Keresés

Részletes keresés

objektív3 Creative Commons License 2022.08.01 0 0 7783

Tilts le, én többet nem foglalkozom veled, engem a kézi érdekel, nem a fanatikusok megnyugtatása.

Előzmény: Sinnerman17 (7780)
objektív3 Creative Commons License 2022.08.01 0 0 7782

Nem volt vezér a fontos meccseken, inkább kicsit passzív volt, az eredmények is elmaradtak.

Előzmény: Tomek 87 (7779)
Tomek 87 Creative Commons License 2022.08.01 0 0 7781

*Momir Ilicről 

Előzmény: Tomek 87 (7779)
Sinnerman17 Creative Commons License 2022.08.01 0 1 7780

Ha valaki bemegy egy (drukker)kocsmába, elég ha köszön egy hangosat. Ha leül, elkezd beszélgetni, és a megjelenésével párhuzamosan elkezdenek ömleni az up- és downvote-ok, tehát véleményt is nyilvánít, jobban veszi ki magát, ha bemutatkozik. Nincsen semmi baj azzal, ha másért dobog a szíve, legalább tudjuk hányadán állunk, nem hiszem hogy bárki elszaladna egy kis fricska elől. Ez a műfelháborodás mögé bújás viszont kissé gyáva és átlátszó. És minden megnyilvánulásod egy csipet só minden sebbe. Egy troll vagy. Én meg nem vagyok az. Hát ezt képzelem én magunkról.

Előzmény: objektív3 (7776)
Tomek 87 Creative Commons License 2022.08.01 0 3 7779

nem tudom lehet mást meccset néztem de én évekig a világ legjobb bal átlövőjét láttam (elfogultság nélkül) a pályán akit a Barcelona is próbált a legszebb idejében tőlünk elvinni. Ha a mutatott játéka valami oknál fogva nem győzött meg téged akkor szerintem nézd utána szezononként mennyi gólt lőtt .

Előzmény: objektív3 (7777)
handballplanet Creative Commons License 2022.08.01 -2 3 7778

Objektiv, célszerűbb azt mondani, hogy neked volt csalódás. 

Hogy csak egyedül téged röhögjenek körbe.

Előzmény: objektív3 (7777)
objektív3 Creative Commons License 2022.08.01 -2 1 7777

Igen, Momir csalódás volt Veszprémben, láttam minden fontos meccset.

És igen, sajnos Mátét nem becsülték az itteni fórumozók, Mahét többre értékelték, azok közül is, akik most "fájó szívvel búcsúznak"...

Előzmény: Bembi86 (7775)
objektív3 Creative Commons License 2022.08.01 -4 1 7776

Te vagy szánalmas, nincsenek színeim, és miért tagadnék meg bármit is! Mert te rákérdeztél? Mit képzelsz magadról? 

Előzmény: Sinnerman17 (7774)
Bembi86 Creative Commons License 2022.08.01 0 3 7775

a BL gólkirályra ezt mondani?

azért itt kiviláglott egy erős szaktudás :D 

amúgy meg: a a HS7-es Szúcs Krisztián mondta egyszer, hogy mi magyarok akkor kezdünk el igazán értékelni valamit, amikor már nincs. :)

hányszor olvashattuk itt, hogy Mátéval nem lehet BL-t nyerni, nem Veszprém szint, egy jó meccsére jut három, mikor dobja már ki a Veszprém, csak azért van itt mert magyar és/vagy Grande haverja.

cseppet sem meglepő módon ezek nagy többségét azok írják, akik most eszetlenül vagdalkoznak és szidnak mindenkit, mint a bokrot. 

köszi mindent Máté, reméljük még pár évig örömet okozol a játékoddal. 

Előzmény: objektív3 (7773)
Sinnerman17 Creative Commons License 2022.08.01 0 0 7774

És klubhovatartozás szerint? Csak kíváncsiságból, ez egy nyílt fórum. Nagyon szánalmas lenne megtagadni a színeidet.

Előzmény: objektív3 (7771)
objektív3 Creative Commons License 2022.08.01 -3 1 7773

Igen. Veszprém leszálló ág volt...

Előzmény: Psenior (7769)
Thor. Creative Commons License 2022.08.01 0 0 7772

Én is hasonlóan értelmeztem.

