Van friss szerelem: Argus Model C3 Tegnap picinkét szétkaptam, belülről teljesen jó állapotban van, az obi természetesen gombás. Rettenetesen tetszik az egyszerüsége.
Mindegyik egyszerűen ocsmány. Nem véletlenül ragaszkodom az ősöreg 2 MP-s Pana-Leicámhoz...:)))
Nemrégiben boltoltam egy Voi Vitoret LR-t. Ki akartam próbálni, de megdöbbenéssel tapasztaltam, hogy az obi legbelül penészes (?), olyan fonalszálak vannak benne. Ebben szereznék segítséget kérni, mert nem merem/tudom szétszedni.
Köszönöm! Te voltál az? Jajjj! :-O Kicsit hülyén érzem magam és nem is igazán tudok mit mondani.
( Vettem egy Rollei P11 KF/kisfilmes vetítőt és gondoltam ki kellene próbálni a 6x6-os diázást is. A Yashica tűnt a legolcsóbb alternatívának. Kiváncsi vagyok a képmínőségre. )
Képminőségre teljesen partiban vannak az alább említett gépekkel,sőt... Az Oly spot-ot is tud. Kisebbek is a többinél. Mindkettő van, használom őket és tényleg jó gépek. A fénymérőjük totál pontos, Velvia 50-re,Provia 400F-re lőttem velük és nem hibáztak. Szerencsére nem népszerűek, mert nincs bennük zúúúm és gagyi P&S kinézetük van... :-) Múltkor láttam is a Vaterán egy mju II-öt, valami 2500-ért kelt el.
Mit szeretnél fotózni? Általános dolgokat? Kevés fény,tájkép vagy...?
Az 1/250-ed nem zavarna, a Leicák is sokáig csak 1/500-at tudtak, mégsem zavart senkit, és a Hexar AF is csak 250-et tud. Azért jó, hogy a fénymérő az obi mellett van szorosan, mert lehet használni -3 EV-s ND szűrőt, és akkor minden jó. Egyébként szerintem 50-es vagy 100-as diafilmre, esetleg Ilford Pan F 50-re a CC egy nagyon ütős gép tud lenni.
Szerintetek komolyan van esélyem, hogy egy jó állípotút összeszedek ezekből a gépekből nálunk 1 hónapon belül? A börzén ezek voltak? Nem tudjátok melyiket lehet full manuálban használni a Canonon és a Hexaron kívül?
Mindegyik típus van vagy volt nekem amit felsoroltál, de talán a Minolta a legkisebb/legjobb képminőségű.A Konica kivitelre szinte ugyanaz,csak az objektív más.
CC-nél 1/250 a legrövidebb idő, ezzel számolj.
Amúgy szerintem mindegyik jó gép.Egyikben sem fogsz csalódni.
Sajnos itthon ritkák, de ha találsz akkor szerintem néhány ezer forint körül hozzájuthatsz. Kölföldön,eBay-en ezeknek az ára $100+ . Nem divat a filmes gép itthon...
Segítségeteket szeretném kérni. Egy hosszabb túrára szeretnék magammal vinni 1 db f<=40mm és A>=2.0 fixobis kompakt RF gépet, és nem tudom, hogy itthon ezek közül mi szerezhető be. Vagy ne is szórakozzak itthon, hanem szerezzek valamit Európán belül ebayen? Megpróbáltam összegyűjteni mindent, amit találtam:
Canonet QL17 - 40mm/1.7 - 620 g Konica Auto S3 - 38mm/1.8 - 410 g Minolta Hi-Matic 7sII (~Vivitar 35ES) - 40mm/1.7 - 465 g Yashica Electro 35 CC - 35mm/1.8 - 550 g Yashica Electro 35 GX - 40mm/1.7 - 580 g Olympus 35 DC/RD - 40mm/1.7 - 490 g Konica Hexar AF - 35mm/2.0 - 495 g ...egyszer ilyenem is lesz...
Igazából a szívem a 35-ösök felé húz, azok közül meg a CC ritka, mint a fehér holló, S3-at sem gyakran látok itthon. Ezek közül meg tudnátok saccolni, hogy itthon kb. mennyiért lennének kaphatóak, vagy ha nektek van eladó, akkor arra ajánlatot tennétek?
Megcsinaltam a fuggoleges beallitast, viszonylag egyszeru volt, minimalis elteres volt csak.Azt hiszem most mar megkozelitettem az optimalis allapotot.
Nezegettem a becsi leica shop kinalatat (https://www.leicashop.com/start.php?lang=en) hat gyonyoru gepeket lehet ott kapni, ha legkozelebb arra jarok, feltetlenul felkeresem azt az uzletet.