Keresés

Részletes keresés

satine Creative Commons License 2004.04.02 0 0 509
Hát azt meg kell néznem, most beqqq oda :))
Előzmény: rozoga50 (508)
rozoga50 Creative Commons License 2004.04.02 0 0 508
HÚÚ!

ez a resti egy menedék!innen az asztal alsó feléről nézve legalább is .itt a szomszéd csehóba utazás. com Herr, gnédige frau jordániai kérés alatt jól földbe döngölték pityut .remélem egy bal csapottat ő is be vissz .már értem is. de mivel gyáva vagyok gyorsan vissza jöttem.pedig jordániát szeretem .... anyabort kérek a nagy ijedségre.pici hozzá való? naccs fönökúrasszony egy ,kis borbarát nass ez is volt igérve

satine Creative Commons License 2004.04.02 0 0 507
Rozoga,
nekem a gondolattársításos is naggggyon tecccett!
De ez is :))

És a vízipipás történet??

Előzmény: rozoga50 (506)
rozoga50 Creative Commons License 2004.04.02 0 0 506
Hii!

nem ijesztett el senki,csak nem voltam itthon a munkahelyemen meg nem férek fel a netre, ja a helyi hálózatok előnyei.tegnap gurigázni vooltam. a kávé szünetről jutott észbe a következő:ez még a hetvenes évekés mi abban az időben stoppal jártúk a világotgörög országba jártunkba keltünkben volosnál egy lakokocsis török vett fel minket. kis idő mulva elnézést kért, hogy kavé idő van és ilyenkor ő ha törik ,ha szakad kávézik. mély hajlongások közben meghivott minket is .akkor ithon sem ittam kávét,de vissza utasitani nem lehetet. kipakolta az egész aparátot, tüz , kész a kávé , megkapjuk a magunk csészéjét. vendéglátoink iszonyatos szürcsölés közben kezdik inni a kévét. összenézünk , hát ha megszakadunk sem tudunk igy szürcsölni, na mindegy huzzuk le hadd legyünk túl rajta . egyszerre merevedünk le az egész szám tele van zaccal se kiköpni nem merem se lenyelni nem tudom. igy hát szép csendesen a csésze mellet szépen beletunkolom a tenyerembe, stikába le a földre ill a nadrágomba. fogam alatt még két nap mulva is csikorgott a zacc. túlvoltunk életünk első török kávéján. vendéglátonk amikor elvette a csészét belenézett, majd baromira elkezdett röhögni, a felesége is nagyon táncolt, szoritotta nagyon. ráadásul még gratulált is hozzá. következő megálláskor leckét kaptunk szürcsölésből, és ha élni akartunk szürcsölni kellet, hát szürcsöltünk!és akkor jött a vizipipa... ez a kettő egy nyáron túl nagy tapasztalat volt. a "barbár ázsia" teljesen legyürte a finom ,müvelt kisújjeltartós europát

satine figyeled nincs gondolat társitás ,de igy egy kicsit hosszúúúúúú
Fönök úrasszony ,tudja kend a datolásból egy iccényit...

satine Creative Commons License 2004.04.02 0 0 505
y42, dehogyis! csak néha dolgozni is kell, jönni-menni is kell :)) Tudod, utazgatni.

Rendes kis iroda lehetett, amelyikről írtál! Ha jól sejtem, már nincs?

Ja, még lógtok valami viccel is, de már nem is érdekel. Annyira.
és assszem, akkor még Hannibal férfianak nézett téged, mert valami olyasmivel húzott, hogy mi, lányok, jól megtaláltunk... mellesleg én is azt hittem... Olyan igazi RESTI-tölteléknek néztél ki :))

Szerintem Gombóc a weblapját építgeti,
a többiek + jót kirándultak ebben a gyönyörű tavaszi időben.

