Keresés

Részletes keresés

bogel Creative Commons License 2005.12.20 0 0 237
Tsak talakozott a piac ket szereploje a demand az offerrel...

A közgazdaságtanban csak törvényszerűségek vannak, nem törvények (kivéve talán az Arrow-paradoxon)
Előzmény: tanu X (226)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.20 0 0 236

"A valószínű dolgokra nem lehet tényként hivatkozni."

Még akkor sem, ha az egyébként olvasni nem tudó nagypapa újságpapírral a kezében ballag a kert budi felé? :))

Előzmény: bogel (235)
bogel Creative Commons License 2005.12.20 0 0 235
Diagnózis modelljének túlzottan komolyan vételéből van

(A valóság tragikus és az újság tudja és X hirdető sok pénzt ad) (A) --> Jó megvilágítású cikk jelenik meg X-ről (B)

A->B

Esetünkben van egy jó cikk (B), ebből nem következik, hogy az újság véleményének nem része a cikk.

Tehát A->B esetén B igazból NEM következik hogy A igaz.
Csak valószínűsíthető, hogy igaz, a történelemben általában így szokott lenni. A valószínű dolgokra nem lehet tényként hivatkozni.
Előzmény: tanu X (226)
azember Creative Commons License 2005.12.20 0 0 234
az igazi hauzodzógépek a szocilaista politikusok, élükön ferikével...
Előzmény: stansfield (233)
stansfield Creative Commons License 2005.12.20 0 0 233
Imádom, mikor ég a Fidesz arca. Ádertől nem idegen a hazudozás.
Előzmény: bogel (-)
Krokodil Gandhi Creative Commons License 2005.12.20 0 0 232
szanaszét inflálódik a forint...
Előzmény: RogerWilco (231)
RogerWilco Creative Commons License 2005.12.20 0 0 231
A hülye proli bugris meg nem jött rá, hogy azt a pénzt közben már el is inflálta neki a Párt.:-)))

Ja, az infláció 3,3%. Mikor volt legutóbb ennyire alacsony?
Előzmény: Törölt nick (133)
azember Creative Commons License 2005.12.20 0 0 230
na ná hogy cáfolja,...,majd hülye lesz bevallani:))))
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.20 0 0 228
No, akkor még 1x elmondom: szarom le, hogy egy újság mit ír, a hirdetési rovatában, azt szépen meg kell fizetni n számú légzőkészülék-ekvivalens valutával, ahogy illik; de ezt a feladott apróhirdetést OBJEKTÍV ÉRTÉKELÉS címén előadni, és azt a VALÓBAN akként számontartott Fitch-minősítéssel szembeállítani, no ez a gátlástalan hazudozás csimborasszója, bát etekintetben még csak a bemelegítésnél tartunk - ballib kormányzati önfényezésről lévén szó. Aminek okát ugye a sorozatos leminősítés is adja, amire nem volt példa Orbánék idejében.
Előzmény: csörgősipka (225)
turbórudi Creative Commons License 2005.12.20 0 0 227
1 oldal FIZETETT hirdetésért cserébe lehet a NEM fizetett mellékletben "kedvező hangvételű" cikkhez jutni - ez a tapasztalat. Most a tarifákat is elolvastad. Mi még a probléma. kampányt szeretnél tervezni? Akkor számolj mennyiségi kedvezménnyel is! De hirdethetsz bármennyit, ha hamis az árucikked, hosszú távon sikertelen maradsz.
Előzmény: Törölt nick (224)
tanu X Creative Commons License 2005.12.20 0 0 226

Ugyanmar Herr Bogel!?

Das ist nicht die Frage! Die Frage ist az liber topiktarcs, hogy, ha I am advertising in a PR special edition akkor kak mozset olyan stupid lenni, hogy arra  hivatkozom und danach meg wondering, hogy magas labda ist lecsapva worden?

Hat milyen nyelven ertheto?

Tsak talakozott a piac ket szereploje a demand az offerrel...

De jazindex azt miert sietett ennyire csontig tisztazni azt amin nem kell semmit megmagyarazni? Das ist die Frage!

