Keresés

Részletes keresés

handballplanet Creative Commons License 2022.08.03 0 0 7826

Győrben a polgi(és akiktől meg ő függ) megmondta, hogy ki legyen a világ egyik legjobb csapatának elnöke, Veszprémben meg ugyancsak hasonló emberkék, hogy pl ki legyen a sportigazgató. 

handballplanet Creative Commons License 2022.08.03 0 0 7825

Telitalálat. 

Előzmény: Thor. (7823)
handballplanet Creative Commons License 2022.08.03 0 0 7824

Azért mert ezt nem is nekünk kellene megoldani... 

Előzmény: Sinnerman17 (7822)
Thor. Creative Commons License 2022.08.03 0 0 7823

* ott NEM!  Ennyi biztos. 
A többit meg döntse  el mindenki magának.

Nálunk egyáltalán van működő felügyelő bizottság? 

Előzmény: fecco007 (7821)
Sinnerman17 Creative Commons License 2022.08.03 0 2 7822

Azt egy percig sem vitatom, hogy nálunk nagyon magyarosan, nagyon uram-bátyámosan zajlott ez a dolog. És igen, látom, hogy ez a tanulási folyamat nálunk élesben, a mi bőrünkre megy, és ez nem ideális. De jobb ötleteket, más véleményeket még mindig nem olvastam itt, hogy hogyan, kivel kellene csinálni, ha nem így, nem vele. 

Előzmény: fecco007 (7821)
fecco007 Creative Commons License 2022.08.03 0 1 7821

Szilágyi Viktor mielőtt a Kiel sportigazgatója lett, ugyanezt a funkciót töltötte be Solingenben, a Bergischer HC-nál. Tehát nem egy nullkilométeres embert neveztek ki Kielben, hiszen ott sem hülyék ülnek a Felügyelő Bizottságban.

Előzmény: Sinnerman17 (7812)
handballplanet Creative Commons License 2022.08.03 0 0 7820

Frappáns válasz volt. :) 

Előzmény: birka_zoli (7818)
Sinnerman17 Creative Commons License 2022.08.03 -1 1 7819

Nem szeretném megbántani agyőri drukkereket és Görbicz Anitával szemben sem szeretnék tiszteletlen lenni, mert róla kevesebb személyes benyomásom van, de nem hiszem, hogy szellemi kapacitást tekintve együtt kellene emlegetni őket.

Előzmény: handballplanet (7813)
birka_zoli Creative Commons License 2022.08.03 -1 5 7818

És a veszprém? Értelmes dolgok ezek.

Előzmény: pfefe80 (7816)
csakaveszprem Creative Commons License 2022.08.03 0 7 7817

A régi fórumon ugyanezen a néven alkalmanként hozzászólóként örülök az egyetlen olyan fórum aktivitásának, ahol értelmes beszélgetés zajlik a csapatról; igyekszem ennek fennmaradásához én is hozzájárulni.

A klub működésének országspecifikus peremfeltételei az ide írók számára azt gondolom mélységeiben is ismertek. Ezeket tekintsük olyan adottságoknak, amelyek rövid és bizonyosan középtávon sem fognak megváltozni: az élsportot támogató, a legfelső körökben megszülető politikai döntések, állami pénzallokáció, a projekteket működtető végrehajtó emberek kijelölése. Ebben a rendszerben mind a tulajdonos, mind az őt képviselő személy neve indifferens. (Zárójel: a fenti konstellációban - minden kellemetlen megnyilvánulása ellenére - nem biztos, hogy a mostani vezérigazgató a legkellemetlenebb elem, mert szemmel láthatóan szereti (megszerette) a csapatot és az azt körülvevő milliőt - ez sem kevés ebben az érdekvezérelt rendszerben.)

