orgona hangszíne játék közben is, míg a D Beam segítségével kézmozdulatokkal állítható a ‘kerékfék’, a ring ....." Még így sem nevezték a wheel brake-et :-)))
Kissé visszalépésnek néz ki a VR 760-hoz képest, a 700, de kíváncsi vagyok rá.
Van videó is:VR-700 Mondjuk Rudess-től eddig még nem hallottam tisztességes orgonálást(sőt, nagyon orgonálást sem, leginkább szintetizátorozást orgona hangszínnel).
Nem nem, vagyis de! :-) 1992-ben a Frame For The Blues lemezen B3000-ezik, 1993-ban a Feelin' The Groove-on XB3-azik. Van egy másik TV felvétel ahol Dennerleinnel játszok, ott is XB3-on nyomul. Egyszer Csehországban láttuk ezt a duót, ugyanaz hanxerekkel.
Nem is a visszatérés jellemezné, inkább az hogy nem csinál belőle gondot. Egyértelmű hogy mit szeret. Viszont amit odatesznek neki, azon játszik. Neki is van NewPortaB3-ja. Ha rá hárul a cipelés, gondolom azt viteti. Szerintem a sajátját láthattuk a mostani mezzós videóban.
Nem Rhoda Scott volt az aki minden új Hammond (illetve Suzuki) fejlesztést kipróbált ? Gondolok itt a B3000-re meg a Super B-re meg az XB-3-ra de utána mindig visszatért az "öregekhez".
Hát ez tisztára Line6! Azt meg kiveséztem még 2,5 éve. A sampleremet rátettük és a Motion Sound sztereó bemenetével hallgattuk. Aztán persze vissza a Motion saját feles rendszerére. Végeredmény: nem nagy szám. Olyan sajnos, amennyibe kerül.
A mezzo videóért nagy köszönet!!! Kíváló kép és hang.
Ez a videó kíválóan demonstrálja a NewB3-at. Mármint hogy az eleinte csak kissé zavaró műanyag hangja a Nova szólójában már egész idegesítően nyávogós lesz, hiába a csöves 122XB lezli. Mindez szót sem érdemelne ha a látható hangszer nem kerülne egy igazi többszörösébe. De így? Ahogy Trambibácsi mondaná: drága, de legalább rossz.
Viszont most látom, ennek legalább arettál a presetbillentyűje!
nem keserítesz el :) én csak közvetítek ebben az egész ügyben. a kérés/kérdés csak az lenne, hogy ránézne-e valaki - akár bp-en akár szentendrén - és mennyiért. azt nagyon valószínűtlennek tartom, hogy hammond lenne.
Nem akarlak elkeseríteni, de a '70-es évek beli "villanyorgonák" többségének mai értéke még üzemképesen sem éri meg a Szentendre-Budapest szállítást. Persze ha az illető billentyűs hangszer elektromechanikus Hammond abban az esetben más a helyzet, de először el kéne olvasni a gyártóját és a típusát, biztosan valahol megtalálni rajta.
Megtévesztésig hasonlít a roto-ra, ez is tud 3 lezlit (illetve egyet sem a 3 lehetőségből) sőt a beállító gombjai is hasonlóak, de az árkülönbözet mind fizikai felépítésben, mind hangzásban jelentkezik. Amiért nem dobtam ki azonnal, amikor vonalban kell szólnom, nem megy a lezli mikrofonozás, akkor elviselem, de ideges leszek tőle és a játszhatóság rovására megy. :( Dezsoszoce figyelmébe: nekem sem jött össze a torzítás (L100) de tehtube itt a fórumban korábban elég részletesen leírta, mit is lehet tenni. A javaslatok lényege, egy csöves mikrofon előerősítőt próbálj túlhajtani (nem lesz nehéz).