Szerintem egyáltalán nem ördögtől való az, hogy egy a csapatnál jelentős múlttal rendelkező, egyértelműen vezér alkatból sportvezető válik. Nézegethetjük, és nézzük is mennyivel jobban tartják fent ezt a folyamatosságot a Kielnél, sőt tanuljunk is tőlük. A Kiel sok szempontból a legegészségesebben, leghatékonyabban, piaci-kompetitív alapon működő kézilabda-klub. Nem egy gigaklub "hetedik alabárdos" szakosztálya, mint a Barca, és nem ilyen-olyan, hatalmi önkénynek, céloknak alárendelt soft-power klub, mint a PSG és mi, vagy amilyen a Vardar volt, esetleg egy szeszélyes gazdag ember koronagyémántja, mint a Kielce. Bár nem szeretem, de nagyon tisztelem őket, etalon klub.
Igazából Laci szakmai vezetővé emelése nagyon is a Bundesliga szellemiségével kompatibilis döntés volt. Hogy nem volt előkészítve? Nem nagyon. Zökkenőmentesen ment? Nem. Megtalálta a megfelelő arányt az edző feletti kontroll és támogatás között? Az elején nem. De remélem tanultunk, folyamatosan tanulunk belőle, vannak az ő fejlődésének jelei. Hiszem, hogy a legjobb hosszú távú megoldások mindig organikusan alakulnak ki egy szervezeten belüli előrelépési, tanulási, tapasztalási folyamat során. Tény, hogy nincsen garancia, Nikola sem sült el jól, a rossz nyelvek szerint az amúgy ha jól tudom jogász végzettségű Borsos sem véletlenül nem kap teli pénztárcát egy klub szakmai vezetőjeként.
Azt látom, hogy sokan nem szeretik Lacit, bevallom, én nem várom el tőle, hogy jó ember legyen. Nem kell annak lennie. Az extravagáns stíluselemek, hülye zoknik, színes ingek, hosszú haj mindig is a megjelenése részei voltak, szerintem ezek messze nem problémásak. Arctetkója azért ne legyen. Sokszor olyan érzésem van, mint amikor Mocsai doktorrektor mestert már mindenki kapun kívül szerette volna látni. Mindig csak a fele ömlött ki az indulatoknak, ne ő legyen! De értelmes alternatívát kevesen vázoltak fel, mindenkinek annyi ötlete volt, hogy hozzuk Talantot, meg Serdarusic-ot, vagy valakit az akkori legfelső polcról. De az nem igazi koncepció. Igazából itt is csak a fele merül fel egy elképzelt váltási folyamatnak. Ki lehetne a szakmai vezető a klubnál, ha szerintetek ő erre alkalmatlan stílusánál, emberi kvalitásainál fogva (a szakmait szerintem ne feszegessük, tudja ő jól, hogyan néz ki egy jó játékos, jó csapat)? Legyen egy megkerülhetetlen szakmai tótum-faktum, mint Szegeden? Ha igen, kicsoda? Vagy jó azért ez az együttműködésen, szakmai felelősségmegosztáson alapuló rendszer, ami nálunk van. De ha jó, kivel töltenéd fel a két fő szakmai posztot? Mert azért azt nem lehet mondani, hogy nálunk nem voltak bátor kísérletek a tágabb szakmai koncepciót tekintve, de láthattuk, hogy nem szerencsés évről-évre rángatni a kormánykereket. És valahol nagyon vicces, hogy most Momoval kezd megvalósulni valami olyasmi, amit talán Vranjessel képzeltek el anno. Csak sokkal több melóval, kevesebb Adyligeti kutyázással a szép új ház környékén, és az edző által névről is megismert játékosokkal.
Mondok egy konkrét példát, mert a szakmán túl szerintem ez is fontos.
Egymás után volt egy Szilágyi nyilatkozat, hogy miért sikeres a Kielnél, értelmes, összefüggő, mindenki számára érrhetően, hitelesen elmondta, hogy a Kiel hogyan működik.
Aztán volt egy Nagy nyilatkozat a Sport TV-ben, hát bement zselézett kis copfos hajjal, ami nem is lenne még elég gáz, de hát amikor megszólalt, azt hittem elsüllyedek, hogy ez sportigazgató??
Ugye előszeretettel nevezzük a Veszprémet a Kiellel és a Barcával szinte egy szinten, hiába nem nyert bl-t, de nézzük csak meg a németeknék Szilágyi Viktor tevékenységét...
Nagy Laci hozzá képest csak egy kispályás, egy rendszer kinevezettje...
