Keresés

Részletes keresés

djuice Creative Commons License 2010.02.08 0 0 11216
Teljesen másak a koncepciók, nem érdemes belekeveredni, pláne a tehtube által felvetett megváltó hangminőségű jövőbeni mobiltelefon mint hangmodul témába nem!

Ellenben még kis túlzással ebből a Korgból is lehet valami jobbfajtát kihozni (mondjuk a 20 évvel ezelőtti M1hez képest)

Korg M50 Hammond Organ programming attempt #1
Előzmény: mokusmisi (11212)
Hensley Creative Commons License 2010.02.07 0 0 11215
ismét:

Saját számokat játszó brit-beat-pop-rock stílusú Zenekar Hammondost keres!
( jó lenne, ha menne a vokálozás is)

20-30 közöttiekből áll a zenekar, így ebből a korosztályból keresnénk a negyedikünket is.
Próbaterem van. Próbateremben Hammond L-100+Elkatone leslieklón.
A zenekarnak még nem volt koncertje, de mi már készen állunk, csak a billentyűs hiányzik.
Budapesti a zenekar.

Feltétel:
nagyjából 20-30 közötti legyél
legyen hammondod, vagy valami klónod
de egy wurli, vagy rhodes sem ártana, vagy egy szinti, ami jól tudja ezeket
meg némi tudás is feltétel.

Heti 1, ill 2 próba van. Mi komolyan gondoljuk a dolgot, szóval csak az jelentkezzen, ahol szintén ez a helyzet, és ne csak azért jöjjön, mert van a próbateremben egy Hammond.

Zenék, képek stb:
http://www.myspace.com/longplay3313

bekeiistvan@gmail.com
70/318-5558

Köszi: Békei István
tehtube Creative Commons License 2010.02.07 0 0 11214

Az 1 mély, 2 magas az általános mikrofonozása a lezlinek. Szerintem mellette elég egy térmiksi is, hiszen a sztereóját a tölcsér sztereó mikrofonozása adja. Azt is csak csínján javaslom.

Inkább egy ízléssel hozzáadott plusz vonaljellel bolondítanám meg a hangzást. Minden mikrofonos hang csak csökkenti a dinamikát valamilyen szinten, mossa a hangképet. A vonallal meg korrigálni lehetne a kissé megnyirbált dögöt.

Az EMU-ban még sosem csalatkoztam. Hogy az ESI4000 mennyire vált be, az köztudott. De a 0404-es belső hangkártyám is nagyon szépen szól. Sajnáltam hogy tavaly nem volt keretem (15e) a 1212M-re, de miután betettem és meghallottam ezt, már legyintettem rá. Hogy ON legyen, Hammond nélküli zene szinte sohasem szól általa. Nem tudok visszaemlékezni hogy az utolsó 1 évben végighallgattam volna-e olyan darabot amiben nem volt Hammond. :-))) (talán)

Előzmény: ham_peet (11213)
ham_peet Creative Commons License 2010.02.07 0 0 11213
Nekem is EMU (0404USB) kártyám volt, elképesztő jó minőségű, állat mikrofon előfokokkal, minőségre a nála 2x, 3x drágább cuccokat is megeszi (volt alkalmam kipróbálni, összehasonlítgatni)
de sajnos meg kellett válnom tőle, mivel -hogy ON is legyen-
csak 2 mikrofon előfok van benne, ami leslie mikrofonozáshoz kevés.
most egy preonus firestudio-t vettem, ami kicsit zajosabb, kicsit keményebben szól, de 8 mikrofon előfok, +2x adat ki, 2x be, spdif ki-be, így 26 be, 26 kimenet.

lesie mirofonozással ki szeretnék próbálni egy olyan variációt, hogy
1x mély, 2x magas + két térmikrofon 2-3m távolságról.

van valakinek ilyen tapasztalata?

