Ez már decemberben szarul hangzott, mikor Laci lenyilatkozta, hogy Z.Ilic lesz a második balkezes lövő. Alakulhatott volna másként, de ahhoz legalább egy bajnoki cím kellett volna ( egy egy BL). Nem lett, nem is érkezik korábban Sandell (SAJNOS). Persze lehet Lacit dícsérni Fabregas,Sandell és a többiek miatt, de most őszintén, Ti el tudjátok képzelni, hogy egy Kiel-Barcelona-PSG-Kielce, tehát a végső győzelemre hajtó csapatok közül valamelyik második számú J2- nélkül vág neki a szezonnak?! És a sérülések miatt történő kieséseket ne vegyük ide.
Szerintem ez egy óriási hiba részéről.
Az ilyen hülye dumákat meg remélem mellőzik majd, hogy Valiupov majd besegít, ha kell. Persze, mint ahogyan Siskarjov 2-est védekezett...
Szerinted ha oda jutunk, mint pl fociban a Videoton a Fradival szemben, akkor úgy érzed ez a Vezető nem tud- vagy akar hatékonyan kűzdeni azért, hogy változtasson a status quo-n. Sajnos ebben lehet, hogy igazad van. Bízzunk benne, hogy nem jutunk odáig...
A Szerencsejátékos pénz nem azért van így osztva, mert teljesítményarányos? :)Szerintem ez volt a mondás.
Azt, hogy lenulláznának minket, az általad leírtak miatt én sem gondolom. A jelenlegi kormány a döntéseit szinte mindig várható politikai hasznok és károk mentén mérlegeli. Egy ilyen eredményes brand alól kirúgni a sámlit, egyértelműen kárt okozna nekik, ha máshol nem, Veszprémben. De annak a lehetőségét, hogy az eredményeink, teljesítményünk ellenére idővel hátrébb sorolnak minket, valós, lehetséges veszélynek látom.
A kiegyenlítettebb bajnokság nagyon jó lenne. De ezt nem szponzorok felülről irányított tologatásával kellene elkezdeni, hanem az nb1-egy csapatok közt szétdobandó pénzt kell arányosan, teljesítmény alapján szétdobni. Nem tudom hogy van most, de pár éve mintha olyasmi számokat olvastam volna, miszerint a Szeged és mi 600-600 millió forintot kapunk, mindenki más, ennek a töredékét. Ha még mindig így van, akkor ez hibás koncepció, mert a bajnokságot gyengíti, ezáltal a két kiemelten kezelt, nemzetközi küldetést végrehajtó csapatot is gyengíti. Nagyon izgalmas lenne egy olyan bajnokság, ahol mondjuk két döntetlen, négy vereség is becsúszik az alapszakaszban, amit így is megnyernénk persze, aztán pontelőnnyel vághatnánk neki a hatcsapatos felsőházi rájátszásnak. Sokkal több hozadéka lenne, mint amit egy mondjuk 300 millió forinttal kisebb költségvetés jelentene.
Azért nem tudom elfogadni, hogy ilyen torz, felülről irányított a rendszer, mert torzul benne a valós teljesítmény, a történéseknek egy meghatározott narratívába kell illeszkednie, amitől torzulnak a szereplők, és egy alternatív valóságot kapunk végeredményül. De sporteseményeket szerintem nem ezért jó nézni.
Alap, hogy normálisan beszélünk egymással, itt ritkán érzem másképp! ;)
A félelmed megalapozottságát nagyon nehéz felmérni, de az biztos, hogy ma minden annyira kiszámíthatatlan, hogy akár még ez is megtörténhet. Budapestre koncentrálódik a pénz és másodvonalúvá válunk... lehet. Azonban ha kicsit elgondolkodunk sok minden apró dolgot össze szedhetünk, ami akár megnyugtatóan hathat az általad felállított elmélet tekintetében. Veszprémben olyan erősek a kézilabdaszeretet gyökerei, hogy azt vétek eltékozolni, szerintem ilyet nem tesz okos vezető. Egy veszprémi brand-et lebontani barbárság. A Bányász fejlesztése is arra utal, hogy inkább szeretnének egy erősebb- kiegyenlítetteb vagy nehezebb bajnokságot kialakítani, mint egyszerűen Pestre vinni a minőséget. Persze furcsa egy ilyen "felülről irányított" támogatási rendszer és lehetnek benne anomáliák, de én bízom némi józanságban.
Először is köszönöm a kulturált és tartalmas választ. Az eddig tapasztaltak okán valami hasonlót vártam volna Bembitől is.
