Egy biztosító társaság nem bemondás alapján dönti el,hogy másoltattál-e kulcsot,vagy sem.Ilyen esetben bekérik az autóval kapott gyári kulcsokat,és azokat vizsgálják be,ugyanis a másolásnak maradnak nyomai az eredeti példányon is. (pl.: a befogatás mikroszkóppal látható nyomai)
Az előző autómon Szatuna volt. Ez "pattintós" fajta; fülekkel lehet befogatni az ablakhoz, így ha szükséges, bármikor cserélhető. A ragasztóstól emiatt félnék egy picit.
Viszont akinek légkondis a Kalos, annak jó szívvel nem tudnám javasolni, mert még falhúzott ablaknál is zajnövelő tényező. Ráadásul a klímánál semmi sem szedi le jobban, gyorsabban a párát!
Azt hiszem 2 féle légterelőt lehet kapni. Az egyik a Szatuna a másik a Heko. A heko vékonyabb, kissebb és olcsóbb mint a Szatuna. Szerintem csak ízlés dolga melyiket választod.
Nekem Heko van 1 hónapja 5000 forint volt, Pesten a 13. ker Tűzér utcában vettem. Eléggé megszenvedtem vele, kevés volt rajta a ragasztós réteg, nem állt stabilan. Begurultam, vettem kétoldalú szőnyegragasztó csíkot és körberagasztottam. Azóta áll mint Katiban a gyerek. Nagyon klassz, esőben is résnyire nyitva lehet az ablak, nem párásodik annyira.
A Szatuna olyan 8500 körül lehet, de ebben nem vagyok biztos.
Feltörték a Kalosom. Nem sörösüveggel, és nem is céltalanul. Valami csavarhúzóval a jobb első zárat nyomták be úgy hogy a karosszéria is behorpadt. Ennek célja alapvetően a k.zár nyitása volt. A riasztó nem nagyon zavarta őket. Meg a pólus center parkolójában církáló vevőket, biztonsági őröket sem...
Elvitték az előlap nélküli magnót, kereskedőként 2db vevők által rendelt digit fényképezőt, a notebookom, számlákat, stb... király. Tudom, én hibám hogy ennyi minden volt a csomagtartóban, de ha akartam volna se tudtam volna magammal cipelni ennyi cuccot. Az meg a rablók mázlija, hogy az előlapot a kesztyűtartóban nem lelvén, benéztek a csomagtartóba is...vagy követtek és látták mikor a nagykerben betettem őket.
Legalább az autót meg se kisérelték elvinni.
Egy kérdésem lenne, de nagy.
Korábban mintha lett volna róla szó, de nem akarok tűt szénakazalban keresni.
Illetve szerintem a téma részletesebb tárgyalást is megérdemel.
A Casco miatt ilyenkor a teljes zárgarnitúrát cserélik.
Én mint tulaj, hogyan tudom leteszelni majd, hogy korrektül betanították-e az új kulcsokat az immobiliserhez (amit nem cserélnek) vagy kényelmesen csak kiiktatják a lelkiismeretes szerelők?
Ugye az inditasgatló akkor bolokkol, ha nem saját (=nem betanított, pl. másolt) kulccsal próbálkoznak. De nekem olyan honnan lesz, hogy kipróbálhassam? Másképp nem lehet letesztelni a szerelők munkáját? Illetve honnan tudhatom, hogy a szerelőnek nem marad-e egy harmadik betanított kulcs? (A riasztók pl. ledviloggással jelzik, hogy hány távirányító lett betanítva.)
Elvileg eleve csak 2-t küld a gyár a zárakhoz, de a régiekkel, vagy mások által elveszettnek mondott kulcsokat (vagyis csak a nyelüket) nem lehet újra tanítani?
Ha a fizikailag lemásolják az új kulcsot, és arra ráteszik az általam kötelezően leadandó (de általam nem ismert helyre kerülő) műanyag fogantyújt, ami be van tanítva ugyanahhoz az immobiliserhez, akkor mi van? Teljes értékű kulcsot lehet így gyártani.
Rákérdeztem, mi van ha a teszt kedvéért én magam másoltatok magamnak egyet.
Azt mondták azt ne tegyem, mert akkor a casco nem fizet soha többé.
De honnan vették, hogy én a tudtukkal fogok másolni?
Biztos vannak jó helyek, de ha másoltatok is, és kiderül hogy nem jól dolgoztak, akkor mit mondok, találtam a földön egy másolt kulcsot??? Onnantól kezdve tud róla a biztosító is, az meg nem jó.
Nemrég? Tegnap. :-)
Előtte Lanosom volt. Hát eddig nagyon úgy néz ki, hogy nagy haverok leszünk... Még nagyon kevés a Km ahhoz, hogy érdemi dolgot is tudjak mondani.
