Keresés

Részletes keresés

Kalema Creative Commons License 2005.04.12 0 0 815

Üdv az új uszkárgazdinak!

Előszöris átadtam Picinek a pocidícséreteket! Nagyon büszke magára... :)))

Annyira jó érzés, hogy velem együtt várjátok a babákat!!!

Másrészt én is csinálok már egy kis reklámot az oldalamnak, pláne, hogy újdonsült uszis tűnt fel a láthatáron! :)

kalema.uw.hu

tango30:

Szívesen látnánk uszkárjaidat az Uszkárgalériában:

kalema.uw.hu/szereplok.html

Előzmény: tango30 (813)
sholya Creative Commons License 2005.04.12 0 0 814

erröl a békás dologról még nem hallottam,de akkor már most elvetem az ötletet a kerti tóval kapcsolatban.Én nem viszem öket sétálni,3 uszival elég nehéz lenne,szerintem a kert (720 nm) elég nagy teret ad nekik.A szüleimhez szoktam elvinni öket vidékre,de az is problémás,mert Jerry imád autózni,elöl ugat egész úton,Molly nem bírja,hányni szokott.Kittyt még nem vittük el,de annyi már kiderült mikor elhoztuk,hogy szeret kocsikázni. Pepe mennyi idö után gyógyult fel a mütétek után?

Most be kell fejeznem,indulok haza,és otthon még mindig nincs net,csak a melóba,de majd reggel jelentkezem!

Kellemes estét,jó kutyizást mindenkinek!

Előzmény: tango30 (813)
tango30 Creative Commons License 2005.04.12 0 0 813

ahaaa! akkor itt lesz a kutya elásva!;) Mert én általában este fürdetem öket, és másnap van teljes körü kozmetika.  Addigra meg már száraz. Na, majd legközelebb mindjárt fürdetés után lerendezem a füleket.

Igen, azzal nagyon kell vigyázni, hogy mit szednek fel odakint. Mi is most kertesben lakunk, de sétálni mindig megyek még velük (bár most ritkábban a Pepe lába miatt), és nekem is nagyon kell lesnem öket, hogy mit szednek össze:(

Nemrég pedig olvastam, hogy a varangyosbékákkal is mennyire kell vigyázni... Az itteni állatos magazinban volt egy cikk, hogy egy kis King Charles Spanielnek az mentette meg az életét, hogy a séta során a gazdiknál volt plusz víztartalék, és itatták-itatták... Ja, és hogy folyamatosan mozgott... Ugyanis állítólag nagyon gyorsan hat a béka mérge, kevés kutyus éli túl:(

Előzmény: sholya (812)
sholya Creative Commons License 2005.04.12 0 0 812

A frolich az a fiam kedvence!De a többihez képest szerintem nagyon drága!De hát nem sajnál semmit az ember ezektöl a szépségektöl!

A talpuk szerintem csikis,legalábbis Mollyn kipróbáltuk,és nagyon élvezte,úgyhogy csikis.

Mi is lakótelepen laktunk,akkor még csak Jerry volt,de én is féltem hogy megtámadják,ez szerencsére nem történt meg,viszont benyalt valami fertözött kutyapisit (vagy valamit) és nagyon beteg volt töle,hányás hasmenés,láz,hordtuk naponta dokihoz,kapott szurikat,gyógyszert,gyomorfertötlenítöt.A kertesbe legalább nem kell aggódnom,hogy valami bajuk esik.

Fürdés után téped a szört?Azt mondta a kozmetikus,hogy akkor nem fáj nekik,mert sokkal puhább a bör és könnyebben kijön.

Előzmény: tango30 (811)
tango30 Creative Commons License 2005.04.12 0 0 811

:((( hát az brutális lehetett:( Nekem otthon szerencsére nagyon jó kutyakozmetikusom volt, és árban is megfelelt. Hát nem is tudom, mit csinálnék az olyannal, aki belevág a kutyusba:( Nekem most a tappancs nyírása nehézkes kicsit, mert  nem szeretik, ha birizgálom... lehet hogy csiklandósak ott? Meg a fülbôl való szörtépkedés is szakaszosan megy, mert azt sem nagyon csípik... Szóval egy napba beletelik, míg minden megvan;)

Már négy éve élünk itt. Szoktunk haza is menni, bár már régen voltam kutyástól. Egyedül tavaly októberben kb. De talán jobb is, hogy a kutyusokat nem viszem, mert a Pepének elég rossz tapasztalata van (na meg nekem is), az elözö lakhelyemröl. Ugyanis a lakótelepen, ahol laktunk, van egy óriásschnauzer, aki egyszer megtépte szegény Pepét:( Csurom vér volt szegénykém, és egy hónapig sántított még utána. (Akkor még otthon laktunk). Aztán mikor látogatóba mentünk haza, akkor is megtámadta mégegyszer szegénykémet, de akkor el tudott futni. Nem tudom, hogy lehet, hogy soha nem tudjuk elkerülni, ha ott vagyunk:( Sajnos legtöbbször póráz nélkül sétáltatták, sokak kérése ellenére is. Vagy nyolcéves kislányokra bízták a sétáltatást:( Ugyanis a gazdái öreg emberek.

