Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2006.01.11 0 0 150

Üdv mindenkinek,

segítsetek nekem egy kérdésben.

Holnap indulok Thaiföldre, Bangkok és Pattaya az irány, de anyagilag meg nem vagyok túlságosan elengedve. Szerintetek 7 napra elég kb. 70e Ft-nyi költőpénz?

Milyenek az árak kint? A szállás fizetve van, reggeli van az árban.

MD

BonLaci Creative Commons License 2006.01.11 0 0 149

Szia Mariann!

Én is velük csináltatom, pont most beszéltem velük, mert amikor én befizettem az utat akkor a vízum díjakat is ki kellett fizetnem, de mivel nem az Aerovivánál fizettem be, hanem egy másik irodánál. Ha nekem nem jut eszembe, hogy nincs vízumunk, ők meg nyugodtan ülnek a fenekükön, mert az ára az ott van nálluk. :-)))

Szia Laci

Előzmény: utazó36 (147)
katido1 Creative Commons License 2006.01.11 0 0 148

Szia Szmuti!

Bocs a késői reagálásért, de nem voltam gépközelben.

Az érdeklődés azért volt, mert másodmagammal utazom, s a társam nem nagyon kirándulós Én viszont szivesen mennék, s gondoltam, ha nem lennék terhére egy Samuin tartózkodó társaságnak, akkor ha ők a fakultativ kirándulásokon túl más egyéb progin is résztvennének csatlakoznék. Infóm a lehetőségekkel kapcsolatban nincs.   

utazó36 Creative Commons License 2006.01.11 0 0 147

Szia Laci! Lehet, hogy búvárruhát Egyiptomban kellene vennünk. Nekünk már megvan a vízumunk, mert az Aeroviva nem engedte, hogy mi csináltassuk.

Mariann

Előzmény: BonLaci (146)
BonLaci Creative Commons License 2006.01.10 0 0 146

Na na, ami késik az eljön :-))) Most kezdjük csináltatni a vízumokat.

Szia Laci

Különben a kártyák sztem nem sokkal olcsóbbak mint itthon, és búvárruhát nem is nagyon láttam, bár nem is kerestem. :-((

Előzmény: utazó36 (145)
utazó36 Creative Commons License 2006.01.10 0 0 145

Szia! Vettem kütyüt 2500 körül volt ha jól emlékszem vagy valami hasonló 2-3 ezer közt. Én várom a beszámolót. Nekem Memory Stick 512MB kell a sony gépembe, ha látsz kint ilyet akkor jegyezd sz árfolyamot légyszi. Akkor addig amíg haza nem jössz nem veszek.

Jó utat nektek!!!!!!!!!!!!!! Nekünk még olyan sok van hátra.

Mariann

Előzmény: missmari (144)
missmari Creative Commons License 2006.01.09 0 0 144

Szia Mariann!

Eddig valóban nem gerjedt senki a kérdésemre, de nem adtam fel, és a másik fórumon is érdeklődtem kártya és akku ügyben. :-)

Itthon is szétnéztem a neten, 5-12.000 Ft között mozog a közepes kártya ára, kapacitástól függően. Majd meglátom, hogy végül hol veszem meg.

Apropó, vettél a TESCO-ban elosztó kütyüt? Én még nem néztem.

LP-t viszon vettem a Westendben lévő Libriben, 6.900 Ft volt.

Mi február 4-én jövünk haza, és természetesen minden tapasztalatomat szívesen megosztom majd Veled (és azokkal is akiket érdekel)!

Hello:Marcsi

Előzmény: utazó36 (143)
utazó36 Creative Commons License 2006.01.09 0 0 143

Szia! Láttam, hogy a hátizsákoson érdeklődtél memoria kártya vásárlás iránt, de nem válaszolt senki erre a kérdésre. Engem is érdekelne memory Stick. Ti mikor jöttök haza? Mi febr.18.-án indulunk esetleg ha lesz ebben tapasztalatod akkor megoszthatnád majd velem.