Gondolom. Remélem.

y42 Creative Commons License 2004.04.02 0 0 504
Nekem úgy tünök a Resti csődközeli helyzetbe került krónikus vendéghiány miatt.
Csak nem én üldöztem el mindenkit??:))))
y42 Creative Commons License 2004.04.02 0 0 503
Most, hogy írod, hogy bántó voltál, hát vérig vagyok sértődve. (csak meg ne kérdezd, hogy miért, mert arra nem tudnék válaszolni:))))

Tudod ezzel a kis irodával való utazás (amit az előzőekben említettem) azért is tetszett, mert például nem volt az a klasszikus utastájékoztató. Nekik egy helyi iroda volt a képviselőjük, aki megkeresett minket, megkérdezte mik az óhajaink és teljesítette.
Egyik alkalommal (ez nem Djerbán volt), az iroda küldött egy fax-ot a tunéziai partnerének, hogy mi VIP vendégek vagyunk. Persze nekünk nem szóltak, csak csodálkoztunk, hogy mi a fene ez a nagy nyüzsgés körülöttünk. Nem volt rossz:))
Az irodában utána csak annyit mondtak, hogy ez nekik csak a fax árába került. Szívesen emlékszem vissza rájuk.

Előzmény: satine (502)
satine Creative Commons License 2004.04.02 0 0 502
Szisztok,
2 munka között egy kis ebédszünet a RESTI-ben:

vippa, köszi az édi lányt, persze csak nekem :)))

y42, raggie és a többiek,
kicsit féltem, hogy bántó volt a tegnapi hsz-om,
de remélem, senki nem sértődött +
A történetek naagggyon jók, csak épp nem tudom, sírjak, vagy nevessek-e...

Djerbáról jutott az eszembe:
a megérkezésünk napján, a szokásos tájékoztató után, ez kora délután volt, rögtön a henyélést választottuk :)) a medence partjánál, a napon.
Már épp elbóbiskoltunk, amikor irdatlan ordenálé veszekedést hallottunk, egy fiatal magyar pár, akik szintén aznap érkeztek, a kisgyerekük előtt csúnyán balhéztak, mint kiderült, akkor épp hínáros-hordalékos volt a part, és a nejnek nem tetszett, a krapek közölte, hogy csomagoljon és menjen haza, persze nem ilyen stílusban.
Nem bírtam sokáig, elvégre pihenni utaztunk, és nem azért, hogy a gyomrom összeránduljon az idegességtől,
gyorsan elcuccoltunk valami nyugisabb részre...
Halkan jegyzem meg, hogy másnap reggelre kisgépekkel eltakarították a partot, igaz, a pár is elköltözött...

y42 Creative Commons License 2004.04.02 0 0 501
A terveimben előkelő helyen szerepel Mahdia. Az idén sajnos Mallorca lesz (már piszkosúl megbántam, de a Neckermann olyan mint a maffia, csak belépni lehet kilépni nem)
Már most Tunézia elvonási tüneteim vannak:))((
Előzmény: B_B (500)
B_B Creative Commons License 2004.04.02 0 0 500
Nem rég érkeztübk meg Mahdiaról. Hotel Mahdia Palace, see: www.mahdiapalace.com

Csak mi voltunk magyarok és nagyon kedesek voltak velünk. A szálloda szupi. 5*. 1996-ban épült. Minden őgy néz ki, mint a honlapjukon. Szívből ajánlom.

B_B

Mahdia félre esik a nagy, tömegturizmustól.

Előzmény: y42 (498)
Raggi Creative Commons License 2004.04.02 0 0 499
Sziasztok!
Van egy kis történetem ehhez a témához.
Van eg ynagyon kedves barátunk, pontosabban egy házaspár, magyarok de Braziliában élnek. A férj itthon született, pici gyerekként került ki, a feleség már kint született, de a szülei magyarok és egymás között magyarul beszélnek, a kisfiukat is megtanították és jól beszél magyarul.
Szóval ő mesélte ezt a történetet. Tudni kell, hogy nagyon örülnek minden magyarnak, nagyon szeretik Magyarországot, többször jártak már itthon.
Tehát tavaly a szilvesztert az Iguassu vízesésnél töltötték és ahogy sétálgattak az utcán, hallották hogy egy kisebb csoport, 2-3 házaspár, magyarul beszél. Nagy örömmel odamentek hozzájuk beszélgetni. De azok nem álltak velük szóba, hátatfordítottak nekik, csak az egyik pasas jegyezte meg lefitymálva: mit ugrálnak, szörnyű lehet itt élni, itt nincs más csak őserdő meg bennszülöttek ...
Barátaink se köpni, se nyelni nem tudtak, erről az oldaláról még nem ismerték a magyarokat.