Előzmény: bogel (218)
csörgősipka Creative Commons License 2005.12.20 0 0 225
1. Mindent meg lehet kérdőjelezni. Kérdés, hogy érdemes-e rögtön balhézni csak azért, mert nem kormányellenes kirohanásokat írtak.
2. Az "egy újság" Európa egyik vezető gazdasági lapja, nem éppen bulvárújság. Ettől még persze nem biztos, hogy minden úgy igaz, amit ír, de nagyságrenddel jobb az esély rá, mint bármelyik szekértáborhoz húzó hazai újság esetében.

Amúgy még egy érdekes kérdés: a jobboldal azt szeretné, ha olyan tudósítások és hirdetések jelennének meg mértékadó európai lapokban, melyek kihangsúlyozzák, milyen negatívumok vannak itthon?
Mintha rémlene nekem valamiféle Országimázs központ az elmúlt ciklusból, ami - fura módon - nem így csinálta, hanem erősen hurráoptimista propagandát nyomatott közpénzből... ;)))
Előzmény: Törölt nick (215)
turbórudi Creative Commons License 2005.12.20 0 0 223

Amennyiben ismered az együttérzés fogalmát (a tartalmát is), úgy nosza, viseltessünk! Én egyébként kb. ugyanúgy élek, mint tavaly, tehát értem ne aggódj. Már csak a maradék néhány millió honfitársunkra pazarolhatod nagylelkűségedet.

Előzmény: Póli (200)
turbórudi Creative Commons License 2005.12.20 0 0 221

Geo, ne gyerekeskedj már! Mint írtam, pár éve volt, nem vágom fejből az összes hirdetési tarifát, de itt van, ha érdekel, tehát PUBLIKUS: http://www.fttoolkit.co.uk/advertising/pages/html/sterling/wkday_display.html

Attól függ, hogy lehet-e pénzért befolyásolni a cikkeket, hogy tudom-e fejből Fontban a reklámtarifákat X év elteltével?? Ne mosd már a szennyest alkalmatlan folttisztítóval!

Előzmény: Törölt nick (207)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.20 0 0 220
Még te is mondhatod magadról (max kiröhögnek, mint most a normálisabbak a dübörgést hallucináló Kókát :-)))), csak azt nem mondhatod, hogy azt a Playboy fotósa mondta.
Előzmény: Álné Vendel (217)
bogel Creative Commons License 2005.12.20 0 0 218
"De ha én hirdetek, akkor nem állítom magamról, hogy nagymellű, szőke, hosszúcombú nő vagyok."

Pedig a reklámok erről szólnak. Azt nem mondják, hogy festett szőke, a hosszú az vastag is stb. Láttál te már alkoholreklámot májzsugorral?
Előzmény: Álné Vendel (217)
Álné Vendel Creative Commons License 2005.12.20 0 0 217

"Teljes mértékben logikus, hogy a hirdetésszervezők megkeresték a GKM-et, hogy "figyi, lesz egy magyar mellékletünk, van kedved hirdetni?". És jogos, hogy ők azt mondták, "Persze!", mert egy jól elhelyezett országreklám a többszörösét be tudja hozni azt a pénzt, amibe került..............Szerintem egyébként a büdös életben nem volt olyan, hogy egy országban az ellenzék a kormányt azért kritizálta volna, mert reklámozott egy FT szintű lapban."

Senki sem az a baja, hogy a kormány hirdet. De ha én hirdetek, akkor nem állítom magamról, hogy nagymellű, szőke, hosszúcombú nő vagyok. Ez a kormány eddig igencsak trükközött a statisztikai adatokkal (gy.k hazudott mint a vízfolyás), akkor miért gondolod azt, hogy azok meg elhiszik akiknek a hirdetés szól?

Előzmény: Vil-Arnis Merras (156)
Krokodil Gandhi Creative Commons License 2005.12.20 0 0 216
Az eurostat adatai szerint a gdp arányos adósság szempontjából a következő tagállamok előznek meg minket (2004):

Belgium, Németország, Görögország, Franciaország, Olaszország, Ciprus, Málta, Ausztria, Portugália

Anglia 41,5%-os gdp-hez viszonyított adósságteherrel rendelkezik.

