Keresés

Részletes keresés

Daty Creative Commons License 2005.11.22 0 0 569
Hali Hornotti!

Bocs, én csak azt írtam ide, ami a kép alá volt írva a honlapon!
Mellesleg én is furcsállottak, hogy "eredeti Suzuki utánzat"!:-)))
Valószínűnek tartom, hogy arra gondoltak, hogy a mérete megegyezika Suziéval, bár ha azt mondod nincs is ilyen..... no comment.:-))
Egy kérdés?
A Luisnak van magyarországi boltja is, vagy rendelted?
Mert ha rendelted, akkor minek, ugyanis, mint láthatod, itthon is lehet kapni,mert szerintem, amit beszúrtam, az tuti ugyan ilyen!!
És megkérdeztem a 4.500 Ft egy párt takar.
A Luisban mennyi volt??
Képbeszúrás leírásával lemaradtam mint látom, ezéet nem ismétlem meg!:-))

Üdv!

Daty
Előzmény: hornotti (560)
Daty Creative Commons License 2005.11.22 0 0 568
Szia Tonyo!!

Üdvözöllek köreinkben!
Hát gartula!
Nem semmi távot mentél a Burgmannal ilyen rövid idő alatt!:-))
Most is csak azt tudom mondani neked is, hogy nagyon örülök, hogy vannak még olyan fiatalok, mint pl. te is, akik szellemileg is felnőttek a motorozáshoz, nem csak korban!:-)))
Lehet a motort státusz szimbólumnak is tartani.
De azok általában évente 1000 kilométert mennek, azt is csak az arcoskodás miatt!:-))
Remélem látunk még itt, nyáron meg személyesen is valahol!

Széles utat!

Daty
Előzmény: tonyo arn (558)
hornotti Creative Commons License 2005.11.21 0 0 567
Nnnna, erről van szó !
Tudtam mindig, hogy valahol mélyen nagy tehetség lakozik bennem :)

foglight
Előzmény: hornotti (566)
hornotti Creative Commons License 2005.11.21 0 0 566
fog ez menni...
de hol a beszúrás gomb ?index
hornotti Creative Commons License 2005.11.21 0 0 565
fog ez menni...
Apimackó Creative Commons License 2005.11.21 0 0 564
Hali! Örülök, hogy mindenkinek boldogságot okoztam a Finster hangjával. Hallgassátok, és élvezzétek. Azóta én is többször meghallgattam... Visszaolvasva eddigi kipus hozzászólásaimat már magam is kezdem úgy érezni, hogy akaratlanul a Finster fogadatlan apostolává váltam, ezért még egyszer és most utoljára írom le a véleményemet: egyáltalán nem hangos a dob. Különösen nem nyugodt túratempónál és egyenletes sebességnél. Kifejezetten érdekelt, hogy mit hallanak a mögöttem jövők a sorban. Mindenki azt mondta, hogy általában semmit! Akkor jön meg a hangja, ha erőteljesen kigyorsítok, kb. 6500-tól pedig újra csendesebb lesz. Én is meghallgattam. kilométereket mentem barátom Viragojával a motorom mögött. Tényleg nem hallani semmi különöset. Semmi fejfájás, fülzúgás, kellemetlenség. Az erre érzékeny rendőrfülek sem vettek észre semmi kivetnivalót a hangjában. Bár az is igaz, hogy nem is nagyon májerkedtem nekik... Tehát bármikor állok a bizonyítás és a próba elé! Mindenki győződjön meg saját fülével. Inkább azt mondanám, hogy kiemelte a mélyebb tónusokat, öblösebbé tette a hangját. Insex téma. Daty képei közül a középső kép bal oldali tipusa az enyém. 4.600 Ft-ért vettem az egy párat, de ezt talán már említettem. Egy gömbfejű izzó van benne, és elsősorban előrefelé sugározza a fényt, ill, 45 fokban előre.Pont jó. A felszerelés NEM a két idom találkozására történt, hanem a fényes fekete műa. felületre. Üdv! Ja és köszönöm a sok dícséretet!
hornotti Creative Commons License 2005.11.21 0 0 563
Ezt már próbáltam, de sosem nem sikerült

na, mégegyszer

Előzmény: tonyo arn (561)
Iceapo Creative Commons License 2005.11.21 0 0 562
Tallózás, a kép mérete nem lehet nagyobb 500kB-nál, majd Feltölt, ekkor egy kis szünet amíg bekerül a rendszerbe a kép, majd a Beszúrás gomb, és a legvégén a Mehet! Tulajdonképpen ennyi! Sok sikert! Ice
tonyo arn Creative Commons License 2005.11.21 0 0 561

A mondóka irás alatt van két lehetőség.