Számunkra a sportigazgatói szinttől lefelé válik "láthatóvá" a csapat, nem véletlen, hogy az ő személye körül forog a legtöbb hozzászólás. Ez a politikai modell még ezen a szinten is elvárja a "hűségesküdöttséget"; ha ehhez az attribútumhoz még hozzátesszük elvárásként a szakmai ismereteket, a sportolói múltat, a kulbhoz való bármilyen korábbi kötődést, a sportági nemzetközi beágyazottságot, a megjelenni- és tárgyalni képes személyiséget, akkor nem sok alternatívánk marad. (A színes zoknik irányából támadni valakit méltatlan ezen a szinten.)

Úgy érzem, eddig Laci - személyes karrierjére vonatkozó - döntésképtelenségének volt foglya a klub: mintha maga sem lett volna biztos abban, hogy sportvezetőként, sportági vezetőként vagy edzőként folytassa tovább, ezért mindhármat csinálta. Szerintem az edzőség áll legtávolabb tőle, nem függetlenül annak egyszemélyi felelősségétől és a bukás kockázatától. Szövetségi alelnökként megégette magát a januári Eb-szerepléssel, amit keretezhetünk bárhogyan, de mégiscsak kudarc volt hazai rendezésben. Ettől kezdve mintha több ideje maradt volna a klubra; ennek látni vélem az eredményeit. (Persze apró sikerek ezek, hol vagyunk már attól, amikor életvitelszerűen, érdekektől mentesen, lokálpatriótán, a klub, a város, a szurkolók iránti elkötelezettségből szenvedélyesen dolgoztak emberek ezért a csapatért.)

pfefe80 Creative Commons License 2022.08.03 -26 2 7816

A Fradi nagy betű még egy mészárosvárkonyi veszprém szurkolónak is.

Előzmény: birka_zoli (7815)
birka_zoli Creative Commons License 2022.08.03 0 2 7815
Kyra** Creative Commons License 2022.08.03 -1 4 7814

Ilic tervei:

"Több dolgon is szeretnék változtatni, elsősorban a védekezésben, illetve szeretném továbbvinni a tavalyi futós játékot, de kicsit fokoznám a tempót, a játékoskeret alkalmas rá."

"... az utolsó pillanatig küzdő, keményen védekező csapat, amelyik a címerért és a szurkolókért harcol, és minden meccsen győzni szeretne."

Ez nekem tetszik.

(És az első mondat lehet a magyarázat arra, hogy Lékai nem illik Ilic elképzelésébe.)

handballplanet Creative Commons License 2022.08.03 -4 0 7813

Nagyon szépen felépített, összeszedett hsz volt, és azt is remélem, hogy igazad lesz, de én ugyanazt látom, mint Győrben.

Politikai kinevezettek vannak, amik, ha a személy alkalmas, akkor nem is lenne gond.

Csak hát nálunk pl 2 éve Szeged a bajnok....

Én Nagynál is és Görbicznél is azt látom, hogy nem épp az elme bajnokai.

Görbicz a Győri Audi ETO elnöke.

Ezt szilveszterkor vagy április elsején kellett volna bejelenteni.

Ami itt biztató, hogy most-úgy néz ki-a Telekomnál változott az igazolás politika.

Viszont, amit most tudunk, hogy milyen lesz a mostani keret, hát az a célként megfogalmazott bajnoki cím és F4 részvétel szerintem abszolut lufi. 

Előzmény: Sinnerman17 (7812)
Sinnerman17 Creative Commons License 2022.08.03 -2 4 7812

Szerintem egyáltalán nem ördögtől való az, hogy egy a csapatnál jelentős múlttal rendelkező, egyértelműen vezér alkatból sportvezető válik. Nézegethetjük, és nézzük is mennyivel jobban tartják fent ezt a folyamatosságot a Kielnél, sőt tanuljunk is tőlük. A Kiel sok szempontból a legegészségesebben, leghatékonyabban, piaci-kompetitív alapon működő kézilabda-klub. Nem egy gigaklub "hetedik alabárdos" szakosztálya, mint a Barca, és nem ilyen-olyan, hatalmi önkénynek, céloknak alárendelt soft-power klub, mint a PSG és mi, vagy amilyen a Vardar volt, esetleg egy szeszélyes gazdag ember koronagyémántja, mint a Kielce. Bár nem szeretem, de nagyon tisztelem őket, etalon klub.

