Keresés

Részletes keresés

pixeldesign Creative Commons License 2007.06.26 0 0 1364

moszkvaSziasztok!

Eladó Moszkva 6x9-es fényképezőgép, kifgástalan álapotban, működőképes, 110 mm f4.5 otpikával. 15 e Ft. E-mail címem a profilomban.

zsero Creative Commons License 2007.06.26 0 0 1363
Köszi a részletes leírást, igazából ezzel próbálkoztam én is. Az a gond, hogy ha B-be állítom akkor az exponálógombot hagyja hogy _előre_ forogjon bármennyit, de hátra semennyit se. Ezt most csak kézzel, film nélkül néztem, de nem hinném, hogy a film sokat változtatna.

bmwr12 Creative Commons License 2007.06.26 0 0 1362
A kart állítod, és tekersz visszafelé. Lehet látni az exponáló gombnál hogy forog.
Előzmény: zsero (1359)
kttomi Creative Commons License 2007.06.26 0 0 1361
A kis "pöcköt" kell elfordítani, ami az exponálógomb előtt található.

A képen a "9" jelöli a kis kart:

http://www.fortunecity.com/marina/marine/569/rusrngfdrs/fed1zorki1.html
cdrw Creative Commons License 2007.06.25 0 0 1360
en csak ennyit tudok segiteni:
http://jay.fedka.com/index_files/Page345.htm
a tobbit majd a profik leirjak! :)
zsero Creative Commons License 2007.06.25 0 0 1359
Egy Zorki 1-ben hogy lehet visszaterekni a filmet?
cdrw Creative Commons License 2007.06.25 0 0 1358
aha, ez kimaradt! koszonom a jo tanacsot! van meg mit tanulnom! kezdek teljesen
"beleszeretni" ezekbe az oreg gepekbe, csodalatosak!
Előzmény: Törölt nick (1357)
cdrw Creative Commons License 2007.06.25 0 0 1356
Meloztam vele eleget, de meg nem 100%-os! Eleg pepecs egy munka, de a lenyegre legalabb mar kedzek raerezni, hogy hogy kell csinalni. Ha eljutok 98%-ig akkor nem szedem le az obit az tuti :) es foleg nem teszek ra masikat.
Előzmény: Törölt nick (1350)
Superb_ Creative Commons License 2007.06.25 0 0 1355

Köszönöm. Majd elmesélem milyen lett a két próbatekercs.

Szépek ezek az olympusok és elég kicsik!

Előzmény: bmwr12 (1349)
Superb_ Creative Commons License 2007.06.25 0 0 1354
Én a ruszki gépekkel készített képeket is ide sorolnám, mármint, hogy amiatt is szeretem őket. :))
Előzmény: Törölt nick (1353)
fonail Creative Commons License 2007.06.25 0 0 1352
Sziasztok!

A következő dologban kérném a segítségeteket:
Van egy Zorki 1 gépem, nagyon szép állapotú, újra bőröztem stb, de a redőny erősen málik, és a hosszú idők sem stimmelnek, cserére szorulna.
Viszont van egy Zorki C-m, amiben a redőny és a zár ránézésre jó állapotú, gondoltam donornak tökéletes lenne, de mielőtt neki állnék mindent szétberhelni, megkérdezem, hogy kompatibilis-e a kettő, ki lehet-e cserélni a zárakat?
Vagy ha, nem, akkor esetleg másik típus szóba jöhet? Esetleg tud nekem segíteni valaki ebben?
kttomi Creative Commons License 2007.06.25 0 0 1351
Sajnos tényleg ez a helyzet ezekkel a FED, Zorki és hasonló obikkal... :-(
Egy adott obit, egy adott vázhoz kell kalibrálni. Ha másik vázra teszem, már nem jó... Így meg ott van az ember mint egy fix obis gépnél, és akkor ott még fénymérőt is van a legtöbb esetben.

Ráadásul - asszem már meséltem - egy fekete Jupiter-9-et (1977) próbáltam egy Fed-2 vázon. Ha a végtelenre állítottam be pontosra akkor 1m-en nem volt jó, ha 1m-re állítottam pontosra akkor végtelenen nem volt jó... Durva, de az a helyzet hogy az obiban a helikális menet NEM lineáris, ami azt jelenti hogy SEMMILYEN gépen nem állítható be! NÉGY másik J9-et is kipróbáltam és EGY volt jó! Az is 1955-ös volt...
Sajnos azt meg nem volt eladó... :-( Vagy nem volt szerencsém, vagy...

