Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.02.02 0 0 784
most meg 4,5 volt a cukrom vacsora után... hozzáteszem, hogy ez a vacsora az előírt 7-7:30 helyett 8:30-kor kezdődött, a kb. 40 CH meg csak kenyérből állt össze... ami aztán nem lassú GI-s... OK, nem is gyors... (a férjem most telenyomta lenmaggal és szezámmaggal a TK kenyeret és abból ettem meg 10 dekát ... eszméletlenül finom volt:)

Én már semmit sem értek... a 4,5-ös cukor még éhgyomorra is tökéletes lenne...

(a heti cukorértékeim olyan jók, hogy döbbenet... éljen a hidegfront és a szél:)))))
kollina Creative Commons License 2007.02.02 0 0 783
Köszi az infót.

Én ennyire nem mélyedtem bele a ch számolgatásba annak idején, a fontosabb dolgokat mindig megnéztem a diétás könyvben. :)
Ugyan most nem vagyok terhes, de fogyni kellene ezért a 180 gr napi ch-ra szeretnék beállni. Ha ez megvan, jöhet a kalória számítás is. :))
Előzmény: Törölt nick (782)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.02 0 0 782
legutóbb bioboltban is láttam (olcsóbb sokkal mint amit én vettem... de nekem nem volt időm utána járni...)

Ja... és evőkanál (de ki is lehet grammozni :) (mondjuk én a DM-es bio zabkorpát eszem és abban mintha 20%-kal kevesebb CH lenne mint a magyar simában...)

(én gyártottam egy táblázatot benne a leggyakrabban és kanalazva használt cuccaink CH-jával kanálra lebontva... így pl. egy rántásnál már nem grammozunk csak megnézem, hogy pl. egy púpozott kanál zabpehelyliszt hány CH)
Előzmény: kollina (779)
kollina Creative Commons License 2007.02.02 0 0 781
Igazán közkinccsé tehetnéd a recepteket. :))))
Előzmény: piglet (774)
kollina Creative Commons License 2007.02.02 0 0 780
A zabkorpa evőkanál vagy teáskanál?
Előzmény: Törölt nick (775)
kollina Creative Commons License 2007.02.02 0 0 779
Megjött hozzá a kedvem :))) Most elutazunk, de jövő héten kipróbálom.

A sztíviát csak rendelni lehet, vagy bioboltban is beszerezhető?
Előzmény: Törölt nick (778)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.02 0 0 778
nyami :))))))
Előzmény: Törölt nick (777)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.02 0 0 777
belereszeltem még 5CH-nyi almát is (höhö... egy kis fruktóz:)... és megszórtam fahéjjal a mixet... az illata eszméletlenül jó:) (csak még meleg és nagyon törik... kiraktam hülni... utána majd megnézem milyen lett :)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.02 0 0 776
(ja... ez így pont 20 CH...)
Előzmény: Törölt nick (775)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.02 0 0 775
2 púpozott kanál zabkorpa felöntve forró vízzel, bele 3-4 púpozott EK darált dió + 1 EK olaj... (na meg 5 csepp sztívia)...

Ez így olyan mint a tejbegríz... csak nincs sok íze (na jó, a stivia segít a helyzeten... régen aszalt meggyet is raktam bele + mézet... úgy nagyon finom volt :))))))

Viszont tök alacsony a GI-je... tele van rosttal, az olaj + dió meg extra egészséges benne :)
Előzmény: piglet (774)
piglet Creative Commons License 2007.02.02 0 0 774
Mi pontosan a reggeli mixed? Miből mennyi? Csak mert van néhány zabpelyhes-zabkorpás süt receptem.
Előzmény: Törölt nick (772)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.02 0 0 773
(ha összejön, a férjemnek is sütök... igaz neki mézzel, fahéjjal + mazsolával... bár az aszalt meggy lehet, hogy még nálam is beleférne a dologba... a dietetikus (a 2. persze:) a házi, cukormentes meggylekvát végülis engedélyezte :)
Előzmény: Törölt nick (772)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.02 0 0 772
Hát azt hiszem komoly a baj... 4,6 az éhgyomrim, 5,1 a 60 percesem.... :)

(egyébként úgy döntöttem, a reggeli mixemet megpróbálom tovább fejleszteni... és kekszet sütök belőle... olyan korpovit félét... a korpovit 50%-a úgyis csak szemét... ha összejött akkor majd mondom :))))) (nem vagyok konyhatündér úgyhogy izgi lesz :)))))) + lehet, hogy ehetetlen :)))))
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.01 0 0 771
(ja... az utóvacsora nálam almalé volt amit a cukrom szeretett... ugyanis épphogy meglibegett tőle... de emelkedni nem akart...)
Előzmény: Törölt nick (770)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.01 0 0 770
köszi :) Legközelebb megpróbálom :) (szerintem az zavart meg, hogy tök másképp néz ki a 2 felület az Explóder és a firefox alatt... az operáról nem is beszélve...)

