Keresés

Részletes keresés

ham_peet Creative Commons License 2010.02.09 0 0 11246

Hasonló esetem volt pár éve:

Vevô bejön a hangszerboltba, és keres egy USB-Jack kábelt.

Persze jót nevettünk, és megmagyaráztuk, hogy ez miért nem lehetséges, erre nesze:

persze, ez nem csak egy egyszerû adapterkábel, de érdekes, hogy a technika mennyire összement.

djuice Creative Commons License 2010.02.09 0 0 11245
Tetszik az idézet, csak sajnos a mobilmusic esetén nem a lehetetlenség a vezérszó, hanem hogy nincs értelme! De jó a példa, kb, annyi köze van a mobilnak az elképzelt zenéléshez, mint a hammondhoz a repülésnek... Nem bántásnak szánom, de tényleg felesleges vargabetűk ezek amit teszel mobil irányban, szerintem nem lenne komoly piaca, mert nem vennék komolyan, persze a japánoktól minden kitelik!
tehtube Creative Commons License 2010.02.09 0 0 11244

Ami fárasztó, az örökké a mástól ollózott idézeteket olvasni.

Mindnyájan szeretjük az orgonaszólót, főleg ha az magában történik. Persze akkor az igazi ha utána megindul vele a csapat is. Ebben az (angol)szász országok jeleskednek ahol talán jó egyensúlyban tudják tartani az individuumot a csapattal.

Egy japán progrock banda: Food Brain 1971. Elég szamurájos a hangulat :-)

Sadistic Mika Band

Az a suli kissé arrébb van.

Hozzánk szerintem az olaszok hasonlóak. Személyesen nagy vitézek, de együtt nem mennek semmire.

A japánok sem annyira visszafogottak, csak másra buknak. Pl. bálnahúsra :-)

Előzmény: trambi (11243)
trambi Creative Commons License 2010.02.09 0 0 11243

Nekem  mondjuk a magyar individualizmus is igen fárasztó tud lenni néha.

Szerintem már irtam /csecsemönek, demensnek minden uj/ a magyar néptáncot

megfigyelvén ,a táncoló páros két forgás után, szétválik és valaki egyböl bokát

csattogtat, bottal ütlegeli a másikat, mig "csajok" elvannak a literes borral a fejükön , ez van .....  

Tudásom szerint melleted van egy másik nemzet iskolája is azok szerintem nem ilyen visszafogottak mint a Japánok :D

Előzmény: tehtube (11242)
tehtube Creative Commons License 2010.02.09 0 0 11242

Ez a "hangszer" http://www.youtube.com/watch?v=PxLB70G-tRY&NR=1 a legjobb bizonyítéka japán mentalitásra. Plusz a szomszédunkban japán iskola van. Magyar gyerekekkel közös műsort adtak. Magyarok: szólóének, szólózongora, hegedű. Japánok: minimum 8-an mindenféle hangkeltő akármivel precíz együttműködésben hibátlan összjátékkal. És mindezt 6-7 évesen.

Kínosan törekednek minőségre, az átlagosságra, a csapatmunkára, lenyesik az abból kitűnőket.

Valahogy ez jön ki a Hammond klónjaikból is. Nagyon jó minőségűek, de önálló előadásra ne, inkább zkr. mögött megbújva.

Előzmény: trambi (11239)
trambi Creative Commons License 2010.02.09 0 0 11241

Ez igaz lehet minnél randább annál magasabbra emelkedik

de most már igazán ON

Előzmény: Qqberci (11240)
Qqberci Creative Commons License 2010.02.09 0 0 11240
Off:fizikai képtelenség levegőnél nehezebb repülő szerkezetet készíteni.

A helikopter például nem tud repülni, de olyan randa, hogy a Föld eltaszítja magától...
On...
Előzmény: tehtube (11238)
trambi Creative Commons License 2010.02.09 0 0 11239

Én az autoval is igy vagyok azt értem hogy benzin, de hogy mitöl megy? Azt meg aztán , végkép hogy mitöl nem :D

A Japánok akik ismerik Kodály módszert/ oktatás politikánk sikeresen elfelejteti velünk/, és ök is vallják hogy a zene mindenkié most éppen egy uj örületet

terjesztenek a cime otama tone , nem vagyok biztos benne hogy nem lehet vele telefonálni...

http://www.youtube.com/watch?v=QylHnFvydP4&feature=related

Előzmény: tehtube (11238)
tehtube Creative Commons License 2010.02.09 0 0 11238

OFF: 1903-ban? bizonyították a szakmában leginkább mértékadó tudósok hogy fizikai képtelenség levegőnél nehezebb repülő szerkezetet készíteni.

