Rég jártam erre, gondoltam benézek. Túl vagyok a 2000-es átvizsgáláson. Vettem kapaszkodókat, ill. megrendeltem a pótkesztyűtartót. Állítólag Hollandiából hozzák, kb. 10 napon belül. Ami érdekes, hogy eddig 8e HUF-os árakról olvastam a topicban, itt meg azt mondták, mikor rendelték, hogy 5600 az ára + a csavarok.
Amitől picit tartok, hogy ebben a szervizben még nem szereltek be ilyet (tőlem hallották először), remélem nem baltázzák el.
Üdvözlök mindenkit,ráleltem eme topicra és örülök neki,nagyon sok érdekes dolgot olvastam miközben vártam,hogy 1 uj Daewoo kalos 1.2 es tulaja lehessek és ez ehónap 19.én bekövetkezett.Az Érdi Di-Fer nél vásároltam a Kalost. Szuper az ügyintézésük ajándékba kaptam a szönyegeket bele valamint elsösegélycsomag pótizzokészlet,vontatokötelet is.Fogyasztásrol még sajna nemtudok nyilatkozni de ha lesz info rola megosztanám.....
Gergelyünket
elvittük, avagy inkább ő minket Görögországba.
Ez volt az első igazán hosszú út vele. Semmi probléma nem volt.
4 személy, csomagtartó dugig, ennek ellenére a fogyasztás is kedvezőnek mondható.
2487km > 159,23liter > 6,40 l/100km, hozzá kell tenni, hogy nagyon vegyes útviszonyok mellett, de a szabályok 80-90%bani betartásával, plusz egy 35 perces határon való üresjárati pöfögéssel, nagyon kevés klímával.
Az összes eddig megtett 4637km-en pedig 6,96 l/100km-t mértem.
Kissé megkésve találtam erre a topicra :-) Fél éve vagyok egy fekete 1.2-es Kalos boldog tulajdonosa, ez idő alatt 12000 km-t sikerült beletennem. Az üzemanyag-fogyasztást az első perctől precizen számolom, és az alábbi megfigyeléseim voltak: (Érd környékén ill. országúton/sztrádán használtam, Budapesten utálok vezetni, így gondosan kerülöm) - Bejáratás (február, március) során 7,2-7,6 fogyasztás - Ez késöbb fokozatosan javult, majd beállt a klímától és a város/országút aránytól, valamint a vezetési stílustól függően 5,5-6,9-re. - Hoszabb túrákon négy emberrel, főútvonalon, városokon keresztül, szabályokat betartva, klímával 6,2 Liter/100km - Kissé öreguras vezetéssel 2-3000 között tartott fordulattal könnyen 6 liter alatt tartható, 3000-es fordulat felett megjön az étvágya, sportos vezetés esetén, gyakori 4-5000-es fordulatnál kifejezetten szomjas...
Egyébként néhányszor igazán extrém környezetben is kipróbáltuk... A Vértes erdőgazdasági útjai egy kiadós eső után elég brutálisak tudnak lenni, de legnagyobb megdöbbenésemre a Kalos kis ficánkolás után bármilyen dagonyából kimászott.
Utitársaim (ők maguk német és japán autók tulajdonosai) elismeréssel adóztak.
Műszaki problémám tegnapig nem volt...
Tegnap az M7-esen Pákozdnál kigyulladt a sárga CHK led. Félreálltam, és felhívtam a szervízt, majd instrukcióik alapján elmentem Érdig, a Di-Ferhez. Itt egy diagnosztikai computerrel lekérdezték, és kiderült: A "Rossz út"-szenzor adta a hibát. (úgy tűnik az M7-est nem annyira komálja mint Érd legendásan sz*r földútjait vagy épp a Tardosi erdei ösvényeket. :-)))))))
Megnézték, megmutatták, letakarították, törölték a hibanaplót, és mehettem utamra. Rendesek voltak, átnéztek más részeket is, A szevízkönyvbe nem került bejegyzés, de adtak róla egy külön papírt, hogy ha újra jelentkezik a hiba, akkor már cserélik a szenzort.
A közelmúltban volt egy Bp-Bécs-Bp utam végig padlógázzal (sietnem kellett), a terepviszonyoktó függően 140-170 km/h közti sebességgel. A fogyasztáson meg is látszott, mivel 9,3 liter/100 km jött ki. Hát igen, a padlózást úgy tűnik nem nagyon szereti.
Bocsi az előző hozzászólásban az elütésekért. Érdekes ami írsz. Nekem a hárulja nyekergett, de csak lassú sebességnél, ahogy Neked az eleje. Ennek a lengőkarnak brutális hangja volt, gyakorlatilag fémesen ropogott. Azt nem tudom, hogy ez a nullrevizión hogy nem jön ki!
Az én tudomásom szerint az inditásgátló alapból nem jelzi a működését. A beépített led, a gyári riasztórendszer visszajelzője, illetve ha a kereskedésben utólagos riasztót rendelsz, azt is rékötedheteted erre a led-re. Az autók nagy töbségében az inditásgátló némán teszi a dolgát, nem jelzi a működését, nálam sem villog a led.
