Teljesen igaz. Minden rasszizmus velük kapcsolatban. Jól emlékszem, mikor az asszony az ablakon menekült ki a teljesen felháborodott ura elől. Nem tudom mit tehetett szegény asszony, de nem zavartuk meg ebbeli tevékenységében. Beavatkozzunk valami beavatási szertartásba? Előítéletes gondolkodásra vallott volna. Avagy - mert ugye -, akár igaza is lehetett a férjnek egy nézeteltérésben. Vagy nem, de ezt nyelvi nehézségek is akadályozták volna, meg hát a rasszizmus gyanúja. Ott a férfi az úr! Ki meri ezt kétségbe vonni?! Hacsak, nem rasszista!
Igazán elkelt volna ott néhány asszonyjogvédő, de min tudjuk jól, ilyen esetekben soha sincsenek jó helyen. Meg rasszizmus is a beavatkozás. És persze, utána mindegyiknek jár a szája, hogy hol van ilyenkor az Alkotmánybíróság? Nyilván, ahol rendszeresítve van. Na de, ők sem szólhatnak ebbe bele! Én meg, nem vagyok jogi végzettségű. Arról nem beszélve, hogy itt is a szűkebb család, nem is volt olyan szűkre szabott. És ez csak egy a sok-sok kulturális sokszínűségből, melyet napi szinten volt lehetőségem megtapasztalni éveken át.
Szóval, a rózsadombi jogvédők, elmehetnek a ..........
:-) Mondjuk úgy, én a kisebbség sajátos kultúrájába, nem avatkoznék bele. Éltem velük egy lakóközösségben, nekem az bőven elég volt.
Maradjunk annyiban, hogy itt a magyar hölgyek párkapcsolati problémájának egy javasolt formuláját írtam le. Sem bíróság, sem bokaGPS nem szükséges hozzá. Csak ugyanannyi összefogás, mint amit amúgy is megtettek. Csak a célirányultságot kell helyesen megválasztani.
a fizikai eroszakot mar nagyon jol lefedtuk torvenyekkel, hivatalokkal (rendorseg, gyh, gyejo, birosag)
ideje a jellemzoen nok altal elkovetett erzelmi bantalmazast is buntetni, kulonosen a gyerekek ellen elkovetettet letoltendovel szankcionalni: ideertve az elidegenitest, ellennevelest, kapcsolattartas akadalyozasat.
remelem a nane es a patent gyorsan lep ezekben az ugyekben :DDD
Az megvolt. De hozzá kell szoknod. Ha az átlagférfiból kiölitek az agressziót, akkor megdögölhetsz az úton egy bántalmazótól. Tovább hajt, megáll egy parkolóban, onnan felhívja a rendőröket.
Mire kiérnek te már a kukoricásban vagy elásva, és amíg életben voltál csodálkoztál, hogy miért nem segített senki....
"A nők összefognak vagy ezren, elmennek sorba mindegyikük pasijához a munkahelyre, és ott tartsanak egy ilyen meetinget. A pasinak, meg égjen a pofájáról a bőr. "
Hajrá!
Cigánytelep. Lehet kitelepülni virágokkal, és inzultálni családon belül erőszakoskodó férfiakat....
ja, és hogy a kérdésedre is válaszoljanak, nem, ne pofázzanak bele idegenek az életembe, de ha bántalmazás áldozata lettem, akkor büntessék meg az elkövetőt a hatályos jogszabályok alapján
Ez is ilyen álszent baloldali értelmiségi "Húúúúú de szar az élet, mert a Patás által kézivezérelt állam nem segít!" Ha segít, minek pofázik bele az egyén életébe. És ugyanezek meg genderbudit, meg szivárványos világot akarnak, de abba már, ne pofázzon bele az állam.Hol a sapkád.....
Magyarán, csak az ő érzéseik számítanak - vagy a közösségüké -, a többi meg menjen a pitlibe maradiságával.:-)
Ezért nem tudják megfogalmazni igazán, mit is akarnak. Hiszen, nincs egy világos kontúrja ennek az egésznek. Hol végződik a magánélet, és hol a közösségi? Vagyis hová is jutottunk el? Az ősi alapliberális felvilágosult gondolatig : Az ő jogai ott kezdődnek, ahol az enyémek végződnek. De ezt már elfelejtették. Mára, csak a saját jogaik vannak. A többinek meg kötelezettsége, hogy félreálljon előlük, mert különben, pofán vágnak.
ja, és hogy a kérdésedre is válaszoljanak, nem, ne pofázzanak bele idegenek az életembe, de ha bántalmazás áldozata lettem, akkor büntessék meg az elkövetőt a hatályos jogszabályok alapján
"Az érzések bizony veszélyes műfaj. Nem lehet ugyanis nekik erővel gátat szabni, főleg nem kívülről, leuralva az egyént és a közösséget. Ami azonban még nagyobb hiba volt ebben a lépésben, az az, hogy tökéletesen figyelmen kívül hagyták a tényt, hogy az egyént talán el lehet hallgattatni, hogy csak befelé érezzen, meg lehet félemlíteni, el lehet venni tőle a reményt. A közösség azonban keményebb dió. Ahhoz már diktatúra kellene."
Ez a lényeg. "Érzések", "egyént és a közösséget" Ahhoz már diktatúra kellene". Ez megint a szokásos ultraliberális társadalomrombolás. Egyrészt a család mintáját rombolják a gender-tanokkal, másrészt a hagyományos családi modellben fellelhető anomáliákat használják eszközként a fennálló hatalommal szemben. Tisztán látszik, Fletó-kormány alatt nem tüntettek a Parlamentnél, ergo, családi erőszak, csak a Fidesz-kormány alatt fellelhető társadalmi torzulás. Nevezhetjük ezt Greta Thunberg-trükknek. A látszólagos "egyéni" kezdeményezésből O1G lesz hamarosan.:-)