ON

Előzmény: djuice (11235)
tehtube Creative Commons License 2010.02.09 0 0 11237

Bocsi, kissé keletebbről. Dél-Afrika. Mint Manfréd.

Lehet hogy a kislemezt '71-ből találták, de ugyanez az első nagylemezükön a mellékelt borító alapján is 1967-es. Azután egy évre rá kiadtak még egy 12 számos lemezt, amit vadászok még.

Mindig örül az ember ha egy újabb gyöngyszemre bukkan :-)

Előzmény: LaurensHammond (11236)
LaurensHammond Creative Commons License 2010.02.08 0 0 11236
A kutyafajat! Ez nekem valo zene! Nagyon laza, es rendben van...tenyleg mint a Peddlers... es ilyet del amerikabol:-)
Azert ne feledjuk a Peddlers-t ismetelni, mondanam a forumozokknak, akik meg nem lattak, hallottak:The Peddlers
Előzmény: tehtube (11233)
djuice Creative Commons License 2010.02.08 0 0 11235
Bocsánat, nem szeretnék sznob lenni, viszont a bölcselkedő jelzőt most magamra merném vállalni, mert egyszerűen az említett 3 top márka a világszínvonal csúcsa ez tény és kár vele vitatkozni, nem azért mert én mondom, hanem mert ha megkérdeztek x tengerentúli hangmérnököt, de lehet az jappán, ausztrál, német vagy belga, akár indiai is, tuti a 3 közzül 2-t fel fog sorolni, mint de facto audio interface. S ugyebár az audiophile lemezek is ezekkel vannak fölvéve. Na jó akad itt is kivétel, pl Keith O. Johnson úr, aki magasról tesz mindenkire és még a mikrofonjait is maga csinálja, trafóit maga tekeri!!!!!! Vagy ott a JVC K2 recording rendszere...
Ilyesmiről idehaza nem sok mindenki tud, de pl az ár is jó tájékoztató, PrismSound esetén valami 3-4 milkás tétel 8 csatornás AD/DA eszközre.
Ezért mondtam hogy fölösleges ebbe belemenni. Az Emuk nagyon jó kis kártyák, a medium pro kategóriát hozzák le home/semi-pro termékek világába (természetesen ez az M, azaz Mastering Grade modellekre igaz csak!), de ha szemléltetni akarnám, akkor ezek az Opel, WV kategóriások, míg PrismSoundék az Astonmartin, Ferrari stb...

"A téma csak annyi, lehetséges lesz-e a közeljövőben rendes hangszerként, hangforrásként mobiltelefont alkalmazni?"
Erre a rövid válasz, bárkit kérdezel, mondjuk fejes körökben: kategórikus NEM!
Ez nem a humor kategória ugyanis, persze mondtam, ringtone szimfónia már létezik! :)
tehtube Creative Commons License 2010.02.08 0 0 11234

Deep Purple, Jon Lord hívőknek. Lord (talán) legelső felvételei egy soha meg nem jelent 1964-es demó kislemezen, The Art Wood Combo:

Hoochie Coochie Men

Chicago Calling

Nagy orgonaszólók vannak már itt is.

Még vadászok tőle két hasonló demó (acetate) felvételt a teljesség kedvéért:

Talking About You/ Kansas City

Nincs valakinek meg véletlenül?

tehtube Creative Commons License 2010.02.08 0 0 11233
Square Set : That's What I Want. Jó kis orgonaszólóval a közepén.
Előzmény: tehtube (11232)
tehtube Creative Commons License 2010.02.08 0 0 11232

Ajánló annak aki szereti a Hammond triót a slágeresebb The Peddlers stílusában. Orgona-basszgitár-dob. Itt szólóének helyett sok vokál, néhol fúvós.

Korábban nem is hallottam róluk. Laurens, ez bejöhet neked!

Square Set. Dél-afrikai orgonás slágercsapat. A második lemezük 1968-as.

Szerintem M100-at használnak direktben.

tehtube Creative Commons License 2010.02.08 0 0 11231

Voltak ikonikus hanxerek, de nekem valahogy nem jöttek be. A DX7 nagyon nem, M1 is csak félévig volt, utána jött az Ensoniq SQ.

Aztán D50, D70 :-((( Erőtlen, de megtévesztően csengő-bongó hang.

Utána kölcsön kaptam egy EIII-at. 40MB-os vinyóval '97-ben!!! Még sosem volt ilyen a kezemben. Azonnal tudtam használni. Tökéletes kezelhetőség, állat hang. Azt pótoltam az ESI32-vel 98-ban. Annak az utódja a 4000-es a mai napig hűséges társ.