Köszönöm. Mariann

Előzmény: missmari (138)
zahnstein Creative Commons License 2006.01.09 0 0 142

Köszi.

HepA -t kérünk mi is.

Előzmény: szmuti (139)
zahnstein Creative Commons License 2006.01.09 0 0 141

Köszi.

Mi egy kicsit később megyünk, de Burmával kombinálva.

Előzmény: missmari (138)
seco288 Creative Commons License 2006.01.09 0 0 140
Igen. 13-án indulunk. 
Előzmény: zahnstein (135)
szmuti Creative Commons License 2006.01.06 0 0 139

Szia! Csatlakozom az előttem szólóhoz. Felvette velem a kapcsolatot két doktornő is. Szerintük sem fontos az oltás. Főleg mi tavaly beadattuk a Hepa A-t, mondjuk az emlékeztetőt nem, de valamit csak ér még.

Nem megyünk nagyon vad helyre. A négy csillagos szállodákban sem valószínű, hogy elkapunk bármit. A szervező hölgy is többször volt már kint, sose oltatta be magát, most  is ugyanazokra a helyekre visz, ott fogunk enni.

Mi sem oltattunk!

Előzmény: zahnstein (136)
missmari Creative Commons License 2006.01.06 0 0 138

Mi január 25-én indulunk, már nagyon várom!!! :-)) Ti mikor?

Oltás: elég sokat olvastam erről a témáról itt és a másik fórumom, meg beszéltem a háziorvosommal is. Ezekből azt a következtetést vontam le a magam részére, hogy aki szervezett útra megy és nem nagyon "vad" területekre, annak nem igazán fontos beoltatnia magát. Hangsúlyozom, hogy ez az én meglátásom!!! Lehet, hogy rosszul gondolom, de azért remélem, hogy nem lesz semmi gond!

Előzmény: zahnstein (135)
zahnstein Creative Commons License 2006.01.06 0 0 137

Ebben az időpontban nem.

Előzmény: katido1 (118)
zahnstein Creative Commons License 2006.01.06 0 0 136
Milyen oltást kértetek?
Előzmény: szmuti (119)
zahnstein Creative Commons License 2006.01.06 0 0 135
Megy valaki mostanában aerovivával koh samuira?
szmuti Creative Commons License 2006.01.04 0 0 133

Szia katido1!

Igen egy nagyobb társasággal megyünk majd. Terveink között szerepel Angkor, Bangkok, Koh Samui. Innen a fakultatívokat majd ott, helyi szervezésben szeretnénk megoldani.

A kötelező fakultatívokat mindenképpen, búvárkodás, thai-box a fiók kedvéért, virágpiac a lányok kedvééert, transzi show minenki kedvéért,....

Egyenlőre ennyit tudok.

Mindenhova repcsivel utazunk majd belföldön. Nem tudom, hogy Samuiról az általad ajánlott szigetek bármelyikére is mivel és mennyiért lehetne utazni. Mondjuk lesz Samuin 8 napunk, de gondolom ez csodaszép lesz.

Miért kérdezed, ti tervezitek? Vagy van tapasztalatod?

Szia

Előzmény: katido1 (127)
Kiraly123 Creative Commons License 2005.12.30 0 0 132

Tudom, hogy már sokan vitatták az oltás kérdést, de azt hámozom ki a korábbi hozzászólásokból, hogy aki északra megy, annak még a fórumon is javasolják. Tudtok segíteni? Nem nagyon akarok oltásért rohangálni, meg maláriatablettát szedni. A férjemnek a mája miatt nem is szabad.