üdv pet
mokusmisi Creative Commons License 2010.02.07 0 0 11212
"az Emu boardok is, félreértés ne essék, nem a pro, inkább a home/semi pro kategória, messze-messze egy high end definíciótól"

Mit nevezünk "High end"-nek? Azt ami csak a méregdrága stúdiókban található meg, vagy azokat a jóminőségű rendszereket is amelyek az igényesebb (és tehetősebb) családok otthonaiban is megtalálhatók?
Szerintem a második, és ha ez igaz, akkor pl. az EMU board-ok is (RME, ESI és a többiek is) bőven megütik a "high end" szintet. Ezeknek az eszközöknek olyan lineáris az átvitele és olyan kis zajszinttel dolgoznak amelyhez foghatót 15-20 évvel ezelőtt a legprofibb analóg eszközök sem tudtak produkálni.
Ami miatt szerintem egy pici igaszság is van abban amit állítottál az az hogy a PC ventillátorai és a diszkek a legzajmentesebb kivitel esetében is produkálnak akkora alapzajt ami az egész rendszert zajossá teszi.
Ha viszont ventillátor nélküli a PC, SSD háttértárral amilyen a Hamichord is belülről....
(csak a megoldás frappánssága miatt említettem a Hamichord-ot...:-)))
Előzmény: djuice (11210)
tehtube Creative Commons License 2010.02.07 0 0 11211
Szóval nem tudod elképzelni. Ez van. Én igen.
Előzmény: djuice (11210)
djuice Creative Commons License 2010.02.06 0 0 11210
OFF
Ez azért más mint az említett iPhone, de ezek az Emu boardok is, félreértés ne essék, nem a pro, inkább a home/semi pro kategória, messze-messze egy high end definíciótól. De mint említettem, a méret a lényeg! Hallottam már 800ezres Acer Lamborgini Edition notebookot saját hangszóróján ami már méretesebb, mint egy zsebketyerébe rakható piezzo 1Ft-os nyöszörgő. Na az ilyenekből sose lesz high end, hacsak nem találnak ki vmit a fizikusok...
ON
Valahol a klónoknál is az van, hogy amit tud a hatalmas faszekrényes 3 mázsás, azt valahogy nem lehet elég tökéletesen algoritmizálni és bedugni egy integrált áramkörbe szerintem.
Előzmény: tehtube (11208)
trambi Creative Commons License 2010.02.06 0 0 11209

OFF A serdülökori zenehallgatás meghatározó jellegü Nekem mondjuk zepelin , purple, és Emerson jött be akkor , de szivesen hallgattam az akkori klasszikusokat is. Most találtam egy másik Emerson fant a neten /csak kb egy percre hivom fel a fegyelmet/

http://index.hu/video/2010/02/05/orban_ha_pofara_osztalyoznek_rosszabbul_jarnal/

Bocs...

tehtube Creative Commons License 2010.02.06 0 0 11208

Mondták már a belső hangkártyáról is hogy sose fog profin szólni, egyszerűen lehetetlenség :-D

(SB16 <-> EMU1212M)

Előzmény: djuice (11207)
djuice Creative Commons License 2010.02.06 0 0 11207
OFF
Nézd, vannak méregdrága és megfizethető de mindinkább divat ketyerék, Dolby Sourround, Bang & Olufsen, Walkman, Xpress Music meg kitudja milyen hangzatos maszlagokkal aggatva. Egy közös van bennük, annyi közük van egy normál hifi hangképhez is mint gilisztának a rúdugráshoz! Egyszerűen fizikai méretek jelentenek ezeknek problémát, ami egy chiptől egy zsebketyerében sosem lesz mérvadó. Szoftver lehet bármi, arra már combosak a cpuk, de a méret-kontra kezelés itt is felbukkan. Vad ötlet hogy egy maroktelefon egyszer egy Apogee AD8000 szintjén fog megszólaltatni egy száztagú cigányzenekart, meg 50 Rhoda Scottot, az nem erre való! Sokan egy laptoptól is óckodnak zenélésileg.
A fantáziálgatások persze nem rossz dolgok, csak it nem sok terük van. Persze lehet azt mondani hogy 20 éve senki sem álmodta, hogy egyszer a zsebében tarthatja az irodáját, meg internet, meg minden, de a zenei célokra sosem lesz akkora tábor, ami ilyen high end irányú fejlesztéseket eredményezne. Most az van, hogy tapis kijelző mindenütt, dobjuk el a gombsorokat, de high end hangzást még nem hallok, hogy ténylegesen komolyan gondolna bárki is...
ON
Előzmény: tehtube (11193)
oldrad Creative Commons License 2010.02.05 0 0 11206

PS. Bár lehetett volna homokszinű is a nagy szélben :-)

Előzmény: oldrad (11205)
oldrad Creative Commons License 2010.02.05 0 0 11205

Meg fehér Neolux festéke a Háztartási Boltból :-))

Előzmény: tehtube (11203)
okumoto Creative Commons License 2010.02.05 0 0 11204
tehtube Creative Commons License 2010.02.05 0 0 11203

A magyar sztivivinvúdnak is fehér B3-asa van C3-ból :-)

Balázs Fecó.

