Terv készül a német szövetségi kormányban arra az esetre, ha kudarcba fulladna a menekültválság közös kezeléséről kötött EU-Törökország megállapodás végrehajtása - írta egy nem nyilvános pénzügyminisztériumi dokumentumra hivatkozva a Der Spiegel című német hírmagazin.
"A magyar reformok működnek. Üzenjük Brüsszelnek. Pesten voltam vásárolni, óriási sorok a kasszáknál. Rajtam fekete, hosszú ruha (ennek a későbbiekben jelentősége lesz). A hátam mögött konszolidált, középfiatal házaspár. Nézik a hátamat, türelmetlenkednek. Én is nézem az előttem állók hátát. Várunk. A hátam mögött álló nő azt mondja a férjének: - Látod, már itt vannak! - Hát látom. Eszem megáll, van pofájuk... - És látod, felvásárolják a magyar árut! - Látom, látom... Nem hiszem, hogy nem lehet tenni valamit! - Szörnyű... Még ide is beengedik őket. Szólni kéne a biztonsági őrnek. - Igazad van, szóljunk. Megvársz? - Persze, csak siess, nem akarok itt maradni egyedül. - Te addig figyeld, nem lop-e el valamit. Ezek ilyenek. - Látod, a kosara is tele van tejjel meg túrórudival... Itt fogtam gyanút. Hogy rólam beszélnek. Megfordultam, csak úgy a magam szolid termetével. - Valami probléma? - Maga beszél magyarul?! No comment. Kendő nem volt rajtam."
"Az eredeti felvételen két másik gyereket és egy felnőttet is hoznak a mentőautóba, egy másik felnőttet pedig letakarva emelnek ki a ház romjai alól. "
A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára méltatlannak tartja, hogy egy olyan szervezet, amely "elvileg elkötelezett" az állampolgári jogok iránt, érvénytelen szavazat leadására biztat az október 2-i népszavazáson.