Nagyon kösz az MTV-s linkedet, marha jól bejártad az összes fontosabb karakterisztikus hangzást. Április-májusban biztos fogok tudni végre személyesen a koncertjeitekre látogatni!
Van valami Facebook-os zenekari oldalad vagy a személyes oldaladra kell jelentkezni? :-D
Még annyit szeretnék kérdezni, hogy a Green Onion-nál ott mi okozza azt a csikorgás-halálhörgés-rulettkerék szerű hangot? Túlvezérelt Leslie-előfok?
Március 24 Quattro metro a West Balkánban. (talán ott még az orgonista is lefizethető :-) (belépő: 0Huf)
Szerdán volt szerencsénk végigélvezni a 4m Hammond duó első koncertjét. 30+70 perc. Semmi sallang, 1 db B3/122 + egy dobos dobbal.
A már ismert Kéknyúl repertoár mellett (sajátok, Jimmy/Lonnie Smith, Reuben Wilson) több filmből ismert dallam is feldolgozásra került hammondorgonista stílusban. (Starwars, HarryPott) Láb+kézbassz/szólók. A lassúkban lábbassz/akkord/szólam. Lezli: chorale/stop/fast.
89,63%-ban sikerült élvezhető jegyzőkönyvet felvennem.
Bő lére eresztett szólók, kíváló futamok, megoldások. Asztaltársaságunk szerint azonban bizonyos zenei részeket még legalább ugyanennyi ideig is csámcsogtunk volna. El is hangzott a kérésünk hogy az amúgy nem rövid szólókat kéretik bátran megduplázni! :-) Szóval gratulálok a csapatnak: Matyóónak, Márknak. Nekem (meg az egész teltházas közönségnek) nagyon bejött.
Az egy darab Leslie tökéletesen betöltötte a reprezentatív teret. Kísértetiesen hasonló volt az érzés a Ton Monacós videóhoz, hiszen egyből az üvegfal mögött, nagyon látványosan helyezkedett el a zenekar.
Segítséget szeretnék kérni... Kedvesemnek március 24-én lesz a névnapja. Arra gondoltam, hogy meglepném Őt azzal, hogy elviszem egy olyan helyre, ahol hammond orgonán játszanak, sőt még meg is engedik neki, hogy játszhasson ezen a gyönyörű hangszeren. Ebben szeretném kérni a segítségeteket, hogy hova és kihez lehetne fordulni. Előre is nagyon köszönöm!
a testet én is megtaláltam, azzal sikerült "triggerelni" a perkát. ugyanezt kellene a billentyűzetnek is csinálni. a billentyű alatti érintkezők közül az 1" drawbar sinjének a kivezetését kellene n megtalálnom, és azt a pontot összekötni az AO28 "K" pontjára.
Én úgy emlékszem, hogy a hanggenerátor (ha szembe ülsz vele) jobb oldali végén az utolsó két forrfül az test. De a billentyűzet házán is vannak test pontok. Valamelyikkel próbálkozz meg.
Nagyon érdekes volt a koncert, és szerintem korszak alkotó! Moldvai, és Bolgár népdalok hangzottak el soprano saxofonon, népi pikulákon, és kecskebőrös dudán Hammond kísérettel. Szinvonalas különleges improvizációkat kedvelők sajnálhatják, hogy kihagyták ezt a programot.
ma megpróbáltam megjavítani egy öreg úr öreg c3-át, amiben a perk anem akart műxeni. azt a tippet kaptam, hogy a perka kapcsolóit tisztogassam meg, az majd megoldj, de sajnos nem oldotta meg :-(
a kapcsoló kontaktjai szép tiszták, az 1" drawbar elnémul a perk abekapcsolásakor, a soft/normal kapcsoló is dolgozik (halkítja a drawbarokat), csak nem akar perkálni.
az AO28-on letestelgettem a "K" pontot, és akkor megszólalt a perka. honnan kapja a madzagot a "K" pont? valyon elég lenne ezt a két pontot áthidalni?
Érdekes megoldás az A100-ason, ilyet még nem láttam. De mi is ez? Odanyúl, erre lassul a lezli. Megint odanyúl, erre gyorsul. 99 3/4% hogy egy speciális lezlikapcsoló. Ráadásul szállításkor nem törik le. Ezen a C3-ason is ügyesen oldották meg az angolok: a billentyűzáró bakelitdoboz élére faragtak rést és oda csavarozták a kapcsolót. Ez is védett, de használható helyen van.
Két bajnok lábmunkás, Mike Carr aztán Rhoda Scott játszott rajta.
Igen, a most vasarnapi Pecsa lemezborzen leszek ott. Hivj akkor majd, es kimegyek a kapuba akar! ezen a szamon elersz: 70/512 2889 Akkor ne vigyek helyette Jimmy lemezt, inkabb penzre gondoltad, a megoldjuk jeliget?:-) Viktor
Ha a Pecsás lemezbörzére mész, nagy valószinűséggel elviszem az óhajtott Kőrössy lemezt, ha még érdekel. Kint leszünk a szabadtéren és lehet, hogy kihívatlak egy percre, mert nálam is lemez-túltengés van és semmit nem akarok vásárolni :-))
Most vegeztem a Qualitons A38 koncertjenek vegignezesevel, hallgatasaval...ideszogelt a gepem ele, hajnali fel 2-ig! Piszok jol nyomjatok az erzest fiuk!!! En csakis a 60-as 70-es vilagot kepviselem, de ez allithatom olyan... Chaos kapitanynak gratulalok! Talalkozunk a vasarnapi lemezborzen a lemezsorok kozt:-)