Előzmény: y42 (498)
y42 Creative Commons License 2004.04.02 0 0 498
No szóval. Visszatérve egy kicsit a tegnap esti témához. A családom is és én is igazából azt szeretjük, ha nincs túl sok magyar körülöttünk. Ennek egyáltalán nem azaz oka, hogy a magyarok bármennyivel is rosszabbak lennének, mint más nemzet fiai, lányai, de ha külföldön vagyok akkor valahogy így esik jól. Az elmúlt két évben ez nem nagyon sikerült, viszont néhány éve Djerbán nagyon. Akkoriban egy kis utazási irodával szerveztettem a tunéziai nyaralásaimat (ma már nem foglalkoznak vele), így sikerült olyan szállodát kifognunk, ahol mi lehettünk az első magyar vendégek. (helyesebben a a recepciós elmondása szerint magyar utazás szervező már sok volt náluk, de mi voltunk az első turisták) Egy elég nagy szálloda volt, de egy óra múlva szerintem az egész személyzet tudta, hogy madzsarik jöttek. Olyan kedvességet, törödést kaptunk, mint talán még sehol. Az animációnál külön kerestek minket, így kimaradnunk lehetetlen volt bármiből is. Hú! De jó volt visszagondolni is rá.
( a hotel neve sem lényeges már, mert azóta az egyik iroda már felvette a választékába, sőt a neve is változott)
gombóc29 Creative Commons License 2004.04.02 0 0 497
Köszi, Raggi!

Még a mai nap folyamán megkeresem ezeket a http://www....-ket aztán, ha újból betérsz, kérdeznék még.

Előzmény: Raggi (496)
Raggi Creative Commons License 2004.04.02 0 0 496
Szia!
Bocsi, de énnekem annyi bajom van az Index-szel, az istennek se műkszik.
Rajahstan állam (a legnagyobb indiai állam) a pakisztáni határon van, azaz delhitől nyugatra. (Itt meg tudod nézni: http://www.mapsofindia.com/maps/india/india-political-map.htm).
Ranakpur nem sziklatempom, hanem a hegyek között épített templom, képek: http://www.travelogues.net/India/index_js.htm?page=city_ranakpur.htm
Fantasztikusan szép hely, kár, hogy pont akkor voltam beteg, amikor ott voltunk.
Igen, szeretjük a kerteket, jártunk néhány kertben, de nem igazán vannak. Van kertje a palotáknak, a szállodáknak, egyes műemlékeknek ezek szépen karbantartottak. Olyan, hogy városi park, nos van, de azt elözönlik az emberek, szemét van, tömeg, nem igazán élvezhető. Azok a területek, ahol jártunk, zömében sivatagos, félsivatagos részek.
Jártunk nemzeti parkban, az angyon szép volt, a mocsáron át vezetett az út, tőlünk nem messze rengeteg madár, antilopok legelésztek, az angyon szép volt.
India egyik legnagyobb baja szerintem az, hogy minden pusztul. Olyan nagy a szegénység vagy egyszerűen az államok nem áldoznak rá, a legtöbb műemlék - döbbenetes, ősrégi és csodálatos épületek - folyamatosan pusztul omladozik. Mondjuk a Taj Mahalt azt rendben tartják (annak is nagyon szép kertje van.
Khajuraho eg ytemplom együttes, az erotikus faragásokról híres. (http://www.viaggiaresempre.it/fotogallery12d.html)
Saját fotóim albumban sajnos, talán majd egyszer felrakom őket a Netre.
Az időjárás: meleg volt, 30 fok körül. Február közepén, amikor megérkeztünk, az éjszakák még hűvösek voltak, de reggel 8-kor már bőven elég volt egy póló és napról napra melegedett az idő. Március 6-7 volt a Holi ünnep, ez a tavaszköszöntő, a színek ünnepe, amikor az emberek az utcán vízfestékkel öntik le egymást, ez a határvonal időjárás szempontjából, a Holi után törvényszerűen bejön a hőség, április és május a legmelegebb (45 fok körül) júniusban meh jön a monszun.

Raggi

Előzmény: gombóc29 (304)
gombóc29 Creative Commons License 2004.04.02 0 0 495
Raggi, (most még) a 4.odalon van.
Köszi
Előzmény: gombóc29 (494)
gombóc29 Creative Commons License 2004.04.02 0 0 494
Végre, Raggi!