<a href="http://epp.eurostat.cec.eu.int/portal/page?_pageid=1996,39140985&_dad=portal&_schema=PORTAL&screen=detailref&language=en&product=SDI_MAIN&root=SDI_MAIN/sdi/sdi_as/sdi_as_pub/sdi_as1300" target="_blank"></a>

Előzmény: geszthi (115)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.20 0 0 215
Ergo EU-kompatibilis az, aki egy hazug miniszterelnököt nem hazugnak hazudik, és egy újság állításait a gondolatszabadság jegyében nem kérdőjelezi meg. Brávóóóóóóóóóóóóó.......
Előzmény: mibi (211)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.20 0 0 214
hahaha

mert ugyan nem hazug Blair, de az...
(ugyebár az iraki háború, meg annak alapja)

aztán meg az újság, mert egy újság lehet 'igaz', ugye?

küszködsz ezekkel a bajokkal? ne tegyed
Álné Vendel Creative Commons License 2005.12.20 0 0 213
Bezzeg D-209, KISZ feljelentgető az bezzeg EU kompatibilis :)
Álné Vendel Creative Commons License 2005.12.20 0 0 212

Na és milyen alapon perelnék be?

Vagy éppen melyik országban?

Tudod mit? Tegyék meg... Aztán majd szépen elvesztik a hitelüket.

Előzmény: kobaltselyem (164)
mibi Creative Commons License 2005.12.20 0 0 211
Ezek az ugyek mutatjak a legszebben, hogy a fiuk nem EU-kompatibilisek. Elobb lehazugoztak a brit miniszterelnokot, majd megkerdojeleztek a FT korrektseget. Ez kb. olyan, mintha valaki az Anna-balon a padlora sercintene ket hangos szellentes kozott.
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.20 0 0 210
ahh, rokony!

itten rontod a lebegőt? igazán kedves tőled, hoty leereszkettél ezidáig

éjjen a nagykoala! (ingyán és ptiszai)

üdv. kal

p.s.: márcsak hoty mekemlékezzünk a finomkodó buzizásról és fasszopásról, emléxel ugye? vigyázz a tomahawkra, mer' képesek és ellopják... egyébként meg boldog, és áldott karácsonyi ünnepeket!
Előzmény: Indián (208)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.20 0 0 209
ezaz Életük koma! biza!
Előzmény: csörgősipka (202)
Indián Creative Commons License 2005.12.20 0 0 208
Ájnye... bár igaz, sokkal több hozzászólást ejtettem meg magam is a szőlőbányász topicban, de az attól vótt, hogy több konkrétummal tanákkoztam arrafele...

PS: Kérdésedere a verestenyerű topicban is leírtam, hogy mi a valószínűsíthető pálya, mégse cuppant rá senkise nem... mos' micsinájjak? Orbán primitíven lop, Gyurcsány modus operandija bonyolultabb... én mindekettőt elmagyaráztam, arról nem tehetek, hogy jegyzőkönyvnek láccó árkus papérok is előkeveredtek...
Előzmény: elemes (201)
Állományjavító Creative Commons License 2005.12.20 0 0 206

Na újra, mert a szeretet összeborzolta a tollamat:

A miniszterelnöki funkciója betöltése alatt gazdagodó, életében a soros-ösztöndíjon meg a történelem országútján összestrichelt pénzen kívül csak közpénzen hízó prédikátori ihletettségű vallásosságát mutogató, reményt önteni jött műanyagcsabakirályfis giccsfigura hivatali ideje alatti kisszerű stiklijeire és jogtiprásaira a közönség valahogy fogékonyabb, mint egy vállalkozó nem jogszerűtlennek ítélt adókímélési eljárásaira.

Előzmény: Állományjavító (203)
Póli Creative Commons License 2005.12.20 0 0 205
Ugyan már !  Semmi másról nincs szó, csak a hozzászólások (jól) tükrözik az idézett ügyek jelentőségét !  :)
Röné Creative Commons License 2005.12.20 0 0 204
Gyerekeeeek, mondom, ez itt a lényeg:

"A lap megfogalmazása szerint például a magyarok még soha nem életek olyan jól, mint most."

Hát nagy a jólét, elvtársak!

Állományjavító Creative Commons License 2005.12.20 0 0 203
A miniszterelnöki funkciót betöltő, életükben a soros-ösztöndíjon meg a történelem országútján összestrichelő prédikátori ihletettségű vallásosságát mutogató, reményt önteni jött műanyagcsabakirályfis giccsfigura kisszerű stiklijeire és jogtiprásaira a közönség valahogy fogékonyabb, mint egy vállalkozó nem jogszerűtlennek ítélt adókímélési eljárásaira.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!