A szülei kosárlabdázók voltak, úgyhogy könnyen lehet, a szemléletet tekintve is. Amennyire még megboldogult ifjúkoromban szegedi haveroktól hallottam, akik egy környéken gyerekeskedtek vele, egy darabig párhuzamosan ment a kettő, talán amerikai gimi is kilátásban volt valamennyire. Interjúkban rendszerint azt mondta, ő döntött a kézilabda mellett.
Nem szorosan a témához. Voltam egyszer egy munkahely szervezte közönségtalálkozón, ahova akkor éppen Lacit hívták meg. Elhangzott egy olyan kérdés, hogyha itthon marad, akkor vajon belőle is csak támadó játékos válik, mint Kiroból, Vujinból, meg úgy általában a nagy lövőpotenciállal bíró játékosokból? Ő meg erre azt mondta, valószínűleg nem, mert ő mindig is szeretett védekezni, neki úgy teljes a játék, de amikor Barcelonában egy olyan óriási játékos, mint Csepkin fogta a vállát edzésen, és tolta-húzta-tanította, hogyan kell mozogni védekezésben, az felemelő érzés volt. Ezt a remek viselkedésmintát, a fiatalabbak mentorálását, tanítgatását a pályán, tőle is viszontláttuk. Amire végső soron ki akarok lyukadni, nagyon sokat számít a kultúra, amiben a fiatal játékos pallérozódik. Kosorotov azért még elég fiatal ahhoz, hogy előre tudjon lépni ezen a téren, nem tűnik úgy, hogy annyira magasan lenne a súlypontja, és annyira merev lábmunkája lenne, mint Kuleshnek (próbáltam védekezésbeli pillanatokat elcsípni tőle, úgy tűnt, tényleg úgy kerülik meg, ahogy akarják, kettesben nem elég agilis, hármasban nem elég erős) ráadásul egy orosznál az alapvető taktikai ismeretek meg kellene hogy legyenek. Ami ezt árnyalná, hogy nem látok most olyan nagy tudású játékost, aki alkalmas a mentor szerepre, nem várhatunk mindent Laugétól. Ha látnak benne előrelépési lehetőséget védekezés terén, szerintem már most elférne, a támadójátékunkban annyira nagy ott a lik.
Mivel a Kiel példát én hoztam fel, ezért hozzászolnék azzal, hogy szerintem Thornak igaza van.
Azzal kiegészíteném, hogy szervezettségben pl a Kielce, a Kiel és a Barca is bőven előttünk járt, amikor a PSG után a Veszprémnek volt a legnagyobb költségvetése.
Értem ezalatt a keretek komplex, minőségi, ideális létszámú összeállítását is.
Alapvetően nem lenne gondom a kompromisszumokkal, de ezek a szerződések, amik ebbe a helyzetbe hoztak minket, már Laci idején köttettek. De általánosságban elmondható, hogy kb 2016 óta mindig tolunk valamilyen kompromisszumot magunk előtt, ami miatt mindig majd " már a jövőévi keret lesz az igazán kiforrott"
Walliniust irígylem tőlük. Ráadásul oda ment ugye Johansson is az Elverumból. Meglesznek azon a poszton is. Jól csinálják (Ők is). Erre a szezonra kicsit több kompromisszumra kényszerülünk a kelleténél. És én Koszorotov szerződtetésénél is ezt érzem, mert nem védekezik.
Apró megjegyzés. Néhány sorral lentebb beszéltük, hogy a Kiel-nél nem hülyék ülnek a székben. Erősítésre volt szükségük Sagosen kiesése (és Bilyk formán kívülisége) miatt jobbkezes lövőben. Ezért megszerezték Walliniust a Pitétől azonnali jelleggel. Szerintem egy sikeres csapat menedzselés, sportigazgatás valahol itt kezdődik, és nem ott, hogy 4 beállós van akik közül 3-an csak elöl vagy hátul használhatóak.
Nem Lacit akarom szidni, de nekem ezek mindig gondolat ébresztők, mielőtt még az égig magasztaljuk Fabregas és Sandell miatt (btw ezek nagyon komoly igazolások)
U.i.: Egy távolról eredményes ballövő tőlünk is hiányzik, nem?
Nem akarom kiszabadítani a szellemet a palackból, de amikor legintenzívebben pörögnek it a hater hozzászólások, időnként elgondolkozom azon, én kit utálok, kiben csalódtam a legnagyobbat azok közül, akik valaha a klub körül voltak. Legtöbbször ő a megfejtés, a közösbe nem nagyon tett, csak imposztorként próbálta lerabolni a klubot. A mmóvári munkáját illetően mondjuk sok fogalmam nincs, de nehezen hiszem, hogy emberileg akkorát változott.
