Már beszéltünk az elektromos bringákról itt.Nem tudom máshol hogy megy,de itt 2-3 naponta elcsapnak egyet.Írt egy fickó nyílt levelet hogy ezek ész nélkül mennek keresztül kasul mindenhol és legalább a sisak lenne kötelező nekik.Onnan jutott eszembe a dolog hogy most az utcánkban csaptak el egy ilyen elektromos szaron közlekedő majmot.
Hiba, amit mondtam is, hogy a jeladótekercs forrasztása elenged, amit nem valami egyszerű az út szélén kezelni...páka nélkül legalábbis semmiképp. Ezt arról veszed észre, ha bemelegszik, elkezd szaggatni, vagy teljesen elmegy, ha kihűl, megint jó. De ezt kizárólag alaplappal árulják, és valami 6-7000 Ft újonnan.
Elméletileg a jelenlegi összeállítás is örökélet, meg egy nap, ennek elméletileg semmi baja nem szabad, hogy legyen, a tekercs hibátlan, az ellenállás értékeket bemondtam a srácnak, akivel 'túron telefonáltam, ő azt mondta, az úgy hibátlan, a bolgár trafó állítom hamarabb fog szétpukkanni, minthogy 5 km-t menjél vele, sajnos Kristóf nagybátyjának a 634-esében két indítást bírt ki az egyik, és ezt nem csak tőlük hallottam... az elektronika, hát ezek szerint sosem árt, ha van tartalék. Fene gondolta volna, hogy az valaha is beadja a kulcsot, ráadásul pont amikor lejössz érte. Előtte még csak nem is szaggatott, nem hagyott ki soha...
Vettem Elektronik gyujtásegységet...vmi costa rica van ráírva de az eladó mondta h bolgár v lengyel...nem tom csak jó legyen...asszongya h jók. Aztán kis trafó-bolgár-tiris gyújtáshoz(EE márkájú)...meg 1 magyar gyújtótekercset tirishez.Erre is jót mondott. Mivel semmi pótcuccom nincs a géphez,gondolom ezekkel már kiszűrtem minden hibát a gyújtáson...nem???
Továbbá kapott a motorka egy új h lámpabúrát meg mini benzinszűrőt a csőre.Plusz vettem gumipókokat meg 3 lendkerék reteszt. Fax kivan ugrott 8 e péz:((
S51B1-4 volt, 6 V-os, megszakítós. Nincs magas kormányom, normál kormány van csak. Ráér pár hetet? hátha találok valami börzén fékalapot, és akkor egyben küldöm.
A kondit már kitettem a gyújtótrafóhoz, de nem változott a helyzet. Melegen elmegy, ha már jár a motor, semmi hibát nem lehet érzékelni, de ha leállítom üzemmelegen, akkor csak kb. 10 méter tolás után hajlandó beindulni, rugdosásra nem. De akkor a gyújtótekercset meg fogom nézni. Köszi a választ!
Várj, tisztázzuk. Nekem a gyújtótekercs gyújtásalapon lévő tekercs, ami a gyújtásnak adja a villanyt, a gyújtótrafó pedig a vázon lévő hengeres tokban lévő cucc :-) Egyre gondolunk? Tehát az alaplapon lévő tekercs a ludas?
Van nekem a honlapom (www.oldtimer-info.fw.hu) ugyebár, ami régi járművekkel, illetve azok felújításával foglalkozik. Mi Jawa-sok ugyebár motorbuzik vagyunk. Szeretnék megkérni minden kedves topictársat, aki felújított veterán motorral rendelkezik, az mellékeljen itt pár képet róluk, vagy küldje el az e-mailemre, amit lejjebb megadok! A célom az lenne, hogy beleegyezésetekkel ezek felkerülnének a honlapomra. Ha van kedvetek írhattok cikket, stb. stb... Szóval legyetek szívesek, adjatok képeket! :P Természetesen feltüntetem a neveteket, meg amit csak akartok!
Ha van honlapotok, annak is kirakom szívesen a linkjét! Cserében ti is az én bannerem! :) Lehetőség nyílik még ingyenes hirdetésre is! Bármilyen hirdetendő dolgot szívesen felrakok, ingyen és bérmentve! :)
Takács Zoltán - Taxxi www.oldtimer-info.fw.hu taxxi@citromail.hu
Bocsi, egy kicsit reklám szaga van a dolognak, de gondoltam szólok, illetve megkérlek titeket, szeretném a motorok listáját Jawa-val bővíteni! :) Persze más típust is szívesen várok! :)
Nagyon fontos!!!
Van a matrica dolog, !!!jelentős kedvezménnyel!!! le tudnám gyártatni ismerősnél. Akinek van terve mellékelje itt, persze ha hozzájárul a legyártáshoz, illetve aki kérne, jelezze! Szeptember 10-én jön a fizum, akkor lesz egy adott összeg amit rászánhatok, és belekezdek a dologba! :) Persze ha megfelelő igény lesz!
És? Az ÁFOR Arol 2T olajnak szerinted milyen minősítése volt? És elmentek vele 30 éven át a Pannoniák, Jawák, MZ-k, Simsonok? El. Akkor miről beszélünk? Ez egy 40 éves konstrukció, ha leszűröd a fáradtolajat, azt hozzákevered pálinkához, ugyanúgy megy vele. Biztos jobb a drága olaj, de itt nem éri meg. Amúgy én Agip-os 2T olajat használok.