Tessék, a családon belüli erőszak ékes példája. Cabron nővérünk számára már csak álom marad a sajátkezű palacsintasütés, mert az elnyomó hím örökre kivette kezéből a serpenyőt. Nézzék meg drámai képsorainkat a reklám után... (a képeken C. ül, áll, beszélget, nevet, olvas, magyaráz stb. - de igen jól látjuk: egyiken sem süt palacsintát!)
Hát igen. A kád, zuhanytálca, mosdó sikálást, vízkőtelenítést én is precízebben csinálom, ettől függetlenül ő is szokta. Amikor rám jut, akkor javítom a "hibát". :)
Sosem fogom megtudni, mik az előjogaim, pedig már úgy beleéltem magam... :-(
Pedig direkte azért olvasom a feministákat, mint anno Kohn bácsi a der Stürmert: jólesik állandóan azt olvasni, hogy férfiként mennyivel többet keresek, hogy elnyomott rabszolgáim a nők, hogy előjogaim vannak (még ha mibenlétük homályban marad is).
Hát nem sokkal üdítőbb olvasmány, mint a konkrét joghátrányaink száraz szövegét kíméletlenül elém toló, folyton a nőközpontú társadalomra emlékeztető férfijogi blogok? ;-)
Valami trauma lehet neki ez a wc sikálás. Egy másik topikban körkérdést tett fel, hogy ki mikor sikált wc-t a közelmúltban. Én azt a választ adtam erre, hogy az utóbbi alkalmakkor a férjem volt e "szerencsés", ebből kikövetkeztette, hogy hazudok, és férfi vagyok. :)
Nálunk úgy működnek az ilyen dolgok, hogy aki kapja marja, vagy aki valamit jobban tud, azt az csinálja. Pl. én a mosást-teregetést nem engedem ki a kezeim közül, különben ott rohangálnának a hangyák a fejemben, hogy az úgy nem jó. :) De hát mink is feminizmustól mentes család vagyunk.
"Kinek az előjoga a vc sikálás a nőké v a pasiké?"
Nálatok nagy baj lehet otthon, ha ezt itt kell kibeszélni...
Mondjuk normális (feminizmussal nem fertőzött) családban sohasem ez a kérdés...
pl kinek a joga a főzés? Múlt hétvégén enyém volt, pedig az asszony jobban főz, és amíg én a konyhában tüsténkedtem addig ő a nappaliban a tv előtt vasalt...
Mindezek ellenére nem az volt a téma, hogy neked milyen jó mert közben tv-zhetsz, vagy neked milyen jó mert nem fájdul meg a hátad...
Ingeimet rendszeresen én vasalom... és nincs mártíromkodás, előjog stb. aki éppen hozzáfér, vagy jobban tudja.
De ez csak a feminizmustól mentes családokban igaz.
Miről mekegsz már megint, püfike? Hidd el, nem szeretnél te olyan előjogokat, ami régen a ffiaknak volt. Eleve úgy kezdődött, h neki kell eltartani és megvédeni a családját. Neked meg kétoldali munkaundorod van, plusz még beszari is vagy. Hiszen itt rettegtél a savazós dokitól, és még a vécé kisikálása is visszatérő dilemma számodra:-) A te búrádat első adandó alkalommal kidekorlátatta volna az asszony a nagyfacú pedróval, aztán mehettél volna a híd alá egerészni:-)
"Nyugi ez már régmúlt, a jelenben mit azt a kérdéseid igazolják, már nincsenek."
Akkor már csak azt kellene tisztázni, hogy most már múltidőbe áttolt állítás, hogy eredményezhet a jövőben háborút, ha a jövöben nem mondanak le arról, ami 10 órával később már szerinted a múlt:
"Dehogyis a ffi a kényelmes évszázados szokást védi, hogy a családban előjogokkal endelkzik, fizikai ereje folytán ( és régebben ő volt a pénzkereső)
A háború elkerülhető, ha önként lemondanak ezekről."