Az 1ik a pictures....

hornotti Creative Commons License 2005.11.21 0 0 560
Mi az, hogy eredeti Suzuki utánzat?
Szerintem a Suzukinak nincs ilyen gyári irányjelzője.

Én az alábbi két tipust vettem (Louis), de mindkettőnél vigyázni kell, mert a fényük a talpra merőleges. Így felszerelve inkább oldalra szórja a fényt, mint előre. Azért jobb az izzós, mert annál lehet módosítani a foncsort. A második típus LED-es, itt nincs foncsor, ezért a fény irányát nem lehet változtatni.

izzós:
http://www.louis.de/_2024845c3d1068056f7e28af29e0a6489a/shop/shop_article_big.php?IMG=%2Fshop%2Fimg450%2F10033541_880_FR_2_03.JPG&TITLE=10033541

LED-es:
http://www.louis.de/_2024845c3d1068056f7e28af29e0a6489a/shop/shop_article_big.php?IMG=%2Fshop%2Fimg450%2F10033604_880_FR_05.JPG&TITLE=10033603

Apimaci:

Neked milyen a zindex ? Előre, vagy egy kicsit oldalra világít jobban ?

Továbbá: valaki elmagyarázná nekem, hogy a pékbe tudok ide képet beszúrni ? :)

köszönöm

Előzmény: Daty (552)
Okezsoke Creative Commons License 2005.11.21 0 0 559
Ezt a DL650 Finster hangot beteszem csengőhangnak.
Bár, van benne egy kis kutyaugatás :-D
tonyo arn Creative Commons License 2005.11.21 0 0 558

Sziasztok.

Szeretnék hozzá szólni a dl-s vásrlók életkorához.......

Nos.

Az a baj  hogy ma divat a jaszkariság és a magamutogatás.

Sokan azt hiszik hogyha vesznek egy sport mocit akkor nagyobb lesz a farkuk......

Arra nem gondolnak hogy hamar a földön fognak feküdni.......hogy ha nem tartjákbe a fokozatosságot......

Én idén 4ik hóban vettem egy egy 650es exe burgit.(több min 150000 km van már benne!)

Imádtam meg szerettem a praktikusság meg úgy az egész feelenget.

Volt alkalmam mellette úgy kb 1 1/2 hó alatt több motort is kipróbálni.

Nem kertelek megfogott a váltosdi.

Namármost nekem fontos hogy az utasnak jelen esetben a kedvesemnek is kényelmes legyen.

Persze a burgman után max a gold wing jöhetszóba nála....

Egy barátom büszke tulaja egy 1000res dlnek.A mások 1000rese mert elösszőr eladta mert rájött nem nőtt még fel hozzá.

Illetve van egy másik cimmbi is akinek 650ese van.

Mind a kettőt kipróbáltam.

Király kis gép.A kényelem (asszonyka is elfogná)és a kihasználtság miatt jött szóba.

Nem vagyok egy vákony csávó.

100 fölött.

Az 650 sv-n fájt a hátam és a csuklóm arról nem is beszélve hogy a mogyikat álandóan a tankhoz csaptam.....

Az inazumán meg fostam mert bődület volt a tudása......

Az endúrón fogott meg a dolog....

Ha kell hupp járda....kisimult a szentendrei.....stb...

Szal szerintem az a baj hogy sok ember azért vessz mocit mert státussz szimbólum is 1ben.csak a fejében nem tesz rendett........

Nekem elég a 650es.

A burgi is csak pályán utassal és cuccal volt néha egy picit gyenge....

Gondolom a dlnél nem lesz gondolm mert könnyebb és erősebb is egy picit.......

Ja és a lényeg hogy a 650es cimbi huszon egynéhány az 1000res pedig harminc egynéhány.

Én pedig 26.

Kicsit fiatal a dlhez..... :)))))

Ja és a V2 nyomatéka is sokat dob ám latban....

vanchu Creative Commons License 2005.11.21 0 0 557
Hát, ha a kocsisorban mellém értél, akkor már úgy is elfértél. Ha nem, akkor meg nem... De akkor is hatékonyabb a lámpával villantani, azt inkább észreveszem a tükörben.

(mondom ezt úgy, hogy reggelente az Egressy úton jövök befele nap mint nap, és amíg jó volt az idő módszeresen megelőzött legalább 3 motoros a Hungáriáig.)
---
Az a fazer meg horror. A mögött már negyed óra is büntetés. :) Persze odahúzva fasza, és gyönörűen szól, de amikor már 5 perce mész mögötte ugyanazzal a tempóval, az már inkább idegesítő...
Előzmény: Iceapo (555)
Iceapo Creative Commons License 2005.11.21 0 0 556
>Én csak egyetlen példát említenék, van egy nagyon kedves ex kollégám, aki imádja a sport dobokat, CBR 900RR-je van és egyszer lement a sportdobbal Gyöngyösről a Balcsira. Na azt modta, hogy a összes többi hosszabb távú túrára csak és kizárólag a gyári dobbal hajlandó elmenni, mert miután leszállt a motorról, még 20 percig zúgott a feje. Ja, Akrapovic dobról van ....