„A mai napon, közös megegyezéssel távozott Dr. Hoffmann László szakmai igazgató a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club vezetéséből – szól a klub közleménye.– A szakembert a civil foglalkozásában találta meg egy külföldi, spanyolországi kihívás, amely mellett nem tud a sportban dolgozni. A szakember döntését a klub megértette és elfogadta, a kérésére pedig felbontották a szerződését. A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club ezúton is köszöni Dr. Hoffmann László munkáját, sok sikert kíván neki a továbbiakban.”
A magyar női kézilabdának szerintem ez egy erőteljes érvágás. Profi munkát végzett. További sok sikert neki.
Nyertél, mert a Fradi meccsek lelátóin mindenkinek zöld vér folyik az ereiben - de a Veszprémén meg biztos, hogy piros, szóval mégsem, de az ne legyen már érdem, hogy mondjuk aki kimegy egy fradi vizilabda meccsre, az a pár száz rokon, az mind Fradista, vagy az a 800-1000 néző egy sima bajnokin a női kézin az aztán hűdemélyszívű zöld? Ez elég gyenge amúgy, ha összeadnád a focisták kivételével egy hétvégényi Fradis esemény nézőit és unikolod őket, akkor biztos nem jönne ki egy telházas arénásnyi ember!
értelmezd amit írtam, látom nem megy. valamilyen szintről írtam mint piaci alapon. a nézőszámot annak tükrében kell vizsgálni ,hogy mennyi szakosztály felé oszlik a klub szimpatizánsainak összessége. ráadásul sokan több szakosztály meccseire is járnak, amik rendszeresen ütik egymást időben. a másik fontos dolog, hogy nálunk nincsenek divatok szinte egyáltalán, kivétel talán a foci, de ezt a klub jól kezeli a nemzetközi meccseken és megpróbálja sikerrel kiszorítani a divatokat. hozzáteszem szerencsére nincsenek nálunk divatok. annyian vagyunk a meccseken amennyien vagyunk, de azok szinte kivétel nélkül Fradisták. igaz ez a női kézire is.
Maradjunk annyiban, hogy piaci alapon egyik magyar klub sem tudna megélni, még az oly nagy fradi sem. Ha már nézőkről beszélünk, akkor pont rossz helyen jársz, de rézsemről ennyi, nem fogok veled partalan vitákba keveredni, legyél boldog FRADI!
nézd meg mennyi pénzből mennyi szakosztályunk van és abban mennyi gyerek és felnőtt sportol. nézd meg milyen eredményeket érünk el a különböző szakosztályokban. nézd meg mennyi ember kíváncsi a szakosztályok meccseire. Beszántani minket? próbálkoztak már sokan, a legtöbbjük már a föld alatt van, vagy örökre megbánta. van bőr a képeden a pénz forrásáról beszélni mészárosvárkonyi veszprémi?:) Az egyedüli klub vagyunk aki valamilyen szinten a piacról is meg tudna élni.
A fradid a legnagyobb állami pénznyelő sportklub, az elnökötök más jellegű érdemei elismerése végett nem szántották még be a népligeti bázist, ha a pénz forrása érdekel. Pont, hogy kézilabdában mindenki a bl-t álmodja, épp most nyialtkozták le a csapatod tagjai, hogy most aztán irány az F4. Amúgy, érdekes ez a beszélgetés, mert én is szimpatizálok a fradival, sőt még jobban mint a győrrel, csak, hogy épp itt Veszprém drukker vagyok.
még mindig nem érted) lehetünk akár tizedikek is ,akkor is A Fradi a Fradi. Voltunk már nagyon mélyen is , valszeg még leszünk is valamikor, de ettől még ugyanúgy szeretjük a klubot. És mi van ha nem leszünk soha bl győztesek? semmi. ti kergettek egy olyan álmot amit sosem értek el.
úgy írod ahogy akarod:) Mi már akkor léteztünk amikor még ti sehol sem voltatok , és akkor is létezni fogunk amikor már nem is emlékeznek rátok. Ha tizedikek vagyunk akkor akkor tizedikek, ha elsők akkor elsők. Nem számít, a csapat(minden szakosztályban) és a klub az első. pont a győriekkel vagytok majdnem egy szinten, mint akik már egy ezüstöt is kudarcként élnek meg és otthagyjátok a saját csapatotokat mikor kapnak egy ezüstérmet. Az viszont igaz, hogy különbek vagytok a győrieknél, mert ők egy döntetlen után bundát fröcsögtek a saját játékosaikra és stábjukra. Szerencsére Amorim helyre tette őket akkor.