"Ok nélküli zsidózás miért ne lenne történelmi eredetü?"
Jah, tényleg ! Egyetlen olyan politikai jelenséget sem tudnék mondani, aminek ne lett volna valamilyen történelmi előzménye. ... ez a kijelentés tehát súlytalan, és semmilyen következtetéssel nem jár.
"Ok nélküli zsidózás miért ne lenne történelmi eredetü? Pontosan ez az ami történelmi gyökerekkel bír."
A "gyökerek" akkor sem jelentenek semmilyen kötelezettséget a jövőre vonatkozóan. Ha szerinted igen, akkor fejtsd ki részletesebben. Mik a gyökerek konkrétan, és milyen kényszerítő erővel kapcsolódnak a mai oktalan antiszemitizmushoz ?
"No pont ekkor nincs politikai szándék, ugyanis az indok nélküli antiszemitázás történelmi eredetű."
1. Ezt nem így látom, miért lenne MINDEN indok nélküli antiszemitázás történelmi eredetű ? Ezek valami láncra vannak felfűzve ? Aljas politikai eszközöket bárki, bármikor bevethet.
2. ... és ha történelmi eredetű, abból miért következik, hogy nem politikai okból történik a dolog ? A családom apai ága talán lengyel eredetű, én meg magyarnak vallom magam. Az eredet semmire sem kötelez.
Mint bármilyen konkrét vád, aminek nincs alapja. Pl. ráfogni az árpádsávos zászlóval tüntetőkre, az alapján, hogy ilyen zászló van náluk, hogy gyűlölik a zsidókat.
Ez az egyik fő gond (és innentől esetleg folytatása a Magyar Tabuk-ban?) :
http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=119286
A pillanatnyi állapot szerint pedig a hatóság jogforrásnak, jogalkotónak és nem alkalmazónak tekintheti, időnként tekinti magát. Például Gergényi főkapitány vagy Jenei Zoltán igazságügyi szakállamtitkár. Szili Katalin tőlük kérte, hogy oldják már föl a parlamenti karantént, talán zavarja őt a sok kordon. Először Gergényi intette nyugalomra, azután Jenei. Szerintük a terület "biztonsági kockázata" nagy, és emiatt elrendelték, hogy legyen "műveleti terület". Macerás megfejteni, mit jelent, hogy műveleti a terület, de empirikusan tudjuk, hogy ott több joga van a rendőrnek, mint a polgárnak. Gergényi pedig azért lett jogforrás, mert a műveleti területen okvetetlenkedő könnyen kaphat egy jogszerű jogállami pofont, annak ellenére, hogy semmiféle törvény nem írja elő, miként illik viselkedni; odavizelni nem szabad, de az máshol is tilos. A rendőrnek viszont valamiféle azonosítót kellene viselnie a terepen, de ha éppen mosásban van, otthon is hagyhatja, állítólag a jogforrási országos főkapitány felmentést adott erre.
"off. En marcius 15-en sem mennek kisgyerekkel tuntetni, biztos, ami biztos."
Ugye esetünkben nem tüntetésről volt szó, hanem a Fidesz politikai gyűléséről, csak úton-útfélen szeretnek úgy csinálni, hogy aki elment Orbánt meghallgatni okt. 23-án, az mind tüntetni indult, és aki tüntetni indul, az előbb-utóbb kiabálni fog, és aki tömegben kiabál az utcán, az előbb-utóbb vandálkodni fog, ...stb.
Ezek után valószínűleg már TÉNYLEG nem fognak sokan kimerészkedni egy ünnapon ünnepelni (ja, és persze még inkább nem tüntetni), ez volt a cél. Eddig még merészeltek.
O.k., ha jó lábad van, én a helyedben nem vennék fel miniszoknyát, annyi a nemi erőszak. Mindannyian tudjuk, hogy ha valakit megerőszakolnak, csak saját magának köszönheti, hiszen biztos kihívóan öltözködött, vagy viselkedett, vagy nem elég számú férfikísérővel indult útnak.