Erről tudnék én is mesélni a nyitott Akra sport dobok valóban nem a halkságukról ismerszik meg, hanem inkább ellenkezőleg, mint már írtam régebben az egyik havernak DRZ400!!!-on volt egy ilyen dob, de semmi más nem tudta überelni hangerőben, meg persze teljesítményben se, de ez most más kérdés!;))
Előzmény: BIKE-R (553)
Iceapo Creative Commons License 2005.11.21 0 0 555
Nekem már az is elég ha megérkezek egy autó mögé és a vezetője ekkor felfigyel hogy valami hang jön hátulról és egy kicsit lehúzódik hogy én tisztán megelőzhessem, ennek akkor van igazán jelentőssége ha még szembe is jönnek! Vagy van egy olyan lélektani hatása is, hogyha mondjuk előzöm a kocsisort és mellé érek egynek akkor az a hang segítse miatt is elkezd jobbra húzódni, ezzel biztosítva nekem a megfelelő vagy inkább biztos előzést, és ezt halk motorral nem igazán tapasztaltam! Azért az elég meggyőző szerintem ha mellé érek egy kocsinak és mondjuk 1 méterre van a sofőr a kipufogómtól és csak az ajtó választja el a hangforrástól, azért ezt meg lehet hallani szerintem!;))
Persze az amit írsz, már hogy mondjuk szól a cd a kocsiba, nálam is fenn szokott forogni, mert én is döngetek rendesen, szóval nem minden esetben számít a "hangos" dob.;) Mélygarázs viszont nagyon tuti, imádom, meg a szűk utcákat is, igaz lehet hogy nem mindenki vevő erre!
Ice
Előzmény: vanchu (550)
Daty Creative Commons License 2005.11.21 0 0 554
Az alsó az eredeti Suzuki utánzat, az a NagyVas.hu online motoros boltban leltem fel!

Daty
BIKE-R Creative Commons License 2005.11.21 0 0 553

Szvsz csak azt szopatja vele a motoros, aki mögötte van egy túrán (de azt alkalmasint vastagon).

Ebben abszolút egyetértek veled, hiszen testközelből tudom miről beszélsz (pl. osztrák túra Bogyesz Finster dobos Fazerje mögött) :))))

Én csak egyetlen példát említenék, van egy nagyon kedves ex kollégám, aki imádja a sport dobokat, CBR 900RR-je van és egyszer lement a sportdobbal Gyöngyösről a Balcsira. Na azt modta, hogy a összes többi hosszabb távú túrára csak és kizárólag a gyári dobbal hajlandó elmenni, mert miután leszállt a motorról, még 20 percig zúgott a feje. Ja, Akrapovic dobról van ....

A Finster hangjából meg Vanchu bőven kapott, de ezt mesélje el talán ő maga :)))

Előzmény: vanchu (550)
Daty Creative Commons License 2005.11.21 0 0 552
Szia Apimaci!

Nem ismerős valamelyik??:-)))))
Segítség kellene!
Ilyen az index amit te vettél?
Mini Fairing index.
Mérete 900x500 mm.
Ára 4.500 Ft, de nem tudom párja, vagy darabja?

A Dander Bikes motorosboltban találtam rá.
Vagy pedig ez:
Ez az eredeti Suzuki mintájára készült, méretét nem tudom, ára 2.800 Ft de ezt sem tudom, hogy darabja vagy párja!
Segítenél?
Előre is köszi!
Ja, és jól látom, hogy a két idom találkozására fexik rá a gumija?

Üdv!

Daty
Előzmény: Apimackó (538)
Iceapo Creative Commons License 2005.11.21 0 0 551
Csak hogy bíztassalak egy kicsit, szerintem nem lehet hangos ez a Finster dob, nem akarok itt magyarázkodni, inkább majd hallgasd meg egyszer Apimackó mociját élőben is, úgy lesz az igazi, és ekkora hang mindenképpen kell, a forgalomban jobb a nagyobb hang, mostanában nekem sincs ezzel problémám és hosszútávon engem sem zavar, 120-nál már nem is hallom, ha meg lassabban megyek akkor meg örülök hogy hallom, bár ettől függetlenül valaki fülét meg lehet hogy zavarja egy ilyen nyitott dob, nem vagyunk egyformák, én őket is megértem!;))
Most úgy érzem eljött az idő hogy én is megmutassam a vasaimat, remélem nem Offolom szét nagyon a fórumot, ha gáz akkor sory!;))
Sajnos mivel nincs digitális fényképezőm így csak mobilos képeim vannak még csak az újról, de a Piroskáról vannak normális minőségűek is ő most eladó! Ice
Előzmény: Daty (544)
vanchu Creative Commons License 2005.11.21 0 0 550
Hát, ez inkább hittétel. Én személy szerint nem szoktam meghallani a motorosokat. Még akkor se, ha már kiszúrtam a tükörben, és figyelek rá. Persze ha már elpttem van, akkor van, hogy a CD-t nem hallom tőle... De előre nagyon minimális hangja van ezeknek, felhúzott ablakkal sanszom nincs, hogy meghalljam. Szvsz csak azt szopatja vele a motoros, aki mögötte van egy túrán (de azt alkalmasint vastagon).