Szóval japán hangszert nem tudtam szeretni, mindig csak kínlódás, szenvedés volt nekem a használatuk. Utoljára Viscount DB5 hangját szerettem.

A maiakra meg magasról legyintek.

Előzmény: trambi (11227)
trambi Creative Commons License 2010.02.08 0 0 11230

Nem az uj gondolatok megértése a nehéz, hanem a régiektöl való megszabadulás

mert azok behálozzák az agyunk minden zugát...

Előzmény: Borzas (11229)
Borzas Creative Commons License 2010.02.08 0 0 11229
az a szép fogalma, copyright by Kant
Előzmény: trambi (11227)
ozjo Creative Commons License 2010.02.08 0 0 11228
Természetesen nem rád gondoltam, általánosságban mondtam.
Előzmény: szimizso1 (11221)
trambi Creative Commons License 2010.02.08 0 0 11227

A jó fogalma szerintem az ami érdek nélkül tetszik. És aztán jön az a kérdés hogy az ár érték arány /ér ez nekem ennyit?/.

-A téma csak annyi, lehetséges lesz-e a közeljövőben rendes hangszerként, hangforrásként mobiltelefont alkalmazni?-

Szerintem ha megnézzük a az utolsó 50évet, most  az elektronika ipari forradalmát

éljük , még meg sem tanultuk kezelni a ketyot, de már van vagy másik 30 féle, és egy öskövület vagy ha nem veszed meg /fogyasztói társadalom alapja/ 

Viszont mennyi nagyon szép mérnöki gondolat / a valós élethez nem sok köze/

került a "hagyjuk" kategoriába. Ha ezeket az inteligesnek nevezett szerkentyükbe

minnél több lehetöséget raknak bele  majdhogy nem ismeret terjesztöi célzattal akkor az mondom igen , mert aki kedvet kap egy ilyen szerkentyütöl, az ugy is tovább lép....

Van szerintem rossz példa is , mert már ugyan irtam róla  a kraftwerk négy notbookkal csinál zenét magyar szinpadon /ennyi erövel négy telefonnal is lehetett volna./

Én például a vsti dolgokat is azért szoktam megnézegetni hogy eldöntsem

hogy a "vasat" megvegyem e 

Más

minden korszaknak megvan a referencia hangszere /mai divatos szóval ikonja/

nekem  a polysix , m1, d50,kawai k5000s stb

az m1 nek a hangzás tere, dinamikája még mindig jobbnak tünik mint az M3, vagy

m50 , és billentyü mechanikáról nem beszélek/hogy mitöl ennyire "zajosak" az uj billntyük /  és mind ezt hatszor annyiért. Elgondolkodtató ..

Előzmény: tehtube (11226)
tehtube Creative Commons License 2010.02.08 0 0 11226

Csak visszatérve a hallgatható hangra. Az egyenletes és széles frekvenciamenetnél, jel-zaj viszonynál van egy fontosabb hangi tulajdonság, a dinamika. 

Anélkül hamar fárasztó, idegesítő lesz minden hallható esemény.

mokusmisi Creative Commons License 2010.02.08 0 0 11225
"a legnagyobb akadály a megszólaltató eszköz"
Ozjo fején találta a szöget!
Azt hiszem hogy egy "vak próbánál" nincs ember a talpán aki füllel különbséget tudna tenni a különböző jó minőségű hangkártyák között.
Djuice megjegyzése " Ami az, az a PrismSound, az Amek, az Apogee és pont." már megint a mindenható bölcs kinyilatkozása, amely a füllel hallgatók számára sajnos megalapozatlan.
A műszerek sok olyan dologban tudnak különbséget tenni ami az emberi fül és a reprodukáló eszközök láncban nem érzékelhető.
Szerintem haszontalan az ilyen különbségeken vitázni, de nyilván van aki másként gondolja....
Előzmény: ozjo (11219)
tehtube Creative Commons License 2010.02.08 0 0 11224
Jól 'sszed. Én még hozzáadnék ötszáz szívdarabot :-)
Előzmény: Qqberci (11220)
tehtube Creative Commons License 2010.02.08 0 0 11223

Ez Hammond fórum, orgona. Olyan dolgok bukkantak fel váratlanul amiről nem is volt szó. High end, audiophile. Ez itt, hanxer megközelítésben értelmetlen. A közvetítő eszköz mint tudjuk aktívbox, ami jobb esetben motoros-rotoros. Szóval egy lezli vagy egy hangszererősítő messzebb áll a hájendtől mint Makó Jeruzsálemtől.