Előzmény: oldrad (11202)
oldrad Creative Commons License 2010.02.05 0 0 11202

PS. Örök élmény marad a Kisstadionban Steve Winwood a fehér Hammondján.

Előzmény: oldrad (11201)
oldrad Creative Commons License 2010.02.05 0 0 11201

Pedig a fellépése után alig lehetett megszerezni, úgy elkapkodták.

Azután rohantunk a Rákóczi úton a kapu alá Jimmy Smith-ért, az Erkel Színházi koncertjei után :-))

Előzmény: akapuli (11200)
akapuli Creative Commons License 2010.02.05 0 0 11200
Ezzel a lemezzel mosták az agyamat anno.
Előzmény: oldrad (11198)
oldrad Creative Commons License 2010.02.05 0 0 11199

PS. A Hofiban elsőként jelent meg a ma már kapható összetekerhető flexibilis klaviatúra :-))

Előzmény: oldrad (11198)
oldrad Creative Commons License 2010.02.05 0 0 11198

Igen, a Rhoda Scott 1. Pepita lemezről a Hello Dolly (no nem a Roll :-))

(a Hofi paródia pedig az " Önök kérték " címmel fut eredetileg )

http://www.youtube.com/watch?v=FUJoRZC3Ek4&feature=related

Előzmény: LittleBig2 (11197)
LittleBig2 Creative Commons License 2010.02.04 0 0 11197
Ebben a filmben van egy Rhoda Scott paródia Hofival kb a 21. perctől. Kérdésem, vajon ki Hammondozik alatta igazából? Talán az igazi Rhoda felvétel van alá vagdosva?
http://videotar.mtv.hu/Kategoriak/MTV%20MOZI/Gondolj%20apadra.aspx

Maty
LittleBig2 Creative Commons License 2010.02.04 0 0 11196
Nekem ez a jövőtől való félelem olyan, mint a "bezzeg a mai fiatalok" kezdetű mondatok. Értelmetlen, és hamis félelem. Amikor Hammond kitalálta az orgonáját, biztosan egy csomó sípos orgona rajongó feljajdult. Amikor az első lovas hintóba motor került, akkor is biztos sok lótenyésztő felsírt. Stb. Az idő nem áll meg, és nem megy visszafelé. Csak a Hammond örök, természetesen :)
Előzmény: tehtube (11190)
tehtube Creative Commons License 2010.02.04 0 0 11195

Igazából kárörvendve néztem rá a videóbemutatók közt a scanner vibrátó részre. Ez a klónok egyik jellemző gyengéje.

Nos, ez itt meglehetősen korrekt. videó

A lezlieffekt és a torzító a kevésbé sikerült inkább.

Előzmény: okumoto (11194)
okumoto Creative Commons License 2010.02.04 0 0 11194

akkor is a 'spring shock' a legjobb :D :D

http://www.youtube.com/user/insideoutJAPAN#p/u/0/NPqQM8t2pO0

tehtube Creative Commons License 2010.02.04 0 0 11193

Ez gyakorlaitlag csipkérdés. A maig audiofil hangkártyák kisebbek mint a régi ISA buszos vackok. Minden megy össze, miért ne férne bele? Persze ez nem Pest szemszöge hanem Japán, Usa, Kína, talán Skandinávia. Ha ők is úgy akarják.

Nem kell engem győzködni sem ellene, sem mellette. De nem tudod ezt közeli jövőként elképzelni?

Tapogatás? Minek? Itt a pipeline!