De hogy ON is legyek: Én inkább halkabbra cserélném a kipuffot, ha lehetne. Éjszaka a mélygarázsban ez is elég sok tud lenni...
Előzmény: szasa6 (549)
szasa6 Creative Commons License 2005.11.21 0 0 549

Én nem mondanám rá, hogy hangos... inkább jobban ki jön belőle a V2 mélyei....

A hangos nálam Ropi motorját jelenti... (aki volt vele túrán, azt tudja milyen....:)))

Szerintem nem árt egy kicsit hangosabb hang, mert talán jobban észrevesznek az autósok....

Sza.sa

Előzmény: Daty (544)
Iceapo Creative Commons License 2005.11.21 0 0 548
Ja és persze, köszi!:)
Iceapo Creative Commons License 2005.11.21 0 0 547
A hangról először a mérges szó, majd a kellemes és nem túl tolakodó jutott az eszembe, szerintem tip-top, a gyári hangot szerintem felejtse el mindenki, én biztos szaladnék Finsterékhez hogy mikor, meg hogy kész van e már, de már az is késő!;)) Ice
Okezsoke Creative Commons License 2005.11.21 0 0 546
Igen, ezt mondom, hogy motornál együtt élünk vele, de az autónál fontos lesz a passzív biztonság.

Ez elsőre kicsit fura.

Aztán, ha belegondolsz, és mondjuk anya viszi suliba a gyereket vele, akkor persze érthető, és azért lesz Volvo a családi autó. Más kérdés, hogy ha elpatkolsz egy béna autós miatt, akkor a családnak sem jobb.

Na jó, nem akarom a zördögöt mázolni az falra.

Éjjen a 2 kerék! :-D
Előzmény: Daty (545)
Daty Creative Commons License 2005.11.21 0 0 545
Hali Zsoké!

Figyelj!
A motororsok sokkal de sokkal jobb pilóták, mint az autósok!:-))
Ebből kifolyólag a biztonságot kicsit lazábban vehetik, mert nagyon tudnak, már aki!!:-))
És ez az ép bőr kifejezés helytálló, mert ha fikázol egyet, akkor a méreg drága bőrcuccod kicsit megsínyli ezt, de lehet, hogy még a protektotaid is!:-((
Mert a motorors biztonsági felszerelései a defenzív vezetésben és a ruházatban majdnem ki is merülnek!:-((
Sajnos ezzel együtt kell élned, ha motorban gondolkodsz!!

Üdv!

Daty
Előzmény: Okezsoke (543)
Daty Creative Commons License 2005.11.21 0 0 544
Szia Apimaci!

Azt hiszem, mindenki nevében köszönetet mondhatok fáradozásaidért!
Tudod, hogy említettem, hogy én a halk motorhangot szeretm, de lehet, hogy feladom ezek után az álláspontomat!:-))

Üdv!

Daty
Okezsoke Creative Commons License 2005.11.21 0 0 543
Láttam mán olyat. :-D

Nem azt mondom, hogy mér nem vesztek karossziériás motort.
Azt, hogy a kocsinál húdefontos a biztonság, a motornál meg kevés az esélyed, hogy ép bőrrel megússz egy ütközést, esést.

Vagyis: nézed, hogy hány csillagot kapott a kocsid törésteszten, ugyanakkor a motorozás kedvvért bevállalod, hogy gyakorlatilag a ruhád véd csak.
De lehet, hogy a motorosoknál utolsó szempont a biztonság, ha autót vesznek, nincs ilyen statisztikám. :-)
Előzmény: Daty (535)
TDI-DRAG Creative Commons License 2005.11.21 0 0 542

Csatlakozom.

Előzmény: Tiwu (541)
Tiwu Creative Commons License 2005.11.21 0 0 541

Kiiirááááááály!!!!!!!

Az 527-es hozzászólásodért tiszteletem.Én nem tudtam volna ilyen diplomatikus maradni.

TDI-DRAG Creative Commons License 2005.11.21 0 0 540

Nagggyyyyyyooooooooooon jóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó!

Lassan össze kéne futnunk, csak az a fránya hó...:)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!