Úgy általában este már nem szabad kimozdulni, mert leütik, kirabolják az embert. Magának köszönheti, aki sötétben még az utcán van. ... stb.
Ezeket mind előre lehet látni, csak sokan felelőtlenek, és azt hiszik, élhetnek bele csak úgy a világba. Nem. Szar a világ, félni kell, és helyesen szavazni.
"Erdekes cikket olvastam a Wikipedian az emlitett ujsag foszerkesztojerol. Jo 20 evvel ezelott felfuggesztettek egy masik ujsagtol mivel kenopenzt fogadott el valami Arab Studies nevu szervezettol, nem csekely 10 ezer dollart, aminek 1983-ban egesz szep erteke volt... Biztos hogy erdemes ilyen ujsagokbol idezni?"
Én nem olvastam ezt a cikket, így nem tudok véleményt mondani róla. "Biztos érdemes", ez a helyes kifejezés. *** Valami izraeli-amerikai lobbitársaságok irdatlan összegeket fizetnek ki évről évre, az amerikai közvélemény megdolgozásáért cserébe számtalan lojális politikus kampányát és lojális médiát támogatnak. Ezen társaságok működéséről szép számban olvashatsz tanulmányokat és dolgozatokat.
"Baloldali vagyok ami azt jelenti hogy nem allok a szelsojobb oldalara, sorry."
Yo, úgysem létezik egyetlen monolit baloldali vagy jobboldali tömb. Mindenesetre, sorry, nem a szélsőjobb volt okt. 23-án az utcán. A szélsőjobb is ott volt. (Ikaljan a merész muszlim volt_talán_lesz_de_semmiképp_nem_muszlim topiktársunk is az utcán volt, nemde ?)
"Es sajnalom hogy neked nem volt elorelathato hogy mi fog tortenni, talan irjuk ezt a kettonk kozott levo eletkor-es tapasztalatkulonbseg szamlajara?"
Írjuk. Én nem a Kádár-rendszerben szocializálódtam politikailag, ezt elismerem hibámul.
Ez az egész "előrelátás-feeling" a dél-amerikai rendőrállamokat juttatja eszembe. Azon a vidéken lehet attól tartani, hogy a nemzeti ünnepeken, forradalmak évfordulóján, aki az utcára merészkedik, az csúnyán kikap a rendőröktől, akik ilyenkor rendre mindenkit elvernek, aki két fősnél nagyobb csoportot képez sorstársaival. ... mert a hatalom a rendőrség brutalitására "kénytelen" támaszkodni a demokratikus erőkkel szemben. Ott divat, hogy csak okot keresnek a közegek, hogy a hivatalosan ki nem mondott, de sugallt kijárási tilalom megszegőit, legyenek azok járókelők, békés felvonulók, megemlékezők, kődobálók és kukaborogatók, néhány profi rendőri csapatmozdulattal egybeterelik, és a "Rend, béke, nyugalom" hármas jelszavával zászlajukon agyba-főbe verik, majd koncepciós pereken összeraknak vadidegeneket, mert akkor rájuk lehet húzni a magasabb büntetést, a csoportosan elkövetés miatt. Aki ilyenkor kint van, az hülye, hiszen tudja, hogy a rendőrök nácifesztet tartanak 1000 %-ban, jelmezben, maszkban, viperával, könnygázzal, ...stb.
Na ilyen államban nem szeretnék élni, ahol erre kell számítani a nemzeti ünnepen. ... és mielőtt a miniszterelnök úrral egyetértve elküldenél Szlovákiába, inkább azt szeretném elérni, hogy a "normális", kormányhoz lojális, vigyázzállásban ünneplő, megemlékező, betonszilárd egységű "lakosság" hagymázas vízióját álmodók távozzanak a hatalomból. ... és ezt demokratikusan, akár tüntetéseken (igen, akár olyanokon is, amelyeken neked, és sok más cicilista polgár szerint a 'fúj, fasiszták' magyar zászlót és/vagy árpádsávos zászlót lobogtatnak) fogjuk elérni. Elnézést, amiért nem vagyok Gyurcsány-párti.