A Royal-Canint én is félve próbáltam ki, hátha nem eszik, de aztán bejött, ha gondolod, érdemes kipróbálni. Ami még nagyon megy, az a Frolic, viszont azt ritkábban veszek, mert egyszerüen habzsolják, meg sem rágják, úgy csúszik le:) Nagyon finom lehet:)

Előzmény: sholya (810)
sholya Creative Commons License 2005.04.12 0 0 810

hát igen a kozmetikusok....Jerry fiammal egy életre megútáltatták a szépítkezést: sajnos többször,mélyen belevágtak a pocijába meg a kis kukija mellett.Nagyon csúnya volt neki,nem is vittem oda többet,vittem máshoz,és ottmaradtam vele 2 órát amíg szépült,és mostantól nem viszem sehová.Nagyon fél a géptöl,föleg a hasát félti,nem is csodálom.Sírtam mikor megláttam mit csináltak vele...

Ezt a tápot még nem próbátuk,amit írtál,de már sokan ajánlották.Mióta éltek kint?Nem szoktatok  idönként "hazajönni" ?

Előzmény: tango30 (808)
tango30 Creative Commons License 2005.04.12 0 0 809

ime pár kép:)

Pepe alszik

szokott horkolni is rendesen:)))

Koko

Kokonak meghagytuk a farkát, nem volt szívem levágatni, olyan aranyos volt vele.

tango30 Creative Commons License 2005.04.12 0 0 808

Szia Sholya!

Megnéztem az oldaladat, nagyon aranyosak a kutyáid,  kicsit olyanok, mint az enyémek:) Nekem is feketéim vannak, bár Pepe most már öszül, föleg az álla alatt van egy ösz szakáll:)))

Én is magam nyírom öket, lassan már egy éve, mert itt elég drága a kutyakozmetikus, mellesleg nem is voltam megelégedve a munkájával:/ Így aztán vettem gépet, körömvágót, és most már jól megy. Bár az elsö nyírás is elég jóra sikeredett, csak jó sokáig tartott:)

Ami az ízeket illeti, nálunk van kb. három-négy bevált táp, azokat szoktam váltogatni. Jelenleg Royal-Canin Selectiont adok nekik.

Előzmény: sholya (805)
sholya Creative Commons License 2005.04.12 0 0 807

szia,üdvözlet a társaságban!

Idösebb uszi ügyben nem vagyok járatos,de engem is érdekelnének a tapasztalatok,hisz elöbb utóbb "felnönek" a gyerekek!

Banán,alma...ezt imádják az uszikáim,a narancsot viszont csak a fiam,de ö nyeli szinte egészben a falatokat!Csoki is jöhet természetesen,de inkább nápolyit adok nekik,szeretik hogy ropog a foguk alatt!

Most hétvégén a Dariusz (dobi) húslevesében főtt rizst raktam nekik a konzerv mellé,meg persze egy kis csirkehúsit is,hát zokogtak amíg le nem raktam eléjük.

Marha vagy pulyka húst adtok nekik?

Előzmény: tango30 (806)
tango30 Creative Commons License 2005.04.12 0 0 806

Sziasztok!

Bocsánat, hogy betörök ide, látom, összeszokott társaság vagytok. Most találtam rá erre a fórumra, és nagyon megörültem, mert eddig máshol még nem láttam kimondottan uszkárosoknak indított topicot.

Jómagam is két kis törpe gazdija vagyok, egy nyolcéves "mama"kutyám van (Pepe), és a négyéves fiacskája (Koko). Ök még mindketten Magyarországon születtek, de jelenleg Belgiumban élünk.

Nem tudtam sajnos minden hozzászólást elolvasni, ezért ne haragudjatok, ha esetleg olyat írok, kérdezek, ami egyszer már volt terítéken.

Szívesen vennék tapasztalatokat olyanoktól, akiknek öreg(edö) uszkárjuk van, vagy volt.

Pepe idén lép a nyolcadik évébe. Végül is nem panaszkodhatunk, a közérzete jó, ugyanúgy játszik, ugrál, mint fiatalon. Egy-két mütétje már volt, és most 22-én is egy mütét elé néz, sajnos a keresztszalag szakadása van a bal hátsó lábacskájában. Remélhetöleg simán átvészeljük ezt is.

