Mire gondolsz? Milyen frizkót akarsz? Van egy csaj a suliban, akinek rövid a haja és tök cuki vele. Nem is tom elmondani, h milyen. Amolyan kócosféle, kb. 2 centis. Neki festett szőke, de neked természetes :) Lehet, h jólállna. Nem merem megkérdezni, h lefényképezhetem-e. :( Sztem neked a melír is jól állna. Nekem sajna nem, mert túl sötét a szemem hozzá.
Na jó, ez OFF volt. De nyugodtan csevegjen mindenki amiről csak akar :)
Hát a hab az nem jó, hacsak nem akarsz valami extravagánsat alkotni :)) De akkor ahabot is le kell fújni valamivel, h megmaradjon habosnak és ne töttyedjen össze :)) Lakkot csak ezért csak akkor érdemes venni, ha elég sokszor rajzolsz, h ki legyen használva. Különben nem éri meg. Bár én ha megyek buizni, és kivételesen belövöm a hajam, akkor szoktam lakkot használni. Szóval szokott lenni otthon. A habot nem csípem, mert utálok naponta hajat mosni, mivel már derékig ér a hajam. Pedig a habtól elég hamar zsírosodik és muszáj. A lakk se a legjobb, de egyelőre még nem találtak fel jobbat :) És így legalább 2 funkciós.
Igen, fixálót is használtam, vettem a boltban. Már nem tudom mennyi volt, mert ez már régen volt. Hajlakk meg nincs is otthon, csak hab. Az meg egy kissé hülyén jönne ki. ~:))
Tipp: Ha szénnel vagy pasztelkrétával dolgozol, fújd le hajlakkal. De jó ragadóssal :) A fehérek kicsit ki fognak fakulni, de a többi rendesen megmarad. Rendes fixálót még nem használtam, állítólag marha drága és a hajlakk is egész jól fixál. Ráadásul sokkal kellemesebb szagolni.
Én eddig a festékes módszert nem mertem kipróbálni. Csak ceruzával és krétával próbálkoztam eddig. Illetve volt pár kísérletem festésre is, de az ilyen kifestős szinten ment. ~:)) Nem mertem, mert soha nem volt hozzá türelmem, hogy miért nem lesz olyan, amilyenre akartam volna.
Jólnevelt cica, h nem borítja fel a vizet, meg nem keni szét a festékeket :) Vízfestékkel festesz? Vagy milyen fajta festékkel? Talán a cicásoknak a legjobb a nem tubusos festék, olyasmi, mint az akvarel vagy sima vízfesték.
Nagyon tetszik a képed és külön csodállak érte, h egérrel képes voltál ilyet rajzolni, mivel az nem nyomásérzékelő és sokal nehezebb árnyalt szineket kihozni vele. Jó lenne, ha még küldenél képeket. Persze, hogy beleillik a topikba :))
Volt egy jobbkezes lány a csoportban, aki így satirozott, de ő az enyémre merőleges irányban és sokkal határozottabban. Én is kipróbáltam a módszerét és sokkal rendezettebbnek tűnt tőle a rajzom. Illetve egységesebbnek. Szóval nem saját az ötlet, de tény, h sokkal kényelmesebb így tónusozni.
Akkor még nem volt Berci, amikor ezeket rajzoltam. Most biztos segítene! ~:)) Mindig élvezni szokta a kupit, és hát festeni nem lehet máshogy, csak ha szétpakol az ember. Ilyenkor jóleső szusszanással ráfekszik a halom tetejére. ~:))) Zabálnivaló!
Üdvözlet mindenkinek:) Még új vagyok itt a indexen. 3d-s grafikával, és digitális festéssel ütöm el az időm;) Persze az utóbbit photoshopban. A munkáimat meg tudjátok nézni ezen a címen. http://sanislov.extra.hu/2dworks.html Remélem hogy illik ebbe a topicba ez a téma, és elnyerte tetszéseteket;) Addig is itt egy képem:) Bár már van digitáblám, de ezt még egérrel csináltam. Egy kedves ismerősömet ábrázolja.
Ezeket csináltam ma meg tegnap a suliban. Egyik se lett kész, de csak 3-3 órám volt rájuk és ceruzával ennyi idő alatt kitölteni egy A2-es lapot...hát elég nehéz :)
Kreatív mese- és rajzpályázat kreatív embereknek, korhatár nélkül.
A pályamunkákat a LIKO-Gyermekvilág programjának keretein belül fogjuk felhasználni.
Részleteket a http://www.liko.hu/Forumok.html oldalon található KIÁLLÍTÁS nevű fórumban olvashat.
Jelenlegi pályázatunkkal belépőjegyeket nyerhetnek a márc. 10-11-i BabyExpora.
Köszönjük…
Ezt találtam a másik topikban, gondoltam hátha érdekel vkit :)
Hát, lehet, h nem lehetne annyira koncentrálni, ha közben elkenik a festéket. De mi lenne, ha inkább ceruzával rajzolnál? Azt viszonylag nehezen tudnák tönkretenni :)
Heatcliff: Mikor voltál a Képzőn kb? Lehet h te is a Budai Rajziskolában tanítasz és esetleg ismerlek is? :)))
Hát akkor pár év múlva ezzel fogod a kenyeredet megkeresni. Luciék tapicskolnak, te öntöd alájuk a festéket, a többiek meg százezrekért megveszik. ~:) Igazi művész micák lesznek!
Persze ott, is voltak jobbak meg rosszabbak. Csak sokan Valleyo utolérhetetlen csodának gondolják, ami szerintem igen nagy túlzás. Meghát ez egész múltidőben, aránylag régen volt.