Ja igen...

Én eddig 2 trükköt találtam a kaják GI-jének a csökkentésére:

1. olaj. Ha olajos a kaja akkor lassabban szívódik fel a cukor. Na ez sima kajáknál nem jön be, de a reggeli zabkorpás kásafélémben egyébként semmi olaj nem lenne... így meg belerakok egy evőkanál olivaolajos gyümölcsolaj keveréket (tele van omega 3 zsírsavval:)

2. citromlé... kaja után 2 kanállal (ez kb. 1/3 citrom leve)... én simán limonádét gyártok belőle amibe 5 csepp stiviát rakok (hátha az is segít :)... és reggeli - ebéd- vacsora után (ha otthon vagyok persze) lenyomok belőle egy adagot... (utána tiszta vízzel öblögetés, nehogy szétmenjen az ember foga:))))

Aztán fene tudja, hogy nálam mi működik (mert hát nálam még ott a gyógytea is amit a kajálás előtt megiszok...)... az viszont tény, hogy akkor kezdtek esni az értékeim amikor elkezdtem ezeket a trükközéseket + kihagytam az utóvacsorát... (annyi időm meg most nincs, hogy megnézzem, hogy milyen lenne ezek nélkül :) Bár ma reggel pl. a citromlé kimaradt és úgy is jó volt a cukrom (5,6-5,7 talán?)... na meg itt a hideg is...
Előzmény: kollina (769)
kollina Creative Commons License 2007.02.01 0 0 769
Az is működik. :)))) Olvass bele a Mi ez? (FAQ)-ba. :))
Előzmény: Törölt nick (767)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.01 0 0 768
Ja... viszont van egy másik honlap is amit most nem találok... na az szerintem azért valamennyivel megbízhatóbb, mert ott ezerféle szempont alapján nézi pl. a répát (ha főzi az ember, ha párolja stb. - a sima répa nagyon alacsony, a főtt répa pedig már közepes!)

Meglepő eredmények jönnek ám ki!!!!!!

Úgyhogy érdemes több oldalt is átnézni...

(ilyen ínyencfalat pl. a vörösbab (kidney beans) glikémiás indexe... ami simán beáztatva + főzve alacsony -talán 30 körüli-... ha viszont KONZERV!!! babot vesz az ember, akkor majdnem 70!!!)
Előzmény: Törölt nick (766)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.01 0 0 767
műxik... jééé.... (az előnézetben csak anynit ír ki, hogy link... ) tök jó :) (bevallom meg se próbáltam mert korábban nem működött:) A formázás mondjuk most se műxik...
Előzmény: Törölt nick (766)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.01 0 0 766
Szóval a GI-s honlap :)

Hát... ez nem műxik :(
Előzmény: kollina (765)
kollina Creative Commons License 2007.02.01 0 0 765
OFF

De lehet. :))) Nekünk is az van. A keresőben behívod az oldalt, copy majd az új link mezőbe copy paste úgy, hogy az eredeti benne levő http://-t kitörlöd. Majd a szöveg mezőbe elnevezed valahogy.

ON

Köszi a linket, megnézem.
Előzmény: Törölt nick (764)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.01 0 0 764
Ez a kedvenc oldalam (tök jól leír mindent és a glikémiás terhelést! is nézi)

http://www.carbs-information.com/glycemic-index.htm

(bocsi, firefoxot használok, azzal nem lehet linkelni az indexen...)
Előzmény: Törölt nick (763)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.01 0 0 763
Hát... engem felhomályosítottak... hogy olyan, hogy gyors és lassú szénhidrát már nem létezik amióta feltalálták a GI-t :) (ld. ha valahol gyorsat és lassút mondanak az csak akkor elfogadható, ha definiálják, mekkora GI-től számít valami gyorsnak... a második dietetikussal 50-ben határoztuk meg a lassú CH-t (figyelem... a táblázatokban 55-ig számít alacsony GI-snek valami... bár szerintem még az is belefér:)... és itt bukott el ugyebár a sotés banya... mert az alma a maga (asszem) harmincvalahányas GI-jével lassú... csak hát neki fogalma sem volt, hogy mi alapján kell csoportosítani... és kb. 50 évvel ezelőtt volt az, hogy az összes gyümölcsöt a gyorsba sorolták... de ez ugyebár már egy ezer éve lefutott elmélet... )

