Az igazság az, hogy nemigen hívnak engem éjszaka meg reggel. Ha éjszaka hívnának nagy baj lenne.
Nekem még soha nem volt szatírom, de itt 13 éve megkaptam egyéppenhogy csak feloszlatott/lebuktatott ukrán callgirl hálózat telefonszámát, mert más nem volt a központ szerint. Na akkor voltak érdekes hívások éjszakánként. Működött az elnémítás is néhány hónapig. Aztán valahogy bement a köztudatba, hogy ez a szám, nem az a szám. Esetleg napközben hívott egy tanitónéni, hogy hol van Szerjozsa, nincs az iskolában, meg ilyesmi.:-)
Igazad van, ez nem lett túl érthető. A hogy hívnak arra volt válasz, hogy nyolc előtt Boszorka nem tudja a saját nevét. A hogyan hívnak jobb megoldás lett volna. :) A csengőhangos rész meg arra vonatkozik, hogy nekem az éjszakai szatír kitartó hívásai óta direkt olyan telefonom van, amelyet egyszerűen el lehet némítani, így aki engem éjjel telefonon akar zaklatni, az kösse föl a gatyáját.
Aztán pár nap múlva láttam a tavaszt a piros nadrágjában egy Baross téri kocsmában fröccsözni. Azt üzente neked: türelem, most már rövidesen jön, csak előbb ezt megissza, és akadt még valami más dolga is, de siet. És tényleg jött. (A fröccsszagú tavasz.)
Erre azért van javaslatom: a telefonra akkor add rá a csengőhangot, amikor már tudod, hogy hívnak. Addigra szerencsére betelik a nyolc órás terminus, hozzád megy szépen később.
Az egész kerület tele van átvágott keritésekkel, 0 esélye van, hogy az ilyeneket elkapják.
A biztosítósom meg most telefonált, hogy hétfőn reggel 8-ra jön kártfelmérni. Nem normális a pasas, persze nem ismer, igy nem tudhatja, hogy reggel 8-kor még a nevemet se nagyon tudom.
Most ilyen hajnali műszakok vannak. A T-home ébresztett ma reggel 8-kor, hogy félóra múlva itt lesz és itt is volt.
Eseménydús év volt. És mi hülyék, azt hittük, itt a szilveszter, végre elmúlik ez a rossz emlékű '96. Erre éjfél előtt - tréfás kedvében - az Úr rárakott még egy lapáttal... (De az Anakonda tánccsoport emlékét most borítsa a feledés jótékony köde.)
Jaj istenem. (Krampulákkal van egy szépnek épp nem mondható emlékünk 1996 Szilveszteréről, amikor mi a Balatonon, a lakás meg üresen. A szomszéd konkrétan látta az ablakon kiugró betörőt, a lábnyomai ott voltak a szűz hóban, az órákkal később kiérkező rendőrök meg szépen elmagyarázták neki, hogy hozhatnának kutyát, de két hét múlva lesz az ebnek szabad időpontja. Nekünk viszont megüzenték, harminc nap múlva feltétlenül menjünk be a határozatért, amelyben majd leírják, hogy saaaajnos nem találták meg az elkövetőt. Ennyit arról, hová lett a nagyanyai örökségem pénzben és ékszerben, valamint hogy mire számíthat az, akivel ilyesmi történik ebben az országban.)
Van ötletem, de az okosok szerint jobb ha megtartom magamnak. Van itt a házban még egy lakatlan illetve ritkán lakott lakás, szintén lehúzott redőnnyel, de rács és riasztó nélkül, oda még soha nem akart bemenni senki, igaz a berendezés puritán.
Ide meg képesek voltak visszajönni, miután megfigyelték, hogy a riasztósok kb. 10 perc alatt érnek ide.:-(
Mint olyan önkéntes, aki maga is szokott házvezetéseket tartani az örökség napokon, nagyjából tisztában vagyok vele, mennyire terhelhető valaki, aki nem kap fizetséget a munkájáért.
Pont ezért gondolom azt, hogy aki olyan programot szervez, amelyre széles körű érdeklődés várható, számoljon ezzel a széles körrel, és találjon ki olyan megoldásokat, amelyek tíz emberből kilencnek nem csak bosszúságot okoznak. Ugyanannyi energiabefektetés, nagyobb élvezet.
Feltételezem, hogy a programok nagy része lelkes önkéntesek részvételével folyik, ingyér és azért az ő erőforrásuk is véges lehet.
Igény persze volna rá. Mint ahogy persze ezt már fel is ismerték páran, üzleti alapon is lehet "sétálni" több helyen, szerintem korrekt, a legtöbb esetben színvonalas dolgok azok is.
Az szép. És ilyenkor az ember merenghet, vajon a tágabb környezetéből ki lehetett a tippadó. Persze vannak véletlenek, de amióta pár éve láttam, hogy furcsa alakok hogyan húznak a ház egyetlen, csak időszakonként lakott lakása felé, majd még aznap kiderült, hogy fel is törték, nem nagyon hiszek a betörők intuíciójában. :-(
Kérdésem: ha a közzététel utáni percekben garantáltan minden sétára minden hely betelik, és ez minden évben így történik, vajon miért nem indítanak több sétát a szervezők? Komolyan, föl nem foghatom, ennek így mi értelme van.