Előzmény: Sinnerman17 (7770)
objektív3 Creative Commons License 2022.08.01 -1 1 7771

Nálunk, Magyarországon, egyébként pesti vagyok.

Előzmény: Sinnerman17 (7767)
Sinnerman17 Creative Commons License 2022.08.01 0 0 7770

Laci mintha olyasmit mondott volna róla valamelyik beszélgetésben, hogy ők úgy érezték Patrik összesen egy meccsen élt a lehetőséggel, a többin nem hozta támadásban az elvárt szintet, és az nem elég. Lehet, hogy csak beleláttam, belehallottam, beleképzeltem a mondatai tónusába, de nekem az jött le, hogy szerintük nem él eléggé a kiváló fizikuma előnyeivel támadásban.

Előzmény: Psenior (7768)
Psenior Creative Commons License 2022.08.01 0 4 7769

Játékosként csalódás volt a BL gólkirály?

Előzmény: objektív3 (7766)
Psenior Creative Commons License 2022.08.01 0 1 7768

Azért én Patrik mellőzését nehezen emésztem meg. Amikor játszott bizonyított. A sérülések és Omar kiegyensúlyozottsága kulcskérdés lesz ebben a szezonban.

Előzmény: Sinnerman17 (7765)
Sinnerman17 Creative Commons License 2022.08.01 0 0 7767

Nálunk? Nekem úgy rémlett, te szegedi vagy.

Előzmény: objektív3 (7766)
objektív3 Creative Commons License 2022.08.01 -6 1 7766

Én úgy látom, hogy Máté nem veszített el Mahéval szemben semmit, Mahé a könnyű meccsek gálázója, egy kevésbé megbízható játékos, Máté jobb irányító, vele jobb a csapat, persze csak akkor, ha a csapat is hoz valami teljesítményt, mert Máté nem nyeri meg a csapat helyett a meccset, de igazi irányító. Nenadic igazi húzóember, csak sajnos a fontos meccseken inkább hátra, mint előre...

Momirról meg azt gondolom, hogy játékosként csalódás volt NÁLUNK, és edzőként is az, hiszen az "eredmények" és a magyar játékosok megbecsülése mutatják...

Előzmény: Sinnerman17 (7755)
Sinnerman17 Creative Commons License 2022.08.01 0 0 7765

Egy nagy erejű, védekezésben is használható balátlövő nagyon hiányzik, Patrik valószínűleg nem véletlenül van mellőzve ezen a téren két különböző edzőnél is, úgy nálunk, mint a válogatottban. De én azt nem tartom rossz dolognak, ha ez a szűkebb kínálat egyértelműbben leosztja a feladatot a játékosoknak, több játékidejük lesz. Lehet, hogy idén többször látunk majd olyat, hogy nem időzített sorcserék lesznek, hanem akinek fut a szekér, az adott esetben fent marad a pályán, amíg bírja szusszal. Csak úgy általában legyünk olyan szerencsések a sérülésekkel, mint idén.

Előzmény: handballplanet (7764)
handballplanet Creative Commons License 2022.08.01 0 0 7764

Ha minden így marad, szerintetek nem lesz az karcsú az az irányító-lövő posztok?

Főleg, hogy mostmár tényleg célként tűzték ki a bajnokság megnyerését és az F4 részvételt?

Nekem legalábbis elég karcsúnak tűnik.

Kapuban, beállóban, széleken elég erős a gárda.

De az említett irányító-lövő posztokon... Hát.

Van egy támadásban nem sokat használt Liget, egy sérülékeny Lauge, egy korosodó Petar és van egy nem túl nagyot alakító Kis Ilic...

Meg persze azért ott van Jahia és El-Derea. 

Sinnerman17 Creative Commons License 2022.08.01 0 2 7763

Ezért a fogtündérezésért rohadt nagy csicskalángos járna az összes frusztrált nyomorultnak, aki szerint vicces. Veszprém drukkerségem talán legnagyobb szekunder szégyene ilyeneket olvasni szurkolótársaktól saját játékosra.

