Szia! Igen, sajna már öregednek az apróságok. A szukákkal még nem volt gond, csak az idősebb kannak kell kimondottan öreg kutyusoknak való tápot adni 1-2 hónapja. Bár az enyémek kimondott sportkutyák, mindig edzésen és versenyen. Így nem érnek rá öregedni :)) A csontot sohasem bírták, mindig hánytak, így nem is adtam. A táp mellé inkább a főtt máj, gyümölcsök, sajt ami tetszik nekik. Sajna az a tapasztalatom, hogy minden uszi alapvetően finnyás és gyenge gyomrú (eddig volt 6 felnőtt és kb. 25 kölyök uszim).
köszi,ezeken a képeken olyan édes..bevallom a hörcsögöset már kinéztem a honlapodon,az nagyon tetszett!Remélem hétvégére már lesz otthon netem,és meg tudom csinálni!
Holnap nem jövök dolgozni,de ha jó otthon a gép akkor írok nektek,ha nem tudok,akkor kellemes hétvégét mindenkinek.
Na, nálunk is elkezdödött egy újabb reggel, bár most mintha tisztulna az idö... De sok reményt nem füzök hozzá, itt néha negyedóránként változik az idö:/
De azért itt a kertbe még ki tudnak menni a bambikáim... A ti kislányaitok nem pisilnek úgy néha, hogy az melsö két lábukra állva fentröl csurgatnak???:))) Pepe szokott akrobatázni, de inkább csak a séták során, gondolom minél magasabbra szeretné helyezni a névjegyét;)
Tegnap délután ismét meglátogatott minket az egyik kis szomszéd kutya. Rendszeresen idejár, ha ki tud szökni:) Egy fehér kis bolognese... Én meg vihetem haza;) A Kokonak még nem lenne probléma, de Pepe öt percnél tovább nem tolerálja. Egyébként is észrevettem már régebben, hogy amíg a Pepe kettesben van másik kutyával, addig nincs gond, de amint feltünik egy harmadik, biztos vita lesz belöle.
Amíg nem volt a Koko, volt otthon egy országos haverja a Pepinek, egy spániel. Nagyon szerették egymást, sokat játszottak a séták során... De amint egy harmadik eb is feltünt, odalett az idill:)
hát igen,így a képen jól mutat,de én olyan bénácska vagyok az ilyen dolgokhoz,hogy így ránézésre nem menne.Köszönöm elöre is,köszi,ha felrakod!!!És egy kép,amin nem uszik vannak,de olyan édesek......
Milyen rossz idö lett!Szegény kutyusok nem tudnak egy jót rohangálni az udvaron!
Macska: nekem van egy macsekom,Peppy,de már biztos láttatok a honlapomon.Kutyáim imádják,de a többi macsekot megugatják.Régen sok macska járt át hozzánk,megették a Peppy kajcsiját,meg ott randalíroztak az udvaron,de mióta Dáriusz uralja az udvart azóta nem jöhet át macska csak a Peppyt engedi!
Nagyon szépek a Te kutyusaid is, de le a kalappal elötted, hogy bírsz öt ilyen kis bohóccal??? Nálunk a kettö is elég, ha beindulnak;)
Viszont ahogy látom, neked már van tapasztalatod idös kutyusok terén is. Az én Pepim szeptemberben lesz nyolc éves. Te például adsz a hét év feletti kutyusoknak speciális tápot? Én próbáltam pár hónapig, de aztán visszatértem a felnött kutyáknak való tápra Pepinél is... bár azt észrevettem, hogy a gyomra már nem bírja pl. a csontot (keveset sem), és hasmenéssel, gyomorproblémákkal reagál pl. bizonyos húsokra, vagy már egy kicsit is zsírosabb levesekre... Szóval nála nagyon kell figyelnem, hogy mit eszik.
Az ágyat majd csak nagyobbacska korában kapja meg az én csöppségem... Csak ugyebár már nem férek a bőrömbe, annyira várom a kicsiket, muszály csinálnom valamit... :)))
Szia! Nagyon tetszik a kosarad. Én is szivesen barkácsolok ilyeneket. Azért tapasztalatból azt ajánlom, hogy műanyag kosarat (pl. ruháskosár) használj egy darabig, mert sokáig elég trutyis, és azt könnyű tisztán tartani, csak pár ruha kell bele, amit cserélgetsz. Sőt, nálunk Alfa még a nyitott kosárban sem maradt el, annyira vigyázott a picikre. Akkor lett csak nyugodt, mikor tetőt kreáltam a kosárra és letakartam. Úgy védve érezte a kölykeit. Ez minden ellésnél így volt. Gondolom ösztön, hogy eldugja a picinyeit, nehogy valami érje őket. Figyelj rá, ha nyugtalan, lehet, hogy ő is így szeretné :))
No, és persze a fiúk! Béta 9 éves, Tau 5ésfél. Sajnos Tau már nagyon őszül. A szép harlekin szín már nem az igazi, a feketéből a legutóbbi nyírás után már szürke lett. Ma rendesek voltak, szót is fogadtak, szépen elücsörögtek míg fotóztam (persze a jutifalatot előbb megmutattam nekik, hogy tudják, mi lesz, ha jól viselkednek).
Sziasztok! Egy picit nem vagyok és, hogy zajlik itt az élet! :) Ma én is fotóztam a rosszcsontokat, teszek is fel friss képeket először is a három kislány - Alfa, az ezüst, 9ésfél éves, FiFi, a fekete, 7ésfél éves ill. Maya már majdnem 14 hónapos!
egyébként azt nálunk is nagyon értik, hogy "cica"...:) Csak az a baj, hogy a kutyák nincsenek kint egész nap, így aztán a macskáknak is van idejük garázdálkodni. De a férjem nagyon élvezi, mikor kinyitja az ajtót, elkiáltja magát, hogy CICA, és a két kis torpedó veti magát a macskák után:))))) De már volt olyan, hogy beszorítottak egyet-egyet a sövény mögé, akkor közbe kellett lépnem, mert a macska nem tudott szabadulni, komolyan tartottam töle, hogy összemarják egymást.
jajjj.... ezer bocsánat..... de most már legalább tudom;)
na, ma is sürü napunk volt.... de az idö elég rondára fordult itt:/
és a szomszéd macskái megörjítenek, mert állandóan a mi kertünkben lebzselnek. Még az hagyján, hogy a fenyö alatt tanyáznak, mert az nem zavar senkit. De sajna állandóan a kertben kaparnak, és hogy, hogy nem, de állandóan az eldugott virághagymák fölött:( és a gyepet meg teleszórták madármaradvánnyal, tiszta toll minden. Ja, az is jó, mikor kertészkedés közben az ember macskakakába nyúl, háromszori kézmosás után is érezni a szagot:((((
van valamelyötöknek esetleg tapasztalata az ultrahangos macskariasztóval?
Kalema, én nagyon kíváncsi vagyok, milyen lett az ágyikó:) A kis pamacsok biztos jól mutatnak benne! Az üvegfestés nekem is nagyon tetszik, de nem vagyok hozzá elég kreatív sajnos. úgyhogy csak csodálom a kész müveket;)