Ha ez ennyire egyszerű, miért nem csinálta meg a böszme
Ejnye, nem vagy még elég rafkós. Nem dolgozni kell, hanem sírni és sajnáltatni magad és mással felépíttetni a házat. Még tanulni kell ;-)
De tényleg:
Az ártéri házakat, az egyébként is düledező vályogházakat, amit a szentlélek tartott már miért kellene az adófizetőknek felépíteni téglából másik telken ?
Sajna részben engedett a kormány a sajtókampánynak.
Habár engem most a Pesti nem érint, csak a Pécsi lemondás.
Azért jövőre valamilyen okkal én is indítok kampányt, PL a Duna TV támogatásának másra fordíttására. Én úgysem tudom fogni. Legalább +tudom milyen jó érzés lehet más szórakozásának betartani.
Apropó. A lényeg. Árvízkárosultak:
1;Csináltak volna ŐNKÉNTES adakozópontokat az ünnepségeken.
2;Igazi nagy kárt csak tömésházban tud okozni bármilyen vihar. /Ez tapasztalat/
3; nem tudom mennyi tömésház omlott össze. Én Kb 50-100körülire tippelem.
Ezket nem bánom ha közpénzből RÉSZBEN támogatják.
4;Ha a téglaházban lakóknak nincs biztosítása, miért kellene neki fizeni?
Ha + kap pénzt én miért fizetem a biztosítást? Akkor mondja le mindenki a biztosítást.
Amúgy nekem is levitt kb 50 cserepet, + beázott 6 helyiség, + ráborult a kerítésemre 3 nagy diófa.
Nálunk itt a fórumbefolyásolásin már a negyediknél tartunk és csak az alkalmat várjuk...:)) Amúgy már többen leírták jobbról-balról, hogy ez lehet a legrosszabb megoldás, adunk ide is egy kicsit, meg oda is egy kicsit...
ez a felvetés azért megtévesztő, mert ha nincs tűzijáték, elképzelhető, hogy nagyobb a veszteség, mint amit spóroltak rajta (turisták, vendéglátóhelyek forgalma, kieső adóbevétel stb.) feltéve persze, ha az aktuális közbeszerzésen nem lopnak túl sokat. az lenne talán a jobb ötlet, ha ezt a tömegrendezvényt felhasználnák arra, hogy valamilyen módon gyűjteni lehessen a károsultaknak.
A kormány már az eredeti tervek szerint is egy sokkal szerényebb költségvetésű tűzijátékot rendezett volna a korábbiaknál, ám most még ezt az összeget is tovább csökkentik - ismertette Nagy Anna. Mint mondta, a kormány egy különleges nemzeti ünnepet akar szervezni, amelynek legfőbb üzenete nemcsak a közös ünnepé lesz, hanem az is, hogy "ez egy olyan lehetőség, amelyben még inkább megmutathatja az egész ország, hogyan lehet összefogni az árvízkárosultak érdekében".
A Facebook közösségi portálon múlt héten indult az a kezdeményezés, amely azt javasolja, hogy az ünnepi tűzijátékra szánt közpénzt fordítsák az árvíz miatt bajban lévők megsegítésére.
A tájékoztatón Nagy Anna elmondta azt is, hogy megrendezi a kormány a tűzijátékot az augusztus 20-i nemzeti ünnepen, de az jóval szerényebb lesz az eddig megszokottaknál.
Nagy Anna emlékeztetett, egy civil kezdeményezés keretében merült fel annak gondolata, hogy az augusztus 20-i tűzijáték költségeit az árvízkárosultak javára fordítsa a kormány. A kabinet az érveket és az ellenérveket mérlegelve hozta meg döntését - közölte a szóvivő.
Jó döntés.
ÉSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS indulhat a Patás fikázása, ostorozása, köpködése :)
"Az ünnepet tartsák meg, a tűzijáték meg annak függvényében legyen (vagy ne legyen), hogy lesz-e más forrás rá. Például nem fizetnének-e most részben vagy egészben kivételesen azok a cégek, akik abban érdekeltek, hogy aznap másfél millió ember legyen lenn a Dunán..."
Kedves geb! Kár a görcsölésért, mert ha nem lenne árvíz, se válság, akkor is lenne 2-300e ember, aki tiltakozna a tűzijáték ellen. Mindig is volt aki nem szerette, én pl. a kutyasz@art utálom... Egyébként az egész akcióval az a bajom, hogy olyan ez, mintha egy ember műtétjéhez szükség lenne 5liter vérre, és véradás akció nélkül két embertől levennének 2,5-2,5liter vért. A műtét ok, beteg rendben, csak a két "véradót" kell eltemetni. (Egyébként már kezdik elbocsátani a pirotechnikus alkalmazottakat, így ők is "árvízkárosultak" lettek. Arra biztosan lesz majd segély...) Hozzáteszem, kíváncsi lennék, hogy a facebook-on kattintók mennyit adakoztak a saját, adózott pénzükből, és hány százalékuk intézte el az akadozást egy klikkel?? De a legjobb az email akciót indító hölgy, akinek cégében 193milliós tagi "kölcsön" van. Gondolom legalább ennyi adót be is fizetett...
Valahol olvastam, hogy a "tûzijàték-gyàrtòk" felajànlottàk ingyenesen (a kecske is jòllakjon és a kàposzta is megmaradjon). Szerintem ez jò ötlet. Vissza kéne hozni a tàrsadalmi munkàt is, amilyen sz..ban van az orszàg. Franciaorszàgban mindenki évente 1 napot ingyen dolgozik, hogy ezzel hozzàjàruljanak a betegség biztositàs oriàsi veszteségének enyhitésére.