Előzmény: FrancisBlade (7762)
FrancisBlade Creative Commons License 2022.08.01 0 2 7762

...és ha ott köt ki, akkor meg is van a válasz csomó kérdésre, miért ilyen hirtelen, még a végén kiderül nem is a mocsok haverja a Grande, cseszett ki a Fogtündérrel, akinek amúgy csak a pénzt adja a nulla teljesítményért, csak mert magyar, közben űzi el galád módon, aztán így alig lesz magyar, a szegény insta, semmirekellő celebkirályt... (irónia volt, a kommentelők szavait felhasználva, mielőtt valaki komolyan venné)

Előzmény: Sinnerman17 (7760)
Psenior Creative Commons License 2022.08.01 0 0 7761

Juhász helyére odavitték Ubornyákot asszem.

Előzmény: Sinnerman17 (7760)
Sinnerman17 Creative Commons License 2022.08.01 -1 1 7760

Most lett hely Tatabányán.

Előzmény: Psenior (7759)
Psenior Creative Commons License 2022.08.01 -1 2 7759

Alapvetően egyetértek azzal, hogy ez valszeg egy szakmai döntés volt. Csak azt nem értem, hogy ez miért a felkészülés kezdetére született meg. Ilyenkor már megvannak a keretek, nehéz helyet találni. Persze lehet, hogy Máté vacillált...

Előzmény: Sinnerman17 (7755)
Psenior Creative Commons License 2022.08.01 0 0 7758

Sajnos sehogyan sem védekezik.

Előzmény: Sinnerman17 (7749)
birka_zoli Creative Commons License 2022.08.01 0 0 7757

Ha minden igaz, Máté olvassa a fórumot, egyszer már sikerült olyat írnom, hogy beírt ide. Most mindannyian szívesen olvasnánk tőle infókat. Az igazság vhol ott lehet, hogy egy új helyen, talán még megújulhat, de itt megélve az F4 elődöntőt biztossá vált számára, hogy nem vele képzelik el sem a jelent és főleg nem a jövőt. Egy EL csapatban talán még lehet a karierjében pár év, ha elkerülik a sérülések, a kérdés, hogy elmegy-e külföldre is. 

Előzmény: Lékai Máté 66 (5941)
schanc Creative Commons License 2022.08.01 0 0 7756

Én sem látok a színfalak mögé, nekem is csak (laikus) meglátásaim vannak.

Azzal hajlamos vagyok egyetérteni, hogy sajnos Máté felett is eljár(t) az idő. Bár hozzáteszem, valahogy mint irányító mindig az volt az érzésem, hogy nála folyt leginkább a labda - jó értelemben. Jó ütemben jöttek a passzok, a társak tudták, mire számíthatnak - sokkal kevésbé volt rá jellemző, mint pl. Petarra, hogy még belecselez egyet, és akkor az átlövő már elveszti a lendületét, mire megkapja a labdát stb. Ezt mindenképpen a javára írom.

Viszont látva azt, merre mozdul a csapat: legjobb korban lévő játékosok jönnek, megfelelő izomzattal, akik védekezni is tudnak - itt sajnos Máté eleve hátrányban van, és ha a térde miatt ehhez képest is limitáltan használható (erről nekem nincsenek infóim, úgyhogy lehet, hogy tévedek), akkor jogos, hogy tőle válnak meg.

Szóval szakmailag ezt a döntést még el tudom fogadni - a hogyan-t tekintve viszont megint csak nem tetszik ez az egész. A F4 után Máté még úgy nyilatkozott, hogy "jövőre is megpróbáljuk", majd kb. 1 hónap múlva kiderül, nem számítanak rá. A közlemény meg siralmas - pont azért, mert ilyen váratlan helyzetben történt a váltás, illene - tudom, hogy nem kötelező, de szerintem illene - indokolni ezt. Pláne amikor egy magyar csapat esetében a magyar válogatott irányítójáról van szó.

(Nekem mondjuk már a Marija-féle interjú is eléggé visszafogottnak tűnt, ilyenkor azért szépen meg lehetne írni azt is, miért is megy el az illető.)

