Akkor csütörtökön koncert Fehérvárott. Hozzám még páran be is férnek ha akarnak jönni.
Érdekes lesz a részemről, mert no leslie stílust vagyok kénytelen választani, a la made in japan, ezen a héten. (úgysem kell mindig kavarni a hangot, hajrá Brian Auger! :-)
Némi közös van azért a két zenekarban a tagokon kívül. Igaz hogy az egyiknek Q-val a másiknak meg B-vel kezdődik a neve, de mindkettőnél a K-t ejtjük ki elsőként :-D
Érdemes a többi részecskét is megnézni hogy mit tud.
Tényleg nagyon ügyes, igényes. De kéne egy MIDI csatlakozó a normál (és jó!!!!!!!) billentyűzethez, mert az ember keze akkora amekkora, nem helyettesíthető patkánylábbal :-D
Szinizso1: Pontosítás: a felvétel a Qualitons-ról készült. Feb. 10-én Kéknyúl koncert lesz. Nincs átfedés a műsorban. A Qualitons lemezbemutató április végén lesz.
Trambi: Egy Moogerfooger Ring Modulatort tekergetek, az orgonára van kötve egy insert pont segítségével a rugós zengető és a Leslie elé. Több ilyen moog pedált is kaptam kipróbálásra, de csak ennek találtuk meg a helyét a lemezen. A kisebbik pedál egy Line6 Echopark delay.
Megleptél ezzel a Dick Hyman lemezzel. A 90-es években adtak ki tőle egy limitált audiofil lemezt, ahol egy Steinway grand pianon ragtime-okat ad elő. Nem semmi az ember!:-)
Boldog béke idök ,a hatvanas évek , hideghábru, vasfüggöny , készülödés a harmadik világháborúra Istenem de szép idök voltak ....
És e közben az alkotó elme kereste a "végsöhatárt az ürt", amit maga alá szeretett volna gyürni /most éppen nem evvel vagyunk elfoglava, a válságot gyürjük le amit
egypár jöképességü csinált/ Ennek hatására alkult ki az ugynevezett ürzene
off: nagyon érdekes, de a korai szintetizátorzenében a franciák a legelsők között voltak már a hatvanas évek első felében is. Jarre-t inkább reciprockba helyezném.
on: az előzőhöz kapcsolódva, Dick Hyman. Az 1965-ös The Man From O.R.G.A.N. c lemeze kicsit szintis és Jimmy Smith The Cat száma is érdekes színt kapott benne. A lemez címe gondolom egyértelműen mutatja a tartalmát.
Szintén érdekes lemeze az 1969-es The Age Of Electronicus. Végig Moog-os nyekergések, de hogy On is legyen, elég sajátos hanxerelésben népszerű hammondos témákat játszik: Obladi..., Blackbird, Green Onions, Time Is Tight, Aquarius...
Ezek ismeretében Emerson 1970-es, Lord 1972-es első szintetizátoros bemutatkozása nem különösebben úttörő jellegű volt.