Egyébként a "mi" kisfiunk egy mindenevö (azért jutott eszembe, mert írtátok, melyik kutyusnak mi a kedvence), de leginkább a banánt, almát, sajtot, és olivabogyót eszi:) A Pepe már finnyásabb, de a sajtot, és persze a húsokat imádja. A csokit is szeretik, de az utóbbi pár évben leálltam róla, mert Pepin megjelentek az extra kilók. A csoki elhagyásával aztán visszakarcsúsodott;) Viszont elöszeretettel nyalogatják ki a müanyag joghurtos, és pudingos dobozokat:)))

Hát bemutatkozásként röviden ennyit, nagyon szívesen válaszolok, ha van kérdésetek, és kérdeznék majd biztosan én is, ha lehet. Teszek majd fel képeket is a két kis gézengúzról;)

üdv mindenkinek, Tango

sholya Creative Commons License 2005.04.12 0 0 805

Hát sziasztok!

Nem volt netem,és már úgy hiányoztatok!!!Nagyon édes a pocis kép!remélem sok sok kép lesz a babákról!!!Már alig várom:-))))))

Aztán küldjetek ám képeket,hogy felrakhassam az oldalra!

Frissült is,majd nézzétek meg: www.solyatomi.uw.hu

Kajcsi: a tescóban vásárolva letámadott egy "reklámlány" és a ketembe nyomott friskies mintát,hát elég hamar megették a kis drágáim.Lehet néha váltani kell,és egy idöre elhagyni a megszokott ízeket?

A konzervet mostanában rizzsel vagy tésztával adom nekik,és valahogy így jobban csúszik.Ti szoktatok nekik kenyeret adni?Én igen,és szeretik rágcsálni!

Hétvégén megnyírtam mind a három szépséget.Hát tündériek lettek,igaz most jött a rossz idö,úgyhogy nem tudnak kint rohangálni.

Tina83 Creative Commons License 2005.04.12 0 0 804

Nálunk a csoki a favorit:)

Mindent azzal lehet megtanítani neki,a pacsit is azzal tanulta meg azóta meg csoki nélkül is megy neki annyira hogy ezzel jelzi ha pisilnie kell vagy ha éhes!

Oajdön aztán pacsikat adogat:))

Másik ami nagyon meg neki az "ül" de nem szóra hanem jelre mutatóujjamat felteszem és leül:)))

Séta elött csak annyit kell neki mondani hogy "megyünk?" és egyből urik az ajtó elé...

Azt javaslom minden gzdinak hogy a kutyája kedvenc kajájával tanitsa meg dolgokra..stb

neoja72 Creative Commons License 2005.04.12 0 0 803
Sziasztok! A kajára visszatérve Poginál van egy új favorit: a főtt sertésmáj. Annyira bejön neki, hogy a múltkor, amikor  kinyitottam a hűtőajtót - ő természetesen mindig benéz, hogy mit lát ott - meglátta egy tányérban a kajcsiját, és rögtön nekilátott falatozni, egyenesen a hűtőszekrényből! Annyira aranyos volt! :)
Andromedus Creative Commons License 2005.04.12 0 0 802

Az már csak 2 hét!!

Nahát engem se lehetne kirobbantani a kutya mellől :)

Óriásuszink ma van kozmetikában, remélem tudok róla jó képeket csinálni! Úgy szeretném megmutatni nektek, hogy milyen szép lett azóta, hogy hozzánk költözött.

Előzmény: Kalema (797)
Rebelx Creative Commons License 2005.04.12 0 0 801

Sziasztok!

Oly jo nektek! Maya nagyon ugyes. En mar megelegednek, ha neha leulne Jeremy a kedvemert... :)

Pici... Tunderpofa. Mindjart lesz sok pici Pici. :) Lesz ott hangzavar.

Pogi is aranypofi. Nekem is tetszik az uszi rovidebb fullel, olyan kis bohoc lesz a kepe tole. Csak meg tobb kepet rakjatok fel.

Előzmény: alfatau (790)
neoja72 Creative Commons License 2005.04.11 0 0 800

Szia! Gratulálok Pici-Pocihoz! Majd remélem az eredményt is láthatjuk! :)

Néhány kép kopasz-Pogiról:

Ugye milyen kis kopasz lettem???

Előzmény: Kalema (794)
Tina83 Creative Commons License 2005.04.11 0 0 799

Gratulálok a pocakhoz!!!!!:))))

Már a Boninak is kezd jobban látszani ha bár még van 5 hete a szülésig.