Sinnerman17 Creative Commons License 2022.08.01 -1 3 7755

Egyébként az elmúlt hetek pengeváltásaiban szőr mentén említésre kerültek, hogy azért a dicső múltban is mennyi szemétséget próbáltak szőnyeg alá söpörni mindenkori vezetőink akár játékosaink érdekében (pl. Kacsa, Bergendy), akár ellenük (pl. Nikola kikerülése a Mocsai-csapatból), akár saját maguk érdekében (pl. Hoffmann doki, vagy Nikola kettős céljai sportvezetőként).

Miután belsős infóm nincs, de a Sevivel és Lacival készült beszélgetésekből már egyértelműen érezni lehetett ezt a hátsó szándékot, relativizálni sem szeretném azt, hogy ez így mennyire nem volt szép dolog. Viszont vezetőként adott esetben nehéz döntéseket is meg kell hozni, és nem szimpátiaversenyt kell nyerni. Ahogy egy tanárom mondta még az egyetemen, egy felelősségteljes felnőttnek döntéshelyzetben akkor is döntenie kell, ha csak rossz opciók vannak. És vezetőként adott esetben meg kell haladni az egyéni szimpátiát, és meg kell hozni a nehéz döntést. Valószínűleg Momo döntése volt, hogy nem számít Mátéra, a vezetőség pedig támogatta az edzőt.

Úgy gondolom, Máté elsősorban Mahéval szemben veszítette el ezt a harcot. Azt azért látnunk kell, hogy Kentin sokkal modernebb játékos, fejben és fizikálisan is rendkívül gyors - sokszor túl is pörög - és nem csak betörésből, távolabbi zónákból is eredményes tudott lenni. Máté fejben még mindig nagyon jó, de lábon sajnos lelassult, kevésbé robbanékony, távolról nem igazán veszélyes. Védekezésben egyikőjük sem túl erős, de Mahét legalább szükségmegoldásként néha oda lehet tenni kettesbe. Mindkét játékosnak volt súlyos térdsérülése, ezek a kockázatok mindkettejüket egyformán sújtották, kockázatokat, várható visszatérést tekintve viszont Máté van itt is rosszabb helyzetben, három évvel idősebb. Petar teljesen más karakter mint ők ketten. A képessége, az átlövő képessége, és hogy a semmiből is eredményes tud lenni jelenleg nem igazán nélkülözhetőek, bár az évad végén azért szerintem voltak annak jelei, hogy ő is kopik. Máté helyzetét gondolom El-Deraa érkezése pecsételte meg végül, az elérhető videók alapján fizikailag ő is robbanékony és gyors, veszélyesebb is kintről, kettest is védekezik. Abba a játékba, ami felé Momo elindult, valójában nehéz beleképzelni a játék tempóját néha magához lassító Mátét elképzelni, bár a felállt védelmek feltöréséhez még jól tudna jönni az ő játékintelligenciája, pláne ha sérüléshullám is sújtana minket. Új erőnléti edzőnél, módszerváltásnál ez azért nem elképzelhetetlen.

Szóval nem megkérdőjelezve azt, hogy ezt intézhették volna elegánsabban is, pláne egy ilyen remek játékossal és emberrel, mint Máté, nem tudok, és nem is akarok vitába szállni. De valószínűleg az edző sportszakmai döntése alapján túl sok elegáns opciójuk nem maradt, és mindent egybevetve, azt tartom helyesnek, ha a nagyobb ívű koncepcióhoz igazodik a vezetőség. A kegyelemkenyér szerintem megalázóbb lett volna, Máté ennél sokkal többet ér, remélem van még benne 3-4 jó, sérülésmentes év, még a válogatottban is jól fog jönni a tudása. A későbbiekben nagyon szívesen látnám aztán a pad mellett, bár az egyéniségével, barátságos attitűdjével kínálja magát, hogy beszélő fej legyen a sporttévékben, bár szerintem ott elpocsékolná magát.

Előzmény: Thor. (7752)
Gaga84! Creative Commons License 2022.08.01 -1 5 7754

Sztem az hogy mindenért Lacit vesszük elé kezd elég gáz lenni… Nem is tudjuk mi történt pontosan… Mátè sajnos 3.szàmú lett Petar és Mahé mögött a térde pedig már nem alkalmas erre a szintre. Az senkinek nem fordult meg a fejében h talán még játszani szeretne és ô kérte hogy szabadon igazolható legyen…?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!