OFF. Műszakilag szintén nem látom akadályát hogy akár high-end minőségű tenyérnyi kütyüt létrehozzanak pl. opera hallgatásra, csupán akarat kérdése. Minden technológia rendelkezésre áll. Van egy előnye, nincs benne zavaró táp.

Még a csöves, nagyfogyasztású audiofil-mobil technológiája is lehetséges, csak nem a mindennapi használatra. (léteznek atommeghajtású gombelemek 100 év kapacitással) Ami ma még katonai meg űrkutatás, az holnap akár civil is lehet.

ON. A téma csak annyi, lehetséges lesz-e a közeljövőben rendes hangszerként, hangforrásként mobiltelefont alkalmazni?

Előzmény: djuice (11217)
szimizso1 Creative Commons License 2010.02.08 0 0 11222

"amik még 30 kHz környékén is mérhetõk."

Ez rendben is lenne, ha hallanánk! Persze tudom a komponensek adják meg a színezetét a hangnak. Mégis azt gondolom, hogy nagy jelentősége nincs, mert a jensen v21 képtelen lesugározni az ilyen magas frekiket, ezért nekem nem is kellenének ezek a magas hangok. Még arra is gondoltam, hogy esetleg a nagy teljesítménnyel hajtott jensen v21-ek halálát ezek a magas hangok idézik elő. (túl melegszik a lengőcséve, át üt és leég) Szerintem!
Előzmény: Qqberci (11220)
szimizso1 Creative Commons License 2010.02.08 0 0 11221

Asszem nem én vagyok a notórius fejhallgatóval/szobai hi-fivel hallgatom a klónokat:-)
Hammond zenét fejhallgatóval max. a youtuberól hallgatok. De azt meg nem szoktam kritizálni, hogy hogy szól.
Előzmény: ozjo (11219)
Qqberci Creative Commons License 2010.02.08 0 0 11220
A legmagasabb Hammond hang asszem 6kHz.

Egészen pontosan a tonewheel által elõállított legmagasabb szinuszos frekvencia ennyi. Mivel azonban a billentyû zárása nem nullátmenetben történik, megjelennek szépen a harmonikusok, amik még 30 kHz környékén is mérhetõk.
Előzmény: szimizso1 (11218)
ozjo Creative Commons License 2010.02.08 0 0 11219
A Hammond esetében valóban nem okvetlenül a High End-ről van szó, az biztos, hogy egy egyenletes karakterisztikájú átviteli görbe nem árt, az átviteli frekvenciahatárok már nem jelentenek gondot sehol, a PC kapcsolási zajai annál inkább, így én is a külső eszköz híve vagyok, zavarvédettség szempontjából, de a legnagyobb akadály a megszólaltató eszköz. (hangrendszer) Fejhallgatóval hallgatva kár az egészért, vagy mondjuk a mobiltelefonok füldugóira gondolva tök mindegy mit tud az eszköz, a vége k@ki.
Előzmény: szimizso1 (11218)
szimizso1 Creative Commons License 2010.02.08 0 0 11218
Szia!

"Mit nevezünk "High end"-nek?"
Amit a denevérek is szívesen hallgatnak!:-)

Szerintem egy olcsóbb (15-20k huf.) PC USB kártya is tudja maradéktalanul a 20-20kHz-ig frekvencia átvitelt. A legmagasabb Hammond hang asszem 6kHz.
Mondjuk egy ilyen hangkártyával már lehet mit kezdeni szerintem. A barátomnak ilyet vettünk. Yamaha DX7+B4 I.+laptop+Ua-1G+nagy fekete lezli. Nem mondod meg a különbséget.

"Ami az, az a PrismSound, az Amek, az Apogee és pont."
Lehet, hogy igazad van, de ez nekem egy kicsit sznob szövegnek tűnik. Persze, ha ilyet használsz, biztosan Neked van igazad.
Előzmény: djuice (11217)
djuice Creative Commons License 2010.02.08 0 0 11217
"Mit nevezünk "High end"-nek?"
Azt amitől az említett ezközök fényévnyi távolságban vannak. Komolyan mondja aki ismeri, van-e olyan kategória hogy audiophile PC? Pláne mobiltelefon... :)
Sajnos továbbra is kacagnom kell, amellett hogy az Emu kártyák tényleg nem rsszak, csak épp nem a high end kategória! Ami az, az a PrismSound, az Amek, az Apogee és pont.
Előzmény: mokusmisi (11212)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!