Nektek elsőre mi jut eszetekbe arról a szóról, hogy findzsa? Márait olvasok, és megakadtam egy leíráson, amikor valaki egy óriási findzsából reggelizik, amely olyan mély, mint egy levesestányér. Aztán a holmiról kiderül, hogy csésze. Nekem viszont világéletemben valami nyeles, jellemzően fém kiöntőt jelentett ez a szó. Ha a gugliba beírom, a csésze-definíció jön ki, de a képek között a fém, nyeles kiöntő is.
Isteni... Mindkét készséget irigylem. :-) Ma délelőtt őrült kopogás, lábcsúsztatásos módszerrel kivonszolom magam a bejárathoz. Fiatalember mappával. Kérdem, mi járatban, mire ő, hogy a rezsicsökkentés mellett gyűjt aláírásokat. Lévén decens úrinő, csak annyit mondtam, azt is már-már barátságos hangon: "Na hagyjon engem a hülyeségeivel, jó?"
Nálunk ilyet szoktak meghírdetni az Önkormányzat honlapján:
A napokban kezdi meg a ………… Zrt. a fővárosi parkok és fasorok fáinak lemosó permetezését. A permet szórását a parkokban nappal, a fasorokban az éjszaka folyamán végzik, hogy a gyalogos és közúti forgalmat kevésbé zavarják.
Tegnap, (azaz vasárnap este) fél 9 körül, szokatlan erős, nagy zaj kintről, nézek ki, hogy miapi... hát egy kis furgon meg körbe és permetezi a fákat jó erősen. nem tom mi lehetett még sose láttam.
Örülnénk, ha nem csak páran írnának ide, mert egy kicsit már úgyis belterjes ez a fórum. Sőt, a legközelebbi találkozóra is eljöhetsz, ha nem éppen a Föld másik oldaláról írogatsz, bár tavaly ketten is az Újvilágból tették tiszteletüket egy éttermi találkozón.
Meg hát az van, hogy bár minden érdekesebb látogatásomat valamely sürgősségi ambulancián megosztom veletek, stresszoldó jelleggel, azzal azért nem lenne képem titeket untatni, hogy _ valójában_ mekkora trágyahalmok dőltek a fejemre az utóbbi két hónapban. Szóval maradjunk annyiban, hogy ja, a hobbim a sírás.
Bocs, hogy csak így bemutatkozás nélkül bele szövegelek a társaság kialakult életébe.
A társaság kialakult életének egyik alappillére, hogy bárki beleszólhat a beszélgetésbe, hiszen azért van a topik, hogy használják. Úgyhogy csak hajrá.
Röhögnék is, ha te elfakadnál sírva. Emma kicsit érzézkenyebb talán mint te. Valahol le kell vezetni a stresszt, ha jól esik a sírás, akkor sírni kell. Nekem persze jobban tetszene ha káromkodna.:-)