Engem ami a legjobban aggaszt az az új erônlèti edzô… ok adjuk meg az esélyt de mièrt nem kézilbda berkekbôl jön valaki!? A diosgyor aztan komoly referencia… Ert egyaltalan a kezilabdahoz h mi kell a ma modern jatekhoz? En szkeptikus vagyok.
Tény h Maria sem valtotta meg a vilagot sztem a vegere elfogyott a csapat mindig. Ami mellette szol az h Lauget visszahozta egy komoly serulesbol szoval a rekreaziohoz biztosan ertett.
Amugy azt tudja valaki h a szerb eronletineszon es a gyurokon kivul
Én nem hallottam ezt a podcastet, de Fazekas július 22 - én pénteken nyílt edzésen vett részt a csapatával. Itt a szurkolóknak is bemutattak az új igazolasokat és egy szóval sem említik a 26 - án megjelent cikkben , hogy Gergő akkor sérült lett volna.
Ez elég szörnyű hír, lehet többet tudni róla? Nem akarok okoskodni, de lehet 18 évesen még nem volt érett fizikuma egy magasabb szintű felnőtt játékra?
Döbbenet, hogy mindig a legtehetségesebbekkel történik ilyen sérülés. Szegény, bizos kivan. Fiatal még, reménykedjünk, hogy nem jár úgy, mint Győri vagy Budai Dan, akik egy súlyos sérülés után sajnos már egy polccal alacsonyabb szinten tudták csak folytatni.
még meg lehet említeni El Derát is , pár meccsét megtekintve elég határozott védő kb hasonló mentalítással védekezik mint Terza .Főleg kettesbe de a klubcsapatában és a válogatottban is volt ,hogy hármast is védekezett .Szóval ott se lesz gond védekezés tekintetében , nála ugyanaz lesz a kérdés mint Yahiánál ,hogy mennyire tudja majd támadásban stabilizálni a teljesítményét .Mert ott elég hullámzó van ,hogy klasszis teljesítménnyel lehoz egy meccset van ,hogy észre se lehet venni.
Patrik fizikai adottságai alapján remek átlövő lehetne, ahol én a legnagyobb hiányosságát látom, az a döntéshozatali sebessége, és az ebből adódó megingások/bizonytalanságok támadásban. Hátul viszont a legmegbízhatóbb játékosunk. Szerintem a Fabregas-Pechmalbec-Liget-Sipos névsor, ha összeér hozhatja majd a Sulic-Schuch-Nagy-Terza 4-es szintjét.
2014. FF, Kiel ellen, Momir akcióból: 3/10 2015. FF, Barca: 4/11 2016. FF, Kiel: 5/13 2016. FF, Kielce elleni nagy összeomlás: 4/8 (nem rossz, de hol volt a vezér?)
2017. FF, PSG: 1/4
2018. Skjern elleni bukás: 2/6
2019. FF, Vardar: 1/3
Nem valami röhögséges, már csak azért sem, mert a Veszprém kudarcaival párhuzamos...
Igazad van. És emiatt is adja meg a klub a tiszteletet Az elmúlt 10 év talán legjobb( Roli a másik), még aktív magyar játékosának. Az érték, legyen érték. A klub pedig legyen rá büszke. Én Mátéról azt gondolom, hogy játszott jól és rosszul is. De…. a szíve mindig ott volt! Ellenben azzal, aki piásan ment edzésre. Ellenben azzal, akit nagyon el kellett a meccs után, a Telekom székházban és még ki tudja hol búcsúztatni. Ellenben azzal, aki a legtöbb pénzt kereste a klub történetében, de az utolsó előtti évében 20 percet bírt csak játszani, mert annyira profi életet élt. Tisztelet jár Máténak, akire legyünk büszkék, hogy itt játszott. Akik pedig ebben a pénzmosásban vezetik a klubot szégyelljék magukat a szokásos, de hozzájuk méltó viselkedésért! Túlélők, de nem örökre!
Biztosan kényelmes lenne neked, ha én cselekednék helyetted, miközben gerinc nélkül tekeregve próbálsz kibújni egy számodra kényelmetlen szituációból, és elbújni egy egyszerű, egy akármilyen nyílt sportfórumon egyáltalán nem szokatlan kérdés elől. Cselekedj csak te, ha valami kényelmetlen, nem vagyok az apukád.
nem tudom én ott voltam a fontos meccseken is és akkor is vezér volt. tényleg nem kötekedni akarok de itt valamit elnéztél szerintem ,az utolsó 2 évében de inkább csak az utolsó évében mikor már nem tudta azt a formát hozni mint korábban azt alá lehet írni de azt szerintem itt rajtad kívül mindenki egyetért szerintem ,hogy évekig a csapat húzó emberek volt és vitte a hátán a csapatott fontos meccseken is