Kíváló hanxerelés. A végén szimfónikusokkal is. A C3 alap mellett Modular Moog, zongora, Wurlitzer zongora, Clavinet (bónuszban) hallható. Érdekes hogy alkotás után Pete Robinsonról nem lehetett sokat hallani.
8. elsősorban a sokérintkezős on/off kontaktokat megtisztít (hajszálvékonyra vágott radírdarab v. polírpapír)
A polírpapír gyilkosság. Utána egy darabig jó, aztán ki lehet dobni. Premecz úrnak elárultam a tuti békés receptet, csak egy gumikesztû kell hozzá (amit nevezett ár képes volt idõ elõtt levenni)...
Éjszakai jazzklub Magyar jazzlemez újdonságok A Barabás Lőrinc Eklektric „Trick" című CD-je Az együttes tagjai: Barabás Lőrinc - trombita, Fábián Juli, Senna, Kasai - ének, Premecz Mátyás - billentyűs hangszerek, Bata István - basszusgitár, Delov Jávor - dob
Igazad van, rendes B3 nagyon régen szerepelt itt. Na holnap állok is neki az orgonámnak hogy 230V-osítsam :-) Az A0-28 ban már a trafó ki van cserélve egy 230V-os toroidra. Ráadásul elfért bent a sasszéban, szóval optikailag hiányzik az elfordított ezüst vagy fekete kockatrfó.
Továbbá a motornak kiadja a 117V-ot és a lezlivezérlésnek a 12-t egyben.
A 142-es laci már november óta amúgy is 230V-os. (drLS)
Még be kell építsek egy kis 117V-os trafót az indítómotornak, csakhogy nálam a szokásosnál kevesebb a hely.
Nem csoda hogy nem hoznak lázba, a pótlék az pótlék marad.
Viszont gyakran csak erre van pénz, meg ennek a szllítására van mód.
Ahogy mondja Tehtube szaktars! Anno nekem is elojott ez a oxidacios problema a persussion-nel, es en is radirozram ovatosan, azota koppan mint Jimmy bacsinak is mindig...:-) Orom volt latni, olvasni, hogy igazi mechanikus Hammond volt napirenden a forumban:-) Lehet konzervativ vagyok, de ezek a klonok, midi-k, emu-k, egyeb mintavetelezett szimulalt konzerv mudolgok nem hoznak lazba...
egy ismerősöm c3-át segítettem életre kelteni ( nem volt komoly baj, csak a start kapcsolót kellett kipucolni)
viszont kb másfél évnyi állás után elindítva, megszűnt "perkálni" a perka némítja az 1" regisztert, halkítja a "normal" állás a drawbarokat, világítanak a csövek, de nem szól.
billentyű szélességről jut eszembe. Egymás fölé tettem a Korg m1-et és az XB-2-t. Hát a hammond 5 oktávon pont egy fehér billentyűvel szélesebb. Akkor most a korg is kisbillenytűs? Pedig az még japó. Eddig nekem nem tűnt fel. Ha jól tudom a klaviatúrája megegyezik a DX7-el.
Igazság szerint nem is az a baj hogy hol készül, hanem hogy MIT készítenek???
Volt nekem 1998-as Alesis Nanosynth modulom, annak a hátán is M I Ch volt. No problem.
A problémát inkább abban látom hogy az igénytelen, de tetszetős tömegtermelés (mostmár a midimasterek többsége kisbillentyűs!!!!) elkezdi deformálni a piacot, leértékelni a vevőt. Ha majd nem lesz más, csúnya kompromisszumokat kell hozni hanxerbeszerzés során. Remélem ez az idő nem jön el. Vagy szemléletben felnőnek a feladathoz, nem maradnak pandamaci szinten.
Az meg már csak hab a tortán, hogyha egy gyártó az eredetileg japánban gyártott készüléke gyártását áthelyezi Kínába, attól még ugyanannyiért fogja adni mint előtte. (Pl: Suzuki Hammond XK... )
Egyébként a minőségükkel nincs gond, máshol sem készítik jobban. Van ott is minőségellenőrzés, garancia, nem a maguk ellensége. Inkább csak az a gond hogy legfőbb szempont a nagyszámú tömegcikk, ezért a kis példányszámú, igényes megoldásokat ritkán részesítik előnyben. Kivétel pl. a csőgyár ami nemrég volt.
Lehet hogyha teljesen eredeti mechanikus, faszekrényes Hammond B3-at gyártanának, meg tudnánk fizetni?
