Van egy S.Nicolai csemetém, ennek kék-fehér virága lesz. Ezt elteszem Neked.
Van még egy S. Juncea csemetém is. Ez, bár virága narancssárga, mint a tied, nagykorára viszont eltűnnek a levelek a levélszárak végéről. Érdekes kinézete van, nézz utánna.
Minden banán elpusztul a virágzást követően, de addigra sok-sok csemetét hoz utánpótlásnak. Nálam a virágzó basjoo anyatőnél sokkal hatalmasabbak lettek a sarjai, mire az levirágzott. Tehát emiatt nem kell aggódnod. :-)
Írj tavasszal.10-20 sarj biztos van.A papagáj virág csemete érdekelne,ha nem sárga.2 éve magoztam és sárgából hagytam meg 3-at.Ha nem lesz,majd megbeszéljük.
Tényleg minden banán elpusztul 3-4 éves kora körül virágzás után?Ez nem túl jó hír.Dehát itt láttam képeken volt akinek virágzott nem?Vagy Tartomo vagy Kojonó nem tudom.Megszakadna a szívem ha kinevelek egy hatalmas monstrumot és elpusztul.
Megkérdezhetem mennyire vízigényes a Maurelli?Mit tapasztaltál?Az a baj,hogy nekem a telken lenne és sokszor csak hétvégén,csütörtök-péntektől lennénk ott vasárnap estig.Nyáron minden hétvégén ott vagyunk.Teleltetni tudnám a szomszéd pincéjében + 6-7 C.van. Ki kell találnom egy csöpögtetős öntöző berendezést hordóból a Musa Basjoo-ról is azért kellett lemondanom,de már nem bírom a képeitek miatt.Annyira szépek.
Szivesen.Néztem én is,de szerintem többet bír,mint -10 fok.Tavaly nekem rizómáról hajtott az összes,és közel 3 méteresre nőttek.Majd meglátod,hogy milyen gyorsan fejlődik.
a siebe--ben -10 fokig irja hogy télálló a neve basjoo musa sakaliensis. a starlk ban pedig -20fokig irja..a nevük ugyan az csak a 3. név a starklnál nincs benne leirva...
illetve kb 1 évben 1 évben 1m magasra megnő? 30-40cm magas növényt küldenek.
Ha éjszaka már 5 fokok vannak,szerintem már mehet a pósta.Csak amíg nincs 1 kicsit jó idő,nekem nincs kedvem szétszedni,megnézni,hogy van-e már gyökere.+Neked is jó,ha nagyobb a gyökér:-)Márc.elején nézzük meg milyen idő lesz....Ha jó akkor írj,nehogy elfelejtsem.
A basjoot kiültetheted tavasszal.Én az enyémet 2008 tavaszán vettem,azóta van kiültetve.Az ültető gödörbe tegyél érett marhatrágyát,tőzeget.A vizet nagyon szereti,úgyhogy készülj fel arra,hogy a nyár folyamán sok vizet fog inni.Meghálálja a tápot is,N.P.K. nagyjából egyforma arányban.Őszig sokat fog nőni,hetente hoz egy levelet.Ősszel pedig betakarod.
sziasztok! most szeetnék télálló banánt vásárolni a sie--től.
És szeretnék érdeklődni hogy tavaszal kiültethető e?és idén télen kint hagyható-e? persze kellő takarással? illetve milyen gyorsan nőlnek az olyan kicsik amiket lehet most kapni. tehát ha kiültetem mekkorát nől jó körülmények között? illetve segitséget kérnék miylen földet szeretstb.
Kápolnán és sajnos nem járok Pestre, de a párom átszokott menni rajta. ha megy dolgozni meg ha jön haza. Ő Mosonmagyaróvárra jár és ha megkérem biztos átveszi nekem a helyemben mert már jó pár növényt hozott nekem :) hála istennek nem csapkodja az ajtót ha növényért küldöm, de hozzád nem biztos hogy elmenne, mert az nagy kitérő, de ha megteszed, hogy elviszed Pestre, egy előre megbeszélt időpontra, meg persze ha neked is utad van oda, akkor elhozza csak azt nem tudom hogy akkor a csere növény hogy jut el hozzád.
Háát én biztos nem tudok elmenni érte, úgyhogy majd tavasszal megbeszéljük email-ben, hogy is jut el hozzám, meg amit cserébe adok az meg hozzád. Előre is köszönöm. :)