A túra tervezett útvonala, és az állomások. Az általam feltett hivatkozás szerint 186 km. Május 1 csütörtök:Érkezés Tiszacsegére (463fkm) reggeltől folyamatosan.. Indulás a Kiskörei (403 fkm)téli kikötőhöz. Érkezés délután 4 és 5 között./ 50 Km/
Május 2: péntek: Reggel 7-kor indulás, 8-kor zsilipelés. Az aznapi cél Tiszapüspöki, Szajol(345 fkm) térségének az elérése Érkezés du. 5. /58 km/
Május 3 szombat: Indulás reggel 8-kor a következő állomás Tiszakécske (285fkm) Érkezés du.2 óra. /60 km/Majd az utolsó 18 km teljesítése versenyszerűen, ügyességi és egyéb feladatokkal du 3 -tól.
Érkezés Tiszaugra du 4-5 kor.
Május 4.-e vasárnap: Reggel 9-kor eredményhírdetés, búcsú ebéd, hajókivétel (motoros csörlőház van) Indulás haza.
A tervezett programban a Szajol térségében keresünk hajós társat, aki tud bennünket fogadni.
Egyelőre ez a tervezet, Ede, Doktor4, és Beer-ci ajánlásával. Bármilyen javaslatot, észrevételt szivesen fogadunk.
Valóban pont az utolsó szakasz térképe hiányzik, de az már csak 17 km Tiszakécskétől, két nagy kanyar egy 3 km -es egyenes, át a híd alatt, és lehet a gázt visszavenni, mert pár száz méter és kikötünk. Egyébként a túra terved kollektív elfogadtuk. Nem is baj hogy az első napra csak 35 km jut, hisz mire reggel megérkezünk, vízre szállunk elindulunk, stb. lesz 10-11 óra. Így délután 4 felé leszünk a téli kikötőben. Ott találkozunk azokkal akik ennél a pontnál szállnak be. Másnap reggel kényelmesen ott leszünk 8- ra a zsilipelésnél.
A kutyafáját!! Pont a Tiszaugi térképszelvényt felejtették el betenni!! Helyette a Vezsenyi van kétszer,gyerekkoromban minden nyáron ott nyaraltunk a nyagyszüleimnél.üdv,,ede
URAIM !Itt KOmárom és Esztergom között is szokott lenni ,minden Máj.-1.én egy évad nyitó hajós atraction.EZ nemzetközi,edgyik évben a szlovákok, másikban a magyarok rendezik.Vannak játékok hajós versenyek.5-600m-es kitűzött szlalom pálya,stb. Mindeki nyer aki nevezett.Kis hajó,nagy hajó, közepes, gyors,lassú,öreg,fiatal hajó ,ha netán ezekbe nem férnél bele még mindíg van egyéb categória.Nevezési dij /6-800-ft,v. megfelelő SZ korona/ a helyszínen a rajt- szám át vételekor.Másnap eredmény hirdetés 5o km hajózás után Sturovóban, Esztergommal szemben. 25-30 hajó szokott részt venni+alegénysége. Októberben meg ismétlődik, azaz évadzáró.Akkor van Sturovóban 3-napos búcsú és vásár. NAGY BULI !!!!
Bocsi Fiúk! Dolgom volt ma, de vagyok.. Izgaga: Nekem fontos lenne hogy ott legyél. Ezért ha kell lemegyek, viszek embereket, felhozzuk a hajód , és adok egy műszakis tarilert, ingyen. Az időjárás nekem is fontos, bennünket is befolyásol, csak bennünket nem érdekel annyira. Ez Tali nélküled hiányos lenne, úgyhogy ha bármiben kell segítség írj. Beer-ci
Szasztok! Sajna, bizonytalan vagyok, trélerem nincs, hajóm parton, de onnan ahol van, csak úgy nem lehet trélerre tenni, tavasszal a hajón kéne egy csomó dogot csinálni (festés, új elektromos rendszer, szélvédő, c.ponyva), csak teljes ponyvám van, eső esetén vagy megállok vagy szarrá ázok, és ráadásul még kényelmes is vagyok, nehány évtizede nem voltam távol az ágyikómtól napokig. De majd még meggondoljuk 1000-szer ezt a dolgot. Beer-ci: légyszíves küldd el nekem is. üdv. mindenkinek: izgaga
Van egy 6 lovas kis motorom, addig összeütök egy kis testet. (De nem fogtok röhögni?) Szóval jelentkezem, ha a céges dolgaim nem köpnek a levesbe, ott leszek, ha másképp nem megy, akkor valahol csatlakozom.
Figyu. Nem baj ha nem lesz kész a hajód. Eddig ha jól számolom 20 férőhely van. De vannak olyanok akiknek van hajójuk de nincs motorjuk, és fordítva. Így lesz megoldás sok.
A Tisza szeszélyes mindig. A túra egyetlen kritériuma az épp adott vízállás lesz. Reméljük nem lesz még egy 2006.
Ha lesz addigra új csónak én is elmegyek ha úgy alakul. Én Tokajban vagyok "otthon" csak attól félek, hogy a Tisza május elején még elég szeszélyes. Reméljük nem lesz árvíz éppen.
Szia! A teljesítménynek nincs szerepe, ugyanis a túrát csak napi 50-60 km megtételére tervezzük Ezt pedig a legkisebb motor is tudja, mert ez 10 km /óra Nem száguldani szeretnénk, hanem élvezni a vizet, a tavaszt, a Tiszát, és jót bulizni.
Érdeklödnék hogy mekkora motorokkal indultok?? Mert ha a hajólevelet nemsikerül rendbe tennem akkor nekem ""csak"" eggy 8-lovas Yamahám van tartalékban
Mindenkinek lesz hajója. Van rá megoldás hogy két-három ember kapjon egyet, akiknek nincs.Persze ezt akarni is kell. Megtaláljuk a megoldást a motor nélküli testekre, és a hajólevél kérdésekre is.
Hello Kitzoli !Mint már irtuk nem feltétel a saját hajo , de csak ugy lehet valamiböl hagyomány ha már az elsö is sikeres , ahhoz viszont sok résztvevö kell . üdv doktor4
Üdvözöllek! Légyszives azért nézz át néha a keleti csónakmotorors topikra, mert lesznek olyanok akik nem fognak ide írogatni, de esetenként fontos lehet az információ. Én a magam részéről mindig átmásolom ide ami fontos. Érezd jól magad köztünk!! Beer-ci