A fedélzeti előny eltörpül a leglényegesebb tulajdonsága melett, a billentyűérzet ennek áll legközelebb az igazi Hammond B3 waterfallhoz.
Picibá' nálam leült mögé és odafagyott a keze. Ott, azonnal ültőhelyéből hívta a Roland boltot hogy ilyent szeretne. Majdnem meg is kapta, mert szegényeknek csak az A-37 volt. Klaviatúrára ugyanaz.
Neki is befúrtam a joystick fölé a vibrátókapcsolót. Egy jó nagy, kényelmes kapcsolókar a modulációs tolóka kék/zöld vezetékének párhuzamos továbbvitelével. A képen az enyém van. Magamnak csak átforrasztottam e két vezetéket.
Sajna vagy nem sajna, de ezeknek a lezlimásolatoknak nincs sok értelme ha nem jóval olcsóbbak az igazinál. Egy jó állapotú alacsonyabb 145-öst 1600-1800Eu körül ki lehet fogni. Alig nagyobb ezeknél a kis fekete dobozoknál. Talán egy picit szélesebb. Súlyban is hasonló. Viszont a hangja igazi, a doboza az akusztikájával igazi, a végfok is csöves. A képen látható újdonság bőven 2e körül volt.
Minek egy rosszabb hangú másolat ugyanennyiért vagy még többért?
Ok, ha a másolat filléres. Valahogy az igazi és a hamis Rolex karóra analógiájára.
Valóban két midi kimenete van. Számomra ez lényegtelen, mivel egy hangmodult használok. Általában több modul egyszerre való meghajtásához ajánlatos a sorbafűzés helyett. Főleg ha az egyik szekvenszer pl.
"A potik nagyon jól jönnek élő játék közben a korgos' moogozáshoz"
No az én véleményem , hogy a triton/saját tapasztalat/ az életben nem fogja tudni az a "szörös" bunkó dzsunga hangokat amit six, a 61, de még dw6000 is tud, rakhatsz mögé effekt hegyeket. Valahogy dinamikátlan az egész.
Más
De mint tudjuk az egész élet egy nagy komopromisszum, és amikor nagy "csönd" van mindig "hallgatom" a másik két "öregasszony" zsörtölödését -mit tudnak ezek-
Az A-33 egy váltással 28 midi információt küld ki azonnal.
Szerintem a sebesség és késés nem processzortéma, inkább fejlesztői hozzáállás kérdése. Gyakran szándékosan késleltetést szoktak programokba beépíteni.
A mellékelt felkínált lehetőségekből a legtöbbet használom a cc=hanxínváltás mellett.
Ami jól látható, egyből két zónánk is lehet megosztott vagy egymásra helyezett módban. (spilt/layer)
Split esetében (mivel két manuált használok) csak az öt oktávon túlnyúló billentyűkhöz szoktam extra effekteket rendelni.
Layerben meg a szokásos zongora/mellotron kettőst lehet egyszerűen kivitelezni.
Csatornánként beállítható hogy regáljon-e az exp.pedálra, a sustain pedálra, benderre, modulációra és a data entry toló kontrollerrre. Így a zongorára nem érvényes a hangerőpedál a pitch bend, ellenben a mellotronra meg a sustain, mod. Mindezek mellett a lenti SL161-en még az orgona is szépen szól egy harmadik sávon. Az ESI 16 sávos, így bőven belefér.
Kijelzőre nincs is szükség. Kis odafigyeléssel, de egyszerűen be lehet programozni ezeket a patch csomagokat. Utána zenélésnél csak kiválasztás szükséges. És itt a lényeg, egyszerre 16!!! választható ki egy mozdulattal a világító széles gombok közül. és az is kétszer. A,- B×16
Az A37-nél sajna rosszabb a helyzet. Ugyan 128 patch van, de minduntalan kettőt kell megnyomni. Meg van egy egyesével föl,- leléptető: +/-. Elég a 32! :-)
- Hogy ON-ba fordítsam, az orgonához kíváló hogy a sustain pedált letilthatom úgy hogy közben esetleg a másik manuálon meg a zongorán a pedál szépen dolgozik. Fordítva ugyanez a swell pedállal a helyzet. Míg a zongorán az ujjaimmal dinamikázom addig az orgonán a pedállal pumpálok egyidejűleg. Kell ennél több?
Ráadásul a két kíváló kialakítású midibillentyűzet úgy 50-60e-ből össze is hozható.