Előzmény: djuice (11191)
djuice Creative Commons License 2010.02.04 0 0 11192
Laurens Hammondot úgy értettem egyébként, hogy már Leslietől is falra akart mászni, hát akkor ilyen ötletektől (iPod B3) nem forogna a sírjában szegény?
djuice Creative Commons License 2010.02.04 0 0 11191
Hát lehet hogy ott Pesten más az ábra, de ez az audiofill-mobil szerintem zsákútca erősen. Kb olyan mint ha gyufaskatulyából szeretne vki űrhajót csinálni: játékszer szintjén megy csak, Dezsőke azt rajzol az oldalára amit elképzel. Persze jönnek a mindenféle zenei programok, de értelme nincs, legalábbis még valaki nem metronómnak, vagy hangológépnek használja, oda ideális...

A symbian erősen legyengült az utóbbi időkben a linux alapú rendszerekhez képest, vagy ott az android is helyette...

Továbbra is azt mondom, remek elképzelés a "szemhéjra tetovált hangmodul" ötlete a mobilitás kontra miniatürizálás terén, de gyakorlati haszna nulla, akárcsak az említett iPhone B3-nak.
Hogy a jövő mi lesz azt senki se tudja, de sokkal inkább a vezérlési fajták megváltozásában lehetne előrelépés, csak az a kérdés miben? Hammond felületet úgyse lehetne jobbra reformálni, mert még ha úgy is volna, ez már tradíció, tehát az ilyen tapogatós virtuál megoldások hangszert tekintve óvoda kategória én azt mondom.
Előzmény: tehtube (11190)
tehtube Creative Commons License 2010.02.04 0 0 11190

Bizony, el tudom jövőnek képzelni. No nem Hammond Laurenst szegényezném, mert az analód-mechanikus az az, ami. Annak nem látom versenytársát nagyon sok okból.

Inkább a klóngyártók lesznek szegények. Most nem sorolom. Meg a többi off szintikészítő.

Amilyen ütemben fejlődnek a mobiltelefonok, el tudom képzelni hogy rövidesen audiofil hangminőséggel is rendelkezzenek. A mára szabvánnyá váló, MIDI-t helyettesítő PIPELINE vezetéknélküli összeköttetés is csak programozás kérdése. Minden adott már ma egy jó mobilos hangmodul létrehozásához. Persze szerintem nem az Apple platformon hanem az épp ma nyílttá tett forráskódú Symbianon.

A mostani demók a mi szemszögünkből megmosolyogtató hangúak. Ez természetes. De azt lehet látni hogy akik készítették, nagyon szeretik a Hammond orgonát, mert nagyon szépen leképzeték a felületét, szolgáltatásait arra kis képernyőre. Ez csak az első ilyen próbálkozás. Mi lesz a folytatás?

Előzmény: djuice (11188)
djuice Creative Commons License 2010.02.04 0 0 11189
De ha már vicc, ezt most olvastam hitszpészéknél:

Az év zenész favicce:

két kábelkígyó társalog egy sequencer pultban:
- Hé! Küldtem neked egy exkluzív üzenetet!
- Mit SysEx?

(fexem folyamatosan a röhögéstől, bár tény hogy csak szűk rétegnek szól!) :DDD
djuice Creative Commons License 2010.02.04 0 0 11188
Ez lenne a jövő??? Szegény Laurens Hammond...
Bár már rendező van aki mozifilmet mobiltelefonokkal forgat és hasonlóan egy ringtone symphonie is előbújt már zeneszerzők fejéből, de talán nem kéne megvárni egy retro Deep Purplet amint iPhonokkal lépnek ki egy stadion elé.
Ez már az a kategória lassan, hogy tetováltassa fel a zenész a szemhéjára kedvenc multieffektjét hogy aztán ultrára mobilis lehessen vele...

Mellesleg a linkelt klónnak elég érdekes a laci szimulánsa. Köbö, mint egy légy amikor beletéved a zománcosvödörbe! :)

Egy 99,9%-os normális klón kellene inkább már vhonnan, mint ilyen "gyurika játékjszere"!
Előzmény: tehtube (11169)
nallaci Creative Commons License 2010.02.03 0 0 11187

Sziasztok,

nem tudom, kinek mi a baja az Emusic-kal, én már évek óta tag vagyok (kb. 100 Gb zenét töltöttem le, ennek nagy részét még az ingyenes (lpromo) időszakban, de semmi gondom nincs velük. Minden hónapban leemelnek 19 US$-t a kártyámról, és tölthetem a 90 tracket. Sőt, nem 129 kb-os tömörítésben, hanem VBR-ben, ami 300 fölé is mehet helyenként.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!