Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Kis időbe tellett , míg elkészültek a fotók . Fészerben áll , nem pakoltam le róla , már évek óta nem használom .
A traktort nem én csináltam , készen vettük a bátyám csinálta a hidraulikus rendszert ami kifogástalanul működik . Látható a fotón a komoly munkahenger és a masszív emelőkarok . Mint írtam szabványos a felfüggesztése . Kissé homályos a kép , de látható hogy az első kovácsolt híd és a kormánymű rendes traktorról való , így az is megállja a helyét . Ha valaki hasonlót akarna építeni szerintem jobban ...meg gyorsabban ...kijön vele , ha ezt alakítja , spécizi föl egy kicsit , mint ha nekiáll anyagot gyűjteni hozzá . Trabant motor van benne , amíg használtuk a karburátorja szívatott néha , valahol eresztett és kifolyt az úszóházból a benzin , ezért kissé körülményes volt állás után indítani . De a traktor súlyához képest szerintem egy kicsit nagyobb motort elbírna és akkor nem kell magas fordulaton járatni . Szerintem egy 1000 körüli benzines , de még jobb egy dízel tökéletes lenne hozzá .
Ha valakit érdekel , van egy eladó házi készítésű traktorom . Nem pite darab , UAZ alapra van építve , komoly hidraulikával , MTZ szabvány 3 pont . Sajnos PTO nincs rajta . Trabant motorral van hajtva , ez a leggyengébb pontja , de ha valaki építene rá egy dizelmotort , akkor penge gép lenne .
De szerinted milyen szivattyút lehet bele tenni?Mert szerintem kicsi a motor ahoz hogy hajtson egy szivattyút.Mert a hszivattyúnál nem lehet a fordulatszámot lecsökkenteni,ha lassan forog nem emel.Az 5,5 lóerő kevés lessz.Gondolj bele legalább a szivattyú felveszi a felét.Ha esetleg mtz szervó szivattyú....talán....beválna????????
Azért mert elég kicsi,olcsó??könnyen beszerezhető???
A lada meg szerintem a legjobb alap ha alkatrészt kell cserélni azt kepsz a méh-telepen is fillérekért.
na halihó! Fejlemények: lehet tudok egy orr törött ladát keríteni, a sebváltó jó hátsó híd jó szinte 1 az egybe átlehet építeni 4 kerekűt, és hidraulika szivattyút is akarok rá ha elbírja a gép
Szerintem ha vennél egy szakadt ladát papir nélkülit az lenne a legjobb.Váltó,difi,kerékagyak,fékek,kormányszerkezet mindezekre szerintem szükséged lessz.Ha bontóba kellene megvenni az hororr ősszeg.
Aztán ha a kasznit szétvágod és kiviszed a méh-be még vissza is jön valami pénz.
Ja 3,vagy 4 kerékre gondoltál?Ja az ülést elfelejtettem.
függőleges tengelyű, ehez szöghajtóművet fogok használni. és máris vízszintes a hajtás. csak a súly érdekében valami könnyű de jó sebváltót kellene beleoperálni és onnan jönne a gardán a hátsó kerékhez. hátsó hídnak mit használjak?
a képen egy 5,75Hp-s 5,75 lóerős motoros traki van kicsivel nagyobb 3600-as fordulatszámmal ugye jól fordítottam? olyanra akarom megcsinálni a gépet hogy könnyen le lehessen szerelni a motort a vázról és ismét kapát lehessen csinálni. a háromkerekűt is elküldheted
Irj egy emailt,mert van egy tervrajzom.Csak az a baj hogy angol nyelvű és amerikai mértékegységek vannak benne,de alapnak szerintem jó.Nem kicsi a motor teljesítménye?
Én olyat akarok csinálni,skoda 120-as váltó+egy elötte lavő 4-szeres lassító áttétel.A váltót ma hozták még sok meló lessz vele.Ha tudok majd rakok fel képeket.A skodri v kispolszki váltó szerintem jó alap mert benne van a difi is
Szevasztok! Én is szeretnék építeni egy kistraktort. Amim van: egy 5,5 Le-s honda rotakapa Ami nincs: szöghajtómű, valami könnyű sebváltó/trabant/, hidraulika szivattyú. Akinek van bármmi ötlete az ossza meg vagy kérdezzen hogy mit akarok csinálni. A segítség nagyon kellene