(Fórumot átolvastam, de az erre - légterelőre - vonatkozó megjegyzések régiek. (Ebből eredően az árak is túlhaladottak lehetnek.) Arra meg nem láttam hozzászólást, hogy bevált-e?)
Érdemes visszaolvasnod a fórumban, mert az előző kérdésedre és erre is megtaláhatod a választ. Ha jól értettem, nemrég ültél be az új járgányodba?! Az első benyomások?
A rendőrség szerint csak abban az esetben lehetne némi halovány reményem a kár megtéríttetésére, ha sikerülne elfogni a tettest.
Akkor is csak polgári peres úton érvényesíthető az elkövetővel szemben a kárigény. Tehát előbb meg kellene várnom, amíg az elkövetőt büntetőjogilag jogerősen elítélik, ezután jöhetne a polgári per. Ha azt sikerül megnyernem, akkor még az is szükséges a pénzhez jutáshoz, hogy az elkövetőnek legyen jövedelme és az ne legyen megterhelve legalább 50 %-ban pl. gyermektartási kötelezettséggel.
Fent leírtak időigénye akár 5 év is lehet, nem is beszélve arról, hogy addig a per és az ügyvédi költségeket is meg kellene előlegeznem.
Ezekután még merje azt mondani valaki, hogy ebben az országban létező fogalom és gyakorlat a jog- és közbiztonság, valamint a magántulajdon védelme!
Segítségre lenne szükségem: Kalos-ba, Grundig rádióhoz milyen átalakítót kell vennem? (Azt tudom, hogy pl. MédiaMarkt, meg a Grundig oldalát is, de a Kalos milyen rendszerűre van kialakítva gyárilag?) Ugyancsak érdekelne, hogy a Kalos antenna csatlakozója milyen? (Még nincs meg az autó. Az még három hosszú óra...)
Köszönöm mindenkinek az együttérző sorokat. Szerencsére komolyabb baj nem történt, csupán bosszúság és némi többletköltség. Eddig sem voltam túl jó véleménnyel a közbiztonságról, de ezen meggyőződésem igazában ez az eset is megerősített... :((
Őszintén sajnálom ami tőrtént veled, de a mienk sem érintetlen már. Nekünk sikerült egy kiütéses győzelmet aratni egy Ladán (holt térben volt) 460000 -ért. Jobb hátsó sárvédő, h. lökhárító, lakatolás fényezés. Akövetkezőnél szintén Lada volt a másik csak most ő vette "szűken" a kanyart. Eredmény bal első s.védő, e.lökhárító csere, fényezés kb 300000-ért.
Rövidesen beszámolok majd arról, hogy mennyibe is kerül egy hátsó szélvédőcsere!
Történt ugyanis, hogy az éjszakában kultúráltan szórakozó értelmiség valamelyik tagja (vagy csoportja) mára virradó éjszaka behajított a félig kiürült sörösüveget a kocsim hátsó ablakán. Pompás dobás volt! A szélvédón kívül semmi sem sérült a kocsimon, sem kívül, sem belül. Na jó, kiömlött az üvegben levő maradék sör a jobb első lábtérben...
Revidiálnám a 2297-es topicban írottakat, meg megosztanán Veletek a döbbenetem.
Ugye írtam, hogy kopog az autó eleje. Na hát ma megtudtam a nem túl szívderítő választ: a komplett kormányművet cserélni kell, mert az a rossz, illetve gyakorlatilag használhatattlan! Nagyon remélem, hogy ez nem egy írtó rossz sorozat kezdete, és nem lesz belölle olyan vesszőfutás, mint egy-egy Lanos hűtőjével ( a Román gyártásúban kollégám 3x cserélt hűtőt). Megírom majd a fejleményeket, meg ilyen hiba előfordulása még ebben a fórumban úgy sem volt! Kívánom Nektek, hogy ne is legyen. De jó, hogy nem szálltam el vele!!!
Ez 6,5 liter országút+autópálya volt. Budapesti forgalomban olyan 8,5-et eszik. Nem tudom mennyi idős az Kalosod, de mikor először mértem, akkor az én városi fogyasztásom alig maradt 10 liter alatt. Ezt a 8,5 liter Bp-en nem tartom vészesnek, a gyári adat is 8,4, szóval nagyjából tartani tudom.
Ja, és az is megoldás, ha nem méred a fogyasztást. Én az első mérések (a 10 liter közeliek) után jó darabig nem mértem - legalább nem bosszankodtam.
Sziasztok!
Köszi Négyesi a segítséget, hétvégén megpróbálom a könyvbe megnézni, hogy a belső világításnak melyik a biztije. Jövő hónapban pedig egy pollenszűrőt beleugrasztok. Ma megkérdezem a danubiánál hogy mennyibe kerülhet beszereléssel együtt.