A helyzet az ezekkel a J12 - J8 - J9, stb. obikkal hogy eredetileg Contax gépre készültek.Ott teljesen mások voltak a méretezések. Az oroszok áttervezték őket - mivel a háború után ezek a konstrukció kerültek a kezükbe - FED,Zorki (Leica) vázra, több kevesebb sikerrel. A méretezésbeli tűréshatár(?!?) is sajnos elég tág... Szinte nincs is olyan, hogy felteszek egy Jupiter obit X vázra és patentul működik. :-(
Talán az '50-es évekből származókkal jobb a helyzet.

Viszont a Kiev-eknél szinte nem is találkoztam ilyen problémával. Jó, ott a konstrukció maradt... A szórás inkább gyártási hanyagságból ered.

Érdekes, hogy ami Sun 90/4 obit valahol alább belinkeltem, az TÖKÉLETESEN passzol a Leica CL-re, pedig nem is egy gyártó műve és még egy adapter is van az obi és a váz között... Semmi állítást nem igényelt. Azt hiszem leginkább itt van a különbség a Canon, Nikon, Leica, Zeiss, Voigtlander, stb. gépek és az orosz vonal között...

Azt hiszem, sajnos kiviteli minőség terén nem lehet az orosz gépeket egy lapon említeni a fenti gyártókkal. A Leica I/II/III-mal sem.
Igaz, hogy ár/érték terén sem! :-))
Nem hiszem hogy túl sokan mernénk bővíteni barkácsolási ismereteinket egy $1000-os gépen vagy obin. :-)
Előzmény: Törölt nick (1350)
bmwr12 Creative Commons License 2007.06.25 0 0 1349

Gratulálok, jó fényeket hozzájuk !

A teszt során jönnének a vélemények:

- a fehéregyensúly nincs beállítva.......

- magasabb érzékenységen.........

- túl részlettelen a felbontás......

A kedvencem:

- nem eléggé kontrasztos, a pixelek nem 256 színben látszanak, ami azért egy mai géptől elvárható lenne, csak beállítás kérdése.

Hát igen.

Írtam a válaszban, olvassa el a géptípust, és a fílm márkáját. (EXA-ORWO)

Sajna már követelmény hogy olyan legyen a monitoron a kép látványa, amilyent az életben az emberi szem sosem érzékelhetne.

Bár hozzá kell tennem, fílmes géppel papírra az igazi fotózni, nem képernyőre.

Igen, így kellene összemérni a tudását a gépeknek.

Előzmény: Superb_ (1348)
Superb_ Creative Commons License 2007.06.24 0 0 1348

Hozzám meg valahogy idekerült ;) egy olympus 35 rc és egy ecr. Az első egy automata illetve manuális módot is ismerő típus míg a másik teljesen automata. Egyébként szinte ugyanaz a kialakítás. Naygon tetszik mindkettő mostanság próbálgatom őket.

Csak azért érdekes, mert ezek a gépek úgy 4-6 ezer között hozzáférhetők és a minap olvastam egy tesztet nyárra szánt digitális kompaktokról, ahol a győztes egy olyan 60-70 ezerbe kerülő gép lett. A legjobb az értékelése volt, miszerint ennél a készített képen a fű majdnem zöld!!! Micsoda fejlődés! Bravó!! 

Olyan szívesen versenyeztetném valami teszten ezeket az olympus gépeket egy digitálissal szemben... :)))

bmwr12 Creative Commons License 2007.06.24 0 0 1347
Na, szóval ahogy mondtam. Nem tudom.
Előzmény: Törölt nick (1346)
bmwr12 Creative Commons License 2007.06.23 0 0 1345

JA-JA !

Az Argus ! Mi is az ?

Jó !

Ma éjjel kilövöm a tekercset belőle, megyek egy-két helyszínre a városban.

Kapóra jön a "Múzeumok éjszakája".

Mindíg is jó buli volt, nálunk nem rég óta van, de voltam már kűlhonban ilyen rendezvényeken.

Remélem idén is lesz klassz kivilágítás.

Előzmény: Villágosító (1340)
bmwr12 Creative Commons License 2007.06.23 0 0 1344
Pedig az öreg ott fog lenni az M? Leicaval+ három obival !
Előzmény: Törölt nick (1339)
Villágosító Creative Commons License 2007.06.23 0 0 1343
És én hogy gyűűűűlöööölööööm ezeket a sz*r bemozdult képeket!!!
Előzmény: kttomi (1342)
kttomi Creative Commons License 2007.06.23 0 0 1342
Má' megin egy Lejka... :-)

http://www.vatera.hu/item/view/index.php?cod=28990288
kttomi Creative Commons License 2007.06.23 0 0 1341
Reszelni kell, de kb. 5 perc alatt megvan. Ua. a két bajonett, csak egy pici különbség van köztük, hogy ne lehessen feltenni egyiket a másikra.
Előzmény: Törölt nick (1335)
Villágosító Creative Commons License 2007.06.23 0 0 1340
Hja kérem aki nem elég erős lelkiekben... :-))

Bmwr12 Légyszi ne feledd el az Argust elhozni!