(és hát ott sajna az a néhány kivétel sajna mint a szilva a szőlő és a sárgabarack... de az nem a GI hanem a benne lévő cukor összetétele miatt... )

Van egy kedvenc oldalam, ahol tök jól vannak csoportosítva... mindjárt megkeresem... (sok minden nincs rajta olyankor simán beírom a cuccos nevét és azt, hogy GI value aztán hagy menjen:)
Előzmény: kollina (760)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.01 0 0 762
a banán az a keményítő miatt tilos - vagy legalábbis mértékkel (tudtommal)... szóval az olyan krumpli kategória... szóval szerintem ha valakinek a krumpli nem viszi fel, a banán se fogja...
Előzmény: Rebarbara10 (759)
kollina Creative Commons License 2007.02.01 0 0 761
Elég egy háziorvosi beutaló hozzá? És gondolom időpontot is kell kérni, ugye?
Előzmény: piglet (754)
kollina Creative Commons License 2007.02.01 0 0 760
Van egy olyan oldal, ahol jól le van írva, hogy minek mekkora a GI-je, meg melyikeke a gyorsan és lassan felszívódó ch-k?
Előzmény: Törölt nick (758)
Rebarbara10 Creative Commons License 2007.02.01 0 0 759

a sárgabarack és a szilva is? Nem is tudtam. Eddig a banánt és a szőlőt hallottam. Mondjuk banánból ettem, szőlőt viszont nem.

tegnap a tejbegríz-vacsi után akartam mérni cukrot, de kimnet a fejemből, este pedig müzlit ettem (van benne kevés aszalt gyümi), ez után is akartam mérni, de megint elfejeltettem. Pedig a müzlire kíváncsi vagyok, megemeli-e. Állítólag cukormentes, de az asztaltgyümölcsök lehet, hogy dobnak rajta egy kicsit.

Előzmény: Törölt nick (757)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.31 0 0 758
ja... mondjuk a datolya is tilos de azt magamtól is letiltottam mert iszonyú magas a GI-je... (hát.. minden gyümölcsöt úgysem lehet felsorolni:)))))
Előzmény: Törölt nick (757)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.31 0 0 757
ez jól hangzik :) Köszi! (hivatalosan úgyis ahhoz a kórházhoz -is- tartozok... anno még azon is dilemmáztam, hogy ott szüljek...)

(a dietetikus is mondta, hogy minden gyümölcs mehet mértékkel kivéve 3 féle: a szőlő/mazsola, a sárgabarack és a szilva (fú... vagy 4 féle? na mindegy... nekem most ezek ugrottak be)... mert az összes többiben a fruktóz a domináns az meg szépen lassan emeli a cukrot... ezekben meg a glükóz... na ez nekem pl. tök jó infó volt mert így abszolut meg lettem győzve, hogy hagyjam békén a szilvalekvárt....:) (régóta filózok azon, hogy uzsonnára beleférne-e egy lekváros kenyér... hát elvileg belefér... de csak a meggylekváros:) (eddig a szilvára csak annyi választ kaptam, hogy 'CSAK'... az meg önmagában nem igazán meggyőző :)
Előzmény: piglet (756)
piglet Creative Commons License 2007.01.31 0 0 756

Nézd, aki közli, hogy nyugodtan lehet enni a görögdinnyét, mert akkor a víztartalma, hogy sok bajt nem csinál, szerintem az rugalmas:-)

A barátnőm járt hozzá a második terhességénél, és soha nem szekálták. Az elsőnél a Szent Imrében meg hülyére szivatták, mint pl. itt próbáltak téged.

Előzmény: Törölt nick (755)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.31 0 0 755
:) köszi... :)

Kár, hogy az orvosokat nem lehet megtendereztetni... leírom, milyen elvárásaim vannak, ő leírja neki milyen elvárásai vannak... és ha a kettő összeegyeztethető akkor hurrá :))))))

Ő egyébként mennyire szemellenzős? Dolgozik mellette kötelezően igénybe veendő dietetikus? Neki elég, ha vezetem a naplóm, a megbeszélés szerint mérem a cukrom, adom a mintákat stb. vagy vannak más elvárásai is? Nála mi a határérték az inzulinra? Ha pl. inzulin kell akkor befekteti az embert vagy működik a távbeállítás?

Bocsi ha sokat kérdezek, de azt hiszem most ezek a legkritikusabb pontok :)

(Dilemmázok még... a Bajcsyt is ajánlották és hát ott van Kistarcsa is... Igazából oda megyek ahol legkevésbé stresszelnek...)

(ami viszont izgi... 40 CH vacsora előtti cukrom 5,3; vacsora utáni 60 perces: 5,2.... érdekes módon én így reagálok a lencsére:))
Előzmény: piglet (754)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!