Igazából Laci szakmai vezetővé emelése nagyon is a Bundesliga szellemiségével kompatibilis döntés volt. Hogy nem volt előkészítve? Nem nagyon. Zökkenőmentesen ment? Nem. Megtalálta a megfelelő arányt az edző feletti kontroll és támogatás között? Az elején nem. De remélem tanultunk, folyamatosan tanulunk belőle, vannak az ő fejlődésének jelei. Hiszem, hogy a legjobb hosszú távú megoldások mindig organikusan alakulnak ki egy szervezeten belüli előrelépési, tanulási, tapasztalási folyamat során. Tény, hogy nincsen garancia, Nikola sem sült el jól, a rossz nyelvek szerint az amúgy ha jól tudom jogász végzettségű Borsos sem véletlenül nem kap teli pénztárcát egy klub szakmai vezetőjeként. 

Azt látom, hogy sokan nem szeretik Lacit, bevallom, én nem várom el tőle, hogy jó ember legyen. Nem kell annak lennie. Az extravagáns stíluselemek, hülye zoknik, színes ingek, hosszú haj mindig is a megjelenése részei voltak, szerintem ezek messze nem problémásak. Arctetkója azért ne legyen. Sokszor olyan érzésem van, mint amikor Mocsai doktorrektor mestert már mindenki kapun kívül szerette volna látni. Mindig csak a fele ömlött ki az indulatoknak, ne ő legyen! De értelmes alternatívát kevesen vázoltak fel, mindenkinek annyi ötlete volt, hogy hozzuk Talantot, meg Serdarusic-ot, vagy valakit az akkori legfelső polcról. De az nem igazi koncepció. Igazából itt is csak a fele merül fel egy elképzelt váltási folyamatnak. Ki lehetne a szakmai vezető a klubnál, ha szerintetek ő erre alkalmatlan stílusánál, emberi kvalitásainál fogva (a szakmait szerintem ne feszegessük, tudja ő jól, hogyan néz ki egy jó játékos, jó csapat)? Legyen egy megkerülhetetlen szakmai tótum-faktum, mint Szegeden? Ha igen, kicsoda? Vagy jó azért ez az együttműködésen, szakmai felelősségmegosztáson alapuló rendszer, ami nálunk van. De ha jó, kivel töltenéd fel a két fő szakmai posztot? Mert azért azt nem lehet mondani, hogy nálunk nem voltak bátor kísérletek a tágabb szakmai koncepciót tekintve, de láthattuk, hogy nem szerencsés évről-évre rángatni a kormánykereket. És valahol nagyon vicces, hogy most Momoval kezd megvalósulni valami olyasmi, amit talán Vranjessel képzeltek el anno. Csak sokkal több melóval, kevesebb Adyligeti kutyázással a szép új ház környékén, és az edző által névről is megismert játékosokkal.

Előzmény: handballplanet (7811)
handballplanet Creative Commons License 2022.08.02 -6 3 7811

Mondok egy konkrét példát, mert a szakmán túl szerintem ez is fontos. 

Egymás után volt egy Szilágyi nyilatkozat, hogy miért sikeres a Kielnél, értelmes, összefüggő, mindenki számára érrhetően, hitelesen elmondta, hogy a Kiel hogyan működik. 

Aztán volt egy Nagy nyilatkozat a Sport TV-ben, hát bement zselézett kis copfos hajjal, ami nem is lenne még elég gáz, de hát amikor megszólalt, azt hittem elsüllyedek, hogy ez sportigazgató??

Most a szakmai rizsájáról nem beszélnék...

Gondolom törlik, de én így láttam.

handballplanet Creative Commons License 2022.08.02 -6 3 7810

Ugye előszeretettel nevezzük a Veszprémet a Kiellel és a Barcával szinte egy szinten, hiába nem nyert bl-t, de nézzük csak meg a németeknék Szilágyi Viktor tevékenységét... 

Nagy Laci hozzá képest csak egy kispályás, egy rendszer kinevezettje...