Előzmény: Kalema (797)
Kalema Creative Commons License 2005.04.10 0 0 798
És még betegen is versenyt nyer! Le a kalappal!!!
Előzmény: alfatau (796)
Kalema Creative Commons License 2005.04.10 0 0 797

:)))

Kb. 20-24. körülre várjuk őket! Már be van 'izzítva' az állatorvos is! :)

Na meg persze én sem vagyok hajlandó akkor suliba menni!!! :)))

Előzmény: Andromedus (795)
alfatau Creative Commons License 2005.04.10 0 0 796

Köszöni Maya a gratulációkat!

Sajna még nem múlt el a probléma, sőt az állatorvos szerint még romolhat is a dolog. Állítólag hormonális probléma, ami néha tüzelés után előfordul és két hónapig tart. Ha romlik a helyzet kap hormon-szurit. Június elejére javasolta a doki az ivartalanítást, szerinte addigra minden rendbejön.

Nagyon aranyos a kis pocakos! Emlékszem, én is mennyire vártam mindig a piciket... Remélem, minden rendben lesz.

Előzmény: Kalema (792)
Andromedus Creative Commons License 2005.04.10 0 0 795

Tényleg imádnivaló :)

Mikorra is várjátok az uszibabákat?

Előzmény: Kalema (793)
Kalema Creative Commons License 2005.04.10 0 0 794

És persze a legfontosabbat kihagytam!!!

Íme A pocak!

És benne a picurok!

Kicsi gézengúzok!
Kalema Creative Commons License 2005.04.10 0 0 793

Sziasztok!

Megcsináltam a beígért képeket!

Ezenkívül megtörtént életem eddigi legnagyobb élménye... :) Jól meg lettem rugdosva Picim pocakján keresztül a leendő kis gézengúzok által!

Van közöttük egy kifejezetten izgága is! :)))) (Ő lesz az enyém!) :)

Egyébként a súlygyarapodásunk már elérte a +35%-ot... szép kis teljesítmény! Remélem semmi gond nem lesz!

Imádom ezt a kutyát!!!

Döncögő

Dönc-dönc
Kalema Creative Commons License 2005.04.10 0 0 792

Gratulálok Mayának és Áginak, aki gondolom irányította!

Biztos vagyok benne, hogy még sok-sok versenyt fognak együtt megnyerni! Nagyon ott van a topon az a kutyus! :)

Ezek szerint Maya problémái elmúltak?

Andromedus Creative Commons License 2005.04.09 0 0 791
Sok szeretettel gratulálok Mayának :) ügyi!
alfatau Creative Commons License 2005.04.09 0 0 790

Sziasztok! Ma volt a TopMancs kutyaiskolában (Budaőrs) a kezdő kutyusok versenye, amit nagy örömünkre Maya megnyert (midi)!

Élete első versenye volt. Hivatalos versenyen csak 18 hónapos kora után (aug. végén) indulhat.
Rebelx Creative Commons License 2005.04.08 0 0 789

Itten vagyok!

Okosan tudok hallgatni. Meg most uj munkahelyem van.

Ja ez a kis gengszter tenyleg nepszeru, mar kaptam levelet en is, hogy honnan van stb... Persze mikor irom, hogy:

1. Amerikabol.

2. nincs torzskonyve.

3. terdkalacsficama miatt nem engedek neki szexet.

4. Kulomben is egy kis gengszter... :) (Nagyon szeretem, semmiert nem adnam oda!)

Sikerult lebeszelnem a dologrol az erdeklodot.

Sokan mondtak, hogy most komolyan nem akarok fedeztetni vele, "csak" mert rossz a terde? De hat ki akar egy kosar labfajos kiskutyat? :(

Etelek:

Csirke. Barhogy. Tok mindegy, tesztaval, rizzsel, barmivel.

Kutyakaja: meg keressuk... :(

Napolyi.

Savanyukaposzta. Kaposzta sokfelekeppen, toltott, rakott... 

De CSAK ha otthon van a parom, vagy en. Ha egyikunk sincsen ott, nem eszik semmit. Kis hulye. Ne szeretnenk ennyire, nem lenne elkenyeztetve.

Csak irjatok sokat, jo olvasni!

Előzmény: Kalema (777)
Tina83 Creative Commons License 2005.04.08 0 0 788

Na itt vagyok újra.:)

Néha idenézek, ha van vkinek kérdése jöhet:)))

Előzmény: sholya (786)
neoja72 Creative Commons License 2005.04.08 0 0 787
Sziasztok! Minden gazdinak és kutyusnak szép hétvégét! :)))
sholya Creative Commons License 2005.04.08 0 0 786
Kellemes hétvégét,és jó kutyizást mindenkinek!! Végre hétvége!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!