Néztem, a német e-bayen vannak jó cuccok, csak én onnan nem tudok vásárolni:), meg látatlanban én sem szeretek ilyen dolgot venni. Itthon inkább elmennék és megnézném, mit veszek. Ezért szar a vatera is, mert ott is csak akkor nézhetem meg, amikor már megvettem.
Hát ez benne van a pakliban. Nem akarok hazabeszélni, de az igazat megvallva én ilyesmit nem nagyon vennék netről. Ha mégis, akkor csak némettől. Fene tudja, valahogy korrektség szempontjából nagyobb bennük a bizodalmam. Elég sok dolgot vettem már neten, de még nem volt velük gondom.
Köszönöm a válaszodat. Az új kályhát sajnos nem engedhetem meg magamnak. Thermo top e-t még nehezebb találni.
Sajnos a neten a legritkább esetben árulnak úgy állófűtést, hogy minden megvan hozzá, úgyhogy az ember kénytelen több helyről beszerezni a cuccokat. Kicsit mindenképp zsákbamacska a dolog, de én legjobban attól félek, hogy veszek egy kályhát és nem fog elindulni.
A Te autódhoz, annak motorméretéhez részemről egy Thermo Top E-t ajánlok. Nálunk (Webast-Hungária) programozható órával 183eFt+Áfa, a beépítés pedig kb. 80eFt+Áfa.
Ezt érdemes keresgélni, ha nem újat akarsz. Nálunk használt nincs, garanciát is csak akkor vállalunk, ha szakszervizünk építette be a kályhát.
Most is, mint megannyiszor deklarálom, hogy az állófűtés veszélyes üzem, komolyan kell venni a beépítést is.
Ha internetről akarsz vásárolni, mindenképp járj utána, hogy MINDEN megvan-e hozzá. Gyakori hiba, hogy az állófűtésre áhítozó fogyasztó megörül az alacsony árnak, megveszi a készüléket, majd utána kapkolódik, hogy jaj ez sincs hozzá, meg az sincs. Aztán lehet menni a sz**hoz sírni és még vagy kétszerannyit rákölteni, mint az eredeti ár. Ja és akkor már majdnem ott van az ember, mintha egy újat venne.
Na, szóval tessék figyelni a részletekre, mint Columbo. :-))
De az állófűtésnek van egy nyák-lapokkal teli vezérlése. Sok minden más miatt is érdekes a motorkód, egész egyszerűen annyiféle kivitel van, hogy egy nap is kevés lenne, hogy felsoroljam. Megnézem, hogy Webasto-ból melyik az a típus, ami a te kocsidhoz a legjobb, aztán keresgélhetsz.
Ez a visszacsapó szelepes dolog amúgy is érdekelt. Én csak simán a radiátorhoz menő csőbe akartam bekötni a kályhát, így átfolyik rajta a víz, akkor is, ha nem megy(így nem jó?a vízszivattyún nem tud átfolyni, ha az áll?).Ha viszont úgy akarnám, hogy amikor megy a kályha akkor rajta keresztül folyjon a víz, amikor áll, akkor meg ne, ahhoz meg hogy elég egy visszacsapó szelepes T idom?
Nekem elég lenne, ha egy kapcsolóról indíthatnám, a programórának úgysem sok hasznát venném. A távirányítás fontosabb lenne, azt meg majd megoldanám vhogy.
Ebben igazad van:), de pont azt beszéltük, hogy olyan kályhát keresek, aminek csak 12v meg üzemanyag kell, hogy működjön, tehát bármilyen autóba be lehet szerelni.
Milyen típust (típusokat) keressek? És milyen évjáratút? Most pl. egy eberspacher d5w s kályhát néztem, de az is egy vw-ben volt. Lehet hogy az sem működne más autóban? Meg hát választék sem nagyon van.
Ugyanez a helyzet a merci állófűtésekkel is? Mert egy olyan is lenne és a tulaj szerint bármibe beszerelhető, de én inkább rákérdezek. Persze webasto-ról van szó.