Nálam ennyi. 

handballplanet Creative Commons License 2022.08.02 -6 3 7809

Azért mondjuk ki, eleve Nagy se alkalmas a posztjára, miért lenne más pl egyéb stáb tagokkal. 

Gaga84! Creative Commons License 2022.08.02 0 0 7808

Engem ami a legjobban aggaszt az az új erônlèti edzô… ok adjuk meg az esélyt de mièrt nem kézilbda berkekbôl jön valaki!? A diosgyor aztan komoly referencia… Ert egyaltalan a kezilabdahoz h mi kell a ma modern jatekhoz? En szkeptikus vagyok.

Tény h Maria sem valtotta meg a vilagot sztem a vegere elfogyott a csapat mindig. Ami mellette szol az h Lauget visszahozta egy komoly serulesbol szoval a rekreaziohoz biztosan ertett.

Amugy azt tudja valaki h a szerb eronletineszon es a gyurokon kivul

milyen stab dolgozol meg a csapt mögött?

Bembi86 Creative Commons License 2022.08.02 0 0 7807

hát azon a poszton nagy mozgás lesz - Rasmus hazatér, Petar szerződése lejár...

Előzmény: dannytrejo2 (7804)
handballplanet Creative Commons License 2022.08.02 0 0 7806

https://sprwislaplock.pl/raport-medyczny-gergo-fazekas/

-itt nincs róla szó, hogy melyik váll

-meglátjuk, jobbulást

handballplanet Creative Commons License 2022.08.02 -2 3 7805

Olvassátok el objektiv néhány ns hozzászólását és mindjárt rájöttök, hogy a tisza tóban vizilabdázott, de abbahagyta, mert nem tudott úszni. 

Ennyire kell komolyan venni. 

Illetve, aki akarja, vegye. 

dannytrejo2 Creative Commons License 2022.08.02 0 0 7804

https://sportowefakty.wp.pl/pilka-reczna/1013394/wladislaw-kulesz-trafi-na-zachod-tylko-przystanek-w-karierze.  Ebben és a lenti lengyel linken írnak arról, hogy Kosorotow jövőre talán Veszprém, míg Kulesh jövőre egy magyar csapatba igazol...

dannytrejo2 Creative Commons License 2022.08.02 0 0 7803
Psenior Creative Commons License 2022.08.02 0 0 7802
Ütközésnél vállizom szakadás, de nem tudom lövő váll-e. 3-4 hónap.
Előzmény: birka_zoli (7800)
r.tonyo4 Creative Commons License 2022.08.02 0 0 7801

Én nem hallottam ezt a podcastet, de Fazekas július 22 - én pénteken nyílt edzésen vett részt a csapatával. Itt a szurkolóknak is bemutattak az új igazolasokat és egy szóval sem említik a 26 - án megjelent cikkben , hogy Gergő akkor sérült lett volna.

Persze azóta is történhetett bármi 

Előzmény: Gaga84! (7798)
birka_zoli Creative Commons License 2022.08.02 0 0 7800

Ez elég szörnyű hír, lehet többet tudni róla? Nem akarok okoskodni, de lehet 18 évesen még nem volt érett fizikuma egy magasabb szintű felnőtt játékra?

Előzmény: tusek80 (7797)
Psenior Creative Commons License 2022.08.02 0 0 7799

Döbbenet, hogy mindig a legtehetségesebbekkel történik ilyen sérülés. Szegény, bizos kivan. Fiatal még, reménykedjünk, hogy nem jár úgy, mint Győri vagy Budai Dan, akik egy súlyos sérülés után sajnos már egy polccal alacsonyabb szinten tudták csak folytatni.

Gaga84! Creative Commons License 2022.08.02 0 0 7798

4 hónap kihagyás mûtét… Lehet ennyi volt a karrierje

Előzmény: tusek80 (7797)
tusek80 Creative Commons License 2022.08.02 0 0 7797

Hallgattátok már a legújabb Podcast-et? Abban azt mondják hogy állítólag Fazekas Gergő komoly vállsérülést szenvedett már haza is jött és műteni kell!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!