Észak-thaiföldi körútra mennénk utazási irodával: Kwai folyó, Ayutthaya, Saraburi, Lopburi, Chiang Mai, Chiang Rai, Arany háromszög, Meo,Kha és Yao hegyi törzsek. Én kicsit ettől az Arany háromszöges vidéktől, meg a törzsektől tartok. Nem tudom mennyire vannak bent a dzsungelban, mennyire vannak ott szúnyogok. Igaz, hogy csak estefelé támadnak? Nálunk ugye nappal is csípnek... Nem fogunk az erdőben aludni persze, mindig szállodás elhelyezés van.  Ja és meg egy kérdésem van: Tudja valaki mi az a Kasem szigetén vízre épült cölöpház (floatel)? Itt is aludnánk 1x. Ezek milyenek? Ja és általában lehet wc-re menni mindenhol? Mert elég hasmenősek vagyunk :)

Előre is köszi.

thaiapartman Creative Commons License 2005.12.29 0 0 131

Thaiföld legnagyobb szigetén Phuketen olcsó 2 ágyas szobák kiadóak áprilisig! A szobák légkondicionálóval, hütővel, Tv-vel, fürdő+wc-vel felszereltek! A szobák árai 3000 Ft/fő/éj körül mozognak! Olcsó repülőjegy!Egyéb hasznos információk!06209997494

utazó36 Creative Commons License 2005.12.28 0 0 130

Szia! Jó utat neked, reméljük abbamarad az eső is. Ha hazaérsz számolj be légyszi mindenről!!!!

Szia. Mariann

Előzmény: Gida1210 (128)
BonLaci Creative Commons License 2005.12.24 0 0 129

Szia!

Hát tényleg most kezdődne a száraz évszak, de ugy lászik itt is elcsúszik valami. Ügy 26-27 fok körül van és tényleg szakad az időjárás jelentés szerint. A hotel nagyon jó, mi idén februárban voltunk itt. Fel a fejjel, tuti jó lesz!!! :-))

Ha megjöttél kérjük az élménybeszámolót!!!!

Szia Laci

Előzmény: Gida1210 (128)
Gida1210 Creative Commons License 2005.12.21 0 0 128

Sziasztok!

Mi 29-én indulunk Koh Samuira. Tud valaki valami konkrétumot? Teljesen elkeseredtem, hogy szakad az eső, meg járványok, meg földcsuszamlások vannak? Nem decemberben kezdődik a száraz évszak? Valaki járt az Imperial Boat House Hotelben? Lehetséges, hogy csak 24fok van? Örülnék, ha valaki tudna valami bíztatót mondani!

Köszke

katido1 Creative Commons License 2005.12.21 0 0 127

Szia Szmuti!

Írod, hogy február közepén lesztek Kos Samuin. továbbá olvastam a "Hátizsákosban" hogy nagyobb társasággal érkeztek, egy olyan hölgy vezetésével, aki már többször járt Thaiföldön.

Kérdezném Tőleg, hogy a szokásos fakultativ programokon kívül, (sziget-tura, stb.) terveztek-e esetleg távolabbi helyekre is kirándulásokat (Krábi, Phi-Phi, ?) s ha igen, milyen információval bírtok ezekkel kapcsolatban. Köszi a választ előre is

BonLaci Creative Commons License 2005.12.19 0 0 126
Fogalmam sincs! Nem tudom mi volt, de páromnak semmi baja sem volt, és Ő még rövidet sem ivott, pedig AI ellátásban voltunk :-(((
Előzmény: szmuti (125)
szmuti Creative Commons License 2005.12.19 0 0 125

Ez érdekes Laci! Mi Teneriffe-re nyugodtan magunkkal vittük a 8 hónapos és a 3 éves gyermekeinket, mert ott biztos nem szedünk össze semmit. Se Jordániába, se Egyiptomba, és most Thaiföldre sem mertük kivinni magunkkal őket.

Hála az égnek mi nem szedtünk kint össze semmit.