És ami a legmegdöbbentőbb szokott lenni a suliban, h mindenki ugyanazt a csendéletet v modellt festi a teremben, mégis mindenkié más és más. Mindenki mást emel ki benne, mindenki más méretben, más színnel más stílusban csinálja. Én falni szoktam a szememmel az összes képet szünetben, amit csinálnak a többiek és tanulok tőlük is rengeteget. Sztem tényleg érdemes kipróbálni egy ilyen sulit. A Budai Rajziskolát azért ajánlom, mert megfizethetők a tanfolyamok és tök rendes az összes tancsi. A kedvenceimet már kiemeltem :))
Sztem bárki meg tudja tanulni :) Azért is nyitottam ezt a topikot, h jöjjenek olyanok, akik jobban tudnak és elmondják nekünk azokat a technikákat, amiket mi még nem ismerünk. Akár szgépes, akár kézzel rajzolt dolgokat. Én hiszek abban, h ezt leírva is el lehet mondani, magyarázni, hiszen ha ezt nem lehetne, akkor miért lennének a tankönyvek? :)) Csak hát vannak tök gagyi tankönyvek is, amikre kár is kiadni a pénzt, ezért lenne jó, ha jönnének még emberek, akik még ilyen jó könyveket tudnának ajánlani, mint pl Heatcliff azt az anatómiakönyvet. Biztos van még jó színelméletes könyv is, meg ilyesmik. És aki már járt a Képzőbe vagy az Iparra, ott biztosan jobban felvilágosították, h mely tankönyvek a legjobbak és hol lehet őket beszerezni stb. Esetleg elmondanának dolgokat, amikre maguk jöttek rá, hogyan megy könnyebben, gyorsabban, szebben, stb.
Amit én tudok mondani, az az, h sztem érdemes először mindenképp fekete-fehérben kezdeni és a formákkal tisztában lenni. Szóval próbáljunk meg szabályos kört, elipszist, egyenest húzni ceruzával. Ha ezek mennek, csak akkor jöhetnek a térbeli dolgok, mint kocka, gömb, henger, piramis, stb. Ezek uncsi dolgok, de sajnos nem lehet kihagyni, mert amíg az alapok nincsenek meg, addig nem is lehet továbblépni. Az alapoknál még nem lehet megállapítani, h valakinek van-e tehetsége hozzá, mert bármi kialakulhat. Kell hozzá jó megfigyelőkészség és rengeteg türelem. Aztán az anyagok ábrázolása jön, pl összehasonlítani a bársonyt a selyemmel, a fémet a fával, üveggel, stb. Meg kell figyelni, hogy tükröződnek a felületükön a mellette levő tárgyak, hogy verődik vissza a fény a fehér terítőről a tárgyakra, stb. Ezután már elkezdhető a csendéletfestés színes festékkel, vagy pasztellel. A tanáraim szerint a pasztelkréta és a szén kicsit jobban hasonlít a festésre, mint a rajzolásra, mert szintén foltokból rak össze egy képet, nem körberajzolással. Akkor ezeken belül ki kell próbálni a különböző technikákat, hogyan kell felvinni a papírra festéket, v. szenet, milyen radírt használjunk, melyiknél milyen papírra kenjük, megyik a legjobb...Nekem az volt a legérdekesebb rész, mikor kitettek elém egy sima fehér meggyűrt drapériát, h azt fessem le szinesben. Én meg elkezdtem fehérrel és szürkékkel, ahoy egy fekete-fehér képet. Nem láttam benne a szineket. Csak fehéret a világosnál és szürkéket az árnyékban. Az embernek fontos megtanulnia látni a szineket. 2 oldalról volt megvilágítva. Az egyikről egy lámpa, a másikról a természetes fény jött be az ablakon. A természetes fénynek világoskék színe volt és a lámpának meg sárgás. A parkettáról meg egy okkersárágsbarna verődörr vissza az anyag felületére. Majdnem sikítottam az örömtől, h milyen színes is az élet :))) És megtanultam ezt meglátni. Sztem ezt minden egészséges ember képes megtanulni, akinek van türelme.
Felőlem akár anyázhat is bárki, csak akkor vállalnia kell a következményeket, ami nem más, mint az, h a többiek rá fognak szólni. Én nem tiltok ki innen senkit, bárki bármit mond. Legfeljebb megkérem szépen, vagy csúnyán (attól függően mennyire idegesített fel), hogy hagyja abba :) De hogy aztán hogy dönt, az a saját szíve joga.
Nem mondtátok annak a csávónak, aki bejött, h fessen jobbat? Akkor az övét is kirakhatjátok :)) Bár nem hinném, h tud jobbat, csak szeret pofázni. Na az olyanokat én is utálom, de nagyon. Sztem teljesen természetes, h csak az olyanok véleménye számít, aki már bizonyította, h tud jobbat vagy legalább olyan jót, mint az, akit éppen fikáz. Nem is értem, hogy fordulhat meg valakinek a fejében, h kritikát mondjon (ráadásul negatív kritikát) egy olyan emberről, akinél ő nem tud jobbat. Különben is lehet az ilyet szebben is tálalni, mint pl. "tök jó, de nekem jobban tetszenek a pontosabban megfestett képek". Ez is ugyanazt jelenti, mint amit mondott, de mégsem fog mindenki megsértődni rajta. Nagyon nem mindegy, h hogyan tálalják a dolgot, mert a keményen fikázó embereket hamar kiutálják egy helyről, legyen az munkahely v. mármi más.