Sziasztok, a hasznalati konyvben az irta hogy egy piros LED villog ha az inditasgatlo bekapcsolt alapotban van. Nalam nem pislog semmi. Nalatok mi a helyzet?
Érdekes a bal oldali lengőkart már nekem is cserélték, de nekem nem kopogott, hanem egészen lassú menetben úthibákon éktelenül nyekergett benne a silent. Vagy kétszer próbálták a szervizben "megkenni", végül a csere segített.
Igértem egy élménybeszámolót szervíz ügyben. Nos röviden: írtam, hogy kopog a futómű. A szervízbe múlt hét hétfőn vittem be a kocsit, keddre meg is állapították, hogy a kormányművet kell kicserélni. Csütörtökre változott a helyzet. Berakták az új kormányművet, és a kopogoás változatlanul megvolt. Éljen! Nem húzom, a lengőkar volt a ludas a Bal oldalon, csere és most mint a zsírozott nyílvessző. A szervízben korrektek voltak, (X-es Szabó). Szerintetek eladásnál jelent valamit, hogy a szervízkönyvben nyoma van a kormánymű cseréjének? Csökkent az autó értéke, vagy ez semmit nem jelent? Azóta 500 km beletoltam, és érezhető a változás, még a csillapításon is. Ja beállt a fogyasztás, rendre 5.9-et megyek vele 100-on. Ahogy olvasom, lehet, hogy csak az első nagyszervizig?
Sziasztok ! Július 16-án megkaptuk a kalost. Az Opeldunánál három hét várakozás után nagy örömmel vettük át. Nagyon tetszik az autó, bár kicsit gondban vagyok a parkolásnál, mert nehezen érzem a hátulját.(wartburgal egyszerübb volt). Nagyon jól gyorsul, főleg klima nélkül. Kényelmes és nagy és szép. Eddigi tankolásaim 7,7l.-7l. 1/3 Budapest, a többi országút. Szerintem ez nem rossz a gyári leiráshoz képest. Most megyek a kétezres szervízre. Valaki megtudja mondani hogy ilyenkor illik-e jattolni?
Ja és persze némely keresztreferencia táblázat szerint a Nippon Denso W20EPR-U gyertya valóban a gyári Champion RN9YC gyertya helyettesítő típusa. Az NGK BPR6ES viszont minden keresztreferencia táblázat szerint megfelelő.
Tanulságosnak tartom a történteket: Daewoo Kalos 1.4 sedan gyári gyertyákkal (Champion) 29.567km átlagfogyasztása 7,05 l/100km. Jött a garanciális szerviz és többek között ekkor gyertyacsere is történt. Az új gyertya Nippon Denso W20EPR-U lett, megkérdeztem, hogy miért: mert a szerviz utasítás ezt írja elő. A fogyasztás azonnal 8,25 l/100 km lett, ami nem kerülhette el a figyelmemet ugye :-) ahhoz képest túl nagy ugrás. Vártam egy-két tankolást, hátha csak úgy gondolom. Majd a sarki fűszeresnél vettem NGK BPR6ES gyertyákat és láss csodát: igaz még csak országúton 110 km/h körül, de hegyen-völgyön (Tátra) 5,88 l/100 km lett a fogyasztás. Lehet, hogy az NGK jó gyertya?
A Heko keskenyebb mint a Szatuna, lehet, hogy ezért nem csap akkora szélzajt. Egyébként ez a gyártó honlapja, én is innen néztem ki: http://www.vfts.hu
Az a baj, hogy még nem nagyon tudok mit mondani. Épp, hogy átléptem a 100Km-t és ilyenkor inkább még a vásárlás öröme az, ami befolyásol. Az kétségtelen, hogy az eddigiek alapján nagy haverok leszünk, de az egész autó egyenlőre még nyers.
A vásárlással kapcsolatban annyit, hogy itt olvastam rémregényeket, de nekem épp ellentétes tapasztalatom van. Én a kereskedőnél múlt hét közepén kiválasztottam a kicsikét, megkupeckodtunk és tegnapelőtt elhoztuk a kocsit. Ez azért érdekes, mert két másikat számíttattam be, amik szintén hiteles autók voltak, de mindent elintézett a kereskedő. Nekem csak aláírnom kellett, mint a gép...
Passzentos, és egy kis helyen ragasztó tartja. Nekem nem tűnt túl stabilnak, ezért ragasztottam körbe. Egyébként lehet, hogy elég lett volna az a kis ragasztóréteg ami gyárilag rajta volt.
A zajról nem tudok nyilatkozni, én nem vettem észre, hogy hangosabb lenne, igaz nagyon nincs is összehasonlítási alapom, mert 2 napos korában már feltettem au autóra.
Sokáig fater kocsijával jártam, azon volt, és nekem nagyon hiányzott erről. Tavasszal, ősszel esős időben amikor nem szívesen kapcsolnád be a klímát mégis szeretnél friss levegőt az utastérbe engedni, akkor jól használható, nem ver be az eső.
Ez már tényleg csak szubjektív dolog, de nekem nagyon tetszik az autón. /egy kis optikai tuning :-)/