Tegnap megint megnéztem a Véres Vasárnap c. filmet.
Kisérteties a hasonlóság, még a vasárnap is stimmel, na jó, nálunk nem használtak éles lőszert. A felvonulást szervezők békés rendezvényt akartak, de a brit katonai előkészületek szerint így is, úgy is vérfürdőnek kellett jönnie. Néhány tucat fiatal a hivatalosan bejelentett, békés tömegből álló gyűléstől pár száz méterrre kövekkel dobálta a katonákat (senkinek nem esett baja), mire az osztag előkapta a fegyvereit, és válogatás nélkül a fiatalok felé, a tömeg felé támadt. Kirontottak a páncélosokból és szabályos harctéri alakzatban sorra szedték le a menekülőket, akik között rengeteg nő, gyerek, és lassan mozgó idős is volt. Valami 13 halottat ejtettek.
http://en.wikipedia.org/wiki/Bloody_Sunday_(1972)
u.i.: ha nincs kedvenc tévéshow-d, akkor nem is vagy igazi amerikai (hehe, ezt ne vedd sértésnek, már az igazi magyarnak is van kedvenc tévéshow-ja). Ez mondjuk onnan is látszik, hogy a polgárjogi és emberi jogi harcaira büszke pógár odaát körberöhögne téged, ha ilyesmit hallana tőled, hogy "tudni lehetett, hogy másnap balhé lesz, és NEM SZABAD az utcára menni". Ezen ők már 40 éve túlléptek, és mi sem szeretnénk megrekedni ezen a "csak fogjuk be a szánkat, mert beverik a pofánkat" szinten. Felnőtt emberek vagyunk, és nem fogjuk magunkat a kádári logika mintájára öncenzúrázni, és megkímélni a hatalmat a tüntetés okozta kellemetlenségtől. Könnygáz és gumilövedék-zápor ellenére SEM.
Mindenesetre nem esik ínyemre látni, hogy egy magát baloldali meggyőződésűnek valló ember pillanatok alatt ledobja magáról az univerzálisnak hitt elveit, és az erősebb, brutálisabb oldalára áll, a gyengébb, civil ellenében. Legyen a téma okt. 23 vagy Izrael.
En mindenkepen hianyolom ot,de nem kerem semmire.O tudja hogy akar es hol akar aktiv lenni..ez az o dolga.Senki nem lett kenyszeritve ra hogy itt legyen masreszt nincs ok arra hogy ne legyen itt.
Amiota fegyveres aktusokat vallasi magyarazatokkal latjak el, vallasi szovegekre hivatkoznak sot letezik egy allitolagos valason beluli veres haboru is (szunitak es siitak kozott ) meg ha azt en nem tartom exklusziv annak ,alapos ok van arra hogy ebbol a szempontbol is ellemezuk.
Israeli Democracy - Fact or Fiction? by WILLIAM A. COOK
http://www.counterpunch.org/cook01252003.html
How does Israel implement the Democracy it claims to possess?
First, any Jew from anywhere in the world can come to Israel and receive citizenship by virtue of his/her Jewishness. By contrast, a Muslim or Christian Palestinian living in exile because of the 1948 war cannot claim citizenship even though they were indigenous to the area, nor can their descendents claim citizenship.
Second, ninety percent of the land in Israel is held in restrictive covenants, land initially owned by Palestinians for the most part, covenants that bar non-Jews from ownership including the Palestinians who hold a limited version of Israeli citizenship.