Keresd lécci vissza a 304.hsz-t. (tegnapelőtti)

y-ka, tegnap úgy összemelegedtünk, hogy azokután ez csak természetes. :)))

Előzmény: Raggi (493)
Raggi Creative Commons License 2004.04.02 0 0 493
Melyik szállodában voltatok? Hogy értelmezendők a csillagok?
Az interneten minden nagyon szép és jó de az életben megérkezve általában sokkal rondábbak szoktak a szállodák lenni.
Lehet, hogy felmentek az árak, de még mindig nagyon olcsó.
Régóta kacérkodunk a gondolattal, egyszer már be is fizettünk, de pont kitört az iraki háború, úgyhogy visszakértük a pénzünket. Mondjuk mi nem szeretjük a nagy meleget, inkább télen mennénk.
Előzmény: Hannibalbarkas (427)
y42 Creative Commons License 2004.04.02 0 0 492
Bearanyoztad a reggelem az y-kával! Tudod Gombócka:))
Előzmény: gombóc29 (491)
gombóc29 Creative Commons License 2004.04.02 0 0 491
Én meg már megint elaludtam a nyitást, de egyesek nem bírják ki várni!
Én most kávézgatok (8.15), úgyhogy békén hagyni.

(Életem legfinomabb kávéját Velencében ittam, a legdrágábbat meg Máltán. Amúgy.)

Vippus, köszönjük a dekorációt, ráfért már egy kis tapettázás erre a búfelejtőre.

Satine, a tiedé akkor sem számít nyitásnak! Bibibí.

y-ka gyere és mesélj (viccet vagy bármit)!A többiek is jöjjenek, Raggi, Hanni (csakazértis!), B_B, rozoga és talán 1kispapa (vagy 2?) is bekukkant.

Legyetek jók, nehogy elijjesszétek!

Előzmény: y42 (490)
y42 Creative Commons License 2004.04.02 0 0 490
Höö, höö! Egy órát késik a zindex órája. Jó hideg lehet arra, ha még a téli tájmot használják:))
Előzmény: y42 (489)
y42 Creative Commons License 2004.04.02 0 0 489
Jó Reggelt!
Üdvözlök mindenkit a Restinek becézett Italboltban. Ma lesz egy pici hozzászólás a magyarok a nagyvilágban témához, sokkal később (állítólag) egy viccc.
Most azonban a napi második teendőm a KV ivás következik, tehát szürcsölési szünet.
vippa Creative Commons License 2004.04.02 0 0 488

Péntek van! Jó reggelt!:-)
vippa Creative Commons License 2004.04.02 0 0 487

Szép álmokat mindenkinek!:-)
vippa Creative Commons License 2004.04.02 0 0 486
Satine, gyönyörű az angyalkád!:-)

Satinének szeretettel!:-)
Előzmény: satine (480)
vippa Creative Commons License 2004.04.02 0 0 485
Nagyon szívesen.:-)
Előzmény: Hannibalbarkas (409)
satine Creative Commons License 2004.04.02 0 0 484
Vippa, a zenészek cukorflatok,
csak mindenki elaludt rajtuk...

Azért kösz!!!!!!!!!!!!!!!!!

Előzmény: vippa (481)
satine Creative Commons License 2004.04.02 0 0 483
Április 2-a!!!
Nyitunk.
Jó reggelt!!

Ma viccek várhatók,
úti élmények,
komp, busz, mindenféle.

Szép nap lesz :))

satine Creative Commons License 2004.04.02 0 0 482
1 órán át szünetelt a Zindex, ezért nem tudtam megemlíteni a rózsaszín zenész brigádot!!

Hogy te már triplázol is :))

HB megérdemli a törődést, gondoskodást,
most komolyan :))

És az én kis angyalkám?

Előzmény: vippa (481)
vippa Creative Commons License 2004.04.01 0 0 481
Satine, én annyira meghatódtam, ahogy "HB gyerek" panaszkodott, hogy még dagítani se, tudja a bötüket, gondoltam, súgok neki!:-)
Na, milyen resti-zenészeket küldtem a restibe?:-)) Na, nem azé, hogy észrevedd, egymás mellé tudom őket varázsolni!:-) Áááá, dehogy.....:-)
satine Creative Commons License 2004.04.01 0 0 480

Mindenkinek nagyon jó éjszakát!!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!