Szerinted kellene fejből nyomnom a pontos frekit? Ami elvileg akár titkos is lehetne. Bár akár egynek a pontos frekijét megmondhatnám ,mert 5 mre van a munkahelyemtől . Mikor átálltak az ujra elfelejtették a régit leszerelni. Egyébként itt is és a másik forumon is megkaptad a kb pontos választ. Talán 144-re nem jó de felette is van élet még. Üdv:szőrmók
Köszi a hozzászólást de ez igy ebben a formában nem igy van. A BM 168 MHz felmenővel és 172 MHz körüli lejövővel üzemeltette az átjátszóit. Ha akarod pontos listát küldök,bár ez már nem aktuális. Az antennáinak a helye pedig a Széchenyi hegyen a rendőrtiszti főiskola udvarán volt. Ma is meg vannak a három lábú masszív antenna tartói a tv adótoronytól dél délkeleti irányban.
Nagy kíváncsisággal kérdezném a tisztelt amatőr társakat,hogy ismeri-e valaki a képen látható BRG antennát.Az antenna egy kb.4 m hosszúságú csőben foglal helyet. A serlegek 60 mm átmérővel az első 124 mm a többi hat 260 mm hosszúságú . Előéletéről annyit tudok,hogy a Citadella tetejéről bontották le. Arra lennék kíváncsi milyen frekire használható.Nagy köszönettel HG7WEQ tel: 30-8334574 / ha megcsörgetsz vissza hívlak/
Én csak azért merem ajánlani, mert akikkel beszéltem, már sok antennát kipróbáltak, gyári puxing, wouxun, baofeng,nagoya, stb. teleszkópos antennákat és ez vált be a legjobban, swr-ről nem is beszélve. Egyébként a teleszkópos elhangolódik egy idő után a ki-be húzgálástól, ugyan ebben a topicban keresd meg a 888-ik hozzászólásomat, ott van egy külföldi teszt pár évvel ezelőttről és meg tudod nézni mit írnak róla. 3.79 dolláros antennaként emlegetik, de EZEN A LINKEN meg tudod nézni.
Nekem van Nagoya 771 és RH 770 is, de a gyári Wouxun antenna vált be a legjobban és nem csak nekem, hanem még jó pár emberkének, ebayen kb 600-700 ft ...
Kézirádióra (nálam Baofeng UV5) milyen antennát ajánlotok?
Van valakinek tapasztalata az RH770-nel? Ez a teleszkópos, kihúzható fajta. A gyári antennát szeretném lecserélni és ez szimpatikusnak tűnt. Van még 771-es nagoya is, amit néztem. Nem tudom, van-e orbitális különbség a kettő között, igazából csodát nem várnék egyiktől sem. A teleszkópos nekem valamiért szimpatikusabb.
Küldtem egy kérést a magán-üzenetek topikba, a HAM fórumra. Remélem gépközelben vagy! :-) Azért jelzem itt is, mert fontos. (Az antennahangolódat szeretném "klónozni"!)
hamar kiderül hol a hunyó, ha az ujjunkkal megérintjük a külső hurok egyik és másik végét. Magyarul ha a zaj kevésbé esik vissza mint a másik oldalon értinve, akkor gáz van. Ha nagyjából ugyanannyira, de jól hallhatóan, akkor okés.
Köszönöm a tanácsaid, beváltak. Beljebb süllyesztettem a belső kört, és újraforrasztottam egy vastagabb réz dróttal a kondi találkozásait. Eredmény, szoba közepéről swr min 1.1 :) fal mellől szintén.
Valószínűleg egyébként a döntő ok az a forrasztás elengedése volt ütés és/vagy időjárás következtében. Ez kötötte össze a külső hurkot a kondival.
2) Tegyél egy jelzőt 47O mm-terre az A végétől. Ezt a darabot B- nek hivjuk a megjelent pontot C nek hivjuk
3) Tegyél egy másik jelzőt 94O mm-terre az A végétől
4) Vedd le a kabel külső rétegét és a fonott drot-külsejét a B szakazról
5) Szerezz egy PVC (plastic) csövet 32 mm átmérőjű, furj két 5.5 mm lukat ahogy az ábra 5 mutatja. A lukakat le sarkitani hogy a kábelt lehessen keresztül húzni.
6) Húzd be a kabelt a h2 lukon keresztül az A végével kezdve, húzzál elég kábelt és tekerd a kábelt e csőre hogy 4.6 tekercs legyen. Húzd a kábel A végét a h1 lukon keresztül
7) Tedd a b1 jelet a h1 lukhoz. Finoman húzd a kabelt hogy jó szoros legyen
8) Add a BNC csatlakozót a kabel végére. Itt kell forrasztani.
És a korlát amire rögzítve van? Zárt hurkot is képez több helyen is.
Amúgy a belső hurok helyzetére is érzékeny, jobb, ha nem lötyög és rendesen síkban van a nagy hurokkal. Amúgy először a kontaktokat nézném át a helyedben, nagy villanyok szaladgálnak ott és ha csak egy kicsit rossz a kontaktus pl. a hurok és a kondi találkozásánál, akkor az okozhat ilyen galibát. Esetleg még a kondi szennyezettsége (ha kaphat a kültérből vizet, port) illetve ha nem differenciál kondi, akkor a forgórész kontaktja kritikus pont.