Third, Israeli citizens who are Muslim or Christian do not share the rights accorded Jews who serve in the military, nor do they receive the benefits extended to those who serve in the military. Non-Jews are taxed differently than Israeli citizens and the neighborhoods in which they live receive less support. As recently as June 12, 2002, Paul Martin writing for the Washington Times noted "Israeli Arabs are trying to strike down a new law reducing family benefits, arguing that it has deliberately been drafted in a way that will affect Arabs more harshly than Jews."
"1. Hogy lehet az hogy en, Amerikaban tudtam hogy loni fognak?"
Eltérő fogalmaink vannak a "tudásról".
"2. Ominozus esetben csaladanya maradjon gyermekei mellett es ne lovesse szet magat. Ennel kevesebbert is elveszik valoperes birok/gyamhatosagok anyaktol a gyermekeiket."
Úgy teszel, mintha a családanya hallotta volna, hogy valahol lőnek, és nosza, felkerekedett, hogy akkor itt most jól tiltakozni fog a gumilövedékek között. Ugye nem így történt. A nemzeti ünnepen egy párt gyűlésére indult, miközben a Kossuth-téren x napja tüntetés folyt, semmiféle lövöldözés és vérontás nélkül. Ennyi az input. Az output meg az, hogy néhány rendőr feloszlatta a családanyát, aki kiskorúakat védett a testével, a brutális közegek ellen. Grat, ez tényleg meleg helyzet volt, ki tudja ők hárman mire készültek a rohamrendőrök ellen. Elvégre a rendőrnek nem kötelessége vizsgálni, ki mennyire veszélyes, a nő, két gyerekkel a hóna alatt igenis böszme nagy potenciális veszélyforrás volt.
"3. Aki Magyarorszagon el, az tudta mi tortenik arrafele, en is tudtam Amerikaban."
Ez nem magyarázat, ez semmi, amiből valamit akarsz csinálni. Ilyen válaszokat minden kérdésre lehet kreálni, és mivel se nem bizonyíthatók, se nem cáfolhatók, ennyit is érnek : egy kalap kutyagumit.
A következő Fidesz-rendezvényen megvernek a rendőrök ? Erről mit tudsz ? ... és holnap jókedvű lesz a főnököm ? A múlt héten kedden, csütörtökön és pénteken nem lehetett vele bírni, de hétfőn és szerdán korrekt volt.
Ha látok az utcán, esti órákban egy csapat hangoskodó fiatalembert, és nem fordulok vissza, hanem elmegyek mellettük, majd ők hátulról jól kupán vernek, akkor én voltam a hibás, igaz, mivel számítani kellett volna rá, hogy kapok ? Menjek a fenébe feljelentéssel és a panaszkodással. A legjobb, ha megszokom, hogy mindentől és mindenkitől féljek, magamra vagyok hagyva, ez a demokrácia lényege, igaz ?
"Izrael=Budapest parhuzamot azert hoztam, hogy amit nem tennel meg Izraelben, vagyis nem koltoznel oda ahol lonek, azt termeszetesnek tartod ha szelsojobb tuntetesrol van szo (illetve termeszetesnek tartod ha mas, nem te, odamegy."
Izraelben lőnek, robbantanak, rakétáznak, elrabolnak, megkéselnek. Nem egyetlen napon, hanem minden nap. Ezt elég biztosan lehet tudni, mivel x éve mindig ez megy.
Az 56-os forradalom 50. évfordulója előtt SENKITŐL nem hallottam, hogy másnap Budapesten, sok száz NEM SZÉLSŐJOBBOLDALI, NEM KŐDOBÁLÓ, NEM RANDALÍROZÓ politikai gyűlésen részt vevő és járókelő polgárt meg fognak agyalni, és lőnek rájuk a rendőrök. Te tényleg ezt álmodtad meg ? Ha te ezt előre láttad, akkor jelentkezz valamelyik kedvenc amerikai tévéshow-dban, mert nagyon sok pénzt lehet ezzel keresni.