Köszi a segítséget Vanchu! Kicsit lehet, hogy roszul kezdtem bele! Nem vagyok krőzus, hogy ennyi pénzt kidobjak, de jön a karácsony és az asszony kérdezget....Na És minnt mindenfelé, errefelé is vannak olyan kis települések, amik tényleg gázosak megtalálás szempontjából, vagy pl mint Vecsésre felmenni Hatvan felől, úgy, hogy nem mész be Pestre! Értitek már? Ilyenre kellene! Beépített Magyarország térkép nincs benne?? Vagy elnézést pl. feketén nem lehet hozzá szoftvert venni, mint manapság a DVD filmeket? Úgy olcsóbb nem??
Vanchu nem válaszol, segíts te! A készülék megvásárlása után kell még fizetni valamiért a GPS-en? Pl olyan mint a telefon? Annyit fizetsz amennyit beszélsz? Vagyis amennyit be van kapcsolva és nézed, hogy merre kell menni??
Én olyan 40e km-t megyek kocsival össze-vissza az örszágban, és csak nagyon néha sikerül eltévedni, de olyan még szerintem nem is volt, amivel fél óránál többet buktam volna. Néha egy elnézett tábl v körforgalom... De lehet, hogy ennyi GPS-szel is beesne...
Szóval min 70e forintból mondjuk évi egy, max két elkavarást megúsznék... Ez meg nagyon drága megúszás lenne. (szerintem)
Városban fasza, mert annyira nem evidens megtalálni Hajdúborzasztón az okmányirodát, még akkor se, ha tudom a címet... De azt meg meg lehet kérdezni, és el szokták árulni. ------- Ha már megvetted a GPSt/térképet, akkor működik további pénz nélkül is, persze.
Ezt é is így gondolom, hogy én is a túravezető után mennék, de mi lesz egyszer, ha véletlenül én leszek a túravezető??:-)))))))))))))) Ki után menjek?? Azt tudom, hogy sok útvonaltervező progi van a neten is, meg ki is lehet nyomtatni. De azért pofásabb egy GPS nem?
Ezt hogy érted: "GPS itthon csak városon belülre hasznos igazán (országútra bazi drága), de annyi pénzből sok várostérképet lehet venni szerintem." Nem, értem, hogy miért drága országútra?? Kell érte külön fizetni, amíg működik, és nézewd??
Szerintem akkor éri meg, ha nagyon sokat megy valaki, és mndig másfele és csak közben derül ki, hogy hova.. (pl kamionosok..)
szerintem motoros túráknál 95%-ban otthon megtervez az ember mindent... (Nekem is van profi motorostúra tervező progim..) Ki lehet nyomtatni itinert, fontosabb elágazások térképét...
Szerintem a kicsikkel Mo-n el lehet lenni mert, mert ha jól tudom az belefér...
Főleg én még csoportos túrákra megyek, úgyhogy ott nem a GPS után kell mennem, hanem a másik (tűravezető) után... :)
Mo-n belül úgy se nagyon tévedsz el... Ha meg mégis, akkor benzinkúton/akárhol megkérdezed, hogy merre...
GPS itthon csak városon belülre hasznos igazán (országútra bazi drága), de annyi pénzből sok várostérképet lehet venni szerintem.
Külföldre fasza, valóban, de az évi 2-3 alkalom (nekem) nem ér meg ennyi pénzt. Mondjuk tavaly Lignanoba menet vettem egy Olaszország térképet, mert akartunk kicsit kóricálni, de tavalyelőtt ugyanennek simán nekimentünk térkép nélkül egy ViaMichelines itinerrel... Szóval 100kHUF-ból sokféleképpen tudom emelni a konfortérzetem, és itt egyelőre még nem a GPS a nyerő.
Ráadásul úgy is mindig van túravezető, aki megmondja a frankót. :)
Ha mondjuk be akarod járni Ausztriát, (ha jól emlékszem jóval több volt mint 24MB....) nem fér bele... Viszont talán van bennük egy alaptérkép, és arra is alkalmasak, hogy utólag itthon kiolvasod belőle merre jártál...
Bár én is inkább a városokban történő navigációra használnám.... A maradékra van jó motoros térképem! :)))
Hát ugyan minek???:-))) Arcoskodni, hogy nem térképen nézem meg az uatat Tatáról Tatabányára, hanem GPS-ről!:-))) Rgyébként igazad van, az olyan 400 000 Ft-osak már biztosan jók!
Geocachingre és túrázásra jók, de elmennei vele nyugatra és mint navigációra használni,-ezt kifejtenéd?? Pl Ausztriába vagy Horvátországban már nem jók?? Vagy PL Olaszban??
Daty, én nem komázom a GPS-eket, mert minek, na mindegy a magán véleményem után pedig, szerintem az igazán jók használtan is olyan 70eFt körül vannak, de annyira nem értek ehhez, csak azt írtam le amit fél füllel innen onnan hallottam!;))
ui.: Ezt még csak megírom!;) Én még térkép alapján mindenhova odataláltam, egyszer hagyatkoztam GPS-es vezetőkre, Grazba úgy eltévedtünk hogy öröm volt nézni, na ez akkor nem volt ennyire vicces, szóval nekem max a sivatagba kellene egy GPS, de itt Európába minek?! Ice
Van, de attól függ mire? Geocachingre és túrázásra jók, de elmennei vele nyugatra és mint navigációra használni, arra szerintem kevés a memóriájuk... Vagy nagyon tudni kell merre fogsz menni, vagy vinned kell számítógépet és közben töltögetni felfele a térképeket... (nem tudom miért nem csinálják meg SD kártyásra????)
Már csak egy érdekes adattal terhelném a topikot ebből a pdf-ből:
A 100-0 lassulás: 122,3 feet = 37,46 m...... Nem rossz :)) Ami ha jól számolom 10,25 m/sec2 lassulás (kicsivel több, mint 1g) és mindezt 2,7 sec alatt teszi ... Ha valamit elszámoltam, sorry :))
Magyarul ha 100-as tempóval haladva ha ennél a távolságnál közelebb mozdul be eléd valami, akkor az közelebbről megismeri a mocit :(((((