Köfi.
Előzmény: Törölt nick (1339)
Villágosító Creative Commons License 2007.06.23 0 0 1338
Ez az tisztelt olvtársak!!! Szívjuk csak egymás vérét, így szép az élet! :-DDDDD
bmwr12 Creative Commons License 2007.06.23 0 0 1336

Levittem az oldalbordát vidékre, és így a szobába is bemerek menni papucsban !

Találkozunk a helyszínen !

Előzmény: Villágosító (1327)
kttomi Creative Commons License 2007.06.23 0 0 1334
Ja,értem! :-) Így más. Azért az hogy Curtagon, elég tág fogalom... Van Curtagon pl. M42-esben is, perspektívakorrigált, $600 körül... :-)

Nekem is van a Bessamatic-on Retina obi. Voigtlander-Kodak. Egy helyen gyártották hozzájuk az obikat... :-)
Előzmény: Törölt nick (1332)
Villágosító Creative Commons License 2007.06.23 0 0 1331
Én hülye, hangosan felröhögtem. Erre természetesen Ő is elolvasta. Holnap degeszre tömött alsógatyában távozom ithonról:-))) (ott tán nem lóvét keres)!
Vagy kinő holnapra az aranyerem :-)))
Előzmény: Törölt nick (1329)
kttomi Creative Commons License 2007.06.23 0 0 1330
A "-gon" végződésű nevek a Zeiss klasszikus nagylátóit jelölte, még a múlt század elejéről. Drágák, mivel klasszikusok... :-)

A "Curtagon" név a Schneider-Kreutznach cég 35mm-re készült nagylátóit jelöli általánosságban. Nem nagy durranás? :-) Hááát... A Zeiss és a Leitz mellett a harmadik nagy klasszikus német cég. Olyan nevek mint a "Xenon", "Xenar", "Super-Angulon", "Symmar" ugyanúgy klasszikusok a fényképezésben, mint a "Sonnar", "Elmar" és hasonlók. Minőségben egy szint a Zeiss-el,Leitz-el. Ők gyártják pl. a legjobbnak tartott B+W szűröket is és még jónéhány dolgot:

http://www.schneiderkreuznach.com/index_e.htm
Előzmény: Törölt nick (1325)
kttomi Creative Commons License 2007.06.23 0 0 1328
Itt nézz körül:

http://www.cameraquest.com/voigtlen.htm

Van 12mm-es, 15mm-es... Hasonlóan jó minőségben, töredék áron.

Persze jó a Hologon, de drága mivel történelmi darab és a név...
Előzmény: Villágosító (1324)
Villágosító Creative Commons License 2007.06.23 0 0 1327
Na szóval akkor hogy lesz a holnap?

Ajánlat 1:

BMWR12 háromnegyed 8 kor találkozik a meglepijével, Budaörsön aztán kimegy megnézni a Sorosksáron Tecsóban a csirkeszárny leértékelést, majd kéz a kézben hazasétál akki2c és kttomi olvtárssal akik addig ott várnak rá amíg oda nem ér.
Közben én szép kényelmesen megteszem azt a 4 villamos megállót ami elválaszt a börze helyszinétől, és felvásárolok minden érdekest!

Ajánlat 2:

Kint találkozunk.

Nekem az 1-es verzió a szimpib, de ha pénzel a zsebembe merek kimenni akkor az asszony megver.
Villágosító Creative Commons License 2007.06.23 0 0 1324
Hát amikor megláttam a majd 6000 fontos árát erősen nevethetnékem támadt. CSak ugye az ember ritkán lát f:8 15 mm-es optikát.
Előzmény: kttomi (1323)
kttomi Creative Commons License 2007.06.23 0 0 1323
Az Arsenal? :-)

Igaz, hogy ritka dolgaik vannak, de elképesztően nevetséges összegekért, többszörös piaci áron...

Nem kell őket komolyan venni... Néhány éve nyomon követem őket - csak hogy lássak néhány érdekességet - és gyakorlatilag nem adtak el semmit...
Előzmény: Villágosító (1322)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!