Különben inkább bosszantó volt, meg mulatságos a végén. Elsősorban örültem, hogy 2 hetes harc után találtak egy telefonszámot nekem. Ez ugyanis nem Kádár időkben történt, hanem 13 éve, amikor azért már elég furcsa volt, hogy nincs szám.
Telefonhívásokban azért ott sem volt hiány: "Vágott Vadász-soruk van?", vagy: "Sztálin-blokot keresek, falcmenteset, postatisztát..." Mellesleg úgy emlékszem, bélyegbolt korában abba a lakásba is betörtek.
Kedves Boszorka, Szerjózsa történetét, meg az ukrán kupit miért nem írod meg? Tudom, neked szomorú emlék, de másoknak akár vicces is lehetne.
Ez csak afféle irónia lett volna, hátha nekem és a hozzám hasonlóan az elalalvás és rosszkedv küszöbén billegő olvtársak hangulata jobb irányba fordul.
Az igazság az, hogy nemigen hívnak engem éjszaka meg reggel. Ha éjszaka hívnának nagy baj lenne.
Nekem még soha nem volt szatírom, de itt 13 éve megkaptam egyéppenhogy csak feloszlatott/lebuktatott ukrán callgirl hálózat telefonszámát, mert más nem volt a központ szerint. Na akkor voltak érdekes hívások éjszakánként. Működött az elnémítás is néhány hónapig. Aztán valahogy bement a köztudatba, hogy ez a szám, nem az a szám. Esetleg napközben hívott egy tanitónéni, hogy hol van Szerjozsa, nincs az iskolában, meg ilyesmi.:-)
Igazad van, ez nem lett túl érthető. A hogy hívnak arra volt válasz, hogy nyolc előtt Boszorka nem tudja a saját nevét. A hogyan hívnak jobb megoldás lett volna. :) A csengőhangos rész meg arra vonatkozik, hogy nekem az éjszakai szatír kitartó hívásai óta direkt olyan telefonom van, amelyet egyszerűen el lehet némítani, így aki engem éjjel telefonon akar zaklatni, az kösse föl a gatyáját.
Aztán pár nap múlva láttam a tavaszt a piros nadrágjában egy Baross téri kocsmában fröccsözni. Azt üzente neked: türelem, most már rövidesen jön, csak előbb ezt megissza, és akadt még valami más dolga is, de siet. És tényleg jött. (A fröccsszagú tavasz.)
Erre azért van javaslatom: a telefonra akkor add rá a csengőhangot, amikor már tudod, hogy hívnak. Addigra szerencsére betelik a nyolc órás terminus, hozzád megy szépen később.