Akkor a link megegyszer: http://cgi.ebay.com/Leica-M-Mount-8-15mm-Hologon-Finder-8-15mm-Hologon_W0QQitemZ280125174287QQihZ018QQcategoryZ93780QQrdZ1QQcmdZViewItem
Sziasztok, egy hibat veltem felfedezni a fed-en :( amikor egy targy az objektivtol kb 3 meter valos tavolsagban van, akkor az objektiven a tavolsag beallitast kb 7 merethez kell tekernem, hogy a keresoben fedesbe keruljenek. Lehet hazilag orvosolni a problemat? Koszonom elore is a segitseget!
Hááát... Nem valószínű, hogy a Leicák mindennapi reparálása lesz a hobbim a közeljövőben, így nem biztos hogy lenne értelme pont EZT a könyvet megvenni... :-)
Sajnos nincs és még nem is láttam... Van néhány könyv, amiben megtalálható,de könyv nélkül...
Teljesen normális dolog amit leírsz,egyszerűen kiszáradt a kenőanyag ennyi idő után,de ezt úgy is tudod.
Az első tagokat asszem ki lehet csavarni a tubusból a legkülső gyűrűnél megfogva, a blendegyűrű felett. A hátsó tagokat, hátulról, a csavarok eltávolításával lehet (bár nem tudom az LTM-nél hogy van megoldva, de az M-bajonettet 3 csavar tartja.) Így már elölről is hátulról is látod a blendemechanizmust. A többihez én nem nagyon nyúlnék - csak ha kisérleti nyúlnak szánod az obit - mivel ennek ha jól tudom elég bonyolult a blendemechanizmusa. A blendelamellák is különbözőek,szóval csak egyféleképpen lehet jól összerakni...
Szerintem bontsd meg elölről és akkor már többet látsz...
Szerintem szakember,bár itthon sajnos nem tudom hogy ez kit takar... Amit belinkeltél DAGcamerát, az az egyik legjobb Leica szervíz...
Csak megjegyzem hogy óvatosan tapogasd és pucolgasd a lencsetagokat reparálás közben, mert ezeknél az objektíveknél baromi puha a bevonat és maga az üveg is marha puha flintüvegből van (főleg a frontlencse,de a többinél is ki tudja...)!Vigyázz vele,hímes tojás!
Lécci majd számolj be itt hogy mire jutottál. Egy kis tapasztalat nekünk sem jönne rosszul... :-)
Tuti, hogy nem. Ma akkor vagy jó fej ha a gépeden van ISO 6400, 17 megapixel (na jó ez nem követelmény de 10 alat már azér ciki a cucc) És az optikád lefed 10 és 600 közöt mindent. Vagy rohadt jó kapcsolataid vannak, és a lehető legjobb helyre tudsz benyomakodni. Ezen kívül van még egy lehetőség: megtudod fizetni azt az embert aki mindezt tudja!