A hozzászólásod végétől kezdeném. Én szeretem ezt a klubot. Elfogadom azt, hogy egy felülről meghatározott cél szerint alakítjuk a játékoskeretünket. Bár szívesen néznék tehetséges magyar játékosokat, el tudom fogadni, ha ez nincsen összhangban a win now célokkal, mint már írtam lejjebb, szeretem ha egy játékos alapvetően sportszerű, ez a legfontosabb kritérium számomra. Szita Zoli azért nagyon fáj, a lehetőséget a Plock utáni szintlépésre nálunk kellett volna megkapnia, megdolgozott érte. Mint már nem egyszer írtam, Nagy Laciban én hiszek, és türelmes is vagyok vele. A nyugati fociban nem egy helyen lesznek az átlagnál értelmesebb, a pályán alfa hímekből sportvezetők. A Bayernnél ennek kimondottan erős kultúrája van, bár a mostani Kahn-Salihamidzic páros egyelőre kevésbé meggyőző. Szerintem Laci alapvetően jó helyen van, a karaktere, az intellektusa ezeknek a kritériumoknak megfelel, az meg, hogy ő inkább konszenzuskereső ember, nem annyira autoriter, nem számít, több ösvény is vezethet a csúcsra. Azért ülhetne egyszerre kevesebb lovon.
Az hogy mi a hatalmas problémám a vezérigazgatóval, akinek a karakterét nagyon pontosan leírtad, messzebbről kezdeném. Először is, ki a mi végső tulajdonosunk, ki az aki az utolsó szót kimondja? Szíjj László? Mészáros Lőrinc? Vagy van valaki, aki még őket is utasíthatja? Ez az elmúlt éveket figyelembe véve egy fontos kérdés, szerintem.
Időről-időre felreppen a pletyka, hogy mivel szükség lenne egy jó fővárosi csapatra, és a jó játékosok is inkább jönnének egy világvárosba, meg amúgy is macerás a VIP-bérletesek egy jó részének másfél órát autózni pár kézfogásért a páholyban, a Veszprémet majd jól Pestre költöztetik. Ami ebben a formában nyilvánvalóan nonszensz, nem fog megtörténni. Csakhogy mióta ezek a pletykák először felreppentek, történtek változások. Először is, megépült az MVM aréna, a nagy szurkolói bázissal rendelkező Fradi labdarúgó stadionjának a tőszomszédságában. Maga a Fradi kézilabdacsapata is több szintet lépett az utóbbi években, megérkeztek a Veszprém-Szeged kettős mögötti közvetlen bolyba. Ebből a bolyból új sportcsarnokot kapott az utóbbi években a Tatabánya, ahová egy állami szponzort irányítottak Szegedről. A problémám tehát dr. Csíkkal- aki meglehet, hogy kiváló rendőr volt, bár cégvezetőként került már a hatóság látókörébe - hogyha a Fradi megerősödik, és továbbra is valós (politikai) cél egy erős, akár BL résztvevő fővárosi csapat, és most már van precedens arra, hogy hatalmi szóval szponzorokat csoportosíthatnak át, hogy segítsék őket, akkor vajon mennyire számíthatunk a mi vezérigazgatónktól arra, hogy ina szakadtáig, akár a tulajdonosokkal is szembe menve a mi érdekeinket fogja védeni? Ha mi, mint politikai eszköz elavulnánk, lehetőség adódna egy újabb, jobb, egy milliós nagyvárosban, nagy tömegbázissal rendelkező klub létrehozása, ami már most is nagyon kedves ugyanazoknak, akik a mi tulajdonosaink is, mi garantálja, hogy nem más klubok kárára irányítanak oda szponzorokat? És ha így történne, mire számíthatunk mi a béta karakter vezérigazgatónktól?
Én ezek miatt nem tudok nyugodtan örülni annak ami van, mert az égbolt felettünk nem szikrázóan kék, igenis vannak ott sötét felhők, még ha nincsenek is közel.
Csík szerintem is a legvisszataszítóbb arc a vezetésben és jó lenne, ha nem kéne látni a pojácáskodását a médiában. Ezt akár maga is felfoghatná. Fáj nézni, ahogy próbál a játékosok népszerűségében sütkérezni és a környezetükben fontoskodni, pedig a kézilabdázás világában Ő egyelőre egy senki.
Viszont! Azt nem láthatjuk, hogy azt, ami a dolga lenne milyen minőséggel és hatékonysággal végzi el. Lehet, hogy szuperül vezeti a céget és jól gazdálkodik. Fene tudja, de azért gondolom vannak még páran az országban, akik képesek lehetnek erre és mondjuk nem ennyire unszimpatikusak.
dr. Csíktól függetlenül a klubot kell szeretni, a csapat minőségét és az eredményeket érdemes mérlegre tennie egy szurkolónak. És ki tudja, talán a sportigazgató is és a vezérigazgató is képes a fejlődésre.
Nem azokról van szó, akik egyszer már megszerettek minket. Azokról, akiket meg lehetne, lehetett volna hódítani, a jövő tömegbázisáról. A mostani fiatal felnőttekről. Nem reprezentatív persze, csak egy 15-20 fős minta, az egész ország területén élő emberektől, jellemzően foci iránt érdeklődő, a kézilabdát csak jelesebb alkalmakkor követő 18-35 évesekről. Elsöprően utálnak minket. Nem sugallat, valós megélt indulat, részemről sokkoló szembesülés. Nem egy alkalommal, gyakorlatilag minden fontosabb meccsünknél. És ezeknek az embereknek a jó része 20 éve még teletabikat, meg songokut nézett, nem sportadásokat.