Romlott volt a paella? :-)

Előzmény: BonLaci (124)
BonLaci Creative Commons License 2005.12.19 0 0 124

Az utcán csak olyat egyél amit előtted frissen sütnek, azt nyugodtan, de vannak olyan kifőzdék, ahol tulnyomó részben helyiek esznek és csak pár külföldi. Na ez az igazi, itt tudod meg kostólni az igazi ízeket, mert a hotelekben és a "drágább" éttermekben inkább már egy kicsit turista szájíz szerint főznek. Szóval nem az igaz, nem azt mondom, hogy rossz, de a kis szutykokban (én így hívom) lehet igazán finomat enni.

Amiota ki járunk az itthoni távolkeleti éttermeket messzire elkerülöm.

Az emlékeztetőt nyugodtan beadathatod magadnak, Hep.A-B az nekem is van de ezt négy éve Kenya miatt adattam be. Igaz én az emlékeztetőt kihagytam.

Csak egy érdekesség, nekem távolkeleten (Egyiptomban sem) még sohasem volta semmi bajom a kajától, tegnap érkeztünk haza Lanzarote-bol (Kanári szgk) és az utolsó 3 nap olyan gyomorrontásom volt, hogy jött alul felül. :-(((

Szia Laci

Előzmény: szmuti (123)
szmuti Creative Commons License 2005.12.19 0 0 123

Szia Laci!

Köszönöm a  válaszodat, én is ebben reménykedtem. (csak túlzás az egész pánik..)

Elvileg pár nap Bangkok (4 csillagos szállodában), pár nap Angkor (4 csillagos szállodában), utána még szervezés alatt 3 nap Észak (ha összejön akkor is 4 csillagos szállodában), egy hét pihenés Samuin (4 csillagos szállodában).

A szállásokon én sem hiszem, hogy bármit elkapnánk. Az utcán csak óvatosan szabad enni, gondolom. Bár mi ettünk Jordániában a helyi sarki kajáldában, nem lett semmi bajunk. Mondjuk Egyiptomban inkább nem kockáztattunk! Itt se tegyük?

A Hep. A-t tavaly beadattuk Egyiptom előtt, most egy emlékeztető kellene.

Ezek szerint nagyon megtetszett a környék, ha hetedszerre mész Thaiföldre!

Előzmény: BonLaci (122)
BonLaci Creative Commons License 2005.12.19 0 0 122

Szia!

Én is már hetedszer megyek ki, irodával és iroda nélkül is. Idáig még sosem oltattam be magam, és most sem fogom, pedig kint voltam a SARS csúcspontján, Thaiföldön, Szingapurban, és Balin. A madár influenza két évvel ezelőtti kirobbanásának kellős közepén. Véleményem és eddigi meglátásom szerint, ez csak itt van annyira felfújva. Kint abszolút nem foglalkoznak vele. Szerintem nincs semmi gáz, ha csak nem csirkékkel akarsz együtt aludni. Különben sütve nyugodtan meg is eheted.

Ha irodával mennél akkor semmi képpen sem ajánlanám, mivel olyan higénikus helyekre visznek, ahol még esélyed sincs fertőzést kapni. Mikor egyénileg voltunk, akkor is min. ***-os hotelben laktunk és ezek is holt tiszták. Hacsak nem mentek fel északra és vetitek be magatokat a dzsungelbe?

Szoval szerintem nem nagyon kell ezzel foglalkozni, bár ha Téged megnyugtat akkor rajta.

Előzmény: szmuti (121)
szmuti Creative Commons License 2005.12.19 0 0 121

Hát, ez jó kérdés. Nem konkrét irodával. Egy 20 fős társasággal megyünk, a szervezőnk egy hölgy, aki már többször járt kint.

Előzmény: BonLaci (120)
BonLaci Creative Commons License 2005.12.19 0 0 120

Szia!

Mielőtt válaszolnék volna egy kérdésem. Egyénileg mész (mentek) február közepén, vagy utazási irodával?

Előzmény: szmuti (119)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!