És ha már az előző hozzászólásodban annyira kedvesen minősítettél, kérlek válaszolj arra a kérdésre, amit ott feltettem. Mi az elfogadható szerinted dr. Csíkban? Legyél szíves a szmájlikat a válaszból se spórold ki!
hát azért megnéznék egy valós közvéleménykutatást kicsiny országunkban...nem hinném, hogy alulmaradnánk...
ezt próbálja sugallni nagyon sok okos, hogy nem vagyunk szimpatikusak, mert nincs magyar, mert csurig vagyunk külföldiekkel, meg van egy Csányinál is unszimpatikusabb tulajunk...
ezek az emberek 20 évvel ezelőtt is utáltak minket, most is utálnak, és pont annyira érdekel, mint 20 évvel ezelőtt
Uhhh, erre muszály, nem bírom ki...
Csányi 2010 előtt is, ja. Mondhatjuk Sinnermann logikáját másolva, hogy a "mindenkori hatalom embere". A köpönyegforgatås bajnoka, szeressétek nyugodtan, ismerem az éhségėt...
imádom ezt a magyarozást ,hogy nincs elég magyar a csapatban .Mutassatok top 5ös csapatott aki többnyire hazai játékosokból építi fel a keretét .Szerintem örüljünk ennek ,hogy vannak magyar játékosok a keretben nyilván jobb lenne felállítani egy kezdő sor magyarokkal de a mostani kézilabda magas szinten nem így működik .Lehetne ezen az arányon javítani de az 1 szintel lejjebb tenne minket.Meglátásom szerint ebben a helyzetben arra kell törekedni ,hogy olyan minőségi (külföldi)kézilabdázót igazoljuk aki ki teszi a szívét a pályára harcol -kúszik-mászik a csapatért a klubbért a nézőkért és nem egy amerikai nagybácsinak nézi a klubot akit csak le akar fejni.Ilyen játékossal aki ezeket a tulajdonságokat képviseli én teljesen tudok azonosulni és megszeretni a játékát és a személyiségét is.Aztán ha van egy két tehetség hasonlókép útnak inditani mint Fazekas Gergővel tették ! Jelen pillanatba ez út a működhet .
Még annyit, hogy Csányi 2010 előtt is volt valaki a magyar politikai és üzleti életben, kormányoktól és rendszerektől független. Kevésbé mondható ilyen tekintetben a NER (állam) emberének, mint a mieink..
Bocs, de ez hülyeség. A szegediek utálják a Veszprémet, ahogy mi is őket, függetlenül attól, hogy ki van ott, ki nincs ott, mennyien vannak magyarok/külföldiek, ki pénzel, stb. Minket utálnak Laci nélkül is és vele is - nem miatta utálják a Veszprémet, hanem őt magát, mert idejött a történtek után... Amiket felsorolsz, az max. a jéghegy csúcsa.
Buday mögé szorult - de ezért Lékai is tett. Miután bejelentették, hogy leigazolta a Celje, látványosan elkezdett alibizni, megúszós kézilabdát játszani, aminek még akkor Skala hangot is adott...
Szerintem azért nem érdemes erről mélyebben írni, beszélni, mert a sportvilágunk így lett
összetéve. Semmilyen piaci állapot történő működés nem számít itt és nem is lehetséges.
El kell ezt fogadni és mindenki drukkoljon az által választott és mások által kiválasztott csapatnak. Aztán, ha egyszer majd változik a mi kis világunk, akkor nagy baj lesz.
bámulatos amikor a mészárosvárkonyiveszprém szurkolói kikérik maguknak a felcsúthoz való hasonlítgatást és nem értik mi ezzel a többi szurkolónak a gondja:)
Megtisztelő, hogy még nm személyeskedően gyűlölködő kommentjeit is többre tartod, de hát így jártam... De hadd legyen azért észrevételem. A szövegkörnyezetből szerintem elég egyértelműen kiderül, hogy ez egy általam tapasztalt jelenség leirata. Nagyon sokan gyűlölik zsigerből a Veszprémet, mert a kézilabda felcsútja, mert a hatalom csapata. Ez egy valós, és az általam tapasztaltak szerint tömeges jelenség. Kívülről nagyon sokan így látnak minket. És ők nem lesznek a csapat szurkolói soha az életben. Sőt! Ha nem érzékeled ezt, buborékban élsz.
A másik, hogy ellendrukkere lennék a saját klubomnak. Tőlem nem nagyon olvashatsz olyat, hogy habzó szájjal szidnám Sevit, Nagy Lacit, vagy bármelyik játékost. Nincs belük semmi bajom. Hosszú távon Laci a helyén van, Sevi a mi kutyánk kölyke, játékost meg legyen sportszerű a pályán. Azt meg te meséld el légy s, íves, hogy mi a jó abban, hogy egy dr. Csík formátumú karakter igazgatja a klubunkat. Igazán kíváncsi vagyok.